Jump to content

s-simen

Tifo
 • Content Count

  1,304
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

s-simen last won the day on January 23

s-simen had the most liked content!

Community Reputation

1,181

About s-simen

 • Rank
  Syvsover

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Kolsås

Previous Fields

 • Klubben i mitt hjerte
  STABÆK!

Recent Profile Visitors

906 profile views
 1. En aldri så liten spådom: beholder vi Skytte, Lumanza, Kassi og en av Bohinen/Hugo/Askildsen, mens RBK kutter i spillertroppen men fremdeles har flere sentrale spillere i de to grupperingene innad kommer vi til å være over dem på tabellen om et år.
 2. Det morsomme med alle talentene som drar fra Stabæk til "en større norsk klubb" for å bruke det som springbrett, er at alle sitter fast i Norge., mens avløsern i Stabæk drar til utlandet.
 3. Spørsmål. Godkjenner UEFA ståtribuner til internasjonale kamper? Og er da kravet 8001 sitteplasser? Er det planlagt ståfelt+8001 sitteplasser, eller stafelt+sitteplasser=8001?
 4. Jeg tviler sterkt på at de største talentene velger å gå til dårligere ungdomslag fordi de kanskje i fremtiden vil kunne få prøvespille i Sporting. Jeg tror noen bør gå i seg selv og tenke - hadde jeg fått prøvespille i Sporting, PSV, osv dersom jeg ikke hadde utmerket meg i et av de beste akademiene? Sporting vil ikke slutte å se til Stabæk, fordi de kanskje kan finne gull i Jardar. Jeg er forøvrig for en egen 2.lagsserie.
 5. Et av problemene er jo nettopp det at man skal møte argumenter med mot-argumenter i stedet for å diskutere eventuelle løsninger. Ja fotballen er for alle - men supporterfeltet er ikke det nødvendigvis. Det er derfor det er aldersgrenser og krav om medlemskap, at det skal synges osv. Hadde Kjernen vært strengere på at ikke hvem som helst kan løse inn billett på feltet sitt hadde kanskje situasjonen der igår sett annerledes ut(jeg vet at "vi er fra politiet" kan få dem inn såogsi hvorsomhelst og at det nok ikke er mange som hadde svart "javel, men har du medlemskap?"). Jeg har aldri hørt om pyrotrigget angst. Pyrofobi (jepp, it's a thing) er kanskje ikke forenlig med å stå på et supporterfelt, men da også må det være mulig å argumentere for at det er ulovliggjøringen som skaper det største risikomomentet. Jeg klarer heller ikke å forstå hvordan man på den ene siden kan si at man har sluttet å gå på kamp utelukkende pga astma og pyro, men samtidig ikke være enig at hvis man kommer vekk fra røyken eller trekker skjerfet over munnen/nesa kan man gå på kamp.
 6. Hehe jeg overså faktisk Odd (og har ingen planer om å slutte med det). De er vel egentlig ikke det, selv om de liker å si det sjæl?
 7. Dette er umulig å forske konkret på (blir vel det Trond-Viggo kaller kontrafaktisk). Et spørsmål det derimot er mulig å forske på er hvordan man kan best mulig tilrettelegge for overgangene i fotball. Altså overgangene fra barnefotball til ungdomsfotball, til juniorfotball, til senior, til senior elite. Med absolutt null konkret innsikt i dette tilfellet og kan kun spekulere i hva som har vanskeliggjort Hammys interne overganger. Noen overganger følger til en viss grad et forhåndsbestemt skjema: Du er barnespiller til du er 13, du er ungdomsspiller til du er 16 og da er du junior til du er 19 og så senior. Et generelt prinsipp som kommer fram i forskning er effekten av å etablere seg, noe som er enklere når du har et tydelig definert miljø å etablere seg i - og flere år på å etablere seg. Det er her jeg mener det ligger en fellesnevner hos de yngre som virkelig har levert for Stabæk - det er liten tvil om hvilken gruppe de tilhører. For meg virker det som dette har vært noe diffust hvor Herman skulle spille, er da mange år siden vi forventet å se han på senior. Sånn sett kan overgangen til Jong PSV være en lettere overgang å håndtere enn det var internt i Stabæk (så er det mange andre faktorer, som venner, språk, skole osv som kan vanskeliggjøre det). Det er selvfølgelig kjipt for oss å miste et så stort talent for så lite og så tidlig, så jeg håper vi kan bruke dette som en mulighet til å analysere og forbedre oss. Så ønsker vi Herman masse lykke til og ønsker han velkommen tilbake når som helst. Edit: Jeg sitter forøvrig og skriver på en masteroppgave om dette temaet akkurat nå.
 8. Det gir jo selvfølgelig mye mer mening å hente inn Jakob Glesnes fra laget som ligger 3. nederst og som har sluppet inn nest flest mål.
 9. Enig i at erfaring ikke bare er alder - derfor jeg la til punktet om gjenbruk. Så kan ikke jeg si noe om erfaringen fra Allsvenskan og Japan etter forrige Stabækeventyr er viktigere enn erfaringen fra Allsvenskan og Japan før det første Stabækeventyret. Poenget var vel at de aller aller fleste lag går i "erfarings"-fella.
 10. Veldig veldig fornøyd med forlengelse med Janne, men dette er vel ikke helt sant. Gjennomsnittsalder på trenerne i Eliteserien er drøye 49 (trodde faktisk det var mer) og en god brøkdel er gjenbruk (Janne, Bakke, Lennartsson, Horneland, Deila, Fagermo, Grindhaug, ). Det er vel i høyeste grad "vurdert", om ikke vesentlig overvurdert.
 11. To strake i ryggen til Hugo. Klar straffe spørrumeg
×
×
 • Create New...