Jump to content

ingo

Bruker
 • Content Count

  511
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  118

ingo last won the day on October 7

ingo had the most liked content!

Community Reputation

7,155

1 Follower

About ingo

 • Rank
  sheriff

Previous Fields

 • Klubben i mitt hjerte
  stabæk

Recent Profile Visitors

1,862 profile views
 1. Jeg beklager at jeg ikke nevnte 2001 - 2004; det er sikkert mange store talenter i de årgangene også. Intet ville gledet meg mer enn at jeg tok dundrende feil i min litt for lettvinte omgang med årstallene. Har vi noen navn fra hver av disse årgangene som vi vil ha moroa av å følge?
 2. Man kan nok ikke måle resultatene av et Akademi-arbeid fra 7 år og opp til G-16 på én tilfeldig kamp. Vi har ugjendrivelig gitt unge spillere mer spilletid enn noe annet lag i Eliteserien 2020 - over 30% mer enn nummer to om jeg husker rett. To mann er solgt i dette vinduet (Hanche og Hugo), Lundal er skadet, Vogt har ikke grepet sjansene helt når han har får dem, Pignatel er et mysterium for meg. Så må vi kanskje akseptere at enkelte årganger ikke produserer like mange eliteserie- og landslagsspillere - og dermed ikke mange salg. Men de "gode årgangene" kommer tett som hagl fremover, fra 2005, 2006, 2007, 2008 og 2009. Dette i følge Akademi-trenerne og -lederne. Og da kan vi være i en slik posisjon økonomisk og arenamessig at målet ikke er å selge for å kunne drifte forsvarlig, men å beholde talentene og ta gull i 2025. Det gleder jeg meg til.
 3. Med fare for å bli euforisk (igjen:-), ser vi ikke konturene av et spennende lag for resten av sesongen og inn mot 2020 etter Bjarmanns første overgangsvindu? Dels fikk vi solgt Hanche for en real sum gitt dagens situasjon, og dels er det hentet inn nye spillere som har prestert bra nesten umiddelbart. Forretningsmodellen vår med utvikling gjennom akademiet, vilje til å gi de største talentene spilletid tidlig, tålmodighet til å finne riktig salgstidspunkt og klubb, ser ut til å fungere også i Koronaens tid. Vi kommer til å gå betydelig overskudd på driften også i 2020, såvidt jeg kan bedømme. Hanche ut og Vilsvik inn kan bli et ganske sømløst bytte, selv om sistnevnte kun har spilt en kamp for oss - vi har jo sett ham mye i RBK-trøya denne sesongen. Sturla Ottosen så ut som han ikke hadde gjort annet enn å herje på høyrebacken, Marcus Antonsson leverte bedre enn Botheim og Kinoshita til sammen og kan utvikle et telepatisk samarbeidet med Maarten, Solheim er suverent best som venstreback, Kostadinov er vårt neste store salg og Emil ble bedre sammen med Skytte enn han har vært med Lumanza hittil i sesongen. Aalesund var dårlige, javel, men vi levert likefullt en av de beste kampene vi har spilt i Eliteserien siden vi slo Odd borte 5-0 i 2017. En syvendeplass til slutt er realistisk, og da har vi mye av laget for 2021 på plass. SFK rykker opp som et topplag i norsk kvinnefotball, Arenaen nærmere seg måned for måned, økonomien er kjernesunn og ingen annen klubb er i nærheten av å gi så mye spilletid i Eliteserien til unge talenter som vi gjør. Fotballen er rar. Etter 0-4 mot Sarp var vi monsterdeppa, etter 4-0 i går svever vi på en blå sky. Dette er fotballens dramaturgi og grunnen til at vi elsker den. Nå dyrker jeg euforien frem til bortekampen mot Brann og hjemmekampen mot Viking der vi rykker i fra og kanskje kan snuse på 6. plassen hvis noen av de foran roter det skikkelig til. Og neste sesong blir det åpent for publikum og full fest. Jadda!
 4. Klubbspiller er ikke noe du er, det er noe du blir. Det handler om hvor du har fokus - på å prestere godt og bidra til å bygge vinnerkultur i klubben du er i, eller å håpe på å få en mulighet i klubber utenlands.
 5. Sjela og identiteten er det viktigste vi har, nichb! Disse begrepene er tydelig definert i Stabæk og skal være førende for alt vi gjør. Vi skal være ANNERLEDES, vi skal BEGEISTRE, vi skal være ledende på TALENTUTVIKLING og vi skal spre felleskap og LIDENSKAP til lokalsamfunnet og alle blaa. Så kan det hende at vi også innenfor dette begrepsapparatet (som i stor grad har vært det samme siden vi startet eventyret i 1990) gjør et dårlig overgangsvindu av og til, at vi ikke leverer festfotball i perioder og at det går opp og ned her i verden. Når United taper 1-6 hjemme og Liverpool ryker 2-7 mot Aston Villa, kan vi trøste oss med at vi ikke er alene om å mislykkes både i enkeltkamper og i krevende perioder. Da gjør vi som man må - holder hodet kaldt, jobber på, vet at det snur og tenker lenger enn fra Sarsborg borte til Ålesund hjemme. Jönsson, Belsvik og de andre i trenerapparatet vet hva vi skal stå for, Brakka er befolket av mennesker som drives av de samme verdiene, kvinnelaget er strålende igjen og spiller raskt pasningsspill i lengderetningen (hørt den før?:-). Akademiet blir sterkere for hver sesong og er jo nøkkelen til alt vi har realisert av verdier de siste sesongene. Vi er godt rustet. Og så har vi den store styrken at våre supportere både har enorme kunnskaper og enorme blaa hjerter. Tenk om vi ikke hadde hatt dere!! Da hadde det vært lettere å tråkke feil enn når så mange blaa kulturbærere passer på og deler sin kunnskap. Den man elsker, tukter man, heter det. Frustrasjon og irritasjon er ikke uttrykk for negativitet, men kjærlighet. Vi fikser dette - sammen.
 6. I den grad kapital er vesentlig i dagens fotball - og det er det vel ingen tvil om - synes jeg at vi har gjort en ny god sesong i 2020. Dette gir tro på fremtiden mens vi styrer mot det som forhåpentligvis blir en ny tidsregning for oss; nye Nadderud Arena i 2023/24. Mens Telenor Arena ble et rent pengesluk både for Ulrichsen og Stabæk, blir den nye arenaen en mulighet for oss til å minst doble "vanlige inntekter" (publikum, sponsorer, mediepenger og annen aktivitet) og samtidig ha et stort inntektspotensial på salg av solcelle-energi, utleie av næringsarealer og andre tiltak knyttet til arenaen. Når vi legger inn inntektene fra spillersalg de siste to sesongene - Børkeeiet, Askildsen, Boli, Ohi, Hanche, Vetlesen, Brynhildsen og litt smårusk for Meling og Thorsby (tror jeg) - er det mellom 60 og 80 millioner inn såvidt jeg kan regne meg frem til. En god og nødvendig del av dette har vi i "krigskassa" for sesongene 2021, 2022 og 2023 og vi kan trolig og rolig regne med at det kommer flere salg: Bohinen, Kostadinov, Lundal, supertalentet Amir og spillere vi knapt har hørt navnet på, men som kommer i årgangene 2005, 2006, 07, 08 og 09. En heter visst Suleiman og er et eventyr. Vi har økonomiske og egenutviklede muskler vi aldri før har hatt etter flere år med overskudd på samlet drift. Spillerlogistikk vil være vår core-business også i 2021-2023, selv om vi vil bli gradvis mindre avhengig av salg etter hvert som Arenaen nærmer seg ferdigbygd. Totalt sett mener jeg vi kan sette oss høyere mål enn vi har gjort siden sesongene 2007-2009. Så skal verdiene forvaltes med maksimal kløkt og med fokus på å bygge et lag rundt gode og rutinerte klubbspillere - Sandberg, Solheim, Valsvik, Yaw, Skytte, Lumanza, Kassi, Jeppe - som kanskje ikke er hete salgsobjekter, men som har sin store verdi i form av kontinuitet. Vi bør ha muskler til å hente hjem spillere som Hedenstad og Granli og kunne gjøre ganske store kjøp uten å blakke oss. Espen Moe maner til tålmodighet og langsiktighet. Vi har nedfelt en topp 6 plassering i 2021 som ledd i vår sportslige strategiplan og en fremtidig plass blant landets fem beste klubber på kontinuerlig basis i årene fremover. Er du nummer 1, 2, 3 eller 4 er du fortsatt blant de fem. Nå holder vi koken ut denne sesongen og fornyer kontrakten i god tid før advent. Forza!
 7. Oliver spiller midtspiss, med Normann Hansen og Hugo på kantene. Lumanza, Bohinen og Lundal. Den "faste" fireren bak, altså Øveraas og ikke Peder. Min mann Valencic virker ikke veldig aktuell. Gutta har hatt noen seriøse møter, renset luften og løftet blikket etter Odd-kampen. Det gir ofte, men ikke alltid, ny energi og resultater. . Dette har jeg fra andre, har ikke deltatt selv. Hadde en hyggelig prat med Darren Maarten som virker veldig reflektert. Han trener hardt og alternativt og mener han skal være i god fysisk form når han er klar, men at det tar tid å vende seg til tempo og intensitet når du har vært ute et par måneder, uansett hvor hardt du har trent alternativt. Oliver dundret inn en goal fem sekunder før Janne blåste avl den interne kampen. Full jubel og et godt omen.
 8. Det er kun én angrepsspiller i stallen som ikke har fått en sjanse til å vise seg frem over tid - tre-fire kamper etter hverandre fra start - og det er merkverdig nok mannen som har scoret desidert mest på øverste nivå av dem alle. Mine damer og herrer; I give you Filip Valencic. Jeg har likt ham fra første sekund, og vet at jeg er en av de få, men det er like fullt et faktum at mens Kinoshita må ha startet 15-20 matcher i fjor og i år og Botheim vel 4-5 nå (med én scoring til sammen), så har den suverene toppscorer i finsk eliteserie (som neppe er mye dårligere enn vår, ref EM-kvalik etc) knapt fått starte én kamp. Spilte han fra start mot Viking i fjor høst? Og scora? Valencic er i bedre humør enn på lenge sier gutta. Han tar for seg mer. Han har en helvetes skuddbein. Var det 16 mål han score i Finland i fjor? Vi har ingen annen spiss som er i nærheten av å score 16 mål i finsk eliteserie. Men det holder ikke å bytte ham inn i et kvarter her og der - eller tre-fire minutter som det ofte er - han må få spille over tid og utvikle relasjoner i kamp som han gjør på trening. Kinoshita kan umulig score 7-8 mål ut sesongen. Botheim kommer aldri til å gjøre det heller. Jeg sier ikke at Valencic kommer til å gjøre det., men han er den eneste som KAN gjøre det. Få ham innpå mot Viking! Filip scorer alltid borte mot Viking 😉
 9. For meg er kampen mot Odd en slags make-or-break-match. Vinner vi, kan vi trygt se oppover og ende så høyt oppe blant topp 5-6 som overhodet mulig sammen med Enga, Odd og Kristiansund. Glimt, Molde og RBK tar vel medaljene, men vi kan være med på moroa. Taper vi, blir det stress og uro til langt inn i adventstiden med Sandefjord og Viking og Mjøndalen. Snakket med Jönsson på treninga i går og han var ganske enig. Som den nøkterne mann han er, mente han at vi har fått ganske god uttelling poengmessig i år ift prestasjonene. Det er vel kanskje riktig. Desto viktigere å ta tre poeng mot Odd. Noen ting som peker i en slik retning: Hanche er tilbake. Janne var krystallklar i at kapteinens rolle og ferdigheter er utrolig viktige for oss. Vi har fått en hel uke til restitusjon og finpuss, der vi fikk tre dager - og en mindre enn Haugesund sist. Jönsson fastslo at ett døgn mindre til forberedelser og dessuten lange reiser kan gi store utslag når kampene kommer så tett. Odd er et kunstgresslag, slik Bodø/Glimt er det. Vi har en åpenbar fordel her. Og sist, men ikke minst, til dere supportere og resten av oss: Janne var full av lovord - nesten begeistring! - over hvor mye trøkk vi klarer å skape på tribunene med bare 200 fans på tribunene. Forsangerne i Support er viktig for å dra med oss andre. "Ni hörs på lekterna och det betyder mer enn ni kanskje tror." Moro å høre. Vi sees på søndag til årets viktigste så langt.
 10. Noen helt objektive fakta tyder på at vi vinner i kveld. Har jo to kamper bak oss denne sesongen borte mot lag som slutter med -sund. 1-2 seier mot KristianSUND og 1-3 mot ÅleSUND. I min overtroiske bok er dette tydelige tegn på at vi drar hjem med tre poeng mot HaugeSUND. I kveld får Botheim sin første scoring og så er det vel på tide med et frispark i vinkelen fra Emil. Kanskje Yaw ruver inn 1-3 målet?
 11. Såvidt jeg kunne se av treninga kommer Yaw til å starte i spann med Solheim. Hancke ga alt som stopper på "innbytterlaget" og Kostadinov så spennende ut.
 12. Må bare få slutte meg helhjertet til begeistringen over Supports bidrag fra tribunen i dag. Jeg satt rett ved siden av dere sammen med min datter Rakel på snart 15, og vi opplevde begge to at det var et jevnt og kompakt trøkk fra dere supportere som sto litt til venstre for oss. Akkurat passe mange felles rop, akkurat passe mange mishagsytringer til dommeren, akkurat så støttende for laget - og akkurat så mye herlig humor. Jeg vil være tettere på dere på Nadderud, både i Korona-tider og etterpå! Og så gleder jeg med vilt til et stadion der "atmosfære-optimalisert" står øverst på krav-spec'en - hvilket vil si at akustikken skal styrke trøkket fra supporterne maksimalt. "Stemning på tribunen" er det våre sesongkortholdere verdsetter aller mest når de går på kamp! Neste punkt på prioriteringslista er forøvrig "pyro-optimalisert", så har skal alt tilrettelegges for blussing og røyk på en måte som forbundet vil godkjenne og som vi kan bli unike på i Norge . Det skal bli en fantastisk opplevelse og mitt sesongkort på nye Nadderud skal være så nær Support som mulig. Rakel hadde aldri hatt det morsommere på kamp, og hun har vært på alle siden 2014 😉
 13. Jeg så den første timen av gårsdagens trening, da Bohinen deltok for fullt. Burde kanskje avstå fra referater når jeg ikke fikk meg hele økta og ting skjedde på slutten.
 14. Var på treninga i dag og igjen må jeg altså melde om mye godt humør, intensitet og vinnervilje. Emil Bo er verken skadet eller utslitt, han herjet på treninga også. Lumanza er blitt utadvendt og smilende, hvem skulle trodd at det var mulig? Hancke på plass, Solheim på plass, Vogt på plass (og Emil Johanssen også) - og vepsene surret rundt utpå der og plagde livet av sine motspillere; både Hugo, Cornelius og Oliver. Ellers gledet det meg å se at Valencic var god, han deltok med intensitet og smilte masse. Jönsson og Belsvik på sidelinja er veldig flinke til å pushe på tempo og intensitet. Og vår mann Darren Maarten er uberegnelig, rask og teknisk, og fikk lov til å slå cornerne fra venstre. Han er en TYPE; og typer får man aldri nok av. Forøvrig har jeg aldri noensinne på mine 50 år i Stabæk sett Nadderudmatta så fantastisk som den er nå! En fest å trene på, en fest å spille på. Åtte poeng på fem matcher gir 48 poeng til slutt hvis vi opprettholde poengfangsten. Det er vel fort medalje?
 15. Dett er en kamp vi både bør og skal vinne. Sterkt å snu 0-1 til 2-1 i en førsteomgang vi dominerer mer og mer. Har jo full kontroll i andre også, helt til Lumanza blir byttet ut. Derfra og ut henger vi ikke sammen og slipper Vålerenga med ti mann inn i matchen - helt utilgivelig og unødvendig. Er det èn spiller vi skal ha på banen i et siste kvarter med 11 mot 10, er det jo Lumanza. Han balanserer, slår knapt bort en pasning, dekker rom og gjør folk rundt seg gode. Han så ikke veldig sliten ut og ville greit klart et kvarter til. Legg merke til at både Kassi og Bohinen blir litt borte når Tortol blir borte, så dette handler om å binde leddene sammen og holde spillet på Engas halvdel. Straffen Saggi dømmer er latterlig. Skal man legge lista på dét nivået blir det fire-fem, straffespark i hver eneste kamp. Yaw er borti ham, men river ham ikke ned. Fellingen av Vogt på slutten er langt klarere, men greit at dommer vinker den videre - bortsett fra at det altså ikke er greit, etter at han dømt en virkelig "soft penalty" mot oss ti minutter tidligere. Saggis straffeavgøjrelse stinker kompensasjon lang vei for utvisningen av Shala, som også er hardt idømt. Kinoshita får enda en ny monstersjanse på det fine innlegget mellom forsvar og keeper fra Norman Hansen noen minutter før slutt, men han skjønner ikke eller makter ikke å parre beina når ballen kommer. Hvor mange sånne har han misset nå? Uansett; vi var bedre i 75 minutter i dag enn vi var mot Mjøndalen. Vi er ubeseiret, og slår vi Sandefjord på onsdag (og det gjør vi), er vi med for fullt.
×
×
 • Create New...