Jump to content

odd

Bruker
 • Content Count

  2,939
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  75

Everything posted by odd

 1. Kamma skaper vel ikke andre sjanser enn straffen? (Målet får Sandberg ta æren for) Synes fireren bak hadde god kontroll. På midten virker det mer som at de sliter litt med å finne posisjoner. Kanskje er Lumanza, Bohinen og Kassi for like i hvilke roller de vil ha? Oliver som vanlig aktiv, og holdt på å score med verdens laveste stupheading. Hugo scorer to fra kant, men vil fortsatt foretrekke han mer involvert i midten. Kinoshita bedre enn i fjor høst, Azemi fikk ikke vist all verden.
 2. Sentralbanksjefer får gjerne rett, før eller siden. Alltid – uansett!
 3. Ikke så mange andre som har gjort det siden november heller. Dere som har bedre kunnskap om trening enn meg: Vil ikke en spiller som har vært i god form før klare å komme seg opp på fysisk nivå igjen når han får trent godt og uten skader fra november til mars?
 4. Mix tipper jeg interessant fordi han tydeligvis fortsatt har oss som klubben han trener med gjennom vinteren*, og neppe blir en veldig dyr mann om alle synes det er en god match. Som spillertype vil jeg også si han kan passe godt til å ta over når Bohinen går eller trenger en pause. *) Ganske sikker på at han ville vært velkommen hos de fleste andre klubber i serien.
 5. Med dagens tropp tror jeg ingen kommer til å ha andre forslag til de fem bakerste. Men hvordan tror folk vår beste oppstilling er pr nå? Uten å ha fått sett treningskamper, så basert på forventninger går jeg for noe sånt: -- Sandberg Solheim - Hanche - Yaw - Jeppe Ola - Emil - Lumanza - Hugo Azemi - Valencic -- Lumanza vet vi hva sto for, og det han spilte i fjor var også solid. Med en vinters trening har jeg troen på at det ikke er alt for mye usikkerhet der. Det føler jeg derimot det er med Valencic. Om han ikke er klar, kan det fort skli over til noe mer 4-5-1'ish. Men er det Oliver, Kassi eller Rusike som er nærmest den ledige plassen?
 6. Jeg tror en sentral treer med Kassi som balanserende (han dekker mye rom) og Vetlesen/Bohinen som indreløpere kan funke fint. Når det gjelder den sentrale midtbanen er det jo en joker som løp rundt på Malta. Bestemmer Mix seg for å flytte hjem til Oslo begynner lukusproblemene å tårne seg opp.
 7. Snarere tvert om. Jeg antar han er en spiller som er tidlig på blokka når uttaket gjøres. Så om vi spiller med én ren spiss tror jeg vi sier oss fornøyd om Kinoshita og Valencic kan brukes som alternativer om/når Azemi blir skadet. Skal vi spille en "Pallskogsk" 4-4-2 er det litt mer uklart. Er Valencic god nok til å være "Veigar"? Skal Kinoshita evt slåss med Azemi om å være "Nannskog"? Hvor er Rusike, Kassi og Oliver i en sånn formasjon? Uansett vil jeg ha samme prinsipp her: Skal vi hente en ny spiss trenger vi ikke en som slåss med Kinoshita om å være førstevalg som innbytter. Skal vi handle, må vi handle fra topp. Og på spissplassen kan det fort bli dyrt..
 8. Om Bohinen fortsetter der han slapp er det jo et pluss. Egentlig bør vi nesten ikke forvente det heller. Men at ikke det skal være plass til enten Bohinen eller Hugo på en av plassene sentralt synes jeg er en rar tanke. En 19 år gammel Hugo Vetlesen kommer selvsagt til å variere. Kanskje har han til og med 5-6 dårlige kamper på rad. Drit i det! Det er dette vi har signa opp for. Vi skal ha unggutta våre opp og frem, og dit kommer de ved å spille. Det er to solide karer i Lumanza og Kassi klare til å jobbe sammen med dem. Henter vi inn en ny sentral midtbanespiller uten at et salg er så godt som klart blir jeg skuffet. (Når det gjelder Bohinen viste det seg vel at "markedspris" denne gangen var noen få millioner, så blir dumt om han faller ytterligere..)
 9. Er det usikkerhet rundt helsa til Hugo, Bohinen og/eller Kassi? Lumanza får vi nesten anta at Østhagen & co klarer å danne seg et bilde av. Kanskje er et lån av typen Skytte frem til sommeren et alternativ for å gi han enda noen måneder? Noe å ta hensyn til er for så vidt at vi har fem kamper i juli. Når vinduet åpner i Europa er egentlig ikke _så_ viktig. Ingen klubber spiller obligatoriske kamper i juli, så å ha en spiller klar 1. juli er ikke noe poeng i seg selv. Samtidig er det ingen vinduer som regulerer når en spiller kan dra over for å begynne å trene med en ny klubb, så en spiller som Bohinen burde jo være aktuell for en overgang i mai også, for å gi han noen ekstra måneder med laget før neste sesong. Men 1. juli er nå en gang en viktig dato. Er vi innstilt på å miste Bohinen og Ola den datoen, så må evt erstattere være på plass allerede i april..
 10. Men til tema. Hva trenger vi egentlig på kort sikt hvis Emil og Ola blir frem til sommeren, og har kontrakter som tilsier at vi bør prioritere dem? Jeg mener bestemt at vi må fylle på fra toppen. Å hente spillere som er tenkt å være backup eller utfordrere faller av to grunner: 1) Det er det vi har Akademiet til 2) Skal vi være ærlige med oss selv, hvilke spillere kommer til Stabæk for å være innbytter? Går de ikke da heller til Mjøndalen der de får spilletid? Det eneste unntaket jeg ser her, er egentlig spillere som kommer fra "eksotiske" steder og ser Stabæk som en mulighet til å etablere seg i Europa, samtidig som vi ser en voldsom oppside hvis de klarer å tilpasse seg norsk fotball. (Type Alanzinho og Boli, men også Sun og Rubio Rubin) Keepere: Sandberg + Brauti/Ulla virker som en bra kombinasjon av etablert og talent. Forsvar: Solheim - Hanche - Yaw - Jeppe er en solid firer. Pignatel bør være gammel nok til å være et reelt alternativ når vi får en skade i midtforsvaret. (Og Solheim kan trekkes inn) Vogt er eneste backalternativet i troppen? Hedenstad inn som venstreback (og alternativ på høyreback) vil være nydelig. Solheim kan sikkert flyttes over også, så en back, uansett side, som er bedre enn Solheim/Jeppe er det første jeg ville ønsket meg. Midtbane: Sentralt har vi Lumanza, Bohinen, Vetlesen og Kassi. Med mindre noe som er veldig bra dukker opp håper jeg vi holder oss unna nye spillere her. Det er vel også en og annen akademispiller som banker på døren? Kantene er noe svakere, men her har vi bredde med Ola, Oliver, Rusike, Isaksen og evt Kassi/Vetlesen. En topp kantspiller, bedre enn de på listen, hadde også vært fint. Men vi trenger ikke breddealternativer. Angrep: Dette er tynt... Eneste må vel være om vi skal spille en slags 4-5-1 og både Valencic og Kinoshita vurderes som alternative midtspisser. Skal vi tippe at JJ og IA ser an treninger og treningskamper noen uker til for å vurdere om Valencic og/eller Kinoshita er der vi vil ha dem? Alternativt kunne vi trengt en spiss til, men spisser som skal inn og forsterke et allerede bra eliteserielag er ikke billige... Skal jeg lage en ønskeliste basert på dette, vil jeg si at jeg fortrekker en ny back i toppklasse fremfor tre "tilfeldige" spillere. Kanskje er vi nå også der at både tropp og økonomi er god nok til at vi trekker et nytt lodd i "latinamerikaner-lotteriet", i håp om at vi finner en ny Alanzinho, Guastavinho eller Bolaños?
 11. Beklager for forsøket på å være morsomt om noen følte seg krenket på islendingens vegne. (Eller om islendingen selv føler seg krenket, men det virker som han tok det overraskende bra.)
 12. En sånn spiller som kan gjøre en OK jobb i samme klubb i 10-15 år uten at supporterne en gang lærer seg navnet hans 😉
 13. Er så deilig at vi er "midt på vinteren", og den største bekymringen for troppen er at vi ikke har en reserve som kan sitte på benken bak Eliteseriens desidert beste keeper 🙂
 14. Mix hadde vært helt nydelig. Tre nyheter jeg håper å høre nå: 1) Bohinen enig med Leeds. IA sier at Stabæk er fornøyd med overgangssummen, og med at Bohinen spiller vårsesongen i Stabæk. 2) Mix sier det blir deilig å komme hjem, og signerer fire år for Stabæk. "Med fire år sier vi at karrieren min slutter i Stabæk. Om det blir 3, 4 eller 6 år tar vi som det kommer." 3) Ola signerer for to nye år, og sier at når det ikke ble noe utelandseventyr i vinter, ser han ikke noe bedre sted å jobbe videre for å en gang få oppfylt drømmen om å spille i utlandet.
 15. ✋ Håper jeg fortsatt må rekke opp hånden når vi er i gang med sesongen! (Dog vet jeg ikke om jeg vil kalle det "hets". Sender derfor en oppfordring til den/de som alltid finner noe negativt med laget om å bli med i håndsopprekningen 😉 )
 16. I teorien er jo NFF en organisasjon for medlemsklubbene. Som klubb er det ikke mye å klage over før vi har tatt initiativ til å endre reglene og evt blitt nedstemt. For fotballen høres det betydelig enklere ut å ha et internt ankeutvalg i stedet for å ha et innleid rettsvesen.
 17. Men vi trenger også gode ballspillere. Skal vi være et spillende lag, må vi ha folk sentralt som er trygge med ballen. Selvfølgelig vil vi helst ha spillere som kan begge deler, og gjerne har fart, kondis og skuddfot også. De spillerne vokser dessverre ikke på trær. Heller Hugo og Bohinen sentralt, enn to store krigere som har ballkontroll og pasningsfot som sine svakheter. Lumanza er en spiller som i Eliteserie-målestokk er nærme å ha alt. Skytte en annen.
 18. Joda. Siden den går ut 1. juli kan han allerede nå fritt signere for en klubb, men er ansatt hos Stabæk frem til 1. juli. Han vil uansett ikke være spilleklar for den nye klubben før overgangsvinduet åpner. I Europa vil det være åpent 1. juli, men i Norge åpner det ikke før 1. august (?). (Om noen nå tenker "det burde jeg ha tenkt på", så var det visst sånn at Yaw hadde glemt den detaljen da han signerte for Stabæk i sommer 🙂 )
 19. Utkjøpsklausuler er ulovlig i Norge. Jeg kan vel også tenke meg at klubben uansett ikke ville gått med på noe sånt. Det handler ikke om uvilje mot Emil eller å sikre kortsiktig gevinst av at Emil signerer. Det handler om hva som skjer når Hugo, Pignatel og Hanche skal ha nye kontrakter. Skal de også ha agenter løpende rundt med krav om lavest mulig utkjøpsklausul?
 20. Enig med deg i å være uenig med meg 🙂 Det internasjonale vinduet har selvsagt holdt Ola i ventemodus, så resonnementet gjelder kanskje mer dersom det ikke skjer noe de neste dagene. Hvis Molde og Ola begge vil at Ola skal være Molde-spiller de neste årene kan de like gjerne skrive under med en gang. Kanskje et lite skjær i sjøen: Hvordan er overgangsvinduet i Norge koblet opp mot Europa? Det har vært skrevet at Olas kontrakt går ut 1. juli. Det er før vinduet i Norge åpner. Vil Molde kunne registrere han i en CL-tropp før det norske vinduet åpner? På en måte er det logisk om UEFA har egne vinduer for europeiske turneringer. Kan feks ikke tenke meg at norske klubber kan signere spillere frem til april og (hvis de skulle ha kommet så langt) kunne ta dem med inn i UEFA sine turneringer.
 21. Kjenner jeg er lei av hele saken. Ola kan skrive under for Molde i dag om han vil. Ingen, unntatt Molde og han selv selvsagt, som kan hindre han. Gjør han det er han enten saft lander i Stabæk frem til sommeren, eller klubbene blir enige om overgang nå. La oss si at eneste grunnen til at han ikke har signert for Molde, er redselen for at klubbene ikke blir enige. Er det grunn til å tro at vi blir mer enige av at fremtiden er uviss? Vil ikke Molde ha mye bedre kort om det er avklart at han uansett skal dit 1. juli? I en sånn situasjon kan ikke Stabæk drømme om at Rosenborg eller Brøndby skal melde seg på en budkrig. Så om Molde ikke engang tror de gidder å betale for å "låne" han i fem måneder er kanskje interessen noe overdrevet? For Ola, er worst case virkelig så ille? Hvis klubbene ikke blir enige, får han potensielt fem måneder uten eliteseriespill. De først to, frem til april, er det uansett ikke kamper. Se på feks Boli. Var ikke han ganske god allerde fra start etter et år med kneskade? Fem måneder med god trening (han kan fokusere mer på trening og pushe hardere om han ikke skal ta hensyn til kampform) og en kropp som er frisk og klar for treningen vil kanskje gjøre han _bedre_ rustet til å prestere i Molde fra Dag 1. Så igjen: er virkelig Molde så interesserte? Det rimer ikke med at han i en måned har kunnet signere for dem uten at noe har skjedd.
 22. Vi har med vekslende hell hentet gamle helter tilbake. Vil slenge ut en ny gammel helt: Vegar Eggen Hedenstad Fikk, som resten av laget, mye tyn i fjor. Han sitter sikkert på en fet kontrakt i Rosenborg, men den går ut (i følge Transfermarkt) etter sesongen. Rosenborg er litt desperate etter å fornye og "fortrøndre" seg. Da er det fort spillere som Hovland, Valsvik og ... Hedenstad som skal ut. For oss... Vi har akkurat mistet en back, og selv med Solheim og Jeppe som gode førstevalg haddet det ikke vært dumt med en til. At han kan vikariere på venstresiden også er en stor bonus. Så med litt hell (Hedenstad ikke blant de "gamle" det skal bygges på, ønske om å komme tilbake til Østlandet) og litt raust forhold til lønnsrammer (Hedenstad har nok tross alt litt krav) er det kanskje en spennende mulighet?
 23. Har du noen som helst indikasjoner på at det er tilfellet, eller stiller du bare et "åpent spørsmål" for å få i gang en mulig negativ konspirasjon? Edit: Trekker tilbake spørsmålet. Etter å ha tenkt to sekunder til kom jeg til at jeg ikke engang er sikker på om det vil være negativt, selv om begrepet "personlig kickback" gir negative assosiasjoner. For heller å svare på spørsmålet så er det vel ganske åpenlyst for alle at de som bestemte for/mot salg av Bohinen ikke var opptatt av å cashe inn kortsiktig gevinst. Så kan du jo reflektere over hvordan det passer med IAs ansettelse som går ut om to måneder.
 24. Det var litt gjetting. Børkeeiet erfarte Eurosport ca 15 for: https://www.eurosport.no/fotball/eliteserien/2019/tobias-borkeeiet-signerte-for-brondby-slo-heerenveen-om-signaturen_sto7355345/story.shtml Askildsen ble i følge italienske kilder solgt for 20 mill: https://www.sporten.com/bekreftet-kristoffer-askildsen-blir-lagkamerat-med-morten-thorsby-i-sampdoria/ Hernandez har vi ikke hørt noen summer på. Hørtes ut som Aberdeen hadde strukket seg. Til sammenlikning var det snakk om rundt 5 mill for Birk Risa internt i Eliteserien i sommer, så må være fair å anta rundt 10 mill for Hernandez? Tross alt den spilleren i Eliteserien (?) som har klart seg best mot internasjonale toppspillere de siste årene. I så fall er jeg ikke så langt unna. Legger på noen mill i verdier av videresalgsklausuler 😉 Men OK. Jeg kan justere tallet til 40 mill, da burde det være innafor basert på kildene over.
 25. Trolig de samme som dreit seg ut og fikk inn 50 mill for Tobbe, Askildsen og Hernandez det siste halvåret. Mon tro hva vi hadde fått om vi var kjent for å selge hvis budet krøp seg over millionen?
×
×
 • Create New...