Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing most liked content on 08/21/2019 in all areas

 1. 39 likes
  Kort innlegg slettet og omformulert etter Ringos svar... For vurdering av begge klubber, både Stabæk og Sarpsborg, er det kanskje greit om herrene r/ingo ser på graden av tilfeldigheter. Fotballverden har uendelig mange tilfeller av spillere som lykkes et sted, men mislykkes et annet. Uten at noen kan forklare grunnen. Det kan være tilfeldigheter som gjør at plutselig en sponsor har et par millioner til overs. I fjor så vi som klubb hvordan straffesituasjoner som var 50/50 (ofte 90/10) gang på gang endte mot oss. Vi så hvordan Ohi satte rekord i antall stolpetreff. Hadde de marginene vært annerledes i starten av sesongen, hadde vi kanskje sluppet oss mer løs og tjent på det. Ingen vil noen gang vite svaret, men vi vet at tilfeldigheter påvirket. Motsatt var Sarpsborg ute av Europa ti minutter før slutt i de to siste kvalifiseringsrundene, men de fikk målet de trengte. Kall det gjerne moral eller noe sånt, men ikke si at det ikke også er mye snakk om at marginer. Eller se på spillerkjøp. Mulig Diatta var et kupp de hadde speidet bedre enn noen andre. Eller kontakter. Vi skal gi dem det. Kristoffer Zachariassen blir ofte trukket frem. Men var det gitt at han skulle ta nivået? Mer enn feks Valencic (Ingen skal få meg til å tro at Obos er bedre enn den finske toppserien), Pontus Engblom eller Marius Helle? Kanskje så Sarpsborg noen ingen andre så, eller kanskje de rett og slett hadde litt flaks? Så får vi se hvordan feks Nangis gjør det for dem. For meg ser det ut som de tok akkurat samme gamblingen som vi gjorde med Mohktar. Kanskje de vinner? "Mønsterklubber" kommer og går. For noen år siden var det Godset. Det var Flo og BP. Det har vært Kristiansund (som nå fler og fler tipper kan ryke rett ned). Det har vært Sarpsborg. I år er det Bodø Glimt, uten at noen av de som nå forklarer Glimts suksess som logisk klarte å se de samme faktorene for 6 måneder siden og spå suksessen. Man kårer ikke den beste klubben basert på én kamp. Og man bør ikke stemple god og dårlig drift basert på én eller to sesonger. Til det er det altfor mye marginer. (Ta feks at spilleren som skulle styre midtbanen vår, mannen som hadde blitt halt opp av grøftekanten av den blaa familien, plutselig streiket for å dra til Tyrkia. Hvordan kan man planlegge for noe sånt?). Jeg tror ikke Sarpsborg har vært så superkvalifiserte som enkelte har hevded, og jeg tror ikke Stabæk har vært så udugelige som enkelte har hevdet. Både Ringo og Ingo kan med fordel la være å skyte på hverandre ved første mulighet, men det er kanskje ingen hemmelighet at jeg heier på de som står på Nadderud og skyter rundt seg, mer enn de som skyter retning brakka.
 2. 36 likes
  Og enda er Sarpsborg 08 i følge deg selv vår store læremester - uendelig mye bedre enn Stabæk og IAO til å drive spillerlogistikk, hente 2. divisjonsspillere som blir landslagsspillere, selge dem dyrt og ha alle erstattere scoutet og på plass i god tid før salg gjennomføres? Slikt blir det 15. plasser av...🙂
 3. 33 likes
  Som diskutert i andre tråder på forumet har jeg på vegne av styret fått til følgende med klubben. Dere som anser dere som gamle travere men av ulike årsaker har flyttet dere til hovis inviteres herved til å ta turen til SS feltet mot Godset i det som fort kan vise seg å bli sesongens viktigste kamp. Jeg håper dere som har meldt interesse for dette faktisk gjennomfører slik at dette blir vellykket. Beskjeden fra klubben er følgende: De som har sesongkort på hovedtribunen og som ønsker å erstatte dette med en SS billett til denne ene kampen sender en mail til ellen.ronning@stabak.no og godkjenner at klubben kan selge deres plass mot Godset. I retur får dere en billett til SS feltet som kan benyttes i inngangen til Stabæk Support. Mailen dere sender Ellen må selvfølgelig inneholde navn, rad/felt/setenr. Her kan man sikkert samle opp og sende en mail så lenge man har navn og informasjonen på de det gjelder. Skriv gjerne i tråden her hvis dette er noe du blir med på, så kanskje enda flere hiver seg på. Sees på SS feltet mot Godset.
 4. 25 likes
  Seriøst? Det må da ikke være tvil om at de har drevet klubb langt bedre enn oss de siste årene! I en peridoe hvor vi har stått stille og trådt vannet og reddet oss med nødskrik gjentatte ganger uten synlig utvikling, har de spilt seg opp og frem og deltatt med bravur Europa. Utviklet klubb og stadion. Så har de gått på en smell i år (og for en periode i fjor) men det endrer da ikke det ovennevnte? Her sitter vi og har akkurat vunnet vår første hjemmekamp siden hva? Slutten av april, og kaster stein?????!!! Vi har fyllt opp stallen med danske leieknekter, mens talent og egenutviklede spillere teller på knappene om de skal tegne kontrakter med oss. Hvordan ser det ut etter nyttår mon tro?? Jeg skjønner at du er sår etter kritikken Ingo, men her treffer du hjørneflagget på blank kasse! @ringo
 5. 15 likes
  Man kan kjøpe enkeltbilletter, da. Synes du skal gjøre det!
 6. 15 likes
  Utifra det man kan tyde av salgsstatistikken du lenker til (mange summer som ikke er listet, så her må det tas forbehold), så kan det se ut som at vi har drevet omtrent like god butikk som S08 de siste årene. De har puttet penger inn i ny stadion og økte budsjetter, mens vi har puttet penger inn i akademiet. Grunnen til at de henter så mange spillere fra andredivisjon og OBOS er jo også dels fordi de ikke har noe etablert akademi å hente spillere fra. To ganger har de havnet på øvre halvdel i Eliteserien, og den ene av de to gangene tok de en bronsemedalje. Til nå er det relativt sammenlignbart med glansperioden til FFK fra starten av 2000-tallet. Sarpsborg 08 startet som en sammenslåing av alle eliteklubbene i Sarpsborg-området, og etter at de gjentatte ganger fikk poengtrekk for kukete økonomisk styring, har de hatt konkurransedyktige budsjetter. Under Thomas Berntsens tid i klubben har de hentet en drøss med ukjente franskmenn, afrikanere, islendinger og noen fra Karibia – i tillegg til breddespillerne fra lavere divisjoner. Så til tross for relativ suksess de siste årene, har de en lang vei å gå før de kan sammenligne prestasjonene med det Stabæk har fått til de siste 25 årene. Vi har satset hardt og ikke alltid lykkes, men vi står med godt fotfeste i toppen av norsk fotball med en tydelig identitet – Sarpsborg brukte på sin side flere år på å krangle om hva klubben skulle hete, og da de skulle lage ny logo, så rappa de like greit en fra topplaget i Australia.
 7. 8 likes
  Imponerende å bygge ned Sarp08s strategi, satsing og prestasjoner til tilfeldigheter. Regner med de fleste hadde blitt små provosert hvis andre hadde gjort det samme om Stabæks inntog mot Eliteserien på 90tallet. Sarp fikk tross alt et endelig navn først i 09. De rykket opp og så ned igjen, kvalik i 13 og senere har det gått rimelig bra for en klubb på deres størrelse. Det de derimot ikke har gjort er å hente spillere som potensielt truer balanse i spillertropp, drift etc. De har hentet smart, billig og satt sammen et slagkraftig lag hver sesong og etter at Bakke har kommet inn har det gått en vei. Thomassen 13/14 - klubbspiller og vel kaptein i dag Tokstad 13/14 - fra strømmen, solgt til godset 5 mill Ernemann 13/14 - klubbspiller etterhvert solgt Samuel 13/14 - kjøpt 600 solgt 13 mill etc https://www.transfermarkt.com/sarpsborg-08-ff/alletransfers/verein/10217 jeg startet men orket ikke mer er tross alt Stabæk man skal bruke tid på . Poenget står uansett, de har mistet spillere, erstattet typen, utviklet og solgt igjen.. Med midlene de har tjent har de utvide stadion litt og litt av gangen og de kranset det med å gjøre en imponerende figur i europa i fjor. men uansett @odd og @ingo hvis dere orker, og ikke er historieløse så ser dere godt at dette ikke er tilfeldigheter. Her er btw Stabæks og. https://www.transfermarkt.com/stabaek-if/alletransfers/verein/1274 Det som jeg derimot nå synes er interessant er hvordan forvalte akademiet på en bra måte og de yngre etablerte. Veien blir jo tydelig lenger for "de smaa blaa". Bare det at vi evt. skal benke en U20 vm spiller som Hugo er en interessant problemstilling.
 8. 8 likes
  Sist gang vi faktisk hentet noen som var for god og dyr var Pontus Farnerud.
 9. 7 likes
  Jeg håper på et toalett der man blir sluppet ut etter man er ferdig...
 10. 6 likes
  I perioden har det nok vært lettere å bygge klubb stein for stein, enn å forsøke seg i spagaten med å totalrenovere klubb og samtidig betale for gammel moro. På sett og vis var det vel tilfeldigheter som lagde et mareritt ut av Blue Dream Arena med den økonomiske nedturen generelt i landet manglende utbygging etc... S08 har også hatt god kontinuitet på trenersiden, noe som gjør at de kan hente mer rette typer når de henter spillere, mens vi stadig har hatt behov for opprenskninger i spillerstallen, samtidig som det kanskje er litt tilfeldig hvilke juniorer som har tatt steget, slik at det har blitt litt feil sammensetning på spillerstallen. Vi er vel alle enige om at det i perioder har manglet nok rutine blant annet. S08 har vært flinke til å forvalte ressursene sine godt, men nå kan vi også skryte litt av arbeidet som blir gjort i brakkene på Nadderud når det nå omsider ser ut til at vi er ute av den verste økonomiske hengemyren og med det har økt handlefrihet, det ligger nok mye arbeid for å få snudd den negative trenden som har vedvart såpass lenge
 11. 4 likes
  Jeg tar med noen spylervæskekanner av gammel vane for sikkerhets skyld. Det var mange med små flasker tårer i øynene sist. Kunne tjent gode penger.
 12. 4 likes
  Skal se hva jeg får gravd frem. Opptatt de neste dagene, men tar det opp! Så kobler vi på @Petter også og lager noe kult!
 13. 4 likes
  Veldig bra jobba odd! Supert med gode oppdateringer. Når det kommer til valg av prosenter vil jeg bare slenge inn et alternativ. Har lekt meg litt med xgoals og gjennomført analyse på alle de resterende kampene i eliteserien. Basert på kampene spilt så langt i sesongen får vært hvert lag en sannsynlighet for antall mål de scorer hjemme/borte, samt hvor mange de slipper inn. Dette brukes til å finne en forventningsverdi på antall mål de kommer til å score i en enkelt kamp. Poisson blir så brukt til å finne sannsynligheten for hvor mange mål fra 0-12 et lag scorer i den kampen(hadde orginalt 0-5, men fordi Tromsø er så dårlig borte og Molde så gode hjemme så hadde sannsynligheten for at Molde vant 7/8-0 uvanlig høye prosentverdier). Basert på de sannsynlighetene finner jeg så frem til sannsynlighet for hjemmeseier, uavgjort eller borteseier. Vet ikke om dette er tall du kunne tenkt deg å bruke, men du finner dem iallefall her: https://fotball.netlify.com/simulatedTable Som du kan se blir ikke alle prosentene nøyaktig 100%. Dette skyldes avrundingsfeil. Etterhvert som kamper spilles kommer prosentene til å oppdateres automatisk basert på ny tilgjengelig data.
 14. 4 likes
  Arnstad og Torgersen (03) er 2 Blaa spillere som kan kle på seg landslagsdrakten når Norge U16 reiser til Polen og Syrenka Cup i september. Tropp: https://www.fotball.no/landslag/norge-gutter-16/2019/g16-tropp2/
 15. 4 likes
  Født i august 2002 (17 år, førsteårs Jr) Lokalgutt: Opprinnelig Jutul spiller fra Skui. Stabæk-spiller: Fom 2017 sesongen Forsvarsspiller: Brukes både som midtstopper og back. Toveisspiller: Kan derfor brukes både på høyre og venstre back. Vært innom kretslag opp gjennom og landslagsamling med U17 i vinter, men er kanskje ikke det mange vil kalle en typisk «barnestjerne». Meget rask (kun Boli raskere på spurttester i vinter etter hva ryktene sier), duellsterk, fysikk og vinnerskalle. Samler notorisk på gule kort.....men sjeldent rødt. Må fortsette å utvikle de relasjonelle ferdighetene. Takket vel også nylig nei til landslagssamling for Sverige rett før sommeren. (Dobbelt statsborgerskap) Fikk utviklingsprisen Stabæk G16 i 2018:
 16. 3 likes
  Lørdag 24. august kl 18:00 De fleste vet vel at Rosenborg er trøndere og spiller i hvitt og sånt, så skriver ikke noen stor analyse. Men nå har vi en kamptråd.. Det jeg tenkte å skrive var at 0-2 i Zagreb må ha vært tilnærmet optimalt. Så dårlig at de kommer til å bli slått ut, men samtidig ikke sånn at de ikke for skams skyld må prøve å vinne på Lerkendal. Det betyr fort at de kan velge å spare litt krutt mot oss.
 17. 3 likes
  Skjult mange innlegg som ikke hører til i tråden her, samtidig som jeg prøvde å beholde konteksten rundt diskusjonen om S08. Så da stopper vi med den unødvendige metadiskusjonen.
 18. 3 likes
  Hvis sesongen 2019 ender med at Sarpsborg roter seg ned i OBOS kan vi kanskje legge denne debatten død. Og ettersom de valgte å satse på Salvesen og Skålevik føler jeg Thomas Berntsen uansett har blitt gjenforent med oss vanlige dødelige.
 19. 3 likes
  For all del, jeg sier ikke at Sarpsborg har vært dårlige i driften. Jeg sier at det kanskje har vært litt tilfeldigheter som har gjort at det ser så bra ut. Ref feks hvor lite folk husker at de var ti minutter unna å ryke i nest siste kvalikkrunde. Hvis alt er skills, hva gjør at det har gått så dårlig i år? Er det pur kompetanse, så ville det vel ikke vært umulig å erstatte Mortensen? Hvis Geir Bakke kunne trylle i fjor, hvor dårlig stall har han egentlig i år, siden han ikke kommer seg over streken? Ting går opp og ned. Jeg tror ikke Geir Bakke er en dårligere trener, eller Thomas Berntsen er en dårligere sportssjef, i år enn i fjor. På samme måte som IA ikke var en bedre sportssjef for to uker siden enn han var i fjor. At Stabæk har gjort beslutninger som har slått dårlig ut de siste årene er jo udiskutabelt. Men utfallet av beslutninger vet man ikke alltid.
 20. 3 likes
  Er det lov å håpe på buss med fungerende WC denne gangen, eller er det dette som gjelder?
 21. 2 likes
 22. 2 likes
  Vi har vel så vidt snakket om det før, men her kan jeg bidra. Selv om jeg ikke er noen ekspert på å optimalisere tunge operasjoner så har jeg jobbet med PHP daglig i over 2,5 år nå. Og vi kan sannsynligvis hoste det på stabaek.no. Så hvis du har lyst til å plukke opp webprosjektet igjen, send meg en melding!
 23. 2 likes
  Ikke noe flyskam der i gården.
 24. 2 likes
  Stb.guru ødelegger gode diskusjoner 😝
 25. 2 likes
  Jeg aner ikke hvordan morens kjøttkaker smaker, men synes han ser ut som om han kunne hatt godt av å holde seg her litt til. Det er ingen tvil om kvaliteten, men litt mer biff på kroppen kunne sikkert gjort seg. Mulighetene kommer garantert senere.
 26. 2 likes
  Skytte er langt bedre enn Kassi. Selv en rusten Lumanza tar jeg any day foran Kassi. Med all respekt.
 27. 1 like
  OBS! Da jeg lot klubben selge billetten min til godsetkampen i fjor endte de med å slippe hele kortet mitt slik at setet forsvant også i kvaliken. Sjekk at de kan sette dere på plass igjen etterpå! For øvrig flott tiltak.
 28. 1 like
  Fra klubben til Konishita?
 29. 1 like
  Toalett og låsefunksjon skal være under kontroll.
 30. 1 like
  Statistikken sier kanskje at det er sånn, men det er umulig å hevde at 5-0 er det mest sannsynlige resultatet i en fotballkamp. Spesielt i en kamp mellom to lag som spiller i samme divisjon. Eller for å ta et annet eksempel. På Lerkendal gis Rosenborg 88,4% sjanse for å vinne. Ser du på oddsen hos No**bet (feil bookmaker i forrige innlegg), så vil du få 30% forventet avkastning av å spille på hjemmeseier. De gratis pengene finnes selvsagt ikke. For enkeltkamper er det ingen garantier, men du vil ha mange sånne avvik. Bare i neste serierunde vil modellen, kombinert med den ene bookmakeren som har odds, gi forventet utbetaling på: 130% 108% 129% 133% 184% (!!) 131% 135% 167% Med andre ord: Her er det til dels gigantiske forskjeller mellom sannsynligheten modellen gir og sannsynligheten bookmakeren har. Andre vil vite mer om bookmakere enn meg, men jeg antar at de har en blodtrimmet statistikkmodell i bunn, og så gjør manuelle vurderinger ene eller andre veien (europacup, skader, karantener, trenerbytter osv). Den våte drømmen er selvsagt å lage en modell som fanger virkeligheten bedre enn bookmakerne. Om den i tillegg gjør det mer enn bare veldig marginalt bedre, kan det være lønnsomt. Så smarte er verken du eller jeg. Så en god måte å teste modellene på er om vi klarer å få dem til å beregne sannsynligheter tett opp mot det bookmakerne holder på med. Jeg antar som sagt at du bruker noen form for styrketall i bunn, og basert på diff i styrketall vektes ting opp og ned. For min del kom jeg ganske langt bare ved a tweake på de parameterne. (Om du tar utgangspunkt i internasjonale modeller, må du også ta hensyn til faktorer som at den norske serien er relativt kort, og vurdere forskjellen mellom topp og bunn i forhold til tilsvarende i andre ligaer.)
 31. 1 like
  Hehe, her gikk jeg på autopilot, om du unnskylder uttrykket. Det blir faktisk tog på meg denne gangen...
 32. 1 like
  Det gjelder å ikke overtenke (er det et ord?) for mye heller. KBK ligger midt på tabellen, og når vi klarer å være så mye bedre enn dem, så kan vi være bedre enn (hvertfall) halve eliteserien. Det er klart at spillet i en kamp bestemmes av hva begge lag leverer. Gjør vi KBK dårlige eller hadde de bare en dårlig dag? Stort sett er det vel en kombinasjon av eget spill og motspill hvor godt man klarer å få spillet til å sitte. Ta i tillegg med at vi har en Kassi som viste enorm form før han ble skadet (og som nå er tilbake??), en Lumanza som er skikkelig på vei tilbake til storform, en midtstopperduo som stadig blir mer samspilt og nye spisser som sakte men sikkert bedrer samspillet og samtankene med spillerne som skal fore dem med pasninger/løpeballer, så kommer dette bare til å bli bedre. Jeg vil nesten gå så langt som å si at jeg forventer storseier mot Godset om en drøy uke. Men bare nesten.
 33. 1 like
  Nei. Tobbe spilte sin siste sesong i 2001, Henning i troppen (uten å spille) i 2002. Stb.guru er din venn 🙂
 34. 1 like
  Det er vel ingen fasit på hva som er riktig. Jeg er mer skeptisk til de tilfellene der mamma tilfeldigvis får seg jobb i Liverpool eller Manchester når guttungen er 14. Geelmuyden er tross alt i en alder der han kan trene med A-laget selv i gode klubber, og har (basert på forumet) en fornuftig familie rundt seg. Når det er sagt... Med blaa øyne er det selvsagt bare å krysse fingrene for at Janne jobber bedre med han enn det Berg gjorde. Kanskje får vi en 2-i-1 signering? Et annet aspekt for Geelmuyden selv, er jo pris. Fra da den første bølgen av drillos dro til England, ble det ofte fortalt at de sleit med at managere ble presset til å få de dyrere signeringene til å funke. Selv Martin Ødegaard kunne kanskje vært solgt nå hvis det ikke var for all oppmerksomheten rundt overgangen. Kanskje er det bedre for han å bli, og å ende opp som et prosjekt nederlenderne MÅ lykkes med pga prisen?
 35. 1 like
  Feil konklusjon fra min side
 36. 1 like
  Om Geelmuyden velger ikke å signere ny kontrakt vil han uansett legge igjen godt med penger i kassa i form av utdanningskompensasjon. Slik jeg forstår systemet blir den høyere om han går utenlands.
 37. 1 like
  Fortsatt mange plasser ledig på bussen. Lørdagskamp mot Rosenborg folkens, vi har en seier i bagasjen og RBK har europacup i beina. Grip sjansen!
 38. 1 like
  Sist gang vi hentet folk som egentlig var for gode eller for dyre for Eliteserien het de Sun og Mokhtar. Tillater meg å være mer oppspilt av overgangene som ikke ble solgt inn på forhånd
 39. 1 like
  Jeg tror også at Sarpsborg vil greie seg. Regner med at ingen her har glemt Mos innsats og skåring mot oss i fjor....
 40. 1 like
  Kassi klar for de siste 20 når Lumanza eller Bohinen har løpt seg tomme hadde vært gull. Ser dog ingen grunn til å skifte de som spilte mot KBK til fordel for en som har vært ute med skade.
 41. 1 like
  Viss noen så er det vell Vetlesen eller Bohinnen. Mer realistisk er vell inn for Lunanza når han er sliten etter 60-70min.
 42. 1 like
  Stakkars fyr. God bedring, kamerat! Dette fortjente du ikke.
 43. 1 like
  Ut: Boli og Børkeeiet Inn: Yaw, Lumanza, Skytte, Junker, Toutouh (pluss Kinoshita som vi ikke har sett så mye til enda) + Millioner i kassa + ingen Bosmenn + leieavtaler med opsjoner om kjøp + langtidskontrakt til Marcus Sanderg. = Dette må da være tidenes overgangsvindu for oss. Kanskje forsvinner det en til, men i så fall enda flere penger inn til drift og fremtiden. IAO & Co viser igjen klasse!!!
 44. 1 like
  Nå har vi sett på maling tørke siden Alans dager. Helt hærlig å endelig få en entertainer inn! La han fortsette med Zidane, hælspark og driblinger.
 45. 1 like
  Jönsson-tabellen (altså etter at han tok over 11. juni): 1) Glimt 2) RBK 3) Molde 4) Stabæk 5) Brann 6) Odd 7) Mjøndalen 8 ) Viking 9) Tromsø 10) Lillestrøm 11) Enga 12) Haugesund 13) Sarpsborg 14) Kristiansund 15) Ranheim 16) Godset Noen kommentarer er nødvendige. Den første er at det har gått ganske så bra siden JJ kom hjem. Det er dog viktig å nevne at vi har to kamper mer enn de fleste andre i perioden. Brann og Molde har tre færre, Odd og Viking én mindre. Likevel: Vi har tatt bra med poeng. Nedrykkskandidater som Særp, Ranheim og selvsagt Godset sliter stort. Kristiansund er i fritt fall (én seier siste ni kampene) og kan fort blande seg inn i bunnstriden for alvor. Det må også nevnes at en av de antatt største dumpekandidatene, Mjøndalen, har blitt vonde å slå utover sesongen med ett tap på siste åtte (riktignok fem uavgjorte). Konklusjonen er at ting går i riktig retning for oss.
 46. 1 like
  Herlig å se han tilbake i startelleveren ... og i hans beste kamp hittil iår.
 47. 1 like
  Kan vi snakke om hvor bra målet til Bohinen er? Tar ned ballen, drar av en mann og dunker den i taket. Kremmerhus! For en utvikling han har hatt i år!
 48. 1 like
  Bedre at han må stå over RBK borte enn Godset hjemme.
 49. 1 like
  Nope, det finnes få ting i verden som er bedre å oppleve enn seier på Lerkendal.
×
×
 • Create New...