Jump to content

geirti

FairFans
 • Content Count

  9,115
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  111

Everything posted by geirti

 1. Min feil. Det viktigste man kan gjøre for den grønne sak er selvfølgelig å preike om den.
 2. Det vil vel være like bullshit nå som det var da? Eller ønsker man å gi bort noe av overskuddet for draktsalget til miljø-veldedighet?
 3. Herregud, det grønne ermet kan vel få lov til å fortsette å leke død? Har en gammel drakt med grønt erme liggende i en skuff, og jeg likte den ikke mer på grunn av det teite ermet, det var heller motsatt: jeg elsket den på tross av to helt forskjellige ermer. Sånn, da har det kommet en motstemme.
 4. Seier og 8. plass! Herlig! Edit: 7. plass nå, men garantert 8. plass etter at Rommen og Molde har spilt om noen timer.
 5. Det gikk fort, lå under i 1 minutt. Selvfølgelig scoring av den ene offensive Stabækspilleren jeg ikke nevnte...
 6. 0-0 til pause, ser det ut som. Vi må huske at det er Sunndal som er nødt til å ha seier i dag. Vi lever godt med uavgjort. Edvardsen, Geelmuyden, Cheng, Kinoshita og spesielt Kassi bør da klare å stelle i stand litt kvalm for Sunndal - det er en ganske sterk offensiv for dette nivået!
 7. Jeg mener han gjorde noe liknende i forrige hjemmekamp også. Kommer med stor fart inn i motstanders sekstenmeter - skrått fra venstre - og ender opp med å tofotsdrible seg selv og miste ballen, uten at noen egentlig forsto hva det var han prøvde å få til. Helt håpløst. Kanskje et tegn på at han havner litt for langt opp i banen evt. for langt ut på siden?
 8. Det hadde jeg ikke sett før nå, men med seier i dag vil vi faktisk klatre opp på 8. plass, forbi enten Rommen eller Molde 2 (avhengig av resultat der). Det er nesten så jeg kjenner lukten av trygg plass. Vi har jaggu hatt litt stang inn dersom tre av fire lag berger plassen etter at alle har ligget godt nedi nedrykkssumpa. Bare så synd det ene laget som rykker ned er et A-lag.
 9. Berntsen er en like stor idiot som gårsdagens dommer, Tripic og Høiland. La oss håpe vi er ferdige med ikke bare de fra Viking, men også dommeren, for i år. Men om laget vårt: Vi var gode i å ta ut Viking (eller så var de bare slappe store deler av kampen - ofte vanskelig å se forskjell), men forferdelig dårlige til å ta vare på egne muligheter. Blant annet Emil og Skytte hadde mange ganger muligheter til hurtige pasninger framover når Viking var i ubalanse, men valgt ikke å bruke dem, eller spilte bort ballen. Når vi nærmet oss deres sekstenmeter så ballet det stort sett på seg. Vi kom til ekstremt å avslutninger. Toutouhs skudd fra fem meter i starten av kampen var kanskje vår største sjanse? Vi manglet selvfølgelig noen spillere offensivt - Junker, Brynhildsen og Lumanza - og mye av skylden kan selvfølgelig legges på dette. Men man spiller ikke med handicap i fotball, poengene som deles ut tar ikke hensyn til hvor mange spillere man manglet. Vi var ikke gode nok i dag - det må vi innrømme - selv om "formlaget Viking" ikke akkurat imponerte meg heller. Positivt: vi slipper til lite. Negativt: vi skaper lite. Klassisk 0-0 kamp.
 10. We need a spiller-som-ikke-er-helt-patetisk-med-ballen-når-han kommer-fram-til-motstanders-sekstenmeter!
 11. Dette med å ikke ha noe å spille for - eller senkede skuldre om man vil - kan slå begge veier. Får man en tidlig ledelse blir man ikke like stressa mot slutten (av frykt for å miste ledelsen), samtidig klarer man ikke i like stor grad å tyne seg dersom det skulle være nødvendig. Dersom vi får en tidlig goal på Viking, og kontroller spillet, vil det hos Viking fort kunne snike seg inn to tanker: 1) det er ikke så farlig å tape denne (det er jo ikke hjemmebane engang) 2) kanskje vi skal spare oss litt til cupen om et par-tre uker? Det er jo den som er viktigst Jeg synes at vi i de siste månedene ser ut som et lag som har litt lite selvtillit; vi spiller bedre etter at vi har fått bekreftet hvor gode vi er (har fått et mål) og ikke spesielt bra etter at vi har fått en imot. Det er derfor viktig å være gode framover på banen. Slik vi f.eks var mot Glimt og RBK. Utrolig viktig at vi får et mål første halvtime og spesielt at vi holder unna defensivt. Viking scorer mye mål om dagen - de har scoret i alle de 7 siste bortekampene, totalt 12 mål. Skal vi si at vi vinner 2-1?
 12. Kan jo ta med at Kråkerøy, som ligger 1 poeng foran oss med ganske lik målforskjell, ser ut til å ha røket 0-4 borte mot AaFK2. Resultatet er ikke notert, men kampreferatet inneholder 4 mål til hjemmelaget og ingen til Kråkerøy. Dersom det stemmer vil vi altså passere dem på målforskjell om vi klarer uavgjort mot Sunndal på mandag. Sunndal som ligger fem bak oss på nest siste plass og desperat trenger en seier.
 13. Tror jeg er enig med deg i at det er bedre å starte med Hugo enn Kinoshita i duoen på topp. Jeg tror Kinoshita i seg selv er mer målfarlig enn Hugo, men Hugo veier det nok opp ved å være bedre i det oppbyggende spillet enn Kinoshita (målgivende eller oppspill til målgivende. Veldig usikker på om Edvardsen er klar for å starte - han er jo veldig turbo, og jeg har ikke noe vanskelig å se for meg at han kan løpe seg tom lenge før pause. Men han er kanskje et bedre alternativ på kanten enn Hugo/Emil/Luc/Skytte?
 14. Dette er kanskje det som kan ta knekken på den relativt gode formkurven vår - skader. Skytte var ute med skade for to kampe siden. Brynhildsen, Lumanza, Demidov og kanskje Junker ute nå. Vi har egentlig ikke bredde til å tåle dette. Mulig lag og benk: 11 : Sandberg-Hernandez-Hanche-Amankwah-Moe-Skytte-Bohinen-Kassi-Toutouh-Kinoshita-Braaten Benk (i rangert rekkefølge) : Vetlesen-Edvardsen-Askildsen-Strømnes-... Edvardsen er selvfølgelig supersub, men vi har vel egentlig bare tolv spillere med førsteellever-potensiale her. Og da er jeg kanskje snill med Kinoshita og Braaten?
 15. Har sett på Stabæk + de fem bunnlagenes poengsnitt på hjemme- og bortebane, og også tatt med deres motstanderes poengsnitt på samme måte, for å finne forventet antall poeng i hver kamp til hvert av lagene. Får da følgende forventede poengsummer for de seks nederste lagene: Stabæk 34,2 Tromsø 30,0 Ranheim 29,9 Strømsgodset 29,4 Mjøndalen 29,2 Sarpsborg 27,8 Ifølge dette går vi altså klar bunnstriden med ganske god margin, og kan forhåpentligvis få en "kjedelig" sesongslutt hvor vi har berget plassen allerede et par runder før det er slutt. Sarpsborg lider under at de, som det mest utpregede hjemmelaget av disse seks, har kun tre hjemmekamper igjen. To av disse hjemmekampene er også mot to av sesongens beste bortelag: Brann og Haugesund. Det nest mest utpregede hjemmelaget er Godset, og også de har kun tre hjemmekamper igjen. De øvrige tre lagene "nedi der" har alle fire hjemmekamper igjen, men her er det langt mer varierende hvor stor fordel det er - Mjøndalen er et klassisk hjemmelag, Tromsø tar nesten like mange poeng borte som hjemme, og Ranheim er det merkelige laget som tar betydelig flere poeng borte enn hjemme. Konklusjon: Det blir sykt jevnt rundt kvalikkplassen. Sarpsborg sliter mer enn jeg trodde, og vi er forventet å gå klar av det hele. Dette kan, for oss, bli en mer underholdende enn slitsom senhøst. For en gangs skyld. Det blir deilig.
 16. Helt klart U - da forblir begge nedi gjørma.
 17. Alle vil vel komme høyest mulig på tabellen, der er det ingen uenighet. Men det handler vel om hva man anser for viktigst, eller mest interessant; klatre fra 14. til 13. plass eller fra 9. til 8.? Da er det klart at rundt kvalikkplassen betyr en plass fra eller til utrolig mye. Midt på tabellen betyr en plass fra eller til fint lite. Hvilken plass fikk vi på tabellen i 2011, 2014 og 2017, for eksempel? Det er det vel (nesten) ingen som går rundt og husker. Men sisteplassen i 2012, 3. plassen fra 2015, og kvalikkplassene fra 2016 og 2018, de glemmer vi ikke så lett.
 18. Vi må ikke stirre oss helt blinde på at vi er nede på litt over 5 % sannsynlighet for nedrykk. Vi trenger fortsatt å røske oss helt klar av bunnkampen. Og inntil det har skjedd vil anturlig nok være på hvilke resultater som gjør at vi kommer lenger fra bunnstriden. I så måte kampen mellom lag nummer 4 og 8 på tabellen uinteressant. Det er kun kamper som involverer de seks nederste lagene på tabellen som er av interesse med tanke på våre nedrykksmuligheter.
 19. Skjemaet fra tidligere: 30/6 : 2 poeng => totalt 12 poeng. || Oppnådd: 1 poeng, totalt 11 - 1 poeng bak skjema 5/7 : 1 => 13 || Oppnådd: 3 => 14 - 1 poeng foran skjema ! 10/7 : 0 => 13 || Oppnådd: 0 => 14 - 1 poeng foran skjema ! 15/7 : 2 => 15 || Oppnådd: 1 => 15 - akkurat på skjema. 21/7 : 1 => 16 || Oppnådd: 0 => 15 - 1 poeng bak skjema. STB-FKH : 1 => 17 || Oppnådd: 1 => 16 - 1 poeng bak skjema. STB-VIF : 1 => 18 || Oppnådd: 1 => 17 - 1 poeng bak skjema. STB-KBK : 2 => 20 || Oppnådd: 3 => 20 - akkurat på skjema. RBK-STB : 0 => 20 || Oppnådd: 0 => 20 - akkurat på skjema. STB-SIF : 2 => 22 || Oppnådd: 3 => 23 - 1 poeng foran skjema! B/G-STB : 0 => 22 || Oppnådd: 1 => 24 - 2 poeng foran skjema!! STB-MFK : 1 => 23 || Oppnådd: 0 => 24 - 1 poeng foran skjema! S08-STB : 1 => 24 || Oppnådd: 1 => 25 - 1 poeng foran skjema! STB-Vik : 2 => 26 VIF-STB : 0 => 26 STB-Odd : 2 => 28 RTF-STB : 2 => 30 LSK-STB : 1 => 31 STB-MIF : 2 => 33 TIL-STB : 2 => 35 Klarer vi tre poeng hjemme mot Viking? Da vil mye være gjort i forhold til de andre lagene nedi der, og vi vil også ligge rimelig greit an til å klare 35 poeng, som nå ser ut til å være langt mer enn det som trengs for å berge plassen (det kan faktisk holde med under 30 poeng for å unngå kvalikk i år). Neste runde, borte mot VIF, virker det ikke like vanskelig å komme unna med poeng som det så ut for noen måneder siden. Odd forventer jeg at setter en del baklengs på engen, og hvis vi samtidig slår Viking, kan vi faktisk passere enga om en uke. Hvis Glimt samtidig tar poeng mot LSK, er vi faktisk Stor-Oslos beste lag! Det hadde jeg ikke trodd før seriestart... Ellers er det to veldig interessante sekspoengere neste runde: Mjøndalen - Godset og Ranheim - Sarpsborg. Skal vi satse litt og tippe borteseier i begge kampene?
 20. Da vant vi den kanskje vanskeligste kampen (basert på resultater tidligere i år) og ligger 2 poeng foran mitt skjema til 30 poeng (som sannsynligvis gir fornyet kontrakt). Nå er vi på ingen måte nødt til å vinne borte mot Sunndal, men de er nødt til å vinne den kampen, så den kan bli gnaske interessant likevel. Det holder nå å vinne de to hjemmekampene, men det hadde jo vært fint om vi sikrer det før det, f.eks. i kampen mot Årvoll i nest siste runde. Årvoll rykket offisielt ned denne runden med tapet mot topplaget Eidsvoll, og er kanskje litt uforutsigbare de siste rundene? Alt i alt: dette klarer vi!
 21. Sunndal ligger under 3-0 hjemme mot Sarp 2, kun 30 min spilt. Vi har derfor 5 poeng ned til plassen bak hvis vi vinner.
 22. Jeg synes det blir litt feil å snakke om at en eller annen enkelt spiller må byttes etter kampen i går. Vi hadde nærmest en hel lagdel som ikke fungerte (angrepet). Skytte og Toutouh valgte sjelden å sette fart mot mål, og når de gjorde det, hadde de ofte ventet for lenge, slik at Sarp var kommet i balanse. Junker gjorde lite ut av seg, men angrepet fikk stort sett bare unøyaktige bakromsballer å løpe på. Brynhildsen løp mye, men fikk utrettet særdeles lite, da han hadde de samme håpløse langballene å løpe på. Tror ikke engang Boli hadde klart å løpe de "pasningene" gode. Ingen virket å ha langskudd verken som plan A eller plan B. Er det kun Kassi som kan skyte fra 20-25 meter? Av de få innleggene mot boks (fra siden) vi fikk, var de stort sett slått fra litt lenger bak i banen, og langt vanskeligere å gjøre noe med. Vi klarte rett og slett aldri å flytte opp spillet vårt, men ble liggende store deler av kampen å forsvare på egen banehalvdel, eventuelt selv trille ballen rundt på egen halvdel. Det positive var at vi sto imot selv om vi helt ga fra oss initiativet. Da hjelper det med en veldig trygg sisteskanse, og to duellsterke midtstoppere. Midtbanen var tidsvis også ganske god til å rydde foran midtstopperene. Det negative er selvfølgelig at vi ga fra oss initiativet. Jeg sier "ga", ikke at det ble tatt fra oss, for så gode var ikke Sarpingene. På langt nær. Mot Viking må vi løfte minst en av disse, helst begge, delene i vårt spill: 1) Overgangsspillet. 2) Pasningsspillet i etablert angrep. Jeg synes det var veldig avslørende da Valaker kom innpå, og satte fart rett mot mål hver gang. Han kom ofte gjennom, så det var tydeligvis ikke så himla vanskelig. Det handlet stort sett om besluttsomhet. Greit nok at det alltid er lettere mot motstandere som har 65 minutter flere løp i beina enn du har selv, men likevel. Man må prøve.
 23. Selvfølgelig kan vi rykke ned. Men det er som å lede en finale 2-0 til pause. Du kan fortsatt tape, men du kommer ikke til å gjøre det. Siden vi kan regne med at kvalikk'en vil ligge på ca. 30 poeng, betyr dette at de tre lagene foran oss også vil rykke ned om de taper resten av kampene sine. Men det kommer jo ikke til å skje det heller. VIF rykker ikke ned, men kan komme såpass nær nedrykksstriden at det likevel utløser full krise internt på Valle. Og det holder lenge
 24. Havnet i en debatt om filing på sannsynligheter, og da forsvant jo hovedpoenget: vi er jo egentlig ute av bunnkampen basert på dette. Ca. 10 % sannsynlighet for nedrykk er jo veldig lite. Sammenligner man med lagene bak oss, som (etter Tromsø tap og litt justering) vil ha sannsynligheter for nedrykk på rundt 50 % (eller mer) alle sammen. Det er fem nedrykkslag, og i tillegg er det 4 lag som danser rett foran nedrykkstriden; oss, LSK, VIF og FKH. Nå skal vi bare slå Viking, så ramler sannsyligheten for nedrykk fra 10 % til 1 % eller så.
 25. Stabæk borte og Ranheim hjemme er identisk statistikk - 2 seire - 2 uavgjort og 7 seire. Det virker derfor logisk å sette sansynligheten for den kampen til helt åpent? Altså 36-28-36. Man kunne ment det samme om hjemmekampen mot Sarp, men der møter Ranheim ligaens dårligste bortelag (eneste som ikke har vunnet borte), så der er det nok greit med fordel Ranheim. Ellers ser jeg at du jar satt like odds for Godset og LSK i oppgjøret deres. Med tanke på Godset er i ferd med å bli et anstendig hjemmelag og LSK er blant ligaens dårligste bortelag (ingen har tapt flere bortekamper), så burde kanskje sannsynligheten der settes til liten fordel hjemmelaget? Altså 50-25-25. Tror også jeg kanskje ville kalt oppgjøret Godset-Brann for 50-50. Godset har vunnet 5 hjemme, Brann har vunnet 5 borte. Brann har 2 uavgjorte flere, ellers er det likt. Og kanskje er ikke RBK så sinnsyke favoritter borte mot Godset? Trønderne har tross alt bare vunnet tre bortekamper i hele år, og kun én borteseier siden 4. juli. Hjemme er selvfølgelig RBK en helt annen historie, med 22 poeng på de siste 8.
×
×
 • Create New...