Gå til innhold

Vinnerliste

Populært innhold

Viser mest likt innhold fra 28. juli 2020 i alle områder

  1. Feriemåneden avsluttes med en av våre vanskeligste hjemmekamper på flere år. Bortelaget har spilt 5 bortekamper, og scoret tilsammen 20 mål på disse. Det er helt elleville 4 mål i snitt. På bortebane! Glimt spiller en voldsomt effektiv angrepsfotball, og varierer med både kjappe kontringer/overganger og å spille seg gjennom etablert forsvar. Gjerne gjennom midten. Det er enormt ambisiøst, men de får det til. Her får midtbanen vår mye å gjøre, for å hindre at Hanche & co får for mye å rydde i egne sekstenmeter. Sandberg må dessuten ha en toppdag. Jeg antar backene våre må ligge mye lavere enn de pleier, og at vi kommer til å tilpasse oss motstanderen denne gangen. Glimt er ikke bare godt på å angripe mot etablert, de er også voldsomme på gjenvinning høyt i banen, så vi må ikke storme fram med en gang vi får tak i ballen. Vi må hele tiden kunne ligge og balansere. Hvis Glimt vinner denne kampen så tangerer de visstnok den 34 år gamle rekorden for antall strake seire på øverste nivå i Norge. De har altså scoret 4 i snitt i bortekampene sine, og har ikke scoret mindre enn 3 i noen bortekamp. Dette er derfor kampen hvor det for oss vil være en seier i seg selv å holde antall baklengsmål nede og derigjennom unngå å tape. Molde klarte det ikke, og RBK ble fullstendig rundspilt (selv om de utrolig nok klarte å lede 2-1 en periode), så det vil faktisk være stort om vi skulle klare det. Vi har ikke tapt mot andre enn RBK og Molde det siste året, og har i denne perioden vist en egen evne til å unngå å tape kamper. Vi har derimot vist et voksende offensivt problem, som vi kanskje må innrømme at stikker dypere enn at det bare handler om å finne riktig spiss. Kanskje skal vi legge om til 5 mann bak? Jeg veit ikke hva gutta har øvd på og hvordan de kan spille best mtp. å tette igjen bak, men det er åpenbart at dette blir en taktisk prøvelse for Jannes menn. Kan vi unngå å tape ballen (ofte) på egen halvdel? Kan Emil og Lumanza spille opp mot sitt beste og vinne dueller foran forsvaret? Kan vi vise frem gode kontringer og utnytte den enorme risikoen Glimt ofte tar når de angriper? Sjelden har følt meg så sikker på hva bortelaget vil gjøre på Nadderud, og samtidig så usikker på hva hjemmelaget vil/kan gjøre. Og sjelden har vi vært så kraftige underdogs på eget gress. Skal vi håpe på samme ellever som sist, med unntak av Olli inn for Gall fra start? Jeg gleder meg egentlig til denne kampen, for jeg føler vi har ingenting å tape.
    13 liker
  2. Ser på transfermarkt at diomande sin kontrakt med LAFC går ut ved årsskiftet, ville ihvertfall stoppet spisstørken Litt skadeutsatt siste perioden men hadde absolutt vært noe!
    9 liker
  3. De som forutsa at Glimt skulle vinne 10 strake fra start, har ikke peiling. Til tross for at de har fått rett.
    4 liker
  4. Neste kamp for Chixa er borte mot Hønefoss, lørdag 1. August. Lagene har ikke møttes i moderne tid utover et par treningskamper, sist var i mars i år, treningskampen ente med 0-1 seier til Stabæk. Les mer om lørdagens motstander HER Veien tilbake til toppserien fortsetter, med runde 4 og tre nye poeng bør bli med hjem til Bærum. Avspark på Aka Arena er klokken 16:00 Billetter til kampen kan kjøpes fra onsdag 29. juli klokken 12:00 HER
    1 liker
  5. Nå skal vi også spille ferdig før vi oppsummerer tabelltipsene, men foreløpig er jeg bedre ekspert enn de på Indre Bane ? Alltid minst et lag som overrasker og minst et som skuffer. Selv om mange hadde tipper Glimt et stykke opp skulle det godt gjøres å forutse resultatene første 10 ?
    1 liker
  6. Absolutt, og definitivt skivebom på Glimt. Poenget mitt var forskjellen på vurderingen av lagene før sesongen, hvor glimt var tippet 3-5 og Stabæk 9-12 ish. At Junker og JPH skulle bli SÅ solide har ingen forutsett (Svarer på den replyen som kommer til å komme her: nei, det ble ikke forutsett). At mange av argumentene som (feilaktig) ble brukt for å plassere Stabæk på 12 også kunne bli brukt (i etterpåklokskapens navn: feilaktig) mot Glimt før sesongen står jeg ved.
    1 liker
  7. Bjarmann forteller litt om mer det her (+) https://www.budstikka.no/stabaek-fotball/stabaek-talent-pa-provespill-hos-fransk-toppklubb/594153!/ Han sier at de ikke vanligvis sender ut spillere uten proffkontrakt på prøvespill, men de takket ja nå siden de opplevde klubben og apparatet rundt Nyqvist som veldig profesjonelle. Montpellier hadde levert søknader og invitasjoner både tidsnok og på en skikkelig måte.
    1 liker
  8. https://direkte.vg.no/fotball/news/5f200ed006b39c00189cffc3 Stabæk-unggutt Nicholas Nyquist (17) er på prøvespill for Montpellier som ble nummer åtte i den franske toppdivisjonen forrige sesong som ble avlyst på grunn av corona.
    1 liker
  9. De som har fått mest deng av Glimt i går er de som har prøvd å gå høyt på dem. Ganske sikker på at vi får se et kampbilde der Glimt styrer og vi ligger lavt og kontrer.
    1 liker
  10. Til forskjell fra den klassiske «legge seg bakpå» taktikken kan det av og til funke å sjokkere med å heller presse skyhøyt og angripe raskt. Det dummeste vi gjør denne kampen er hvertfall å trille masse ball og påta oss brudd.
    1 liker
  11. Vi trives som sagt best som underdogs. Vi vant 2-0 hjemme i fjor og var uheldige som bare fikk med oss 1p fra Bodø med Emil sitt selvmål på overtid (jada vi scoret på overtid vi også, men vi ledet i overtiden) Vi har 17-11-11 totalt sett, må tilbake til 2016 for å finne siste tap og tilbake til 2004 for siste hjemmetap mot Glimt. Som Jocke sier er fotball ferskvare, men statistikk head to head har en rar tendens til å kunne estimere resultater bedre enn tabellplasseringen skulle tilsi... Så vidt jeg ser vant ikke Glimt en eneste gang på naturgress i fjor, men slo altså et dårlig RBK tidligere i år. Jeg tipper at naturgress er fordel oss Det er veld S08 og KBK som har stått best mot Glimt så langt i år. Dels også Mjøndalen siste 15 min. I en av analysene kom det vel frem at et suksesskriterie var å presse midtstopperene deres, da de bygger opp mye av spillet bakfra. Å stå litt høyere gjør veien til mål kortere, men på den andre siden avgir man mer bakrom. Usikker på om vår backrekke kan matche Glimts fart. Noe av det imponerende med Glimt i år er at alle vet hva som kommer, men ingen klarer å stoppe det, mange av målene synes også å komme etter innøvde bevegelser Gutta får ta med seg god statistikk og godfølelsen fra i fjor. Taper vi med 2 eller mindre er det godkjent, så lenge innsatsen er på plass. Glimt lar seg ryste, det så vi mot Mjøndalen. Jeg har troa på at vi kan overraske, men er vel såpass realist at Zinkel/Hauge/Junker fortsatt får spille på Fantasy-laget mitt, i skrivende stund spiller også Hanche der...
    1 liker
  12. Rart med det, men jeg følte meg mer sikker på at vi kom til å slite mot Start enn mot B/G. Riktignok gjorde de det bra borte mot RBK, men tidligere år har de slitt litt på naturgress. Samtidig er det ikke uvanlig med en utladning etter å nettopp ha knust sin største gullrival. Tror tidspunktet å møte dem på er veldig bra. Men - det kan jo hende jeg har blitt for vant til at vi alltid har vært Eliteseriens Robin Hood, men det er vi nok ikke lenger.
    1 liker
  13. Vi ligger godt foran skjema til en plass midt på tabellen med behagelig avstand til nedrykkstriden. Vi har 8 poeng ned til kvalikkplassen, med like mange lag mellom oss og Mjøndalen. Det skal en total kollaps til for at vi skal havne nedi der i år. Det kommer ikke til å skje. Vi viser i flere kamper at vi er vriene å slå - holder nullen i dag - holdt stand mot Godset i deres gode periode (20 min?) for deretter å ta over fullstendig - holdt godt bakover i Ålesund og fikk overgangene vi trengte fra Eliteseriens klart dårligste forsvar i en kamp som lenge sto og vippet - holdt KBK til en tilsynelatende U inntil vi fikk litt Kornelius-magi mot slutten og tok med alle poengene hjem. Ser vi bort fra blackoutene mot RBK og Molde, så har vi fem baklengs på 8 kamper og har holdt nullen i halvparten. Som mange har skrevet både her og andre steder: Janne har fått skikk på defensiven vår og det å tette igjen gir gode poengsjanser. Sammenlign dette med AaFK som må score 3-4 mål om det skal kunne bli seier. Det er mye bra med vårt defensive. Emil og Lumanza er gode spillere å ha foran seg for midtstopperne våre. Hanche er veldig stødig i alle typer dueller og Solheim gjør seg ikke bort. Vi får snart Yaw tilbake med ekstrem duellstyrke og har gode alternativ på backene, i hvert fall defensivt. Men hva er det vi driver med offensivt? Gall er helt krise, alt for omstendelig og lettlest, setter aldri skikkelig fart og har åpenbart null tro på egen evner, verken til å passere spillere med ball eller gå på løp i bakrom. Kornelius og Olli har vist langt mer positivt, men jeg synes vi ser lite av at de kommer seg rundt og serverer farlige innlegg mot Kino/Botheim/Maatsen. Vrient å være god spiss når du ikke får servene du sårt trenger. Men spissene våre har heller ikke vist stort, så det lyser ikke kvalitet der heller. Hugo har vært god offensivt tidligere, men i går så jeg ham knapt. Emil og Lumanzas viktigste offensive oppgave virker å være å senke tempoet på alle angrepene våre. Og backene har heller ikke bidratt med kvalitet offensivt, til tross for at de ofte står høyt. Når jeg ser en kamp som i går, og da spesielt de (store) delene av første omgang hvor vi dominerer fullstendig: 2/3 av banen og ballen er fullstendig vår eiendom, så lurer jeg på hva det er vi egentlig prøver på. Vet gutta selv hva de prøver på? Er man enige med hverandre om hva man prøver på? Står man bare og håper at noen andre gjør det som trengs? Litt Lumanza-magi? En toppspiss som gjør alt selv på Dio-manér? Et perfekt langskudd fra Emil? Jeg skjønner ikke hva vi driver med, annet enn at det er dritkjedelig å se på. Etter kampen vår unnet jeg meg en reprise av toppkampen mellom Glimt og Molde, og forskjellen er slående. Dette er lag som veit hva de vil, og som ofte vil det samme. Et par-tre en-touch på rad og man kan ha passert både ett og to ledd. Et temposkifte i ny og ne hadde vært fint. Som sagt, kampen i går skremte meg litt. Start gir oss alle muligheter til å angripe dem på alle mulige måter den første omgang, men vi blir stort sett stående å trille ball istedet. Når Start i perioder, og da spesielt siste 20, bestemmer seg for å prøve å få en goal, så virker vi mer enn villige til å gi dem muligheten til det. Kun febrilske inngripener fra Hanche/Sandberg/Jonassen hindret et høyst fortjent Startmål i går. Vi ligger godt an på tabellen, men etter å ha sett kampen i går (og kampen mot AaFK forrige helg), så er det ikke troverdig at vi skal holde oss der. We need ikke bare en spiss, men et helt attack. Så soon som possible, værsåsnill. Jeg gruer meg til Glimt på torsdag. Det kan bli en leksjon jeg ikke har lyst på.
    1 liker
  14. Enig! Kino kunne med fordel kommet inn før Valenzic - Valencic virket veldig tung og seig i bevegelsene. Ellers synes jeg Bohinen var under pari igjen, forventer mye mye mye mer av klubbens best betalte spiller. Han må dominere midtbanen i slike kamper. Det er han ikke i nærheten av. Istede tok jeg meg i å fundere på hvor lang tid Isaac Twum har igjen på kontrakten. Botheim - omtrent som forventet - den beste spissen i troppen er fremdeles Edvardsen.
    1 liker
  15. Vi mangler ett poeng på å ta igjen Lyn på maratontabellen.
    1 liker
  16. Trondsen forårsaket straffen som sørget for at Haugesund slo Rosenborg 1-0. Han sørget dermed også da for at vi ligger foran dem med 1 poeng. Takk Trondsen!
    1 liker
  17. Helt enig, Lumanza og Bohinen gode på midtbanen. Selger vi Bohinen og ikke får inn erstatter kan det være utfordrende. Må heller ikke glemme at Yaw og Kassi er ute med skade.
    1 liker
  18. Vi har sluttet å tape for andre lag enn RBK og Molde...
    1 liker
  19. Kan vi alle være enige om at Twum sin sveis er av det dummeste som har vært på en norsk fotballarena?
    1 liker
  20. Klubben trenger litt hjelp til skiltrigging torsdag 30 juli fra kl 12-13 og nedrigg etter kampslutt. Har noen ledige hender som kan og har lyst til å hjelpe til? (Anbefaler å ha på seg hansker da de er litt skitne og skarpe i kantene) Fint med en tilbakemelding innen mandag 27 juli. Det er reservert 5 billetter til de som kan hjelpe til med riggen. Send navn og mobilnummer til petter@stabaek.no
    1 liker
  21. Hva har egentlig Tobias Heinz prestert som gjør at han skal være en klar forsterkning? Skal vi låne bør det være spillere som løfter laget merkbart. Ikke er det i en sårbar posisjon heller. Kommer han tilbake til Norge blir det uansett sikkert Særp.
    1 liker
  22. Botheim så i hvert fall frisk ut på dagens trening
    1 liker
  23. Birger på Instagram: I tillegg vil jeg rette en takk til Stabæk. Hadde det ikke vært for at de ga meg muligheten i 2014, ville jeg aldri vært i denne posisjonen i dag. Dere vil ha en spesiell plass i mitt hjerte, #alltiduansett. Takk for meg norsk fotball, og på gjensyn.
    1 liker
  24. Det kom inn et tips om at vi kunne lage rammer til profilbilder på Facebook, og det var jo en god idé. Så det gjorde vi. Med SS-logo finner du her, og med klubblogo finner du her.
    1 liker
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...