Jump to content

geirti

FairFans
 • Content Count

  9,376
 • Joined

 • Days Won

  121

geirti last won the day on September 22

geirti had the most liked content!

Community Reputation

9,227

About geirti

 • Rank
  Snart ansatt i Stabæk Fotball
 • Birthday March 16

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Haslum

Previous Fields

 • Klubben i mitt hjerte
  stabæk

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Recent Profile Visitors

2,015 profile views
 1. 1) De fleste kombinasjoner har vel vært rævva for oss på et eller annet tidspunkt denne sesongen. Dersom man tar utgangspunkt i det negative kommer man ingen vei. Denne midtbanen har bevist at den kan dominere en kamp. 2) Vi vet at FKH i det store og hele omtrent er på vårt nivå. Dersom de gjør en veldig dårlig kamp mot oss, så skal nok vi ha litt av æren for det, og dersom de gjør en veldig god kamp mot oss, skal vi ha litt av skylda for det. Spill og motspill, ikke sant? Ellers er det et viktig poeng Arni kommer med, dette er jo egentlig en sekspoenger. Med vår elendig poengsnitt de siste 9 kampene, er vi nå i ferd med å "falle gjennom feltet" og ned mot bunnstriden. Vinner vi i morgen, kan vi fort ligge over midtstreken og ha 10 poeng ned til kvalikk. Med tap kan vi ramle helt ned på 13. plass med 4 poeng ned til kvalikk. Dette kan være veldig avgjørende for hvor spennende slutten av sesongen vi bli. Jeg klarer helt fint å gå desember dette året uten å diskutere kvalikken.
 2. Hva om vi tar utgangspunkt i den beste halvtimen vi har hatt på lenge, ja kanskje i hele år? Jeg tenker på starten av kampen hjemme mot FKH. Da stilte vi med følgende mannskap: Sandberg Øveraas-Hanche-Solheim-Jonassen Edvardsen-Lumanza-Skytte-Vetlesen Botheim-Kino Det var vel spesielt på midten vi dominerte veldig, muligens i tillegg til at FKH ble litt vel passive. Men god kontroll på midtbanen påvirker gjerne det andre laget til å trekke seg mer hjemover, så dette henger sammen. Hvordan kan vi styrke dette laget? Yaw er den mest åpenbare kandidaten, og da går Solheim ut på høyre back. Dermed Øveraas ut. Selv om Emil skulle være frisk, er det ikke åpenbart hvem han i så fall skal ta plassen til i denne oppstillingen. Det samme med Kornelius. Vogt kommer inn for Jonassen om han er frisk (er han skadet, eller hva skjer der?). På topp skulle vi gjerne bytta ut minst en av "radarparet" Botshita, men Maatsen er nok ikke klar til en en hel kamp, og da vet jeg ikke helt hvem andre som kunne kommet inn fra benken. Kanskje Olli opp sammen med Kino, og Kornelius inn på kanten? Grunnen til at jeg, under tvil, foretrekker Kino foran Botheim, går rett og slett på nedlagt arbeidsinnsats de siste kampene. Kino går i press og dueller og virker ivrig etter å melde seg på der det skjer. Botheim virker som han ikke helt vet hva han vil, eller at han ikke vet hvordan han skal få det til... Tviler meg fram til følgende startellever: Sandberg Solheim-Hanche-Yaw-Jonassen/(Vogt hvis frisk) Normann-Lumanza-Skytte-Vetlesen Olli-Kino Byttes inn tidlig i andre omgang: Maatsen for Kino på topp, Kassi for hvem-som-helst på midten. Jeg vet ikke om vi har så innmari mye luksusproblem med å sette opp elleveren, det er ikke som vi har 15-16 friske spillere som tåler 90 min og forsvarer en plass i startelleveren, samtidig hadde mye vært løst med en Dio eller Nannskog på topp.
 3. Hvor mange leieknekter har vi nå? Er kanskje bare Botheim? Det kaller jeg en (nesten) ferdig gjennomført ryddejobb. Vi har visse mangler, spesielt på spissplass, men kanskje også i forsvar (i forsvarsfireren fra forrige kamp har vi en som neste sesong sikkert er solgt og tre som alle er over 30 år), men jeg synes det er godt med mer langsiktighet her enn det vi ble vant til med IA. Utviklingen fra kamp til kamp håper jeg Bjarmann ikke har noe som helst med
 4. Ingen av de fem topplagene møtes. Hva er sannsynligheten for at det skal skje ved trekning? 21%. Det er vel klare favoritter i alle kampene her, og da vil potten for andre runde bestå av... Lag som har vunnet borte: Avaldsnes, VIF, Sandviken, STB Lag som har vunnet hjemme: Røa, RBK, LSKKFK, AB. Så da må vi bare håpe på å 1) At vi innfrir favorittstemplet mot Medkila. Når vi er ferdig med serierunden før denne cuprunden, er det gode odds for at ledelsen vår i serien er så komfortabel at vi kan begynne å prioritere cupen. 2) At vi i andre runde trekker Røa eller AB. 2/7 = 29 % sannsynlighet. Uten sammenligning for øvrig var det vel det Trump hadde for fire år siden. Ellers skal vi selvfølgelig være fornøyd med trekning for denne runden for vår egen del. Grei/KIL er vel den eneste motstanderen som hadde vært enklere.
 5. Selvfølgelig skal de ikke spille hele kampen hvis de ikke fysisk klare for det, det skriver jeg jo også. Og det er vel ingen av oss som tror de er klare for 90 min på en stund ennå. Men Maatsen virker helt klart å være får beste spiss per nå, og Kassi var kanskje vår beste de 25 minuttene han fikk mot Odd. Så hvorfor ikke ha det beste laget i starten av kampen, komme foran i målprotokollen og trygge det inn mot slutten? Kanskje de andre gutta får en boost av å se at vi nok en gang lykkes på hjemmebane og får økt selvtillit. Så kan Kornelius kontre Start i senk utover i andre omgang. La oss si man har som utgangspunkt at Kassi tåler 35 minutter. Mener du at det er farligere å spille de første 35 enn å spille de siste 35?
 6. Kanskje Øveraas er vårt beste alternativ som fjerdemann i forsvaret når vi kan regne med å få en gode del sjanser imot, som mot Odd sist. Men hjemme mot Start forventer jeg at det er vi som skal skape mest, og da er det viktig med en offensiv back med brukbar innleggsfot og vilje til raid oppover kanten sin. Vogt er kanskje førstevalg da? Vi bør også ha en midtbane som kan skape en del, så jeg heller kanskje mot Skytte og Kassi* sentralt, med Hugo i en litt mer offensiv rolle, Normann og Olli på kantene og Maatsen* på topp. Kassi og Maatsen orker kanskje ikke 90 minutter, men jeg mener det er bedre å starte med det beste vi har, og så ta bytter ved behov. Da har vi Lumanza, Lundal, Kostadinov, Kinoshita, Jonassen og Botheim klare. I den rekkefølgen. (her har jeg ikke regnet med forsvarsbytter) Sandberg Solheim-Yaw-Hanche-Vogt Normann-Skytte-Kassi-Olli Hugo Maatsen
 7. Vi er enorme favoritter borte mot Fart og hjemme mot Grei, KIL og Amazon. Det gir oss 12 poeng til. I tillegg har vi hjemmekampen mot ØHIL og bortekampene mot Medkila og Åsane. Sistnevnte har allerde slått oss i år, og kampene mot Medkila og ØHIL endte i knappe seire som med litt uflaks kunne endt med poengtap. Dette er ikke 3 kamper vi bare kan forutsette seier i. MEN, hvis forutsetter seier i de fire kampene jeg nevner øverst, er vi allerede på 42 poeng. Hvor mange poeng kan de andre "topplagene" oppnå om de vinner alle gjenstående kamper: Medkila - maks 45 poeng med 7 seire ØHIL - maks 45 poeng med 8 seire Åsane - maks 41 poeng med 7 seire Hønefoss - maks 40 poeng med 7 seire Selv om vi skulle tape alle kampene mot lagene på øvre halvdel, vil altså ikke Åsane eller Hønefoss kunne ta oss igjen, med mindre vi i tillegg avgir poeng mot bunnlagene. Dette er flere usannsynligheter lag på lag, så den muligheten kan vi rett og sett se bort fra. Hvis vi sier at det er 95 % sannsynlighet for at vi vinner en tilfeldig kamp mot et av de nederste 5 lagene (vi har vunnet 6 av 6 så langt, men det er ikke usannsynlig at vi en gang hver 20 kamp eller så vil kunne gå på en smell) og 75 % sannsynlighet for at vi vinner en kamp mot et av de tre andre topplagene (vi har vunnet 3 av 4 så langt), får vi følgende sannsynligheter: 6 seire eller mer (gir minst 48 poeng): 76 % 5 seire (gir minst 45 poeng): 19 % 4 seire (vil maks kunne få 45 poeng): 4,3 % 3 eller færre seire (vil maks kunne få 43 poeng): 0,5 % Legg merke til at vi selv om vi bare skulle klare 5 seire, vil vi i de aller fleste tilfeller få mer enn 45 poeng, da det kun vil kreve at vi klarer uavgjort i en av de to kampene vi ikke vinner. Basert på gitte sannsynligheter for hver kamp, har vi derfor omtrent 90 % sannsynlighet for å klare en høyere poengsum enn noen andre lag kan nå, selv om de vinner alle kampene sine. At de skal klare det er selvfølgelig særdeles usannsynlig, både Medkila og ØHIL har vunnet kun 2 av 5 kamper mot topplagene, og har tre slike kamper igjen. Sannsynligheten for at et av lagene vinner alle kampene de har igjen må forventes å være under 5 %. I så fall vil vi også forvente å kunne klare serietittelen med bare fire seire også, og sannsynligheten for at vi ikke vinner serien kryper under 1 %. Det tilsvarer sannsynligheten for å kaste en mynt og få kronesiden opp 7 ganger på rad. På første forsøk. Konklusjon: Gratulerer med opprykket Chixa. La oss nå banke lillesøster ØHIL på lørdag og gjøre det klart en gang for alle.
 8. Azemi har scoret fire mål. Mot langt svakere motstand enn det vi møter til daglig. Vi har allerede spisser på det nivået og trenger ikke en til.
 9. Jeg mener at det største problemet vårt verken er i forsvar eller i angrep, det er sentralt. Og da er det kanskje ikke nye spillere som trengs? Jeg begriper ikke hvordan en midtbane hvor man kan velge mellom Emil, Hugo, Lumanza, Skytte og Kassi ikke er god nok til å unngå å bli rundspilt i Eliteserien. Jeg mener at midtbanen vår (ofte) er for dårlig begge veier. De slipper alt for lett motstanderen gjennom, og de er for lite presise i det oppbyggende spillet, enten det er hurtige overganger eller bearbeiding av et lag som ligger i balanse.
 10. For oss som husker Jannes første periode, så har vi kanskje glemt hvordan det var når ting ikke på skinner i de årene: det var først prøver vi plan A, hvis den ikke funker, så tar vi ytterliggere en dose med plan A, etterfulgt, om nødvendig, av mer plan A. I de siste kampene synes jeg Janne viser evne til å endre kampbildet underveis. Mot Haugesund var vi veldig gode første 35, deretter dalte det mer og mer, inntil det rundt 65 eller så var helt krise. Da tok vi et trippelbytte som snudde kampen til vår favør igjen. Konklusjon, Janne har vist at han har både plan B og C om det trengs. Det er for så vidt også et tegn på at benken vår blir stadig sterkere. Det kommer til å komme godt med utover. Hvis vi unngår flere skader, da...
 11. Jeg tenker at vi nå får svar på hvor lenge Janne/fysio'n mener at Maatsen og Kassi holder. Maatsen kommer inn nå, ergo holder han i 35+ minutter. La oss håpe Kassi er frisk nok til i hvert fall å få 25 min...
 12. Jeg foreslår at vi bytter ut Botheim og Lumanza i pausen. Uten å sette innpå noen. Det hadde ikke svekket oss. Sammenlign Skytte og Lumanza, sammenlign Botheim og Kinoshita. Det er forskjellen på "prøver, men får det ikke helt til" og "jeg gir faen så lenge jeg får betalt". Jeg blir forbanna av å se slikt i Stabækdrakt.
 13. Midtbanen vår er helt ute, og hva vi skal med Botheim vet jeg virkelig ikke. Skal vi satse på en rævva og en gnistrende omgang som sist? (nei, jeg tror heller ikke helt på det, men noe må jeg si til meg selv for å hindre meg fra å skru av)
×
×
 • Create New...