Jump to content

ingo

Bruker
 • Content Count

  502
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  117

ingo last won the day on August 8

ingo had the most liked content!

Community Reputation

7,005

1 Follower

About ingo

 • Rank
  sheriff

Previous Fields

 • Klubben i mitt hjerte
  stabæk

Recent Profile Visitors

1,789 profile views
 1. For meg er kampen mot Odd en slags make-or-break-match. Vinner vi, kan vi trygt se oppover og ende så høyt oppe blant topp 5-6 som overhodet mulig sammen med Enga, Odd og Kristiansund. Glimt, Molde og RBK tar vel medaljene, men vi kan være med på moroa. Taper vi, blir det stress og uro til langt inn i adventstiden med Sandefjord og Viking og Mjøndalen. Snakket med Jönsson på treninga i går og han var ganske enig. Som den nøkterne mann han er, mente han at vi har fått ganske god uttelling poengmessig i år ift prestasjonene. Det er vel kanskje riktig. Desto viktigere å ta tre poeng mot Odd. Noen ting som peker i en slik retning: Hanche er tilbake. Janne var krystallklar i at kapteinens rolle og ferdigheter er utrolig viktige for oss. Vi har fått en hel uke til restitusjon og finpuss, der vi fikk tre dager - og en mindre enn Haugesund sist. Jönsson fastslo at ett døgn mindre til forberedelser og dessuten lange reiser kan gi store utslag når kampene kommer så tett. Odd er et kunstgresslag, slik Bodø/Glimt er det. Vi har en åpenbar fordel her. Og sist, men ikke minst, til dere supportere og resten av oss: Janne var full av lovord - nesten begeistring! - over hvor mye trøkk vi klarer å skape på tribunene med bare 200 fans på tribunene. Forsangerne i Support er viktig for å dra med oss andre. "Ni hörs på lekterna och det betyder mer enn ni kanskje tror." Moro å høre. Vi sees på søndag til årets viktigste så langt.
 2. Noen helt objektive fakta tyder på at vi vinner i kveld. Har jo to kamper bak oss denne sesongen borte mot lag som slutter med -sund. 1-2 seier mot KristianSUND og 1-3 mot ÅleSUND. I min overtroiske bok er dette tydelige tegn på at vi drar hjem med tre poeng mot HaugeSUND. I kveld får Botheim sin første scoring og så er det vel på tide med et frispark i vinkelen fra Emil. Kanskje Yaw ruver inn 1-3 målet?
 3. Såvidt jeg kunne se av treninga kommer Yaw til å starte i spann med Solheim. Hancke ga alt som stopper på "innbytterlaget" og Kostadinov så spennende ut.
 4. Må bare få slutte meg helhjertet til begeistringen over Supports bidrag fra tribunen i dag. Jeg satt rett ved siden av dere sammen med min datter Rakel på snart 15, og vi opplevde begge to at det var et jevnt og kompakt trøkk fra dere supportere som sto litt til venstre for oss. Akkurat passe mange felles rop, akkurat passe mange mishagsytringer til dommeren, akkurat så støttende for laget - og akkurat så mye herlig humor. Jeg vil være tettere på dere på Nadderud, både i Korona-tider og etterpå! Og så gleder jeg med vilt til et stadion der "atmosfære-optimalisert" står øverst på krav-spec'en - hvilket vil si at akustikken skal styrke trøkket fra supporterne maksimalt. "Stemning på tribunen" er det våre sesongkortholdere verdsetter aller mest når de går på kamp! Neste punkt på prioriteringslista er forøvrig "pyro-optimalisert", så har skal alt tilrettelegges for blussing og røyk på en måte som forbundet vil godkjenne og som vi kan bli unike på i Norge . Det skal bli en fantastisk opplevelse og mitt sesongkort på nye Nadderud skal være så nær Support som mulig. Rakel hadde aldri hatt det morsommere på kamp, og hun har vært på alle siden 2014 😉
 5. Jeg så den første timen av gårsdagens trening, da Bohinen deltok for fullt. Burde kanskje avstå fra referater når jeg ikke fikk meg hele økta og ting skjedde på slutten.
 6. Var på treninga i dag og igjen må jeg altså melde om mye godt humør, intensitet og vinnervilje. Emil Bo er verken skadet eller utslitt, han herjet på treninga også. Lumanza er blitt utadvendt og smilende, hvem skulle trodd at det var mulig? Hancke på plass, Solheim på plass, Vogt på plass (og Emil Johanssen også) - og vepsene surret rundt utpå der og plagde livet av sine motspillere; både Hugo, Cornelius og Oliver. Ellers gledet det meg å se at Valencic var god, han deltok med intensitet og smilte masse. Jönsson og Belsvik på sidelinja er veldig flinke til å pushe på tempo og intensitet. Og vår mann Darren Maarten er uberegnelig, rask og teknisk, og fikk lov til å slå cornerne fra venstre. Han er en TYPE; og typer får man aldri nok av. Forøvrig har jeg aldri noensinne på mine 50 år i Stabæk sett Nadderudmatta så fantastisk som den er nå! En fest å trene på, en fest å spille på. Åtte poeng på fem matcher gir 48 poeng til slutt hvis vi opprettholde poengfangsten. Det er vel fort medalje?
 7. Dett er en kamp vi både bør og skal vinne. Sterkt å snu 0-1 til 2-1 i en førsteomgang vi dominerer mer og mer. Har jo full kontroll i andre også, helt til Lumanza blir byttet ut. Derfra og ut henger vi ikke sammen og slipper Vålerenga med ti mann inn i matchen - helt utilgivelig og unødvendig. Er det èn spiller vi skal ha på banen i et siste kvarter med 11 mot 10, er det jo Lumanza. Han balanserer, slår knapt bort en pasning, dekker rom og gjør folk rundt seg gode. Han så ikke veldig sliten ut og ville greit klart et kvarter til. Legg merke til at både Kassi og Bohinen blir litt borte når Tortol blir borte, så dette handler om å binde leddene sammen og holde spillet på Engas halvdel. Straffen Saggi dømmer er latterlig. Skal man legge lista på dét nivået blir det fire-fem, straffespark i hver eneste kamp. Yaw er borti ham, men river ham ikke ned. Fellingen av Vogt på slutten er langt klarere, men greit at dommer vinker den videre - bortsett fra at det altså ikke er greit, etter at han dømt en virkelig "soft penalty" mot oss ti minutter tidligere. Saggis straffeavgøjrelse stinker kompensasjon lang vei for utvisningen av Shala, som også er hardt idømt. Kinoshita får enda en ny monstersjanse på det fine innlegget mellom forsvar og keeper fra Norman Hansen noen minutter før slutt, men han skjønner ikke eller makter ikke å parre beina når ballen kommer. Hvor mange sånne har han misset nå? Uansett; vi var bedre i 75 minutter i dag enn vi var mot Mjøndalen. Vi er ubeseiret, og slår vi Sandefjord på onsdag (og det gjør vi), er vi med for fullt.
 8. Ser man matchen på Onkel Blaa eller på Øvrevoll galopp?
 9. Jeg var på treninga i dag også, ikke for elitelagene, men for akademigutta på Stabæk 09, 07 og 06. Fikk en lang og god prat med Bjørn Helge Riise. Han var rimelig offensiv, for å si det sånn. Blant høydepunktene jeg festet meg ved: - Kvaliteten på årgangene blir bedre og bedre. Vi har aldri hatt et ti- elleveårslag med de kvalitetene som gutter 2009 i dag. Mange av dem spiller både én og to årganger opp, og ifølge Riise er den største utfordringen å finne riktig motstand. I serien vinner de 12 - 0 og det er grenser for hvor mange år "opp" man kan spille uten at fysikken slår ut ferdighetene. Dette gjelder i alle årganger, faktisk - å vekte motstand og jevnbyrdighet. Derfor prioriteter vi i alle årganger å delta på cuper i utlandet, der vi får målt krefter med de beste lagene i Europa med samme alder på spillerne som hos oss. - Jeg er en hund etter NAVN. Jeg vil ha navn på målscorere og gjerne startoppstillingen hver gang det postes fra seriekamper for akademilagene, så jeg og vi kan følge dem på veien til A-laget og salg til Manchester City. Helst ikke bare fornavn, forøvrig. "Christian la på til 3-0" holder ikke, vi må ha fulle navn! Så i dag presset jeg stakkars Riise steintøft for å få noen navn; ikke nødvendigvis de beste av de beste, men noen som skiller seg ut. Han var, heldigvis, mest opptatt av lagene og av det generelle nivået. Han karakteriserer det som SKYHØYT. Jeg fikk noen navn, men husker særlig to; ikke fordi de er best av de beste, men fordi de ikke heter Emil, Sebastian eller Oskar: De heter Amir og Suleiman. Amir har vi hørt om lenge, han blir visst bare bedre og bedre. Kontrakten er klar for signering den dagen han fyller 15. Suleiman er en teknisk begavelse, men først og fremst ekstremt fotball-KLOK. Det fineste Bjørn Helge Riise kan si om en unggutt, er at han er fotball-klok. Gjør riktige valg, ser åpninger, spiller dem rundt seg gode og har ekstreme egne ferdigheter. - Jeg hadde lyst til å stå langs gjerde til treninga var over, men det sto to ufattelig vakre mødre der, så jeg følte at jeg måtte gå før det ble for påfallende at jeg snakket så lenge med dem. Mange grunner til å se akademilagene trene, med andre ord. En av dem var der med mannen sin, så jeg dro til Samson på Bekkestua og tok en toast for å få det hele på avstand..
 10. Jeg var på treninga i dag - på en perfekt Nadderudmatte og med to 11'ere i kamp for å drille formasjoner til Mjøndalen-kampen. De med blaa trøyer i dag er nok nærmest start-11'eren, men det er mye talent utpå der så det blir helt sikkert mange sjanser for de som hadde hvite trøyer. Be Blaa var Markus Sandberg Mads Solheim, Yaw Amakwah, Andreas Hanche Olsen, Peder Vogt Oliver Edvardsen, Tortol Lumanza, Emil Bohinen og Hugo Vetlesen Fitim Azemi (Romain Gall), Konuke Kinoshita Blant "de hvite" var Lundal, Isaksen, Donkin, Pignatel, Kassi, Normann Hansen, Cheng, "den svenske backen" og noen flere jeg ikke har fullt koll på, men som jeg snart skal få 😉 Treningen handlet først om drilling av oppspill bakfra på møtende spiss, presist legg tilbake til sentral midtbanespiller, ut på kant og avslutning. "Kampen" holdt høyt nivå både i intensitet og spill. Janne drev på dem med rop og retningslinjer i hele økta, som jeg syntes så bra ut. Kassi har hatt en liten skade, men deltok for fullt i dag - og som dere vet, det sier ikke så rent lite. Mulig han starter på benken på tirsdag fordi han har hatt en liten skade og ikke vært med for fullt på treningene før i dag, men han er nok "egentlig" spilleklar på tirsdag, kanskje avhengig av hvordan han ser ut på treningene frem til matchen. Nå er det jo tre dager mellom hver kamp i noen måneder fremover, så ingen grunn til å ta unødige sjanser. Snakket med Bjarmann om spiss, og de som tror at vi ikke er på spissjakt må tro om igjen. Utfordringen er pengene, ettersom en spiss som leverer 12-14 mål har enda høyere kilopris enn en Dry Aged Angus entrecôte på Høvikveien Kjøtt og Kolonial. Det letes, klubber og agenter kontaktes og vi er på hugget, men Torgeir opplever at det er litt ekstra vanskelig nå fordi det er et underlig vindu fra 1. til 30. juni om jeg har forstått det riktig. Syns Azemi viste litt mer takter og "edge" i dag enn på lenge. Kinoshita trekker ofte ut på venstre når vi nærmer oss 16-meteren og er ikke alltid godt nok plassert foran kassa. Belsvik tegner og forklarer så dette kommer seg. Fy fader som jeg gleder meg!
 11. Jeg har alltid hatt kullsviertro på at Filip Valencic kan bli en nøkkelspiller i Stabæk. Han falt i unåde hos Henning Berg, ble knapt brukt og ville bort - naturlig nok. Under Janne fikk han spilletid og var nøkkelen til 3-1 mot Viking senhøstes. Våren har vært rotete med skader og karantene i Slovenia, men nå er han endelig her. Han er mannen vi har manglet! Med en firer på midten som p.t. består av Lumanza, Bohinen, Vetlesen og Kassi og med Filip med som hengende spiss i mellomrommet, har vi allerede mange mål i 11'eren: 4 på Lumanza, 6 på Bohinen, tosifra på Kassi og 8 på Valencic, 3-4 på Vetlesen og så nærmere vi oss 35 goaler. Så scorer Oliver 4, Hancke 2, Mads Solheim 2 og Yaw 1. Da gjenstår det bare at Kinoshita og Azemi tilsammen klarer å sette ti, så tar vi medaljen vår. Vi slipper jo inn max ett pr kamp. Valencic kommer til å bli assistkongen i sesongen 2020 i Stabæk. Han kan ta inn kula, vende opp, gå av et ledd sig frispille kanter og spisser, samt score jevnt og trutt selv. Dette er en stor dag!!!! Husk at jeg sa det først.
 12. Det har vært høyt tempo og høylydt temperament i øktene de siste dagene, akkurat som det skal være. Kassi er bedre enn noensinne, det sier ikke lite. "I en klasse for seg utpå der", sa en av trenerne i dag. Laget "hans" (de spiller tre faste lag - de blå, de hvite og de gule) vinner nesten hver gang og dette er blodig alvor. Lumanza ser fit ut, må ha gått ned mellom 5 og 10 kilo. Emil herjer han også, og av de øvrig ser Amakvah, Hanche og Solheim bra ut, Oliver er minst like energisk som før og Vetlesen slåss som et vilt dyr og hater å tape. Markus i kassa er strålende. Så blir det spennende å se Roman Gall i morra, sportsdirektør Bjarmann har store forventninger. Uroen er jo spissplassen. Azemi var sjuk i forrige uke og ser blek ut, Kinoshita er aktiv og påskrudd, men misser mye. En ti-måls mann inn, så kan det bli virkelig morsomt i år. Vi har jo nesten alltid hatt en sånn; Fodstad, Belsvik, Daniel, Veigar, Dio, Ohi og Boli. Vi trenger en spiiiss!! Trenerteamet er jo så godt skrudd sammen som et team kan være; alle kjenner hverandre og de driver tempoet og vinnerviljen i hver eneste økt. Snakket med Janne, han stråler og sprer glede samtidig som han legger lista høyt. Og så er det en del unggutter som tar steg nesten fra trening til trening. Peder Vogt og vårt svar på David Luiz (Marius Lundal?) er blant disse.
 13. ingo

  Ingo

  Tusen takk, alle blaa venner. Den 66-teksten hadde jeg ikke tatt inn over meg, men jeg skal telle ned. Beware.
 14. ingo

  Nadderud

  Museum og Hall of Fame sammen. Det bare MÅ vi ha! Med venstreskoa til Nannskog, Tommy's drakt med TV2 logoen på, Andre Flems minimale shorts ifra sesongen 1990, cupfinale- drakta med den grønne armen, "jubileumsdrakta" fra 2012 da vi ikke hadde råd til striper, kampprogrammet mot Valencia borte (David Villa, Juan Mata og David Silva på banen om jeg husker rett) og banneret fra Åråsen med "Vi drar hjem.1945".. Her må det letes i skuffer og skap!
 15. ingo

  Nadderud

  Det snakkes blant dem som er tettest på om "Norges mest TIFO-tilrettelagte stadion". Sidestilt med "Norges best atmosfære-tilrettelagte stadion" med akustikk i særklasse. BDet er dette som er viktigst av alt for å få publikum til å komme; viktigere enn å vinne kampen . Bare å glede seg, med andre ord.. Og nå har 700 personer svart på spørreundersøkelsen, så tilfanget på idéer burde være enormt. Moro at vi alle blir invitert til å mene noe mens det ennå er tid.
×
×
 • Create New...