Gå til innhold

Vinnerliste

Populært innhold

Viser mest likt innhold fra 06. okt. 2020 i alle områder

  1. Om ikke alt var positivt i går, så viser i hvert fall forumstatistikken at engasjementet lever i beste velgående. Antall innlegg som ble skrevet endte opp på 530. Det er det nest høyeste noen sinne, og det er tall vi ikke har vært i nærheten av på over ti år. I statistikken finner man faktisk kun to dager med over 500 innlegg, og kun seks med over 400. Siste over 400 var i april 2010. Rekorden, med 573 innlegg, må vi tilbake til 31. mars 2009 for å finne. Nå kan man selvsagt si at kvalitet er viktigere enn kvantitet, og der har vi kanskje vært bedre tidligere, men dette er positivitetstråden
    28 liker
  2. Hvis man skal prøve å se det fra Bjarmanns side da, så har han startet en opprydning ift hvordan han vil at dette skal se ut. Når vi klager over leieknekter inn, så må vi også huske at vi har blitt kvitt Gall, Donkin og Valencic. Vi mister mye sportslig i Hanche, men forhåpentligvis er ikke Valsvik helt borte med A-landskamper i beltet og gode skussmål fra RBK-hold. Og Ottesen virker jo også å være et stort talent vi kan få mye glede av fremover. Om Janne uansett ikke hadde til hensikt å gå 100% med Hugo, så er det vel også begrenset hvor mye det svekker oss sportslig utover at det er åpne sår i stoltheten og den blaa sjela, vi mister kontinuitetsbærere og vinnerskaller. Dette bør de være utrolig bevisst på brakka. Hvem som overtar dette ansvaret på banen og i garderoben bør stå høyt på agendaen.. Det jeg virkelig håper på nå er at Bohinen tar signalene om at interessen fra utlandet har kjølnet fullstendig, og innser at han snarest mulig må bli 2019-versjonen av seg selv igjen. Den versjonen som flytta beina, som taklet og gjenvant baller og spilte den fremover. Ikke en nonchalant, temposvak "elegant".
    15 liker
  3. Jeg klarer ikke la være å tenke på hvor vi hadde vært i dag om vi hadde latt Ordinas fortsette. Han som hadde grenseløs tillit til ungdommen, som så kapteinen i Hanche og bygget på alt vi hadde gående allerede. Naiv til tider, men er ikke det en del av vårt DNA? Lett å være etterpåklok og alt det der, men sånn som ting har blitt er det fristende å drømme seg inn i alternative tidslinjer.
    14 liker
  4. Tror vi kan roe ned beskyldningene om at Torgeir ikke er blaa. Han gjør bare ting litt annerledes enn det har blitt gjort tidligere. Det jeg hører er at han har kommet inn i miljøet på en flott måte, og har fått Stabæk-kulturen inn i blodet allerede. Så kan man selvsagt være uenig i noen av valgene han har tatt, men det får så være.
    12 liker
  5. Selvfølgelig har overgangen til vetlesen skapt furore. Og det bør den. Selvfølgelig gjør det vondt når en av våre local lads forsvinner til en konkurrerende klubb. Og oppfordring til realisme og argumenter om kroner i banken og enighet mellom alle parter gir seff lite trøst. Er lenge siden jeg har vært så skuffa over stb. Men det er ikke bare fordi Hugo, som Ola og flere andre, skal tilbringe sine beste år i konkurrerende klubber og ikke lenger føles som våre spillere hvis de senere går til utlandet eller spiller på landslaget (i motsetning til spillere som feks Thorsby, som gikk rett til utlandet). Og det er ikke bare fordi vi henter inn intetsigende forsterkninger vi kommer til å ha glemt om et par år. Det mest deprimerende er at det virker som våre akademispillere ikke ønsker å spille for stb når de kommer ut i 20-årene (med mindre de er skadet eller ikke er gode nok). Det er skremmende når talentene våre ser på det som en kjempemulighet å dra til klubber som glimt og molde. Nevn et av våre talenter (som ikke har vært skadeplaget, som Jeppe og Kassi) som har etablert seg i troppen og ikke har ønsket å forlate klubben før de blir 25? At de drar til utlandet er jo forståelig, men de vil jo ikke bli selv om tilbudene fra utlandet uteblir. Jeg er redd for at det sier noe om hvor dårlig utviklingsarena a-laget til stb har blitt med vårt lave tempo og «gjør-hva-du-vil»-taktikk. Jeg er redd for at vi har sovet i timen mens lag som bla glimt har lært av de beste lagene i Europa, og dermed er mer attraktive for våre talenter å utvikle seg i. Jeg er redd for at ting kan gå til helvete om det ikke gjøres noe med hvordan vi trener og tilnærmer oss matcher taktisk, når vi plutselig ikke selger for 70 mill ila av et år, men talentene våre ønsker seg til glimt, Odd, rbk, Molde mv før de kommer ut av akademiet fordi de vet at de kommer til å stagnere på a-laget.
    9 liker
  6. Demidov kom inn for MMS (Strømnes også hentet inn), Børkeeiet tok plassen til Lumanza (med Keita hentet inn som backup/utfordrer), og Sandberg kom etter hvert inn for Alvbåge. Med unntak av Boli, Njie og Vetlesen, så var også disse erstatterne de spillerne som gjorde det best på børsen den sesongen. Så kan man godt si at man kanskje forventet bedre erstatninger enn disse – jeg husker jeg til dels gjorde det selv – men jeg syns ikke det står i noen grell kontrast til det Bradley fikk å jobbe med i starten. I alle fall ikke når du sammenligner med typer som Grossman, Henderson, Stephens og Issah. Men med suksessen til Bradley kom også en ytterligere satsing, og da traff vi utrolig godt med typer som Dio, Asante og Yassine. Her var det vel kun Asante som kostet penger. Ellers satset vi med spillere som kunne heve nivået i en kort periode, som Edu og Annan, i påvente av at våre egne juniorer kunne utfordre om en plass. Hadde Ordinas oppnådd det samme i starten, og deretter stilt krav til videre satsing, så er det ikke utenkelig at han også ville blitt tildelt mer midler. Her føler jeg vi kommer litt tilbake til det som var poenget mitt i sted: Mantraet om at du skal forsterke i medgang, fordi du da har større sjanse for å øke verdien på det du bruker penger på – i motsetning til å gjøre masse grå og suboptimale kjøp når du er i en prekær situasjon sportslig. Det vil høyst sannsynlig bare bety høyere utgifter og flere nødløsninger du må deale med når du har slukket brannen på dass, og manglende midler til å bygge videre når ting etter hvert ser lysere ut. Uten lånespillerne under Bradleys andre periode, er det f.eks. ingen garanti for at Diomande ville prestert som han gjorde og vi til slutt kunne cashe inn på han. Så i mine øyne handler spillerutvikling vel så mye om å ha et godt nok lag til at unggutta faktisk må vente på tur – og lære – før de kan få en plass på laget – som det handler om å bare pøse på med unggutter og å gi dem spilletid.
    8 liker
  7. Birger får skryt i Frankrike: https://www.vg.no/i/OQnGM1
    8 liker
  8. @ringo argumenter godt for meningene sine, i innlegg etter innlegg og i flere tråder. Kan dere ikke heller prøve å argumentere imot, isteden for å komme med "bidrag" som det her? Nå tok jeg bare et par eksempler her, det er flere som gjerne kan føle seg truffet.
    8 liker
  9. Som Andresen eller Nannskog for å nevne de mest toneangivende spillerne fra våre beste årganger - du sluntret ikke unna uten å få høre det da!!! Vi har mangel på lederskap ute på banen og da hjelper det ikke så mye hva som skjer på benken... og i går solgte vi de to sterkeste innpriskerene våre...
    7 liker
  10. Øøøhh Du tenker på samme Vetlesen som meg?: Kanskje vår beste spiller i første del av sesongen hvor han fikk spille i en riktig posisjon. Vi VANT kamper og tidvis spilte vi bra fotball og Vetlesen var drivkraft i laget og het på målpoengene. Så kan vi sammenligne hvordan vi har spilt etter Skytte sitt inntog og hvor Vetlesen knapt har fått minutter: Skrekkelig fotball, skrekkelig defensivt, lite målsjanser og lite poeng.. Det er klart at det er flere elementer som spiller inn, men jeg savner VELDIG den lekne, pasningssikre og arbeidsomme Vetlesen vi hadde i starten av sesongen som av en eller annen merkelig grunt ble veid for lett av Janne. Hvorfor Kostadinov plutselig skulle spille på midtbanen i stedet for Vetlesen skjønner jeg heller ingen ting av.
    6 liker
  11. Vi mangler både «typer» og blaa helter med Hugo og Hanche ut. Den er klar. men om man ser det kun spiller for spiller isolert så er det ikke så ille å bytte Hugo mot Skytte og Hanche mot Valsvik. Må si det er ganske ålreite erstattere. jeg er mer bekymret for det som er Jannes ansvar enn Bjarmann sitt akkurat nå. Janne burde få mer ut av den troppen han har.
    6 liker
  12. Bare for å regne ut dette runde for runde, siden noen har åpnet for nedrykk som reell mulighet: Vi har sju poeng ned til Start, elleve ned til Mjøndalen. 18 ned til Aalesund, så de gidder jeg ikke regne med engang. Runde 21: Mjøndalen møter Brann, som de jo har en god statistikk mot, vi er greie og sier MIF vinner. Vi tar Aalesund hjemme, Start skal til Marienlyst og ryker der. IKS -10, MIF -11. Runde 22: Vi skal til Bergen og taper der. Start tar imot Sandefjord, som jo er et veldig frustrerende lag å spille mot, men la oss si at de tar tre poeng. Mjøndalen skal til Bodø og ryker der. IKS -7, MIF -11. Runde 23: Mjøndalen tar imot Molde, som har svak bortestatistikk, men vi er greie og gir dem ett poeng. Start skal til Lerkendal og ryker der. Vi tar imot Viking, den kampen er jeg veldig usikker på, men la oss si U. IKS -8, MIF -11. Runde 24: Mjøndalen tar imot Godset, la oss si at de tar alle tre poengene der. Start tar imot Sarpsborg og kan fort vinne den. La oss si vi taper mot Sandefjord. IKS -5, MIF -8. Runde 25: Start drar til Skien og ryker der. Mjøndalen ryker i Kristiansund. Vi kan vel heller ikke vente oss noe særlig hjemme mot Molde. IKS -5, MIF -8. Runde 26: Vi møter Mjøndalen borte. Viktig kamp. La oss si vi tar ett poeng der. Start ryker borte mot Viking. IKS -5, MIF -8. Runde 27: Mjøndalen taper i Haugesund. Start blir overkjørt av Glimt. Vi blir offer for Vidar Örn Kjartansson. IKS -5, MIF -8. Runde 28: Vi taper i Bodø. Mjøndalen tar alle tre poengene hjemme mot Start. IKS -5, MIF -5. Runde 29: Mjøndalen ryker på Lerkendal. Vi tar ett poeng mot Kristiansund. Start tar ett poeng mot Brann. IKS -5, MIF -6. Vi er trygge. Dette er så pessimistisk som jeg synes det er realistisk å være. Man skal praktisk talt mene at vi knapt tar noen poeng resten av sesongen OG at Start og Mjøndalen vinner langt oftere enn de har gjort hittil for å tro på nedrykk. Særlig Start har vært håpløst dårlige til å avgjøre kamper denne sesongen. Med det sagt: vi bør ikke være fornøyd med at vi ikke rykker ned. Jeg mener IKKE dette er bra nok. Jeg vil bare avfeie de verste dommedagsspådommene.
    6 liker
  13. John Alvbåge var på lån og spilte åtte kamper totalt for oss. MMS la opp etter sesongen, noe vi visste han kom til å gjøre. Lumanza streiket seg vekk. Og Ohi ble solgt nesten et år etter at Ordinas var ferdig. Så at vi solgte hele sentrallinja under Ordinas, det stemmer vel ikke helt.
    5 liker
  14. Jeg synes det er på høy tid at Birger får spilletid på landslaget. I år har han langt flere minutter på banen enn Alesami.
    5 liker
  15. Det mener jeg er direkte relatert til midtbanen - for en ting er om vi skaper et hav av sjanser som vi brenner - da er det helt klart et spissproblem - men vi skaper jo ikke sjanser en gang og da er det et midtbaneproblem.
    5 liker
  16. Ting jeg sliter med å forstå: Hvor er klubben på vei? Har man bare gitt opp denne sesongen og håper Start ikke tar oss igjen? Hvordan endte Garnås? fra Kisa opp i LSK hvis vi var interesserte tidligere i år når vi x antall kamper har hatt Yaw ute, har måttet bruke backen som stopper og en som har lagt opp som back? Han har vel blitt hyllet for fighterviljen de første kampene for LSK. Hvorfor forsterkes ikke backene når ALLE ser at det som presteres i de posisjonene er for dårlig. Greit at Øveraas løper mye opp og ned helt til han er tom men thats it. Jonassen har vært katastrofe på VB. Hvorfor får ikke Vogt prøve seg? Hvorfor hentes det inn enda en lånespiller på topp når vi har nok spisser i troppen. Hadde det enda vært Dio standard kunne man forstått det men en kamprusten svenske med få mål i bagasjen er jo det siste vi trenger nå som Maatsen er skadefri og vi allerede har lånt inn Botheim ( selv om han ikke presterer ) Vetlesen ut. Hvorfor i all verden er han bak Lumanza, Skytte, Kay, Isaksen, Bohinen og Lundal på sentral midtbane? Dyttes han ut på kant fordi han skal hjelpe back i det defensive arbeidet? Erkjenner man ikke da at back er ett problem og bør hente en back? Hvordan skal man klare å lokke 600 tilskuere til Nadderud når man flere ganger har slitt med å bli kvitt 200 billetter? Ting jeg forstår: Vetlesens valg. Ikke noe å lure på. Utrolig synd for oss som liker lokale blaa spillere men når han er så langt bak i køen på favorittposisjonen så er det lett å forstå hans valg. Så kan man heller diskutere om man har disponert en spiller av hans kaliber rett ( scoringen borte mot Molde for eksempel er en scoring på ren skjær vilje og hjerte utenpå drakta ) Hanches valg. Takket nei til to klubber i vinter. Kan forstå at han vil ut nå. Antagelig best økonomisk for begge parter å selge nå. Klubben har en formidabel oppgave med å opprettholde det lokale engasjementet rundt klubben.
    5 liker
  17. Jeg er dog helt enig i at bruken av Vetlesen ikke har vært helt bra iom at han ikke har blitt dyrket i en rolle, men flyttet mye rundt. Hadde jeg vært rådgiver for Hugo hadde jeg nok også anbefalt han å ta steget til Glimt for å utvikle seg videre. Det er det som er trist. Synes bare Skytte og Bjarmann får litt vel mye dritt her nå, som skyldes den enorme skuffelsen og frustrasjonen man føler når Hanche og Vetlesen forsvinner samtidig. Men jeg synes å bare sikte på de skyteskivene er litt upresist. Skytte har vi jo lang kontrakt med og han har jo opplagt et stort uforløst potensial og på sitt beste en entertainer verdig Stabæk-fotball. Han har vært veldig ujevn hittil, men kan bli dritbra.
    4 liker
  18. To be fair så har Vetlesen spilt fast hele sesongen frem til han har slitt med en kneskade de siste par ukene. Han startet de 18 første kampene, slitt med en skade i de to siste. Skytte kom til en klubb som ikke hadde vunnet på 7 kamper og siden han sitt inntog har vi to seire på fire kamper. Vunnet begge hjemmekampene etter lang tørke på Nadderud. mye myter ute og går her nå.
    4 liker
  19. Nå synes jeg dere er tidlig ute med svarene gutter! Jeg har fortsatt trua på at Skytte vil bli ett godt bekjentskap for Stabæk når konstellasjonene blir riktig og midtbanen får flyt og selvtillit. Ett eller annet funket ikke for han oppe i Glimt, og ett eller annet funket ikke for Vetlesen hos oss. Vi vet hvertfall hva vi fikk tilbake på ett tidspunkt i sesongen hvor laget var/er som ett aspeløv. Så får vi se om Hugo klarer å ta de stegene som trengs for å bli en nyttig ressurs for Glimt.
    4 liker
  20. Jeg har egentlig ingen problemer med Bjarmann, for jeg tror at det er andre som er problemet. Når han får bud på Hugo, må han ta det opp med trener og styret. De må da avgjøre følgende: - hva vil det ha av betydning sportslig på kort sikt. - hva vil det ha å si for målene klubben har satt. - vil det ha betydning for publikum. - trenger man pengene. - hva vil spilleren. Hvorfor rykker ikke noen av guruene i ledelsen ut til Bjarmanns forsvar?
    4 liker
  21. Med det spillet som er vist i det siste, er det nesten et mirakel at man har fått inn 15-20 mill for to spillere! Utrolig imponerende om man tar av seg de blå brillene!
    4 liker
  22. Posse i Budstikka? Savner tåfisen til Inge André Olsen Stabæk Support-lederen sier at han savner den jobben Inge André Olsen gjorde som sportslig leder i klubben, samtidig som han forstår at Torgeir Bjarmann ikke har noen enkel jobb med å hente inn spillere til Nadderud. – Inge André Olsen etterlot seg så store sko å fylle at de fleste bare drømmer om å minne om tåfisen hans, skriver Posse Sandboe og legger til: – Det er nok en vanskelig jobb, det å skaffe spillere til Stabæk. Landslagsspiller klar for Stabæk Han sier at koronapandemien og mangelen av spennende spillere ikke gjør klubben spesiell attraktiv. – Jeg håper vi fortsatt er spennende nok til å selge 600 billetter, sier Posse Sandboe.
    4 liker
  23. Om de er godt nok trent er jeg svært usikker på. En annen ting jeg lurer på, og som jeg har lurt på lenge, er hvordan kulturen i garderoben/på laget egentlig er. Er det en vennegjeng som koser seg sammen , duller og som ikke stiller kritiske spørsmål til hverandre? Jeg etterlyser virkelig noen tøffe jævler som pisker hverandre rundt. Aksepterer virkelig medspillere lunting rundt på banen? Hvor er de sinte trynene? Er så lei av å se smilende, snille Stabækgutter! Jeg vil ha energi, glede og sinne om hverandre!!
    4 liker
  24. Med all respekt å melde; noe av det dummeste jeg har sett og hørt i dag. Og der er det sterk konkurranse.
    4 liker
  25. Jeg foreslår at vi henter Vetlesen i Glimt!
    4 liker
  26. Nei, jeg er ikke lunken til Kassi - men han må spilles i form og typisk nok når han nærmer seg form så går han vel dessverre i stykker igjen. Det er vanskelig å regne med en spilles da.... Når det er sagt så virket ikke JJ veldig happy med innsatsen til Kassi sist - så det er vel mulig at det tar litt tid før vi ser han i startoppstillingen igjen??? Den spilleren jeg derimot er lunken til er Skytte.
    3 liker
  27. Støttes 100% ... urettferdig at Skytte og Bjarmann bli pepret i skyttergraven ... synes at det er kult at vi gir spillere som har fortjent det sjansen til å utvikle seg videre ... JJ kommer til å sikre plassen lett, og gleder meg til å bli bedre kjent med nysigneringene
    3 liker
  28. Jo, men det handler vel igjen om at de er for like. I starten av sesongen spilte også Vetlesen som indreløper/sentral midt (litt avhengig av formasjon) sammen med Bo&Jo. Den miksen var/er nok bedre enn Bo&Jo + Skytte. Men nå er Hugo (inntil videre) historie - vi får dessverre ikke rettet opp den fadesen med det første. --------------------------------------------------------------------- Så hvordan bygge laget videre....? Vel om vi ser på lagdelen så bør nå Lundal med sin gjennombruddskraft prioriteres inn på sentral midtbane, Kai har playmaker egenskaper og får konkurrere med Skytte om en plass, og så får Bo&Jo ta et inbyrdes oppgjør om den 3. plassen. Antonsson skal være sterk relasjonelt i tilegg til å være god på å true bakrom. Så med Edvardsen, Maatsen og Kornelius bør vi ha bra tempo i det fremre leddet. Derimot får vi et relativt sett tempo og spillsvakt midtstopperpar i Yaw og Valsvik. Så det gir vel sånn sett mening å stå lavt med back 4'eren og midtbanen, og satse på kontringer/lange baller bak motstanderens forsvar. Skal vi tippe at vi tar fler poeng på utebane enn på eget gress resten av sesongen?
    3 liker
  29. Forsøk på tidenes korteste svar: jo!
    3 liker
  30. Hvor vi hadde vært med Ordinas? I OBOS
    3 liker
  31. Men for noen få dager siden hadde vi Skytte, Hanche og Hugo, OG forventet forsterkninger oppå det igjen, så det er lov til å være skuffet over dette vinduet. Vi kommer jo ikke styrket gjennom dette vinduet?
    3 liker
  32. All den tid Henriksen var fast mens han varmet opp boblejakker på Bristol Citys innbytterbenk har jeg ingen tro på at en Birger som spiller fast i Ligue 1 skal få noen sjanser. Men jeg er helt enig med deg, selvfølgelig.
    3 liker
  33. Bjarmann et ikke blaa, og derfor forstår han ikke hvorfor..
    3 liker
  34. Jeg er nok ikke enig i at Ringo argumenterer så godt for meningene sine, synes snarere han kommer med påstander om hvordan f eks midtbanen vår fungerer, og trekker nokså bombastiske (og negative) konklusjoner. Midtbanen vår har mye kvalitet, men har ikke fungert noe godt så langt i høstsesongen, det tror jeg alle kan være enige i. Men hvorfor det å selge Hugo (som har fått begrenset med spilletid) plutselig skal være krise, er vanskelig å forstå. Jeg er enig i at det var veldig skuffende at han ble solgt til B/G, men tror dette likevel var riktig, slik tingene utviklet seg. Hugo ønsket selv å dra, skulle vi da sagt nei til (jeg vet ikke, men) 4-5 millioner kr, pluss en brukbar videresalgsklausul? Vi ville da endt opp med en antagelig nokså frustrert og misfornøyd Hugo, som neppe ville forlenget med oss. Med andre ord en relativt stor fare for å få en ny OB-situasjon, og det regner jeg med at ingen er interessert i.
    3 liker
  35. Tilltroen min til Janne fikk en alvorlig knekk i dag!
    3 liker
  36. Nei - nå blander du hummer og kanari. Edvardsen er spiss, og Kornelius flanke og ingen av de er vel særlig aktuelle for sentral midtbane??? Luc er bra - men når var han sist bra over tid? Så er det selvsagt helt greit å være uenige om Skyttes bidrag - men for å argumentere for mitt syn, så er Skytte også en spiller som er for glad i å holde på ballen og som heller ikke direkte driver opp tempoet i pasningsspillet. Jeg synes også han virker å ha slapp innstilling til det defensive arbeidet, han slår meg heller ikke som en innpisker. Jeg registrerer også at han ikke direkte trekker opp snittet i sofa-scoren vår.
    3 liker
  37. Dette høres veldig forlokkende ut. Men kan det tenkes at det å forsøke på et Kinderegg er mer skadelig enn fordelaktig? Et tankeeksperiment: Hvis du er et selskap og vil tjene masse penger kan det være ønskelig å 1. Øke omsetningen per kunde 2. Øke volumet 3. Senke kostnadene Ser du på ulike suksessrike selskaper trenger du derimot sjelden alle tre. Har du høy omsetning per kunde trenger du ikke så mange kunder. Har du høyt volum kan du leve godt på små marginer. You get the point. Men enda viktigere: mangler du alle disse vil jeg si at det dummeste du kan gjøre er å forsøke å forbedre alle områder på en gang. Da får du antakeligvis ikke nok trykk bak noen av områdene. Strategisk burde du heller velge ett område og forbedre det kraftig. Da helst det området som er viktigst for deg. Tilbake til quoten: målet kan godt være å få flest mulig poeng, men da vil den sikreste måten være å ikke forsøke å spille festfotball. Dette går direkte på akkord med punkt 2. Dersom underholdning er viktig, må det kanskje prioriteres fremfor poengfangst ved å være kynisk og tette igjen bak. Og dersom vi skal satse på fremtiden fremfor de beste spillerne tilgjengelig akkurat nå er det vanskelig både å få en poeng og å spille underholdende fotball. På lang sikt kan vi få til alt. Bodø/Glimt er jo et prakteksempel. Men det vil ta oss mer enn 10 kamper å ta oss dit. For resten av sesongen håper jeg sportslig ledelse og teamet velger seg _ett_ av disse gode målene og maksimerer etter det. Kun da har vi en mulighet til å lykkes. Deretter får vi bruke vinteren og fremtiden godt til å tenke på de to resterende. Og la oss tillate oss å tenke langsiktig med spillet logistikken. Kun da kan vi fortsatt ha en klubb vi elsker å følge med på og elsker å holde med. Det er det lett å glemme på en dag som er en berg-og-dalbane. Jeg foreslår mål 3: fremtiden og unge spillere. Jeg tror det har størst mulighet til å også skape fotballglede resten av sesongen!
    3 liker
  38. Seks akademijenter skal på landslagssamling fra 19. til 24. oktober. Det jobbes bra i Stabæk!
    3 liker
  39. Ja det må du gjerne få lov til å mene, men vi har en midtbane som er svak taktisk, mangler tempo med og uten ball - med relativt like spilletyper og svake relajonære ferdigheter. Vi mangler også ledertyper i lagdelen. Hugo hadde både lederegenskaper og komplimentære ferdigheter - nå mister vi to viktige dimensjoner i hjertet av laget. La gå han ble ikke brukt riktig av oss - men vi hadde i det minste muligheten til å gjøre noe. Det vi sitter igjen med er en endimensjonal tempo og taktisk svak midtbane - muligens den svakeste i ligaen. I allefall bunn 5.
    3 liker
  40. Med den midtbanen vi sitter med i øyeblikket, så er dessverre et nedrykk absolutt mulig.
    3 liker
  41. Jeg tenker forøvrig at Glimt har forstått noe vi ikke har forstått, ved å bytte Skytte mot Hugo.
    2 liker
  42. Beklager sent svar. Ikke fått muligheten til å svare før nå. Jeg er enig at flesteparten av de sentrale midtbanespillerne er ganske like på flere områder, eksempelvis (for) ofte mange touch med ballen istedenfor raske avleveringer fremover, spesielt i kontringsfasen. Men jeg synes JJ får altfor lite ut av de gode individuelle midtbanespillere. Når laget faktisk fungerte ganske greit de første 10-11 rundene, synes jeg vi i langt større grad (sammenlignet med nå) så en tydelig ansvarsfordeling på midtbanen. Bohinen lå dypt og tok det største defensive ansvaret, mens Lumanza skulle være den kreative. Nå er det veldig uforutsigbart hvilke roller de enkelte spillerne har fra kamp til kamp. Ene kampen er det Skytte, andre kampen er det Lumanza, Bohinen eller Kay. Dette er på JJ og resten av trenerteamet, siden vi har individuelt gode nok spillere til å gi de en mer tydelig ansvarsfordeling. Enig at Hugo har en verbal tilstedeværelse på banen med kjappe meldinger til både motspillere, medspillere og dommeren. De andre gutta mangler litt "grinta" og pondus. Det jeg reagerte mest på var at midtbanen vår er kanskje den aller dårligste, for det synes jeg blir upresist. Treneren har det største ansvaret med å gi de ulike roller og hvertfall holde dette forutsigbart fra kamp til kamp. Vanskelig for spillerne å skaffe et relasjonelt forhold seg i mellom når de ikke vet hva slags arbeidsoppgaver de har.
    2 liker
  43. Hepp, om man skal tro sjansestatistikken til NIFS https://www.nifs.no/MatchStatistics.php?land=1&t=5&u=682936 Så skaper vi nest færrest avslutninger, mens kun 5 lag har bedre målprosent - da synes jeg det er vanskelig å argumentere for at vi først og fremst har problmer med avslutningene.. N
    2 liker
  44. Solgte vi egentlig så mange under Ordinas? Kommer ikke i farten på flere enn Meling og Lumanza som streiket seg vekk. Det var jo en del leiekontrakter som ble inngått under Bradley som gikk ut, men ... mulig jeg tar feil her. Ordinas kunne sikkert vært en fin mann å beholdt med tanke på utviklingen til mange av unggutta, og å erstatte ham med Henning Berg var jo åpenbart et feilskjær, men vi var jo også i en posisjon der sportslig dårlige resultater kunne fått store konsekvenser for oss som utviklingsarena. Jeg tror også man undervurderer hvor viktig det er å ha et lag som presterer godt for at spillere skal kunne utvikle seg effektivt. Ingen unge spillere utvikler seg særlig godt når de hele tiden er tvunget til å kjempe med kniven mot strupen, og når de attpå er omringet av medspillere som ikke er særlig mye bedre enn dem selv. Jeg er mao. ikke helt sikker på hva som ville vært best i det lange løp akkurat da. Men jeg er helt sikker på at man utvikler seg bedre på et lag som presterer godt og når man har topp medspillere rundt seg som man kan lære av – om de så bare er der for en kort periode. Så det at vi hele tiden må spille med talentene våre selv om det går dårlig sportslig, bare for at de skal få spilletid – det tror jeg ingen vinner på.
    2 liker
  45. Jeg våger å påstå at Janne ikke har gjort en god nok jobb etter en bra vårsesong. Det er dårlig kontakt mellom lagdelene, det stopper fullstendig opp på midtbanen samtidig som altfor mange lunter uengasjerte rundt. I tillegg har han gitt klippekort til spillere som over tid har vist at de ikke er bra nok, og/eller ikke gidder nok. Spørs om han når frem med budskapet sitt? Leste en artikkel Glimt sin tilnærming https://www.tv2.no/a/11687790/ Her må det være noe å ta med seg inn treningsarbeidet og tilnærming? Aller verst er jo at han ikke satser på lokale spillere i riktige posisjoner. Tenk: Hugo og Piggy spesielt. Noen nevner at lokale spillere har en drøm om å spille for andre norske lag og kkke Stabæk. Det sier vel sitt.
    2 liker
  46. Virker som Janne famler med strategien for tida.
    2 liker
  47. Hva mener du egentlig, er det midtbanen vår som er så elendig eller vår sentrale midtbane? Vanskelig å lese deg nå. Jeg har respekt for dine meninger, men hvorfor er du så til de grader positiv til Janne som får så lite ut av spillerne på midten? Jeg mener våre midtbanespillere har vist at de er gode nok hver for seg, men de funker ikke sammen. Men det har de gjort tidvis i år (en omgang her og der), så det skal være mulig. Dette er Jannes ansvar først og fremst.
    2 liker
  48. Så du mener Edvard og Luc mangler fart, og at de og Kornelius er samme typer som Emil og Tortol og ikke komplementerer hverandre.. Jeg ser absolutt svakheter som at sentral midtbanen bruker for lang tid, men mener i motsetning til deg at Sammy er et bra tilskudd og at vi har så mange å velge i nå at det er mulig å komponere en midtbane som skal slå bra fra seg.
    2 liker
  49. Noen enkle tall som beskriver det vi alle vet. De 10 kampene fra 29. juni til 1. september i fjor (alle under Janne): 3-4-3 = 13 poeng og 15-13 i målforskjell. 8. best poengsnitt i eliteserien i denne perioden. De siste 10 kampene i høst: 4-5-1 = 17 poeng og 16-9 i målforskjell. 4. best i eliteserien i denne perioden. De første 10 kampene i sommer: 4-4-2 = 16 poeng og 13-12 i målforskjell. 5. best i eliteserien i denne perioden. De siste 10 kampene: 2-3-5 = 9 poeng og 12-20 i målforskjell. 13. best i eliteserien i denne perioden. Poengfangsten fra i fjor sommer er på et nivå som gjør at man verken er involvert i bunn- eller medaljestrid. Dette er helt klart godkjent. Poengfangsten fra i fjor høst og årets første 10 kamper dufter det medalje- og ecup-muligheter av. Deilig å få snuse på det innimellom. Men selvfølgelig intet krav. Vi kjenner jo til ressurssituasjonen vår. De siste ti kampene vi har spilt stinker det skikkelig nedrykk av. Vi berges sannsynligvis av en god forsesong samt 2-3 elendige motstandere som virker bestemt på å ta de nederste tre plassene (litt usikker på Start her). Men det hadde jo vært fint om vi også ble berget av at Jannes menn klarer å snu skuta, tape litt sjeldnere, score litt fler og slippe inn litt færre mål. Jeg har et minstekrav for å kunne kalle slutten av sesongen noe annet enn krise: vi skal gjøre det bedre enn vi har gjort de siste 10 kampene. Vi trenger ikke gjøre det like bra som i sommer eller i fjor høst, hvor det faktisk gikk over forventning. Men vi må snu denne trenden. Om det snus ved at spilleranskaffelsene som kom har kommet disse dagene viser seg geniale, eller om det plutselig er Kay, Pignatel eller andre som får mer ansvar og begynner å skinne, er revnende likegyldig. Så lenge følgende krav er oppfylt: Vi skal klare mer enn 10 poeng på disse 10 kampene. Og da snakker vi fortjente poeng, ikke griseheldige. Flaks er ikke noe å bygge videre på. Vi må begynne å spille fotball igjen. Vi har spillere som er best med ball. Da må vi ha ballen, ikke gi den fra oss ved første mulighet. Dette handler både om dueller, samspill og pasningskvalitet. Vi må gjøre det med et lag som ikke forsvinner til jul, enten fordi lånekontrakten går ut eller fordi vi selger dem for knapper og glansbilder. #langsiktigalltiduansett Så skal forumet få slippe mer av mine synspunkter på hva som har skjedd de siste dagene. I dag er dette forumet trist nok som det er.
    2 liker
  50. Kristian Arnstad i startoppstillingen for Anderlecht mot Brugge i dag. Akademiet er altså så solid at 03-produktene våre starter i Belgisk elitesere.
    2 liker
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...