Gå til innhold

Kjello

Bruker
  • Innholdsteller

    32
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Kjello

  1. I beste fall tangering av rekord. Iversen scora i fem Tippeligaseiere på rad høsten 2006. Hjemme mot Stabæk 28. August. Borte mot Sandefjord 10. September. Borte mot Odd 25. September. 2 hjemme mot Tromsø 28. September. Og 2 hjemme mot Lyn 1. Oktober. Altså runde 18, 19, 20, 21 og 22.
  2. At RBK tidvis har hatt begrenset med likvide midler stående på konto etter 2008 er ingen hemmelighet. Hoftun og Hamrén brente bort nesten 100 millioner i 2008 og vinteren 2009 på spillere. Alt ble betalt kontant og bankkontoen krympa fra 110 millioner etter CL-deltakelsen i 2007 til 15 millioner våren 2009. Sommeren 2011 måtte man også for første gang benytte seg av kassekreditt for å betale lønn. Men det er altså noe samtlige andre norske fotballklubber, og over 90 % av norske bedrifter benytter seg av årlig. Men RBK måtte altså benytte seg av det for første gang, og det ble selvfølgelig en større mediesak rundt det. Å hevde at RBK på noe tidspunkt har vært i reell konkursfare er og blir reint svada. At det er Jim Solbakken som står bak disse påstandene styrker ikke akkurat troverdigheten til dem. Solskjær-kompis Solbakken har ikke spesielt til overs får RBK og Solbakken er ikke den som blir invitert til Brakka heller. De eneste to spillerne som har vært i RBK med Solbakken som agent er Jarstein og Demidov. Men ingen av dem hadde Solbakken som agent da de kom til klubben. Og Solbakken spilte en stor rolle i forhandlingene som førte til at hverken Jarstein eller Demidov ville forlenge med RBK. Solbakken har glatt overtatt rollen som fotball-Norges største skurk etter Rune Hauge. For øvrig §11. Overgang/utlån av spiller under profesjonell kontrakt §11-1. Generelle betingelser Klubb som ønsker å ansette en spiller som profesjonell, skal informere nåværende klubb skriftlig på etterviselig måte før den starter forhandlinger med spilleren. c) En spiller med status som profesjonell, kan kun inngå kontrakt med annen klubb når kontrakten med nåværende klubb er utløpt eller vil utløpe innen 6 måneder. Kan ikke se at det står noe som helst om tillatelse fra nåværende klubb der. Kun en informasjonsplikt.
  3. Både digitalpotten og utviklingspotten er på 23 millioner. Men RBK er rett og slett langt mere dominant på Web enn Viking er på talent. Men selv om man har 20-25 % av all netttrafikken så blir man avspist med 15 % av midlene. RBK får mere utbetalt enn Molde rett og slett fordi RBK er på TV så og si hver eneste runde, mens Molde ikke er det.
  4. Du ser ikke ut til å ha forstått en dritt om hvordan et rettsystem fungerer. Jeg er ikke noen jurist, men det du sier gjennom din argumentasjon er at påstander trumfer reelle fakta???? Jeg ser også at du i god nettånd heller rakker ned på andre enn å komme med argumenter.... Politiets grunnleggende oppgave i dette samfunnet er å etterforske påstander som innebærer at det har skjedd noe kriminelt. Denne saken har i utgangspunktet tre mulige scenarioer. 1. Stengel-opsjonen er verdiløs eller tilnærmet verdiløs, og de 4 millionene var egentlig penger for VPG som ble forsøkt kamuflert for å unngå å måtte betale 2,5 millioner til Nancy, men istedet kun 500 000. 2. Stengel-opsjonen har en betydelig verdi, VPG reelle overgangssum var kun 1 million og disse to overgangssakene var fraskilt hverandre. 3. Stengel-opsjonen og VPG-overgangen var to forskjellige overganger. Men Stengel-opsjonen er såpass dårlig håndverk at den er verdiløs eller tilnærmet verdiløs. Det er Politiets oppgave å finne ut hvilken av disse som er tilfelle. Derfor må de fremdeles forholde seg til at den reelle overgangssummen kan ha vært 5 millioner. Hva andre klubber var villig til å by for VPG er totalt irrelevant. For det er ikke straffbart å selge en spiller for 1 million selv om man har et bud fra andre på 3, 5, 10 eller 20 millioner. Men påstanden er altså at VIF egentlig har betalt 5 millioner for VPG, og ikke 1 million slik avtaledokumentet sier.
  5. Du ser ikke ut til å ha forstått en dritt om hvordan et rettsystem fungerer.
  6. Hele saken bygger jo på en påstand om at den opsjonen ikke hadde noen som helst verdi, men ble laget for å kamuflere den reelle overgangssummen til VPG. Jeg dømmer ikke, men påpeker hvorfor 5 millioner fremdeles er en sum Politiet forholder seg til.
  7. Uten at det skal være noen unnskyldning, så blir jeg ikke sjokkert om Hoftun er såpass dum at han ikke skjønte at Stabæk hadde andre motiver bak et slikt forslag. Du snakker om en person som ikke klarer å skille mellom netto og brutto jfr Jarstein-saken i fjor.
  8. Det var jo som vanlig rette ræva som feis...
  9. Not possible mate. Vi har to ekstra kamper i forhold til Svenskene. De spiller ikke de to første cuprundene. Samtidig bruker de den første kvalikkrunden til E-cup på en cuprunde. Da får vi situasjoner som i 2009 hvor RBK - Tromsø ble utsatt helt fra juni til oktober fordi RBK skulle spille E-cup på det som var en cupdato. Skal vi avslutte serien 30. oktober med cupfinale 7. november må vi starte senest 20. mars som vi også gjør neste år. Da blir det totalt 7 midtukekamper, 3 i serie og 4 i cup. Mot 6 ved dagens terminliste, 2 i serie og 4 i cup. Skulle vi ha avsluttet 23. oktober med cupfinale 30. oktober som svenskene så måtte vi ha startet 13. mars. Men istedet har NFF valgt å ikke benytte seg av den ene midtukedagen, samtidig som at man har lagt inn den håpløse frihelga i juli. Dermed blir det 2 kamper etter landskampene i november. Noe som for øvrig er totalt nødvendig om norsk fotball skal oppfylle de målene man har satt seg. Over en måned uten seriekamper bidrar ikke positivt i norske lags jakt etter suksess ute i Europa.
  10. ???? Trekningen er allerede foretatt. Jeg og geirti snakker om siste kvalikkrunde. Altså om Stabæk skulle slå ut FCK. Og gjør man det har man allerede slått ut en tøffere motstander enn om man trekker Levski Sofia i siste kvalikkrunde.
  11. Dere gjør en drømmetrekning om dere trekker Levski Sofia. De lever kun på en meget god sesong i UEFA-cupen 2005/06. Etter det har de tapt alle kampene i CL-gruppespillet i 2006/07. røket ut for Tampere United (som RBK senere slo) i 2. kvalikkrunde til CL 2007/08. og røket ut for BATE Borisov i 3. kvalikkrunde til CL i 2008/09. Før de røk ut for Slovakiske MŠK Žilina i UEFA-cupens første runde. FCK vil være en langt tøffere motstander enn Levski Sofia.
  12. Da følger ikke Dagbladet med. Fordi Sapara er ikke i troppen.
  13. De aller fleste er mere opptatt av å få med seg kampen enn å få med seg tilskuertallene. Så da kan Bodø/Glimt - RBK som hadde 5 808 tilskuere fort bli 5 888 (100% Fotball) og 5 008 (TV 2). De totale tilskuertallene til VG, 100% Fotball, NFF, TV 2 og NIFS.no varierte i 2008 fra 1 781 078 tilskuere til 1 785 815 tilskuere. En forskjell på 4 737 tilskuere. I 2007 var det enda værre. Da varierte de totale tilskuertallene fra 1 899 834 tilskuere til 1 914 926 tilskuere. En forskjell på 15 092 tilskuere. Derfor har jeg startet "prosjekt tilskuertall" hvor jeg sjekker de forskjellige kildene opp mot hverandre, samt hjemmelagets nettsider og prøver å finne punktet hvor speaker annonserer tilskuertall iløpet av hver enkelt kamp det er tvil om. Når jeg har avklart hvilke tall som er riktig så sender jeg mail til de forskjellige kildene for å få de til å rette. Så langt er det kun VG som ikke har rettet opp de feilene de har. Ser noen feil i din oversikt også. Brann - Start skal ha 17 258 og ikke 17 250. Godset - Brann skal ha 5 259 og ikke 6 400. Odd - Glimt skal ha 6 764 og ikke 6 744. 14. runde har jeg ikke fått sjekka enda.
  14. CL-Hymnen starter først i gruppespillet Det er ingen regel som forbyr avspilling av CL-hymna i kvalikkrundene. Men det er så absolutt ikke vanlig å gjøre det. Mange velger også å spille den dersom man kvalifiserer seg for gruppespillet på hjemmebane.
  15. Problemene til RBK er vel kun likviditeten. De har plassert CL-millionene sine i egne anlegg og står således sterkere enn de fleste andre lag i Norge Hvor mye regner man med at klubben vil tjene på å komme til CL-gruppespill? Nok til å redde stumpene? Og kommer det til å bli lagt opp til at klubben kan kjøpe tilbake (deler av) TA om noen år? Problemet til RBK har med likviditet å gjøre ja. Bare mediainntekter og spillersalg alene står for over 40 millioner av de budsjetterte inntektene og disse kommer først på høsten. Derfor må man bruke en mindre kassakreditt i sommer. Spesielt siden man nå må ut på flere lange borteturer i Europa. Noe nesten enhver fotballklubb og ikke minst bedrift bruker en eller annen gang iløpet av året. RBK har derimot aldri gjort det med unntak av en uke i 2006. Dersom dere kvalifiserer dere for CL snakker man sansynligvis om inntekter i størrelse 100-120 millioner brutto. Noe er avhengig av hvor mange andre Skandinaviske lag som kvalifiserer seg, mens noe er avhengig av hvordan dere gjør det i kampene. Netto snakker man kanskje om 70-80 millioner. Kanskje 90 mill litt avhengig av hvor mye man velger å utbetale i bonus. RBK utbetaler drøyt 20 millioner til fordeling på spillergruppa såvidt jeg husker.
  16. Deres kamp i Bodø går kl 18:00 den. Mai
  17. Er det absurd at RBK for engangs skyld har fordel av Fair Play? Norges Fair Play-deltakelser har ført til at RBK har gått glipp av mange potensielle kroner, men det er et annet tema. Rosenborg har bestandig scora høyt på Fair Play og har som regel vunnet den nasjonale rankingen. Og det finnes ingen grunn til at Rosenborg ikke skulle havnet på andre plass på Fair Play-rankingen i fjor. Ikke spesielt god trener? At Hamrén har fått Steffen Iversen til å ta både kosthold og trening seriøst vitner til at han er en meget god trener. Ellers så var det kun internkampene som skilte RBK og Tromsø, Fredrikstad og Stabæk i antall poeng etter at Hamrén kom til klubben. Kraftig forværret økonomi. Tja, man har fremdeles nesten 60% av eliteseriens totale egenkapital. Klubben er i tillegg uten langsiktig gjeld. Tingen er at 87 millioner i spillerkjøp og signeringer i fjor har ført til at man ikke har mer enn 20 mill på konto og at egenkapitalen stort sett er bundet opp i anlegg og spillerstall. Elendige spillerkjøp over flere år? Nå tror jeg du fremdeles lever i 2005. At RBK gjorde en haug av dårlige spillerkjøp i årene 2000 til 2005 er en kjent sak. Men etter at Stig Torbjørnsen ble ansatt som speider våren 2006 har man nesten utelukkende gjort gode kjøp. Man kan jo nevne Koné, Sapara, Stoor, Konan Ya, Traoré, Stadsgaard og Lustig som spillere Torbjørnsen har hentet. I tillegg har man gjort gode kjøp i både Demidov, Jarstein, Annan, Dorsin og Olsen. Miller er enn så lenge den eneste som kan stemples som flopp blandt de som har blitt hentet etter at Torbjørnsen ble ansatt. Men han ble ikke hentet av Torbjørnsen, men av Hoftun. Det samme med Pelu som ikke direkte har overbevist, men har vist lovende takter. Ellers hadde jeg denne tabellen i fjor. 1. Viking 2. Stabæk 3. Tromsø 4. Rosenborg 5. Brann 6. Lillestrøm 7. Vålerenga 8. Bodø/Glimt 9. Fredrikstad 10. Lyn 11. Molde 12. Strømsgodset 13. Aalesund 14. HamKam Du kan jo selv regne ut hvor mange poeng jeg ville fått. Jeg må virkelig si jeg gleder meg til å høre argumentene for at Molde skal havne så høyt som 2. plass.
  18. 4. plass gir kun E-cup ved et scenario. Dersom et lag som havner på andre eller tredje plass vinner cupen. Således er sansynligheten for at det skjer veldig liten. Å dermed påstå at den er viktig er rart i og med at den er totalt uviktig så lenge andre eller tredjeplassen ikke vinner cupen. Den kan derimot bli viktig, men den er ikke det ennå. Jeg har tro på Molde i år jeg, mye fordi de fikk lite oppmerksomhet til tross for å ha gjort en relativt god sesong samt at man tidvis spilte fantastisk fotball i fjor. Jeg tror Molde havner på 7-5. plass i år og har satt de på en 5. plass bak de fire opplagte gullkandidatene RBK, Stabæk, Tromsø og Viking. Men det er stor avstand fra 5. plass og til topp 2. Jeg ser ingenting i Molde som tilsier at de skal kjempe om gullet i år. Keeperen er for svak, forsvaret er for svak defensivt, midtbanen er ok pluss, mens angrepet fremdeles er litt for urutinert og avhengig av Mota. RBK får sansynligvis E-cup i år grunnet Fair Play, noe som har absolutt ingenting med tabellplassering å gjøre. HamKam kunne liksågodt ha havnet på andre plass bak dere på den rankingen.
  19. Dette kan umulig være et seriøst tips. Molde på topp 2? Hva faen? Dette er utelukkende et tips med mål om å være annerledes. For øvrig, enhver seriøs fotballsupporter vet at 4. plass ikke gir og aldri har gitt Europa League, eller UEFA Cup som det tidligere het. Intertoto Cup som 4. plass tidligere ga er samtidig lagt ned.
  20. FFK tok cupen i 2006 under Eggen jr like før Grønhagen kom. Ellers er jeg enig i tipset.
  21. Her er hele uttalelsen, så slipper vi generere masse unike stabækbrukere på rbks nettsider: RBKweb, ikke rbk.no. Dermed genererer ikke besøk masse penger til RBK.
  22. RBKweb: - Kriger om antall klikk I stedet for å konkurrere om antall besøkende, har rbk.no måttet konsentrere seg om å få til flest mulig sidevisninger. Den nye medieavtalen skal belønne klubber som skaper "nye medier". 30 millioner er satt av hvert år, og fordelinga er som følger: 81 % til Tippeligaen (24,3 millioner) 19 % til Adeccoligaen (5,7 millioner) Disse beløpene blir igjen fordelt slik: 80 % på nettrafikk hvorav 60 % er unike brukere og 40 % er sidevisninger. 10 % på storskjerm 10 % på klubb-TV Rosenborg reagerer på at antall sidevisninger har blitt et så viktig kriterium. - Først gjelder det å få en klargjøring på hva slags regler NTF mener skal gjelde. Er det greit å telle med et uavhengig forum? Er det greit at Stabæk teller med Telenor Arena, som selger konsertbilletter til Kiss, Metallica og den slags - ingenting med norsk fotball å gjøre? Er det greit at Vålerenga teller med vif.no, som er portalen inn til ishockey og alt annet? spør mediesjef Nils Heldal.
×
×
  • Opprett ny...