Jump to content

ingo

Bruker
 • Content Count

  398
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  81

ingo last won the day on July 30

ingo had the most liked content!

Community Reputation

4,672

1 Follower

About ingo

 • Rank
  på grensen til fanatisk

Previous Fields

 • Klubben i mitt hjerte
  stabæk

Recent Profile Visitors

1,084 profile views
 1. Ellers må det påpekes at en viktig faktor for den gode opplevelsen i ettermiddag var Richard Jansens innsats som speaker. Mens vi i tidligere kamper har hatt altfor mye prat - blant annet åtti-ti påminnelser om å kåre dagens Stabækspiller (allerede etter 15 minutter i første omgang!) og vinne et gavekort på 1.500 kroner fra Bekkestua Optikk, handler det i dag utelukkende om det som skal leveres fra speakerbua. En slentrende stil som gjør det behagelig å høre på og som oser av kunnskap; uten mas. Å HØRE et glimt i øyet - det er fanden meg en prestasjon. Bravo Rich!
 2. Kommer fra treninga nå, fortsatt sol både ute og inne :-). 11'eren i morgen ser ut til å bli Sandberg, Hancke, Demidov, Yaw, Jeppe, Hernandez, Sammy Skytte, Emil, Kassi, Bråten og Ola. Japaneren har ikke fått spillertillatelse ennå grunnet sendrektighet i det belgiske forbundet og er ikke aktuell i morgen, men definitivt til neste serierunde. Lumanza er ikke matchfit før kampen mot Vålerenga om ti dager, men skal kjøres hardt fysisk i tiden frem til da. Janne antydet vel at han kan være aktuell for et tjue minutters innhopp i morra. Inge leter etter en toppspiss, kanskje på lån, så vi ikke blokkerer langsiktig for egne talenter - men disse vurderingene avhenger av hvem, hva og hvordan, selvfølgelig. Smil og latter både på banen og langs sidelinja. Vi vinner i morra.
 3. For et kanonlag! Få disse til å funke sammen som en enhet, så er vi på medaljeplass i 2020 - vårt Jubileumsår: 25 år i toppen av norsk fotball!!!
 4. Jeg vil ha Jone Samuelsen!!! Har alltid vært stor fan av ham, både som pasningspiller og ballvinner. I en (fortsatt ung) spillergruppe som vår, er jeg sikker på at han hadde satt noen standarder som helheten hadde hatt godt av. Anyone for tennis?
 5. Hei og gratulerer til alle Blaa - dette er en stor dag, med Eliteseriens (i hvert fall potensielt) beste fotballspiller tilbake på Nadderud - kanskje til og med bedre enn da han dro, han har tross alt spilt i en liga som er betydelig sterkere enn Eliteserien. Overgangen har noen nesten bibelske assosiasjoner, med den fortapte sønn som vender hjem og blir tatt imot med åpne armer av dem som alltid hadde elsket ham. I tillegg har vi i dette vinduet bygd både høyde og bredde. Høyden i form av en 1,95 meter høy bergenser som heter Yaw - rett og slett en hvithai som jafser i seg det som måtte nærmere seg vårt straffefelt (som Somen Crocodile i sin tid). Bredden er hentet i form av Sammy Skytte (ingen vet riktig hvor god han er, men han har vist gode takter på treninga sier spillerne våre) og japaneren Kospåkino som Janne kjenner meget godt og henter fordi han tror på ham som en leverandør av både mål og assists. Siden jeg har en elefants hukommelse når det gjelder kritikk, må jeg derfor skru klokka tilbake til februar i år og det såkalte "vekkelsesmøtet" som da ble avholdt på Blaa. Da sa jeg at vi jobber etter en strategi der vi skal og kan tenke langsiktig, med en økonomi som gjør at vi kan selge når tid, klubb og pris er riktig, ikke når alt er feil og vi likevel vi må. Salget av Børkeeiet er første eksempel på at strategien virker. Vi skal bygge Akademiet videre og har en unikt varelager der - 05, 06, 07 og 08 er blant mange strålende årganger. Vi har altså en økonomi nå som gjør at vi kan tro på Stabæk som en toppklubb. Vi har solgt for mellom 35 mill og 40 millioner hittil i 2019, uten at det har svekket oss veldig (Hou, Ohi og Tobbe). Alle er solgt til tosifrede millionbeløp, mens erstatterne stort sett koster lønna. Dette gjør at vi er et investeringscase folk kan tro på, slik at vi kan gjennomføre emisjonen vi snakket om i vinter. Det betyr ny, frisk kapital inn til utvikling av våre nye og eksisterende verdier. Legg til en arena som blir liggende PÅ LANGS, med kommunen som drivkraft og med en stor sannsynlighet for at vi spiller på dagens Nadderud mens morgendagens bygges. Dette var Vekkelsesmøtets innhold. Noen trodde kanskje at alt sammen skulle skje dagen etterpå, og innholdet i møtet er blitt både karikert og maltraktert, men så langt i år har altså det meste vist seg å stemme frapperende bra. Med Lumanza og Janne Jønsson har vi to nye nøkkelbrikker på plass i puslespillet - og spiller STABÆK-FOTBALL, dere vet den fotballen der vi holder ballen i laget, angriper hurtig, er livsfarlige på kontra, har enkeltspillere som gjøre lagkameratene gode og en trener som visstnok fortsatt er verdens høfligste og sier "takk så mycke, Tortol" når Lumanza slår en åpnende pasning i et rom bare han oppdaget. Vekkelsesmøte? You bet! Vi må flere sånne...
 6. ingo

  Realisme

  Jeg er degradert fra Mr Stabæk til alminnelig ryktespreder, men ryktene sier at det blir en spennende dag i morgen. Vi krysser alt vi har.
 7. Var på treninga i dag og det var utrolig god stemning. Janne og trenerapparatet sprer en sjelden kombinasjon latter og fokus. Vi går en stor høst i møte og begynner med å slå Brann i morra. Når IAO deler ståa i overgangsvinduet (altså spillere som er attraktive for til dels store overganger ut i Europa og spillere som han virker sikker på at vi får inn) ser jeg konturene av et topplag. Overgangen for Børkeeiet er rett og slett eventyrlig og viser at strategien om å utvikle for å selge er riktig. Samtidig er den krevende for våre konkurrenter å kopiere, både fordi vi har etablert systemet gjennom ti år og fordi vi har NTG-samarbeidet. Stabæk kommer til å gå med et stort overskudd i 2019 og vil møte 2020 med en betydelig bedre spillergruppe enn på lenge. Sportslig ledelse er fornøyd med japaneren Kinoshita ("han scorer ikke 15, men kanskje syv," ifølge Janne som har hatt ham i Halmstad), med Sammy Skytte fra Midt-Jylland (som gir bedre balanse på midten), med Amankwha ("jeg har aldri sett en spiller trene bedre", sier Tom Schelvan!) og ikke minst med midtbanegeneralen som er på vei inn. "Vekkelsesmøtet" var en altfor nøktern beskrivelse av våre nære fremtid. Jeg må lære meg å ta i.
 8. Det forundrer meg hvor skråsikre enkelte Forumbrukere er både i denne saken og andre. Jeg kjenner ikke detaljene verken i kontrakt eller Skyttes kvaliteter, men det trengs åpenbart ikke for å felle en dom i løpet av fem minutter. Han har ikke scoret mange mål fra sin rolle som defensiv midtbane, men i forhold til Anthony Annan er han rene målmaskinen. Noen skal score, andre skal sørge for at motstanderne ikke gjør det. Sammy er åpenbart en spiller i sistnevnte kategori - en rolle der man måles på alt annet enn scoringer. Han har 50 kamper i Superligaen for FC Midtjylland og Horsens - betydelig mer enn åtte-ti kamper som Tobias Børkeeiet hadde for et år siden. Samme har åpenbart en helt annen rutine enn både Tobias, Emil, Hugo og Ola. Janne Jönsson og Inge André mener at spilleren har kvaliteter vi i dag trenger, og til sammen burde dette i hvert fall nok til å ikke konkludere med at Sammy er alt Stabæk IKKE trenger. Skulle han lykkes og trives med oss, og vi med ham, er det neppe hugget i stein at dette må være et lån. Et lån gir oss mulighet til å bli kjent med ham, se hans kvaliteter og mangler, og agere deretter. Og jeg vil tro at han ikke er sistemann inn i stallen før sommervinduet stenger.
 9. Burde nesten ta ham på bare navnet. Sammy Skytte. Kan ikke bli bedre enn dét? Særlig når han åpenbart er dårlig til å skyte. "Ingen har sett Sammy Skytte..! - oh. oh. oh., oh...."
 10. Sjukt digg, er det ikke det det heter?
 11. Ja, vi ble spilt lave av Godset de første 25 av annen omgang, men da Janne la om fra 4-4-2 til 4-5-1 ble kampbildet helt forandret. Vi var mer kompakte, slapp til mindre, Godset endte med balltrilling og vi med en dødelig kontring. Coaching - om ikke i verdensklasse, så i hvert fall gjennomført av en mann som kan se en kamputvikling og evne å snu den. Har ikke vært for mange sånne etter Janne 1.0 og før Janne 2.0, men i dag så vi noe som har vært sjelden vare de siste sesongene. Nå gleder jeg meg til Odd på onsdag, de må være i særklasse det Eliteserielaget vi har best tak på på bortebane - les siden de flyttet fra Falkum til Skagerrak Arena.
 12. ingo

  Ny trener

  Kassi selvsagt.
 13. ingo

  Ny trener

  Den eneste gangen vi som topplag har gjort en "kortsiktig treneransettelse", var da Flem og Pål Berg overtok for Gaute Larsen senhøstes 2004. Vi ønsker selvsagt alltid at en trener skal fungere godt, utvikle laget, få resultater og bidra til klubbens utvikling over tid. Selv da vi fant McKinley var tenkningen slik - selv om jeg ble litt skeptisk første gang jeg møtte ham og da ikke skjønte et ord av hva han sa...
 14. ingo

  Ny trener

  Jeg er blitt forespurt om min mening når det gjelder et eventuelt comeback for Janne Jönsson og tror det ville vært en perfekt løsning der vi befinner oss nå. Stabæk kjenner Janne og Janne kjenner Stabæk - mange av lederne er her fortsatt, han kjenner sponsorer og supportere. Siden sist har han høstet enda bredere erfaring og er sikkert minst like faglig og menneskelig sterk som han var den gang da. Jeg sa til Christian Holter for noen måneder siden av det laget Janne trente til sølv, gull og bronse "skulle jeg vinni gull med som trener sjæl", og Holter holdt på å le seg ihjel. "Janne gjorde en fantastisk jobb med spillergruppa han hadde til rådighet", sa Christian. "Han balanserte laget perfekt med Farnerud på midten, Alan på sida og Keller som holdt igjen når andre gikk på løp. Og så skapte han en unik atmosfære og lagånd." Jeg er med andre ord vilt begeistret ved tanken om å få ham tilbake, og krangelen vi hadde det siste halve året er glemt for mitt (og klubbens, tror jeg) vedkommende, og sikkert for Jannes også. Da gjenstår bare et ubesvart spørsmål fra min side: Hvor gammel er Nannskog..? .
 15. Aga er ganske riktig en målsnik. Sånne som ikke nødvendigvis har blendende teknikk, voldsom fart eller ekstrem hodestyrke, men som alltid står der ballen ramler ned. Petter Belsvik var en sånn og Gerd Muller også. Nannskog hadde også en herlig teft. Jeg har sagt det til Oscar lenge, at han er en sånn. Dette kan nemlig ikke læres. Dette er instinkt, og spillerne selv vet knapt hvorfor de nesten alltid er der ballen ender opp. Etter stusser og headinger og blokkert skudd og kaos, så pang! er de der.
×
×
 • Create New...