Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing most liked content since 10/20/2018 in all areas

 1. 72 likes
  Det er mye man gjerne skulle delt med den utsøkte forsamlingen Stabæk Support, men Inge André er streng mot meg og sier at jeg er løsmunnet. Jeg har likevel fått lov fra Mr Olsen til å gi en oppdatering til dere så konkret som det er mulig, uten at alle skjønner hvilke spillere det er snakk om. Her er mitt forsøk på en kilen balansegang: - Vi jobber med å få tre nye spillere inn før seriestart: En kant, en defensiv midtbanespiller og en midtstopper. - Kantspilleren er for alle praktiske formål klar, og blir sikkert presentert i løpet av uka. Det er en voksen mann med rutine som har spilt mange sesonger på øverste nivå i et land som er omtrent på nivå med Norge vil jeg tro. Dette er en overgang og ikke et lån. Som dere vet tenker vi bare kortsiktig når det ikke finnes andre muligheter. - Midtstopperen nærmer seg. Inge André er enig med klubb, det gjenstår litt med spiller og agent, men ingen ting som burde stoppe det hele. Stopperen er en utenlandsk landslagsspiller, høy, sterk og med gode holdninger. Han kommer med fire-fem års erfaring som toppspiller hvis vi får de siste brikkene som plass. Her er det snakk om kjøp og lang kontrakt. - En defensiv midtbanespiller vi har prioritert den siste tiden, røk for oss i går. Han kom til at Norge ikke var riktig land for ham. Det betyr at en jobb gjenstår med denne posisjonen, og det kan ta litt tid. Det er jo krevende greier Inge driver med - han skal finne en spiller han og trenerne vil ha, med rutine og lederegenskaper, som vil til Norge og som ikke har for høye lønnskrav, en agent som støtter opp og ikke tenker mest på egen lommebok, og en klubb som vil la spilleren gå, enten gratis eller for lite penger. Altså: Tre spillere/posisjoner som skal dekkes. En i boks, en på vei inn i boksen og en som tenkte utafor boksen. Da gjenstår det bare å håpe at IA ikke kaldkvæler meg - men dette er vel akkurat så konkret at man kan bli ganske glad, men ikke så konkret at alle forstår hvem vi snakker om?
 2. 44 likes
  Når man ikke aner hva man snakker om, bør man la være å ta ordet. Thailand-turen er i sin helhet betalt av vertene.
 3. 40 likes
  Slapp av, a. Pinlig mye sutring her nå.
 4. 37 likes
  I følge folk som har greie på det, blir Jonathan Tortol Lumanza nå kjørt hardere på kondisjon og fysikk enn noensinne i sitt liv. Tor Østhagen pisker ham og løper med ham på mølla til han stuper. Når Lumanza kommer tilbake, skal det være i en ny (dvs god, gammel) utgave av seg selv. Blir glad av å høre sånt.
 5. 37 likes
  Rusike ser ut til å være fit for fight. Var med på hele dagens fellestrening, og hadde skuddtrening med Boli, Ola og japanerne (husker ikke navnet) på slutten.
 6. 36 likes
  Du er bedre enn dette, geirti. Vi snakker om å gi en spiller vi faktisk eier en mulighet til. Mulighet til hva? Å overbevise på trening og gjennom det få en plass på laget. Er det virkelig så utenkelig? Bør ikke alle spillerne våre kunne kvalifisere seg til å spille kamper gjennom gode prestasjoner? Er Valencic ev. et enslig unntak, eller har vi andre spillere som vi ikke vil gi sjanser? Jeg driter i om han var dårlig for et år siden. Nå presterer han faktisk bra for et lag som umulig kan være helt ubrukelige. Jeg sier ikke at de er bedre enn Stabæk eller noe annet lag i EL. Men hadde han levert de statsene i Obos som han har gjort i Turku ville han vært utrolig spennende. Hva kommer dette hatet mot Valencic av?
 7. 35 likes
  Henning har blitt nevnt hvert år siden han forlot oss. Henning har gått på flyet i Tyskland som Stabækspiller og landet som Lillestrømspiller. Nå er han eldgammel, treg og rævva. Som Keller!? En fyr som løp utrettelig i 90 min. Huttetu det er å pisse på Keller å si at Henning kan gjøre den jobben nå. Kan vi slutte å tenke 10 år bak i tid og begynne å tenke 10 år framover?
 8. 34 likes
  Ohi SKAL erstattes, hører du IA! Vi trenger en boks til boks midtbanespiller med løpskraft og fysikk som også har 5+ mål i seg i løpet av en TL sesong. Han må være i form (les ikke skadet) og må være utvilsomt god nok til å gå rett inn på laget. Ikke noe a-la Rusike, Vihmann, Braathen eller denne kineseren vi hører rykter om. Og NEI Luc Kassi skal ikke fylle denne rollen også - han er ikke klar. Han skal være Nordisk, evt. kjenne nordisk fotball godt. Så vi ikke ryker på noen problemer med kulturforskjeller språk eller lignende - det har vi ikke tid til nå. Vi starter med LSK etterfulgt av de to største medaljekandidatene og så et bortemøte vmed et normalt hjemmesterkt Haugesund. Det er slikt vi ga klubber massive trekk for da Rich og jeg drev tabelltipping for en del år siden og det med god grunn. Første fire kampene er "make or breake" for denne sesongen. Så IA - løp og tryll! NÅ!
 9. 34 likes
  Inge Andre Olsen er et strategisk geni. Nyhet slippes i løpet av ettermiddagen/kvelden på stabak.no.
 10. 33 likes
  Eliteserien: Rød sone: Ingen. Gul sone: Brann, Kristiansund, Lillestrøm, Odd, Rosenborg, Strømsgodset, Tromsø, Viking, Vålerenga. Grønn sone: Bodø/Glimt, Haugesund, Mjøndalen, Molde, Ranheim, Sarpsborg, Stabæk https://www.vg.no/sport/fotball/i/kJ1mrA/obos-klubber-sliter-fem-i-roed-sone?utm_source=vgfront&utm_content=row-6
 11. 31 likes
  Første bortekamp hvor vi holder nullen. Første bortekamp hvor vi scorer. Første bortekamp hvor vi tar poeng. Første bortekamp hvor vi vinner. TAKK!
 12. 31 likes
  Fikk et kort svar fra Luc selv. ‘ It’s not to bad it’s getting better now’
 13. 30 likes
  Jeg synes vi godt kan slutte med megaflagg under kampens gang, og kun brukes disse ved scoringer slik vi gjorde tidligere. Altså 3-4 megaflagg liggende klare på løpebanen som flagges samtidig ved scoring. Det ser bra ut når det plutselig dukker opp en massiv vegg med megaflagg. Også synes jeg vi godt kan ha vifteflagg på første rad som går når sangene legger opp til det. Slik det er nå synes jeg flaggingen er både umotivert og tilfeldig - ikke visuelt bra. Jeg flagget en god del selv i går, og forsøkte å være bevisst på å ta ned flagget ved sjanser, spennende situasjoner osv. Sist men ikke minst; det ser fett ut med hoppende fans som vifter med skjerf. Det burde kjøres en kampanje på det. For noen få år siden hadde ALLE skjerf med på kamp, og ALLE brukte de.
 14. 30 likes
  I fjor startet vi med Tobbe på benken som en fyr ingen hadde hørt om. Etter at Haaland dro nevnes han nå som den mest spennende spilleren i Eliteserien. Nå er han drillet og klar fra kamp 1. Og selv om Tobbe regnes som den mest lovende, er det Ola som trekkes frem som den unge som herjer på trening. Om han stabiliserer toppnivået fra i fjor kommer vi ikke til å save Njie på kanten... Bohinen og Hugo virker også å ha tatt et steg fra i fjor. De første 13 kampene i fjor scoret Boli 2 mål. Etter at han ble flyttet opp som spiss scoret han 15 mål på 16 kamper. Er han like god hele sesongen, hanr vi 10 mål mer bare der. Kassi er skadefri. Demidov er klar fra kamp 1. Vi har for første gang på lenge en stopper over 190. Henning Berg har hatt en hel vinter til å forklare gutta hvordan han vil de skal spille. Om vi ikke er bedre som lag nå enn under hans første kamper har noe gått galt. Vi har 4-1-2 i treningskamper. Tapene kom borte mot IFK og med 10 mann mot Godset. (Lag som Tromsø, Glimt og Ranheim ser tynt ut i år, og verken Viking eller Mjøndalen har forsterket etter opprykket)
 15. 30 likes
  IA nå må du dra opp noe fra hatten asap og få slutt på spam under nye spillere. De siste 6 sidene er fylt med latterlige spekulasjoner og udugelige meninger.
 16. 29 likes
  Moussa stakk gratis, så fort han kunne! Han la ikke igjen en krone til klubben som ga han sjansen og brukte tid og ressurser på han når han var skadet! Jeg må innrømme at jeg da ikke ønsker å se han tilbake i blått, så god var han ikke.
 17. 29 likes
  Stabæk-lege Arne Røde sier kyssesykerammede Hugo Vetlesen og Tobias Børkeeiet er i klar bedring og snart kan begynne å trene igjen. https://www.eurosport.no/fotball/eliteserien/2019/kyssesyke-duo-bedre-enn-fryktet-vil-ikke-pavirke-kjop-og-salg_sto7324713/story.shtml
 18. 29 likes
  Stabæk 6-3 (1-2) Vålerengen Aga x2, Amer, Torvund, Lundal og Vold. Deilig, det!
 19. 28 likes
  Meget bra etter match intervju på Eurosport. (Får dog sikkert reprimande av Nøff) Nok er nok, Hagen bør ikke få dømme flere Stabæk kamper i år.
 20. 28 likes
  For en herlig type 🙂 Braatens brå forvandling – Man må tørre å kjøre på og skal ikke være for forsiktige heller, sier Jan Jönsson. André Strømnes Stabæks nye trener Jan Jönsson mener man må tørre å kjøre på for å få fotballspillere i form. Det har gjort at Daniel Braatens tilværelse i Stabæk er fullstendig forvandlet. 37-åringen har en lang og innholdsrik fotballkarriere, med bakgrunn fra blant annet Rosenborg, Bolton, Toulouse og København. Men etter at han kom til Stabæk i vinter var han mest benkesliter. Under Henning Berg fikk Daniel Braaten fire innhopp i eliteserien på åtte kamper og til sammen 52 minutter eliteseriespill. Etter at Jan Jönsson tok over har Daniel Braaten spilt 90 minutter i fem av seks kamper i serie og cup og til sammen 487 av 540 minutter. – Det er gledelig, det. Det er gøy å spille, jo mer tid man får, jo bedre blir man, sier Braaten. Tidlig i sesongen ble det kommunisert at veteranen ble sett på som en superinnbytter som kunne komme inn og forandre kampbilder. 37-åringen flirer om noen mener han må brukes forsiktig på grunn av alderen. – Jeg bidrar med det jeg kan når jeg kan. Jeg får ikke gjort noe med den tiden jeg ikke får spille, så får jeg heller være gjøre det beste ut av det jeg får. Og det har det altså vært mye av under Jan Jönsson. – Man må tørre også, man må våge å stå på og se om det holder. Er du over 30 så må du høre på kroppen og gi signaler til meg, så langt er det bra med ham, sier Jönsson. Hans filosofi er at det ikke er bra å være for forsiktig. – Man må tørre å kjøre på, også på treninger synes jeg. Når man kan ta en kamp med 2. laget, så skal man gjøre det og man skal stå på under trening. Braaten sier selv at han føler seg fin. – Jeg må bare bli kjappere i sekken, så blir det bra. Han sier han merker forandringer etter at Jan Jönsson tok over. – Han setter sitt preg på treninger og viser hva han ønsker med sin spillestil. Vi får håpe at vi klarer å få til litt mer underholdende fotball, så det blir litt folk på stadion og det blir poeng i bagasjen, kommenterer Braaten. Fredag ble det tre svært viktige poeng i bortekampen mot Strømsgodset. Onsdag er det ny bortekamp – mot Odd i Skien. Da er toppscorer Franck Boli igjen tilgjengelig etter at han måtte stå over de to siste seriekampene på grunn av rødt kort. Jönsson legger ikke skjul på at han i det siste har forsøkt å få Braaten i gang og sette ham opp i situasjoner hvor han får brukt sine styrker. – Jeg synes han hører etter og er veldig på. Jeg kjenner ikke hele historikken, men han er kanskje en spiller som har hatt tendens til å være av og på. Nå har vi nesten ikke tid til å være av og på. Han vet hvor vi er nå og klokheten hans forstår at da finnes det bare en knapp, og det er på-knappen, sier Jan Jönsson.
 21. 28 likes
  Det er lov å stille spørsmål. Men det er noe med form og innhold i spørsmålet også. Et normalt spørsmål ville være hvem som betalte turen, og hvis det var Stb om det var riktig prioritering. Du spurte hvorfor klubben bruker hele budsjettet vårt på fylletur til Thailand. Hvis du ikke klarer å se forskjellen her kan jeg ikke hjelpe deg, og neppe så mange andre heller.
 22. 27 likes
  Og Hermann stengel, Henning Hauger, Mohammed Keita og Sebastian Pedersen gikk på nok ett tap idag....
 23. 27 likes
  4 kamper i serien uten spillemål i mot.... sterkt
 24. 27 likes
  Spilte hele kampen mot Brasil og holdt nullen.Resultatet ble 0-0
 25. 27 likes
  Strømnes hadde sin beste kamp i Stabæk-drakta i dag. Vår beste spiller i dag!
 26. 26 likes
  Hvis Ringo her insinuerer at Bob Bradley tok ut skyhøye lønninger i Stabæk, er DÈT skivebom. Bob hadde en svært moderat lønn, betalte fysisk trener av egen lomme ("take it off my wages""!) og trente oss for alle andre grunner enn økonomi - nemlig å bli første amerikanske trener i en europeisk eliteserieklubb og å legge grunnlag for en videre karriere i større europeiske klubber. Alt forløp altså akkurat slik han hadde planlagt.
 27. 25 likes
  Liker ikke å kritisere andre på forumet, men forbanna svakt å klage etter denne kampen. De første 46 minuttene skaper Viking absolutt ingen ting. Så går det litt tomt de siste 20, det er ikke bra. Men dette skjer med Demidov, Lumanza, Ola, Junker og Totto ute. Får vi et par-tre av dem i gang i løpet av landslagspausen blir det bra.
 28. 25 likes
  @geirti Det er kommentarer som dette som gjør at jeg spør om det kan tenkes at den finske ligaen er bedre enn bedriftsligaen. For å gjenta et vikig poeng: Valencic er Stabækspiller. Vi snakker om å gi en av våre egne spillere sjansen i egen klubb etter å ha overbevist på utlån. I fjor var han i dårlig form og ikke matchfit. Nå er han i toppform, og da kan vi få svaret på om han kan bidra. Funker det ikke nå er det takk og farvel. Slår han til er vel ingenting bedre? Å gi opp en spiller jeg oppfatter at vi har betalt mye penger for i stabæksammenheng etter 2-3 kamper er altfor tidlig etter min smak. Særlig når han i mellomtiden har overbevist, om enn på et lavere nivå. Jeg synes for øvrig enkelte bør tenke over hvordan de omtaler egne spillere. Hånende kommentarer som ringos over er lavmål.
 29. 25 likes
  Da ble Stabæk det laget med flest scoringer denne runden, tross det unge laget vi stilte med. Bra jobba!
 30. 25 likes
  Når IA får kritikk for å stå på feil sted under treningen(!) må man vel kunne sies å gå for bakkerekord i usaklig negativitet?
 31. 24 likes
  En bekjent av meg med tette bånd til Brann sier at STB forhandler om Bismar Acosta. Personlig tror jeg det vil være en god signering. Håper IAO drar denne avtalen i land.
 32. 23 likes
  Tja. Hva produserte egentlig Nije? Følte aldri han egentlig bidro med noe annet enn å løpe ballen over linja ved cornerflagget
 33. 23 likes
  Det ligger mer i å være kaptein enn å rope høyest utpå gressmatta. Synes Hanche fremstår som en fin ambassadør for klubben, jeg! At andre enn kapteinen tar ansvar, da særlig de mer rutinerte, er å forvente uavhengig av hvem som bærer kapteinsbindet. Skal heller ikke undervurdere den symbolske effekten "fra ballgutt/supporter til kaptein" kan ha på de yngre lagene.
 34. 23 likes
  Han skal visst også anmelde meg som var omtrent midt i dag 2 av etappen over fjellet her, så det blir i så fall en slags personlig rekord for pes jeg har fått for noe jeg ikke gjorde på et sted jeg ikke var på. Men forskjellen på oss og ham er vel antakelig måten vi takler ei litta krenk på:
 35. 23 likes
  André Wilsgård, kontinuitetsbæreren i Akademiet gjennom de siste ti årene, har ledet sin siste Stabæk-kamp (for denne gang). Wilsgård har bidratt sterkt til utviklingen av Akademiet slik vi kjenner det idag. Han har vært sterkt bidragsytende til fostringen av svært mange av klubbens talenter i årgangene '90, 93, 95, 99, 02, 04, 05, 06, 07 og ‘08. Han har også tjent som analytiker for A-laget og vært en solid kollega og mentor for alle Akademi-trenere gjennom sine mange år i klubbens utviklingsavdeling. Wilsgård ledet arbeidet med å utarbeide underlaget som lå til grunn for Akademi-klassifiseringen, der vi vet at Stabæk kom svært godt ut. André har valgt å starte egen virksomhet, der han skal tilby analyse- og scoutingtjeneste, samt utarbeidelse av sports- og fagplaner for klubber. Wilsgårds hjerte er Blaatt, og han ser selvsagt for seg en retur til en trenerstilling i klubben ved en senere anledning.
 36. 23 likes
  Ofte brukt ord altså? Nå skjønner vi ihvertfall bakgrunnen for nicket ditt hehe
 37. 23 likes
  Vår svenske venn var enorm i går. Vanvittig kjapt oppe igjen etter redning 1 og holder oss inne i matchen. Helt vill reaksjonsstyrke på skuddet til Braaten fra 10 meter, samt dobbelredningen.
 38. 22 likes
  Dagens dummeste innlegg! Beklager, men det er det... For the record: Han trente seg opp i Tønsberg i noen måneder etter skade.
 39. 22 likes
  Jeg må dra frem en ting men Hanche. Må innrømme jeg har vært negativ til hans innsats som midtstopper etter fjoråret. Men nå har jeg en skikkelig bra følelse på at neste år når Vadim gir seg så kommer Hance til å steppe inn og være den store kapteinen med stor K og hærfører midtforsvaret. Han har imponert meg som høyreback som venstre back, selv dog har offensive mangler men heller gitt defensiv trygget og vist mer erfarenhet. Med erfaring som back dette året så har han fått mer fart i kroppen, bedre teknikk, og tempo i pasningspillet. Hvis han bestemmer seg for å ta midtforsvaret neste sesong så kan jeg ikke skjønne annet enn at en midtstopper med bedret kvalitet of erfaring på nevnte punkter må da være gull verdt...
 40. 21 likes
  Selvsagt har vi en tydelig filosofi som skal gjennomsyre alt vi gjør. Den ideologiske plattformen i Stabæk har forøvrig Sarpsborg 08 fått presentert av oss flere ganger - først da de lå i tredjedivisjon, sist i fjor. Viktigst for oss er å bygge en robust og tydelig KULTUR, basert på en Visjon om være "Annerledesklubben som begeistrer". Dette har vi levd etter siden 1990, og jeg mener det sitter i veggene våre. Dernest skal vi ha fokus på å UTVIKLE spillere selv (i samarbeid med NTG/NTGU) gjennom Norges beste akademi - som jeg vil tro vi allerede er - med ganske god margin til og med. Der vi på 90- og 00-tallet måtte basere mye på kjøp og henting av etablerte spillere fra andre (vi hadde jo knapt juniorlag i 1995), ønsker vi nå å forme spillere som i holdninger og ferdigheter kan bli toppspillere i egen klubb og selges videre når tiden og prisen er riktig. Vi skal være en av lokalsamfunnets viktigste VERDISKAPERE. Vi skal være møteplassen for fotballinteresserte fra Asker til Ullevaal stadion. Vi skal prioritere både herre- og kvinnefotball og er fremdeles den eneste klubben som har tatt gull i både serie og cup for begge kjønn. Vi skal bidra til dem som er vanskeligere stilt enn oss, gjennom Gatelaget og samarbeidet med VIVIL. Vi sysselsetter med stort og smått nærmere 100 personer som betaler skatt, og har flere hundre frivillige. Stabæk har vært årsaken til etableringen av flere av landets mest anerkjente kommunikasjonsbedrifter som i dag har nærmere tusen ansatte. I tillegg har vi Onkel Blaa som ikke hadde eksistert uten oss. Vi har en tydelig BLÅ TRÅD gjennom hele klubben når det gjelder spillestil. Denne er utviklet av klubb og akademi for beskriver presist hvordan vi skal trene i alle årganger, med økt fokus nå på å dyrke individuelle ferdigheter og typer som kan bli elitespillere. Vi samarbeider tett med Bærum Kommune om den nye ARENAEN som vil bety et varig kvantesprang for oss på alle måter- i tilhørighet, publikum, inntekter og aktivitet. Fem punkter - fem fokusområder - fem strategiske grep. Om HB la en defensiv spilleplan da vi ledet 1-0 hjemme mot Aalesund (som forøvrig viste seg å være svært klokt) er dette ikke noe som rokker ved våre prinsipper, selvfølgelig. Da vi rykket ned i 2004 gikk vi opp igjen i 2005 ved å forsterke kulturen, ikke endre den. Da vi ble kastet ut av TA, rykket ned og skulle dømmes til evig pine i 2011/2012, var det Kulturen som bar. Da vi måtte berge plassen på overtid både i 2016 og 2018, var det Kulturen som hjalp oss igjennom. Vi skaper store verdier, både økonomisk og på andre måter. Nå kommer det tre herlige sesonger på vei mot Nye Nadderud. Jeg tror vi er på øvre halvdel i 2019 og flytter inn på nye arena som et Europaligelag. Sann mine ord. Tiden er inne for nye høye mål. Å gå fra 14. til 4. plass (og så medalje) i Eliteserien, er en peanøtt ift å gå fra 5. divisjon til Norgesmesterskap. Når alle drar lasset sammen, klarer vi dette. Hvem skulle ellers klare det?
 41. 20 likes
  Jøss. - Lundal spilte veldig bra i cup-kampen mot Elverum. - Så ble han syk med kyssesyken. - Nå har vi fått inn mer konkurranse i laget. - Da blir det vanskeligere å få vist seg frem. Bare gi beskjed hvis noe fortsatt er uklart. Jeg forstår at du trodde jeg var ironisk da jeg henviste til et fantastisk overgangsvindu, men foreløpig er det fantastisk.
 42. 20 likes
  Rota litt med fakta, men traff på resultat - det får faen meg være godkjent. At Herman fikk to assist (inkl. straffen), i steden for to mål, lever jeg også godt med.
 43. 20 likes
  Uff, uff, uff! Hvor mange innlegg her inne skal til før du klapper igjen?
 44. 20 likes
  Jeg tror Lars Johnsen er en fyr som jobber hardt for å være en gravende journalist, og selv om det har gått fort i svingene noen ganger har en del av artiklene de har skrevet har vært viktige og om temaer den brede sportspressen ikke har tatt i. Det beste forsvaret mot Lars og Josimar er ikke å finne alt som er galt med Lars og Josimar, men å holde vår sti ren. Og det håper jeg klubben har gjort.
 45. 19 likes
  Vil legge nye Nadderud stadion slik Stabæk ønsker. Ser ut til at det blir langside mot Gamle Ringeriksvei. Da kan vi spille på Nadderud i hele perioden 🙂
 46. 19 likes
  Slutt 3-1 seier
 47. 19 likes
  Noe annet som var ufint er å synge hold kjeft bønder og vise «wanker» og fingeren til Odds JR support, Sorry ass! Men vi bør og skal være større enn det...
 48. 19 likes
  Jeg klarer ikke å fri meg for følelsen av at en medvirkende årsak til at man ikke ønsker å prioritere forsterkninger på den sentrale midtbanen er fordi man ønsker å showcase spillere frem mot U20 vm i sommer.
 49. 19 likes
  Her følger kontinuitetsbærer i Akademiet, André Wilsgård, sin respons på spørsmålene fra ‘dirtyharry’ ovenfor; «Det er ingen retningslinjer i spillet som forbundet pålegger klubbene i Norge. Det nærmeste er at man ønsker at lagene i barnefotballen skal trekke seg tilbake og sette i gang spillet bakfra hver gang. Dette er ikke noe vi ønsker, hverken i trening eller kamp, da dette ikke fremmer vår utvikling av fotballforståelsen. Vi ønsker at både keeper og forsvarsspillere skal lese situasjonene som oppstår og spille ut fra de rommene som oppstår. Det er også den eneste måten vi kan bli gode på å spille oss ut mot et relativt tøft press. Hvis lagene trekker seg hjemover, så vil man i praksis kunne sette i gang spillet på spillere som ikke står i noe spesielt bra posisjon eller som har oversikt over banen/spillet i det hele tatt, uten å bli straffet. Forsvarsspillere skal klarere når nødvendig, dette er en del av læringen som forsvarsspiller. Keepere velger selv hvordan man setter i gang spillet. Vi ønsker dog å sette i gang mye spill bakfra, og er opptatte av å være modige i spillet. Det er lov til å gjøre feil, så lenge man lærer av de og gjør det man kan for å rette de opp. Fram til ca. 2010 var vi ganske rigide på formasjon hele veien opp til a-laget, mens det nå er en mye større frihet. Dette for å kunne påvirke flere av de spillerne vi har med ekstremferdigheter i riktig retning. Alt vi gjør i spillet dreier seg om spilleprinsipper, mens formasjon er underordnet. Å begrense antall touch gjøres aldri, da det tar bort altfor mye av valget. Én ting vi er ganske alene om å gjøre i Norge, er at vi konsekvent spiller med offside på alle treninger og kamper fra 7 års-alder. Dette gjøres for å utvikle forståelsen til spillerne på valg med og uten ball. Man presses mer til å måtte gjøre gode bevegelser uten ball, samt at både ballfører og de uten ball må jobbe mer med blikket sitt. Det er i det hele tatt et veldig stort fokus på evnen til å orientere seg gjennom hele akademiet. Når vi spiller med offside blir også spillet mer komprimert, man får mer naturlige avstander, og spillerne blir bedre til å jobbe med avstandene defensivt, samt spille på trangere områder.»
 50. 18 likes
×
×
 • Create New...