Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. https://skifotball.no/portal/public/showContentCategory.do?id=948511830 Fant en ganske grei oversikt over utdanningskompesasjon og solidaritersmidler hos Ski fotball. Ser at ved solidaritetsmidler får man bare halvparten for årene 12-15 sammenliknet med 16 og oppover. Ekstra kjipt når de drar så tidlig! Med forbehold om at de faktisk blir solgt senere i karrieren og ikke tar en Bosman.
 3. odd

  Akademiet

  Jeg får korrigere meg selv... Det ser ut som vi får kompensasjon: "Skal kun utbetales om spilleren skriver proffkontrakt med sin nye klubb, uavhengig av om hans forrige kontrakt var som proff eller amatør." Beløpet som skal betales fastsettes på landsnivå, og både Belgia og Norge er i UEFAs kategori 2. Da er årsbeløpet 60' Euro. Det ganges opp med antall sesonger i klubben fra spilleren var 12. Siden Arnstad er født i september 2003, burde det bli sesongen 2015,16,17,18 og 19. Totalt 5 sesonger á 60' Euro. Med kurs på ganske nøyaktig 10 burde det tilsi 3 millioner.
 4. Bra at Odd har en skummelt god følelse!😊
 5. Det stemmer nok bra (sjansestatistikken altså), men kjøre over er kanskje ikke inntrykket man får når det andre laget har ballen 70 %. Kontrollert seier tenker jeg vi kan si. Glimt hjemme og borte er ulike lag. Poeng i dag er som bonus å regne, noe som vel er et fint utgangspunkt.
 6. Kjørte vi virkelig over Gimt som jeg husker det på Nadderud? VG har 5-0 i sjanser. Fra den kampen er "sentralblokken" byttet fra Strømnes/Vihmann/Askildsen/Børkeeiet til Demidow/Yaw/Lumanza/Skytte. Tror ikke vi er svekket. Har en skummelt god følelse for at et overivrig Glimt som skal jakte gull passer oss godt. Kan ikke forstå at vi ikke skal ha en mulighet her, så setter like godt en liten innsats på at vi vinner med 2 eller mer. (Moderator kan kanskje flytte denne over til en optimist-tråd om det passer bedre der 🙂 )
 7. mbh

  Akademiet

  Mille = 1000. Håper det er mer enn det.
 8. Today
 9. Er så realistisk at jeg i dag har tatt turen til Bodø for å se Grand-Amazon med tanke på hva som muligens venter i 2020.
 10. 10-1 sier vel egentlig sitt. Semifinale hvor det blir Strindheim, Viking eller vinneren av Tromsø og Lyn. Tror det kun er Strindheim det blir hjemmekamp mot.
 11. Et spørsmål, hvor mange spillere er det i akademiet med stort og smått?
 12. Bebe

  Akademiet

  Stemmer med min info også. Det betyr at klubben, etter 2019 kan bokføre rundt 18 millioner i inntekt på tre akademispillere (Tobbe, Herman og Arnstad).
 13. Tror vi sitter igjen med rundt en mille.
 14. odd

  Akademiet

  Virker ganske åpenlyst, og virker som du har opplevd at klubben ikke har gjort det? I så fall er det shame on whoever som ikke stilte.
 15. odd

  Akademiet

  Og for han får vi ikke utdanningskompensasjon heller, siden han ikke har hatt proffkontrakt?
 16. Da har Arnstad signert proffkonktrakt på 3 år med Kompany og co https://www.tv2.no/sport/10846971/
 17. mbh

  Akademiet

  Dette har du selvfølgelig helt rett i. Samtidig må man forstå at dette også dreier seg om følelser, i tillegg til at man må behandle folk med respekt ved å for eksempel stille i avtalte møter.
 18. En spiller i akademiet (deriblant Hermann) skal så klart ha mye av æren for å være der han er, men hadde han kommet dit uten proffe trenere fra tidlig alder? Profesjonelt apparat? Hatt flust av gode medspillere som spiller han god og utfordrer han på hver eneste trening, da også med hospitering på A lag og vært velsignet med innhopp for bedre lag, kanskje bedre enn det som er fortjent/forsvarlig? og hatt muligheten til å reise på prøvespill i diverse klubber i Europa? Det tror ikke jeg, og at en ung spiller da velger å sette seg og sitt større enn klubben som har lagt ned så mange timer og penger i spilleren, det synes jeg rett og slett Ingen ting om, Og de underbygger hva klubben har gjort for hver enkelt spiller, og er tegn på en ukultur hos unge Norske fotballspillere.
 19. Det er helt rikltig odd. Håper heller ikke mange akademispillere med forledre tror at de skal få spille fast på A-laget fra 17/18års alderen. Jeg er stor fan av de nest beste og late bloomersene. Håper vi blir sikkelig flinke med utviklingen av dem også, så får heller en og annet talent gå tidlig og billig til andre akademier i utlandet.
 20. odd

  Akademiet

  En idé for klubben kunne jo vært å gi en bonus til spillerne som forlater oss, og samtidig bygge opp litt gruppepress om å bli: For hver tredje million klubben sitter igjen med etter overgang, får spilleren gi ut et år med proffkontrakt til den han vil. Hvis en spiller går for 15 mill, er det 5 år med proffkontrakt til lagkamerater han mener fortjener det. *) Så et sted at minstelønn på ca 250' bare gjelder for utenlandske spillere. Jeg vet ikke hva 16-åringene som får kontrakt med Stabæk tjener? Avhengig av om spilleren som reiser vil gi kontrakten til en 16-åring eller en spiller som Renå Olsen, må det kanskje justeres hvor mange år de får gi ut. Men konseptet kan være det samme.
 21. odd

  Akademiet

  De aller, aller fleste vil ikke få plass på A-laget. De gutta som ikke forstår det burde fokusert litt mindre på fotballen og litt mer på mattetimene.
 22. Ja x faktor på B skal man ikke kimse av!
 23. Nr14

  Akademiet

  Holdninger enten de er gode eller dårlig finnes nok godt fordelt på begge sider av bordet i slike overgangssaker. Hvis ledelsen i klubben setter seg på sin høye hest å starter med moral og etikkpreken så må de forvente å få noe i retur. Det er ikke alltid pent med elefant i en glassbutikk.
 24. mbh

  Akademiet

  Enig med Geirti. Problemet for vår del, slik jeg har forstått det, er at flere av spillerne fra akademiet (og deres foreldre) ikke stoler på klubben, og derfor ikke ønsker å skrive nye kontrakter. Da har vi et problem. Det er også slik at man ( beklager bruken av man!) mener klubben har behandlet spillere som ikke lenger er her dårlig. Vi må være klar over at dette er spillere (og foreldre) som har vokst opp sammen i klubben. Klubben kan rett og slett ikke behandle alle på "business er business" måten. Der ligger problemet. Der vil problemet fortsette å ligge. Det er forventet at de unge skal føle en forpliktelse ovenfor klubben, men hva er klubben? Er det IA og Jon, eller er det kanskje kameratene man har trent og spilt kamper sammen med i årevis.
 25. Det generelle poenget for akademiet må vel være: 1. Legg forholdene til rette for at spillerne utvikler seg mest mulig. 2. Legg forholdene til rette for at flest mulig av de beste spillere har muligheten til å ta steget opp til A-laget. 3. Legg forholdene til rette for at flest mulig av de beste spillere velger A-lags kontrakt slik at klubben/akademiet ved salg sitter igjen med en pen slump. Vi scorer veldig godt på punkt 1 og 2. Hvis vi hadde ligget i toppen av eliteserien håper jeg vi fortsatt hadde klart punkt 2 også. Det er viktig for begge de to andre punktene. Når det gjelder punkt 3, så er det jo der debatten går. Men det vil være et fritt valg, og noen vil velge "feil" (i forhold til hva klubben ønsker), selv om vi mener vi har et riktig opplegg og riktige insentiver for å velge oss. Når vi har Norges beste akademi, så må det da nesten bli slik at det tyter gode spillere ut i alle retninger? Det vesentlige er vi får mest mulig ut av investering, i form av spillersalg og spillermateriale. Og der ligger vi da ganske gode an? La oss håpe Emil OG Hugo begge har forsvunnet til utlandet om ett år. Med gode penger i kassen for oss, og med karrierer som fortsatt peker rett til værs for dem. Da er akademiet en suksess, selv om vi er uenige i valget til enkelte andre. Talentene er arvesølvet vårt. Det kan vi ikke under noen omstendigheter selge billig, det må være helt klart. At noen lar seg "stjele", får vi heller bare leve med, så lenge vi vet at vi minimerer antallet som best vi kan.
 26. Hva er det egentlig som er så fantastisk med PSV?
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...