Gå til innhold

Vinnerliste

Populært innhold

Viser mest likt innhold fra 10. mars 2019 i alle områder

  1. "En hel oppkjøring uten at vi har fylt på troppen..." er vel å overdrive. Luc Kassi, Simen Mauritz-Hansen og Daniel Braaten spilte ikke for oss i fjor. Matthew blir trolig ett tilskudd på midtbanen, det kommer en midtstopper (esteren eller han vi helst vil ha og trolig får) og man jakter en defensiv midt. I tillegg er det jo fylt på med noen unge talenter som neppe kommer til å spille veldig mye, men som skaper kvalitet i treningsarbeidet. Så se vi jo allerede (ref at de unge blir ett år BEDRE) at Ola har tatt store steg og at Bohinen har gjort et kvantesprang hvis han følger opp og blir stabil på nivået han viste annenomgangen mot Odd. Som ledd i det evig pågående Stabækprosjekt om dannelse og kulturinteresse, siterer jeg derfor Henrik Wergeland her: "Klag ikke under stjernene over mangel på lyse punkter i ditt liv".
    18 liker
  2. Spørsmålet er her det helt fundamentale: "Hvorfor driver vi med fotball???" Noen vil svare at vi gjør det for å kvalifisere oss til Europa Nations League og kanskje få et klubblag som kan komme til gruppespill i Europa og tape for Genk. Mitt svar er at vi gjør det for å skape lidenskap og fellesskap, kultur og samhørighet, glede og sorger for flest mulig. Fotballen er en helt unik møteplass der vi deler en kjærlighet på tvers av alder, kjønn, etnisitet, tro, seksuell legning, inntekt og utdanning. Ingen andre arenaer gjør dette i samme grad som fotballen. Synes Geirtis gjennomgang lenger opp i tråden er glitrende, den viser oss en fotball som favner stort sett hele landet. Jo flere regioner, byer og områder som er med, jo mer fyller vi fotballens rolle i menneskers liv.
    17 liker
  3. Mhm, Selv om Luc var skadet i fjor, er han strengt tatt ikke ny i troppen. Dessuten synes han å være langt unna formen. Approps du glemte Gyasi, hca er status der? Serien starter med et smell for oss og med LSK, MFK og RBK før bortemøte med Haugesund i runde 4. Vi kan fort stå med 0 poeng etter 4 runder, og da er vi igang igjen. Vi trenger derfor spillere som er i form fra runde 1, blir Luc klar? Burde vi ikke sikret oss med noen forsterkninger tidligere? Jeg har også håp for SMH, men han har jo da mistet oppkjøringen til skader. Har også tilgode å bevise noe på dette nivået. Braathen har vi også til gode å se - fantastisk spiller på sitt beste, men han er veldig av og på og er vel ikke hentet for å forsterke 11’eren! Rusike er ikke presentert ennå og kan jo dermed ikke regnes med, stopperen ligeså. Det enest vi egentlig vet om Matthew er at han ikke var god nok for Allsvenskan i hverken i 15 eller 16 (Begge endte med nedrykk og i Helsingborg mistet han etterhver plassen og sluttet å snakke med lagkammeratene) Han kan bli alt mellom himmel og jord - om han kommer, empiri peker dog i retning jord. Dette med et år bedre blir bare jalla i min bok, noen av de unge vil bite bedre fra seg andre vil gjøre det dårligere. Det er helt naturlig, og det er sjansespill å belage seg på at de skal bære en så stor del av lasset som de tilsynelatende må. Det er foreløpig syltynn suppe det som har blitt levert av spillerlogistikk. Hva er det, 3 uker igjen? Tikk takk Ingo - uret går!
    12 liker
  4. Nå skal ikke jeg nekte noen å forsøke å telle fotballspillere i de enkelte land, men vi er ganske langt unna hovedpoenget: hvorfor skal vi ha en mindre liga for herrer i Norge? I store deler av landet mener jeg geografien taler for at vi bør ha en god del lag. Vestlandet er for stort for bare 2-3 lag. Alt nord for Trondheim kommer seg ikke til Lerkendal på kamp, så der trenges det også et par lag.. Selv Østlandet, med sin relativt høye befolkningstetthet, er såpass langstrakt at man trenger en god del lag her. Skien - Drammen - Østfold - minst 2-3 lag i stor-Oslo. Gjerne et lag litt lenger nord på Østlandet også. Skal man få dekket hele landet, og ha et "lokalt lag" som sørger for høy fotballinteresse i mesteparten av Norge, så trenger vi nok opp mot 16 lag. At noen tror det er relevant å sammenligne Norge med Danmark bør åpenbart falle på sin egen urimelighet (den lengste reiseavstanden der er vel vanligvis Aalborg - København, som ikke er stort mer enn Oslo - Kristiansand). Sportslig ser jeg ingen indikasjoner på at det er for stor forskjell på lagene som ligger øverst og nederst på tabellen. Start rykket rett ned, selv om de vant nesten hver tredje kamp (8 av 30) og klarte 29 poeng på 30 kamper. Det er anstendig, tatt i betraktning at de fikk en plassering som sa "her hører dere ikke hjemme". Godset, som med en målforskjell på småpene -3 slett ikke var noen kasteball, var en heldig overtidsscoring unna å måtte ut i kvalikk mot en tøff motstander. "Overlegne" Rosenborg vant kun serien med fem poengs margin, og hadde faktisk dårligere målforskjell enn laget på andreplass, som igjen var bare poenget foran laget på tredje osv. Det var også særdeles spennende om nedrykk og kvalikk, helt til siste slutt, som vi husker altfor godt. Konklusjon: vi har en jevn serie, ikke en serie hvor det er åpenbart at topp-3 og bunn-3 ikke hører hjemme i samme divisjon. Jeg tør påstå at dette har mer sammenheng med at NFF ikke er spesielt gode på rammene for god talentutvikling, og synes at det er bedre å justere på slike detaljer som antall lag i øverste divisjon for å vise handlekraft.
    10 liker
  5. Så du mener at Ingo heller bør gi beskjed om at det går til helvete? At ingen trenger å møte opp på kamp i år? At alle spillerne våre er ræva, ja de har faktisk brukt hele vinteren på å bli mer ræva? Jeg velger å tro at de gutta vi har, er mer enn gode nok til å fikse dette. Og får vi inn flere gode spillere, så er det en bonus.
    9 liker
  6. Er det egentlig det? For meg minner det mest om et forsøk på å være så negativ som mulig. Noe av kritikken er naturligvis berettiget, mens annet er vanskelig å forstå. Når en så ukontroversiell påstand som at unge spillere generelt har progresjon og blir bedre år for år betegnes som jalla er innlegget langt ifra noen reality check.
    8 liker
  7. Det der er bare så bra forklart og oppsummert @ringo, ingo kan ordlegge seg og vri alt til positivt, uansett. Selge sand i Sahara hadde han klart å. REALITYCHECKEN og status er det du skriver her!
    7 liker
  8. Mye rett i det han skriver, enig. Men overvurdering av Stabæk som klubb er stor, helt vanlig og skulle bare mangle fra supportere så det forstår jeg. Men det er også viktig å fortså at stabæk har blitt avist av MANGE spillere de siste årene. Sikkert i år også. En spiller som har mye erfaring og spiller på ett høyt nivå, skal often ha en million + i året tillegg til div bonuser i form av mål og kamper. Hva skal stabæk gjøre da? Det går ikke, har ikke råd! Så enkelt er det. Hadde IAO hatt muligheten til å lønne flere spillere over en million i året så hadde vi kjempet for medalje hver sesong det er jeg helt overbevist over. Så dyktige er de rundt klubben. Så blir det mye frem og tilbake med lønninger, da kommer man til selge punktet. Hvordan overtale en god spiller til å signere for en mindre lønn? Svaret er Nadderud Stadion. Meh.. dessverre. Marienlyst er finere, det er også Åråsen. Taper ofte der, mellom lønning og Nadderud Stadion. Det er også en REALITYCHECK. Jævlig irriterende, men fakta. Må få den stadion på plass ASAP, den vil gjøre mye for klubben. Spess på overgangs fronten. Så da er det kanskje greit at vi vurderer litt forsiktig og bruker tid med å signere. Alt i alt, har en god følelse for sesongen. Troppen ser grei ut den, det er ingen tvil om at spillere kommer. Både før sesong start og sommeren. Spent på å se Mauritz-Hansen, Boli, Ohi, Braathen og Ola i år. Har også troa på Berg, kritikken mot han har vært litt urettferdig. Mener personlig han passer bra for Stabæk per dags, og blir spennende å hvilken steg vi tar i år. Tviler sjeldent på Stabæk som klubb, de har gitt meg for mange grunner til å ikke tvile. Så jeg melder 9 plass. Lykke til! Ses til sommeren på Nadderud!
    6 liker
  9. Mens Ringo nok kan skrive innlegg om alle feilene og manglene til Barcelona og Man City også. Reality checken kan vi mange av oss klare. Så er spørsmålet om man da begynner å prøve å finne de positive tingene i den virkeligheten, eller om man har lyst å grave seg ned i alt som er feil. Folk er forskjellige.
    6 liker
  10. Del gjerne: https://kennethhaug.wordpress.com/2019/03/10/sluttspillmodell-i-toppserien-begynnelsen-pa-slutten-for-norsk-klubbfotball/
    6 liker
  11. Men Geirti, er det ikke akkurat det de mener er problemet da? De store klubbene vil bli kvitt smålag som Ranheim, KBK, Stabæk, Sandefjord, Glimt, Mjøndalen, TIL osv. slk at de kan få mer penger og færre klubber å fordele de gode spillerne på. Eller spissing som de kaller det. At de ikke klarer å drive så godt at dette skjer via naturlig seleksjon, fører til at de prøver og prøver og prøver og prøver å tvinge igjennom endringer i seriesystemet istede. På et eller annet tidspunkt så får de det nok igjennom også - med færre klubber og en eller annen form for kukete terminliste - enten med sluttspill eller med ujvnt antall hjemme/bortekamper eller noe lignende fjas.
    4 liker
  12. Mhm, Det er veldig sant. Det kan ta lang tid, kanskje mer enn en sesong før en spiller går sømløst inn i et lag. Utfordringen er dessverre at vi ikke har tid, det har snart gått en hel oppkjøring uten vi har fylt på troppen og jo nærmere deadlineday desto mer ferdig vare må vi ha...
    4 liker
  13. Syns vi feller dommer over spillere litt vel raskt nå. Jeg så Veigar Pall Gunnarssons, Alanzinhos og Tortol Lumanzas første kamper og de holdt definitivt ikke nivået vi var ute etter.
    4 liker
  14. Er det noen som tenker at det IKKE ville vært en fordel å få inn den konkrete stopperen i desember fremfor mars? Tror ikke det. Den diskusjonen er det ikke verdt å ta. Å hente en stopper i desember bare for å hente en ville i mine øyne vært idioti. Så om alternativene som passet økonomisk etc ikke var noe bedre alternativer enn Strømnes eller Hanche + Hernandez så er det jo mye bedre å vente enn å handle inn en ny Obos-stopper.
    3 liker
  15. Lurte litt på aldersforskjellen da jeg gikk forbi og fikk med meg et par minutter, ja...
    1 liker
  16. Ikke uenig i det. Men jeg er så naiv at jeg tror det går an å ha både 16 lag og kortere sesong, selv om det er en million hensyn å ta. Har også argumentert for hvorfor i andre tråder.
    1 liker
  17. Sportslig sett driter jeg i om det er 14 eller 16 eller 22 lag. Det jeg gjerne ville sett var en sesong som ikke kræsjer med verken julebordsesongen eller barnas skidag. Uten å gå inn på menneskets mulighet til å påvirke dette, mener jeg at fotballen må tilpasse seg klimaet. Og da er sesongen for lang, og færre lag er et god alternativ.
    1 liker
  18. Ikke "gammel", men ellers var det riktig, KH94;-)
    1 liker
  19. Seriestart nasjonal serie: Odd (Telemark kretslag) - Stabæk G14 3-6
    1 liker
  20. Dette må da markeres ved seriestart? Regner ikke med at noen her inne er fornøyde med endringen.
    1 liker
  21. Det virkelig provoserende er selvfølgelig at de bruker kvinnefotballen som eksperiment, som en prøvekanin. Høyere verdsetter de den ikke. Og de kommer selvfølgelig til å ignorere resultatene fra nevnte prøvekanin og kjøre fram med et forsøk på sluttspill på herresiden også om 4-5 år.
    1 liker
  22. Jeg tror faktisk ikke vi har tid til å vente så lenge som vi gjorde på at de tre spillerne der... Trist, men sant.
    1 liker
  23. Get your point. Viktig å bruke spillerne der de er best. Og Hugo er en perle vi bør ta vare, det gjør vi ikke når vi sender han på kanten. Sentralt på midt idag, så ser jeg helst, med dagens stall, at Tobbe primært tar det defensive ansvaret, Hugo primært tar det offensive ansvaret. På kant Ola og Luc. Når motstanderen har ballen så kan man se for seg at Luc tar et mer sentralt ansvar defensivt
    1 liker
  24. Det var lekkert spill, gleder meg til de gjør det samme på A-laget!
    1 liker
  25. Her er video av målet også: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2234071206863425&id=1528676854069534
    1 liker
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...