Jump to content

Flexi Knut

Bruker
 • Content Count

  2,157
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Flexi Knut last won the day on May 16

Flexi Knut had the most liked content!

Community Reputation

1,015

About Flexi Knut

 • Rank
  Tilbakelent

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Oslo

Previous Fields

 • Klubben i mitt hjerte
  STABÆK

Recent Profile Visitors

323 profile views
 1. Odd-supporterne (anført av en forsanger som må ha minst syv i promille) har sunget den samme sangen i over en time nå. Det er så surt og jævlig og slitsomt at jeg måtte dempe lyden. Aldri opplevd før.
 2. Selvfølgelig. Er bare nysgjerrig på regelen her. Tror det er derfor så mange dommere ikke blåser på slike forseelser også.
 3. Ja, og spørsmålet er jo om hendelsen som førte til straffen du sikter til er av samme kaliber som Sandbergs inngrepen. Er det farefullt spill? Det å dytte en spiller (ikke forsøke å vinne ballen) er jo åpenbart en forseelse som faller under enten "violent eller unsportsmanlike conduct". Dersom dette skjer utenfor spillet, skal det gis gult kort, men ikke frispark. Er hendelsen så alvorlig at det gis rødt kort, skal det derimot blåses frispark, tror jeg. Jeg mener Vålerenga fikk en straffe i mot for noen sesonger siden fordi det oppstod noe tumulter som førte til et rødt kort inne i straffefeltet mens ballen var langt unna.
 4. Jeg syns straffen er vrien mtp. regeltolkningen. Det jeg syns gjør den vrien, er spørsmålet om at Sandberg hindrer Rashani ulovlig på noen måte. Ja, han kommer for sent, men hindrer han Rashani på noen måte? Det å være for sen er i seg selv ikke noe regelbrudd. Hvis man sier at Sandberg hindrer Rashani i å skyte et bedre plassert skudd, så mener man at forseelsen skjer FØR Sandberg treffer Rashani – noe som neppe kan forsvares av noe lovverk. Og hvis man sier at Sandberg hindrer Rashani i å delta i spillet, så kan man spørre seg om det i det hele tatt var noe videre spill å delta i? Ergo at han ikke hindres i noe som helst. Hvis man ikke skal blåse for ulovlig hindring, må det ev. gå under farefullt spill, usportslig eller voldelig opptreden. Å bare si at "han kommer for sent" er ikke et vanntett argument ihh. til reglene, tror jeg. Det er f.eks. ikke frispark for å ulovlig hindre motstander når ballen er ute av spill (f.eks. sperre løpsretning) – men det vil antagelig bli gitt gult for usportslig opptreden. Når det er sagt, så reagerte jeg ikke voldsomt på at det ble blåst straffe her. Jeg er bare spent på hva slags regelbrudd en dommer ev. ville klassifisert dette som.
 5. Velkommen! Nok en Stabæk-Sammy med et fabelaktig navn.
 6. Rutine er vel ikke en ferdighet? Men gjennom mye rutine utvikler man gjerne bedre spilleforståelse, posisjoneringsevne, smartness, ro etc. Det er da disse egenskapene man først og fremst må se etter? Det er jo heller ikke slik at de tre spillerne du nevner er samme spillertype? En av dem er ikke en gang i nærheten av a-laget om dagen. Jeg vet lite om Sammy Skytte, men det jeg har lest og sett de siste timene gjør meg positiv – så får det heller være at han ikke er en rutinert klassespiller som kan styre kamper, tette igjen forsvaret, gjøre alle spillerne rundt seg bedre og aller helst levere en del målpoeng i tillegg. En sånn spiller tror jeg nemlig ikke at vi har mulighet til å hente uten at Ulrichsen kommer tilbake med noen kofferter fulle av gull.
 7. Keita kom inn med viktige kvaliteter vi ikke hadde fra før av, han. Han var bare ikke en fyr som var villig til å samarbeide.
 8. Det er sånne dogmatiske synspunkter jeg ikke skjønner. Ja, vi har Bohinen, Askildsen og Vetlesen – og vi taper også for mange fotballkamper når de spiller. Dersom vi får inn en rutinert spiller, er det ingen automatikk i at vi blir bedre. Dersom vi derimot får inn en god spiller med ferdigheter som de tre gutta ikke besitter, så vil jeg derimot si at vi ganske sikkert kommer til å bli bedre – og da spiller det vel ingen rolle hvor gammel han er? Med den logikken så kunne vi like gjerne droppet å ta imot Frenkie de Jong, Tanguy Ndombele og Rodrigo Bentancur. Våre talenter MÅ ikke spille fordi de kanskje kanskje kan bli gode nok – de utvikler seg antageligvis bedre dersom det er flere om beinet og de må jobbe hardere på trening. Det er helt topp hvis vi mot alle odds får inn en 28 år gammel defensiv midtbane som er full av rutine og kvaliteter – men vi trenger jo ikke å droppe å forsterke bare fordi en sånn spiller etter alle solemerker ikke er tilgjengelig? Det viktigste må vel være at laget blir bedre?
 9. Neida. Poenget mitt er bare at dersom det hadde vært noen slike tilgjengelige innenfor våre økonomiske rammer – som også er villige til å gå til en klubb som Stabæk med all sin rutine og kvalitet – så ville det nok vært ganske mange om akkurat det beinet. Og sånn sett tenker jeg at en defensiv midtbanespiller på 22 år med 50 kamper i Superligaen, og god fysikk er ganske midt i blinken for oss. Først og fremst er det vel ferdigheter vi bør se etter, og ikke gamle menn. Henning Hauger passer jo f.eks. «rutine og kvalitet»-premisset, men gud bedre så dårlig han var på fredag. Dersom en rutinert spiller med gode meritter og så høye ferdigheter at han kan gå inn og diktere tempoet i en Eliteserie-kamp, som du etterlyser, er villig til å gå til Stabæk – så tenker jeg det er fordi at han er vurdert som for dårlig de fleste andre steder. En rutinert spiller med sånne kvaliteter har garantert kommet seg til et lønnsnivå hvor en overgang til Stabæk vil være et enormt tilbakesteg økonomisk. En spiller med tilsvarende ferdigheter som er mye yngre, har antageligvis ikke rukket å komme opp på det lønnstrinnet enda, og for ham vil en overgang til Stabæk være mer logisk fordi vi kan tilby en utstillingsvindu og en utviklingsarena som etter hvert kan føre han til høyere lønn.
 10. Det tror jeg alle klubber i hele Norge kunne tenkt seg.
 11. Tar gjerne en japansk John Carew-san.
 12. Var mer den generelle vibben i denne tråden over gjennom en del poster nå. Vi vil alle Stabæks beste her.
 13. Hva faen skjer med tonen her inne, a? Det må være mulig å diskutere ulike syn på fotballspillere, uten å umiddelbart gå i forsvarsposisjon og spy ut sarkasme. Ærlig talt.
 14. Når jeg ser Emil spille, tenker jeg at han kan utvikle seg til å bli en skikkelig defensiv midtbanespiller alá 90-tallet. Kompromissløs i duellene, flink til å vende opp og dra av første pressledd for å sette i gang angrep, jævlig å spille mot, god til å snakke med spillere rundt seg og et skikkelig tungt skuddbein. En spiller som gjør at motstanderens angripere vegrer seg litt mot å sette fart mot en løs ball, fordi de vet at det kommer til å smelle hvis Emil er i nærheten. Håper han kan bli dyrket i den rollen etter hvert.
 15. Det meste av statistikk viser vel at det lønner seg å heller se etter muligheter for gjennomspill eller søke innlegg fra siden. Langskudd går sjeldnere inn, men blir kanskje gjerne husket lengre – jeg vet ikke? Men når det er sagt, så bør man jo uansett være rustet til å komme til avslutning fra alle typer situasjoner – da blir man mindre endimensjonale og verre å forsvare seg mot. Da jeg spilte selv, hadde vi ofte passivt-regel på treninger for å bli flinkere til å konstant lete etter åpninger og å pushe spillerne til å hele tiden søke gjennombruddsløp. Ble det for mye stillstand og kuking på tvers, blåste treneren av og ga frispark til forsvarende lag. Er det noe gjøres på toppnivå nå?
×
×
 • Create New...