Jump to content

@ringo

Moderator
 • Content Count

  7,941
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  162

Everything posted by @ringo

 1. Nei men det forklarer de håpløse kinesiske spillerne som var på trening og i veien for egne talent på 2 laget! (Zohu, Zheng??) og «tskjorte»signeringen av Sun (eller hva han nå het...) Interessant om det stemmer at IA ivret for dette og styret sa nei! Tenker vi sier takk til styret i såfall!
 2. Hva sier det da om Botheim?
 3. Interessant statistikk - Skytte vant bare 3 av 11 dueller - Kay derimot 6 av 9...
 4. Virker som om både Hugo og Lumanza har kollapset etter at Skytte kom inn...
 5. Hmm - Start har solgt sin beste spiller fra forrige kamp mot oss - til Mjøndalen(?!!) Det kan ikke være direkte negativt for oss?
 6. ...Jepp mål i hver 3. kamp og han har aldri scoret mange mål før det før det heller. Så spørsmålet er vel snarere hva som er forskjellen i år - og det svaret er vel ganske åpenbart! Hvis vi snur litt på det så ville det vært fryktelig dårlig av en midtspiss på årets Glimt lag om han ikke lå der han ligger nå... Tenk om de hadde hatt en skikkelig avslutter som f.eks. Kjartansson...
 7. Oi godt spørsmål - det har jeg sett flere steder. Men i «Match Analysis and Game Preperation» av Kormelink og Seeveerens f.eks. Det er også stadige referanser til det i podcasts som omhandler fotball - ja faktisk i siste utgave av indre bane blir det nevnt i forbindelse med Jostein Grindhaug om jeg ikke husker helt feil. Her er det ulike skoler - men generellt er det min klare oppfatning at trenerene ofte er lunkne til bytter
 8. Godt poeng, LSK er en større klubb og har nok hatt større budsjett, men det betyr ikke nødvendigvis bedre økonomi. Med et kjapt søk så har jeg funnet av vi i allefall periodevis har hatt bedre likviditet i peroden. f.eks. og så er det en ting hva regnskapene forteller - det er vanskelig å sammenligne uansett fordi oppsettet er ulikt fra klubb til klubb. Så svaret er nok både og tenker jeg. Så er det sikkert noen som er uenig i det...
 9. @Flexi Knut, du har selvfølgelig like mye rett til din subjektive oppevelse av IAS "regjeringstid" som jeg har til min, og de kommer neppe noen gang til å bli omforent. Men det er en liten snag i ressonementet ditt - om man skuler til maratontabellen for Eliteserien i den perioden da Bjarmann og IA jobbet parallelt i hhv. LSK og Stabæk så kommer Bjarmann marginalt bedre ut - med et poengsnitt på 1,29 mot IAs 1,21 og en snittplassering på 9,5 mot 10,4. Så er det selvfølgelig flere faktorer enn bare sportslige resultat i elitteserien, men akkurat på det parameteret så scorer Bjarmann bedre enn IA...
 10. Tidlig å si, men basert på fjoråret er det vel heller tvilsomt, i allefall på kort sikt. Har ihvertfall ikke sett slik ut de to første kampene, men han er neppe helt matchfit. Vi får gi han tid - men krisen er jo at Vetlesen har vært helt ur etter at han kom. Vet ikke om det er en sammenheng, men hadde vært interessant å se de to bytte plass i lagoppstillingen.
 11. Hepp, Om man leser litt faglitteratur så er jo teorien slik at man skal identifisere de 11 beste spillerne og stå last og brast med disse. Om man likevel ikke lykkes å nå målene man har satt seg, så hadde man ikke en god nok stall. Så vet ikke jeg om jeg alltid er enig i det der. Men på den andre siden så ser man jo ofte at lag som lykkes gjør veldig få endringer i 11'eren, og generelt burker få spillere over en hel sesong. I forlengelsen av det så tror jeg de fleste trenerene ser på spillerbytter som et nødvendig onde. Om de kan velge å starte og vinne kampene med 11 mann, så er det å foretrekke. Ref. også diskusjonen om hvorvidt man skal starte med Maatsen og Kassi, eller sette de på etter 60 minutter. Jeg tror trenerene vil alltid velge å strate de 11 spillerne de tror kan vinne kampen uten å måtte foreta bytter. Jeg tror forumet (meg selv inkludert) har overvurdert kvaliteten i spillerstallne vår relativt til motstanderene i forkant av sesongen - særlig midtbanen, og at forventingene til resultat ikke er rett kalibrert i forhold til de realistiske mulighetene til laget.
 12. Rom ble ikke bygget på en dag, og det er mange år med vanskjøtsel å rydde opp i. Det kortsiktig sportslige ligger på Jannes skuldre og akkurat nå synes jeg ikke han får det beste ut av laget, eller bruker alle spillerne der de har best forutsetning for å lykkes.
 13. Ikke helt - en utespiller har flere roller. Han har i det minste klar fremgang synes nå jeg og han er som sagt ikke den første håpløse spilleren Janne har hatt klokketro på og som har blomstret etter laaaang tid.
 14. Hepp, Det er ingen som tar skikkelig ansvar defensivt sentralt på midten etter at Lumanza må ut. JJ burde kanskje flyttet Hugo inn og satt inn noen på kanten isteden for å kjøre med to offensive sentralt???
 15. Noe skyldes nok at mens Glimt har holdt stø kurs i mange år så har vi vinglet mellom ulike trenere med ulik tilnærming/filosofi. Så kanne har et annet utgangspunkt. Men når det er sagt så er jeg usikker på om det er helt riktig at vi ikke ser etter rollespillere - for det er en fellesnevner i tempo og løpskraft i de offensive signeringene - Edvardsen, Maatsen, Kinoshita, Botheim, Normann-Hansen og Skytte og vi vet Janne bygget gullaget rundt overgangsspill.
 16. Evt Maatsen - halvtom vs halvfull 😉
 17. Det kommer helt ann på hvordan JJ velger å bruke han tenker jeg. Jeg håper han får en offensiv rolle - ute til høyre eller bak en spiss. Vi får se - jeg tipper han er veldig motivert iaf og det er alltid bra!
 18. @joakkkim Det handler bare om å forholde seg til realitetene.
 19. Eh... nei Velkommen tilbake Sammy og så håper vi tankene er kant/angrep og ikke sentral midt. DEt ska Bjarmann ha - lang kontrakt det er alltid bra! Hadde dette vært IAO så hadde vi kun snakket halvårs lån med en ullen opsjon. N
 20. Synes han var best de gangene han spilte til høyre på midtbanen - om det er planen så blir ikke de defensive manglene så avgjørende kanskje? Kanskje han kan fungere godt som en 10er også. Men inne sentralt tror jeg som sagt at det ikke det løser noe som helst. Spesielt om det går på bekostning av Hugo.
 21. Jeg husker Skytte som en som ikke flyttet beina kjapt nok Uten ball og at det var endel slurv i det defensive arbeidet. Det virker på Bodø fansen at det er eksakt det samme Knutsen har funnet ut av også. Dersom dette betyr at det blir lenger frem for Hugo å ta en av de 2/3 sentrale plassene på midtbanen så tviler jeg på at det løser noe som helst...
 22. Ja det er det eneste som gir mening - men selv da er Skytte absolutt ikke spillertypen jeg ville gått for - men man ønsket vel kanskje noe kjent da...
 23. Tja nå er vel jeg mer glasset er halvtomt type enn @ingo Dels så henger det sammen med spillet som ble prestert i fjor. Dels sammen med info fra treningsfeltet i vinter. Det handler kanskje om det å ha det bra. Jeg tror Lumanza har det veldig fint i Stabæk og det er isolert sett veldig bra - men kanskje sulten på å komme ut igjen ikke helt er der og da er man kanskje marginalt dårligere. Derfor var jeg usikker før sesongen i alle fall. Jeg tror Lumanza på 100% er en spiller som kan dominere en midtbane i tippeligaen. Men om han ikke er 100% fysisk eller mentalt, så blir det som i år. Jeg ville fortsatt ikke byttet han ut fordi oppsiden er så stor hvis han finner tilbake til 100%. Ulempen er at Bohinen samtidig har fått en, heller ikke helt uventet, korreksjon i utviklingskurven. Resultatet blir arytmi i spillet vårt og det er synd - men vi har medisinen i form av en strålende Hugo. Tror Lumanza ville fremstått bedre med Hugo ved sin side også.
×
×
 • Create New...