Gå til innhold

Breitner

Bruker
  • Innholdsteller

    42
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Omdømme

30

Previous Fields

  • Klubben i mitt hjerte
    Nøytral
  1. Jeppe har gult kort fra før. Å sparke bort ballen (usportslig oppførsel/hindre motstanderen ved frispark) gir gult kort. Gult + gult = rødt! Sånn er reglene! Nr. 17 burde også hatt gult kort, men dommeren valgte å overse forseelsen. Det har ingenting med Jeppes "sparke vekk ballen" handling å gjøre. Dommeren ga korrekt rødt kort til Jeppe! Vedr. straffesituasjonen umiddelbart etter "mister Christian hodet". Han bør enten "skjerme" spilleren ut mot corner, eller løpe tilbake i mål. I stedet tar han RBK spilleren nede ved dødlinjen. Jeg står 15 m fra forseelsen. Det var et korrekt straffespark! Dommeren var for øvrig glimrende, meget høy standard på hans dømming. Han gjorde vel nesten ikke en feil i hele kampen? Jo, nr. 17 burde ha hatt et gult kort også! Vedr. konspirasjonsteorier m.m. vs. Rosenborg synes jeg Stabæk supportere bør avholde seg fra det. Stabæk fremstår som dårlige tapere, og det er ikke sympatisk. Vedr. kampbildet var Stabæk selv skyld i resultatet. Man slapp inn RBK i kampen. I tillegg byttet man mange spillere i 2. omgang, det svekket Stabæk laget.
  2. Idéen om en nasjonal G16-serie er sikkert god all den tid mange klubber tydeligvis har etterspurt det. Jeg synes derimot man gjør noe dumt når man lager en serie for Tippeliga-klubbene. På aldersbestemt nivå er det noen eliteserieklubber som ikke er spesielt gode og mange klubber uten a-lag i toppdivisjonen som er det. Hvis hensikten var å lage en serie som gir best mulig matching for klubbene som virkelig satser på de aldersbestemte lagene sine, synes jeg man har bommet. De sterkeste innvendingene mot nasjonal G16-serie går nettopp på det du påpeker - at det finnes mange klubber som er gode på spillerutvikling på aldersbestemt, men som ikke tilhører klubbene NTF favner om (TL og 1. div.) Jeg tror kommende sesongs "pilot" vil bli brukt til å teste modellen og at gode spillerutviklingsklubber kan kvalifisere seg inn fra f.eks. 2016-sesongen. Ordningen, slik den er formet nå, gir incentiver for TL-klubbene til å starte satsning på ungdomsfotball/spillerutvikling tidligere enn hva tilfellet i mange TL-klubber er idag. Det synes jeg er positivt. Det er viktig å få en landsdekkende turnering. Men jeg er enig med Chr. at det ikke nødvendigvis er de 14/16 beste klubbene som deltar i et slik seriespill, dersom tippeligastatus legges til grunn. En form for kvalifisering kan kanskje være veien å gå.
  3. Ja, forsåvidt. Det er ofte ikke helt lett å vite hvilket Godset-lag man møter. De har rene klubblag med medlemmer av klubben, slik jeg har forstått det, og akademilag eller såkalt bylag, bestående av spillere fra klubber i Drammens-regionen. Uansett vil jeg tro at 1-6 på Marienlyst er et resultat som lar seg høre... Frem til 14 år er "Godset" foreldretrent (og styrt). Nærmest "bylag" eller "bydellag". Man skal nok ikke slå seg på brystet fordi man slår et 13 års lag fra Drammen. Alt annet vil være merkelig, jf. Stabæks "topping". "Godset" er ikke opptatt av "topping" i den aldersgruppen, men de kan sikkert ha gode enkeltspillere, for all del.
  4. ca. fordeling i juniorstallen: G 96 25 % G 97 50 % G 98 25 %
  5. Er sesongen over for dette laget, eller skal de møte Interkrets-vinnere fra andre deler av landet utover høsten? Ja, sesongen over. Ikke kamper mellom interkretsvinnere til slutt. Selv om man sikkert kunne ha en sånn løsning.
  6. Hosleblaa, Takk for et balansert og ryddig innlegg. Med passende ytmykhet. Herunder også respekt og anerkjennelse for den jobben man gjør i Belgia. Enig i at Norge og Stabæk (og andre land/klubber også) bør se mot Belgia. Meget dyktige på talentarbeid. Og det er ikke resultatorientert, hvis jeg skjønner øverste leder for talentarbeidet i Belgia rett.....
  7. Ja, støtte 2.laget ved å møte opp. Ved nedrykk skal reservene i A-troppen hentes fra 3. div.. Stort spring opp til Tippeligaen.
  8. Ja enig med Hanse. Svak kamp av Stabæk, ikke noe innsats i bunn. Er de ikke interessert i å spille seg inn på A-laget?
  9. Oppsals keeper, Julian Faye-Lund, er 15 år. Meget dyktig Oppsal keeper. Norges beste i G99 klassen. Stor autoritet i feltarbeidet, sikre inngrep, meget god "en mot en" (krymper målet, står riktig, tvinger motspilleren til å overplassere skuddet).
  10. Nei, det kan de ikke. Det burde jeg selvfølgelig ha presisert.
  11. Jeg tror du tar feil, Geirti. På Fotballtinget 7-9. mars 2014 ble reglene endret. Det er ikke lenger krav om 1 divisjon mellom 1. laget og 2. laget. Dvs. Brann eller Stabæk kan rykke ned fra Tippeligaen, uten at 2. laget må ned i 3. div.. For øvrig tror jeg ikke Brann rykker ned, Sogndal, Ulf/S. og Start er mye svakere. Her et klipp fra avisen i dagene rundt Fotballtinget: NFF-styrets forslag vedtattI stedet ble Forbundsstyrets (styret i Norges Fotballforbund) forslag vedtatt. Andrelagene til klubbene i de øverste divisjonene vil fortsatt få spille i det ordinære seriesystemet. Eliteserieklubbenes andrelag har kun fått stille med tre spillere over 22 år, og det blir innført samme aldersbegrensning også for 1. divisjonsklubbenes andrelag. Samtidig vil det ikke lenger bli slik at det må være én divisjon mellom en klubbs første- og andrelag. Dermed unngås en situasjon der et førstelags nedrykk fra eliteserien gjør at andrelaget rykker ned fra 2. divisjon. Senest i fjor sommer ble det kraftige reaksjoner i kjølvannet av kampen mellom Strømsgodset 2 og Alta. Da stilte Strømsgodset med flere guttespillere, og tapte med ni mål. I motsatt kamp vant Strømsgodset med syv mål.
  12. Breitner er jo ikke Stabæk-supporter. Mener han er Strømsgodset-supporter eller noe sånt rart noe. Det er jo åpenbart at hans eneste misjon på dette forumet er å kverulere på ethvert utsagn som kan tolkes dithen at Stabæk Akademi overfokuserer på resultater og derfor egentlig ikke er så flinke på det som egentlig er talentutvikling. Mitt syn er selvsagt uavhengig av klubb, lag, landslag, kjønn og delvis årsklasse! Mitt ankepunkt er den sterke resultatfokusering, især i de yngre årsklassene. Det er ikke "moderne" eller "faglig korrekt" å fokusere så mye på det. For 6-7 år siden var det annerledes, da var resultatene viktigere. Forbundene/landene (mange) vil nå ha all den resultatfotball bort fra ungdomsfotballen, og noen av dem har brukt drastiske tiltak. Fokus på utvikling og prosesser fremfor kortsiktige resultater, det er nå budskapet. Ikke alle har selvsagt så sterkt resultatfokus. Hverken i Stabæk eller i andre klubber. Mange har, etter mitt syn, rett fokus fremfor å lese resultater. Jeg så nylig Norge-Italia G16 (1-2). Italia var ikke så opptatt av å vinne. Italia hadde flere bra enkeltspillere, de er et hakk bedre teknisk enn de norske spillere. Begge lagene byttet 5 spillere underveis.Landslagstrenerne (forbundene) er da mer opptatt av å se bak resultatene. Selvsagt også å vurdere spillere, se utvikling over tid, være sammen med spillerne i en konsentrert periode for å jobbe med sakene osv.. Noen ganger skriver dere mer i retning av (korte) referat fra kampene, ja nesten en analyse. Det er mye bedre. Kan dere ikke heller vektlegge det fremfor all den resultatoppføring? Og ja. Jeg var faktisk på kamp Strømsgodset - Stabæk forleden. Jeg ble invitert særskilt for å merke "Godset stemningen", som det ble uttrykt i forkant. Jeg takket ja til invitasjonen. Det var en spennende, men kanskje ikke så velspilt kamp.
  13. Plasseringen er vel ikke så avgjørende, Chr.? Var det ikke kun 4 lag med? Eller har jeg misforstått? Uansett er prestasjon og utvikling det viktigste i 16-års alderen. Ikke resultatene.
  14. Flere fine forslag, bl.a denne fra komplett.no. I tillegg er det flotte forslag/tegninger fra Robinho. Her Energi Viborg Arena med 10.000 sitteplasser: http://www.vff.dk/forside/diverse/stadion Stadion kostet 62 mill. d.kr. i 2001. I dag ville det kanskje koste 150 mill. kr.. Noen tanker om strategier og valg: - Det er dyrt å bygge i flere omganger ("med mulighet for utvidelser") - Man skal passe seg ikke å bygge for smått - Fine konstruksjoner koster mer. Antall plasser er også viktig. Altså kostnader pr.plass - Det kan være uforholdsmessig dyrt å reparere på eksisterende bygg. Kanskje bedre å rive det hele? Usikker på hovedtribunen - En ny langside (nåværende supporterside) blir fort 40-60 mill. kr. Jf. Ålgård og Ull/Kisa - Man får mer for pengene ved å benytte utenlandsk entreprenør - Man bør foreta studietur til interessante arenaer. Norske og utenlandske.
  15. Det stemmer at spillere født tidlig på året er i klar overvekt. Nesten ingen spillere fra siste kvartal i året. Men det er ikke kun i Norge, det er samme tendens stort sett i alle land. Ved norske landslagsuttak legger man veldig vekt på fysikk og/eller hurtighet. Det kan man beklage eller ikke, men sånn er de faktiske forholdene. For øvrig valgte Danmark og Belgia å spille en G16 (?) landskamp siste år. For spillere født sist på året. Så mange land er klar over problemstillingen. De ser at de mister dyktige spillere med de nåværende utvalgskriterier. Vedr. "stabilitet" viser det seg at veldig få spillere går hele veien fra G15/16 landslaget og oppover i årsklassene. Det er kanskje kun 5 spillere i en årgang som klarer det (Anders Trondsen er foreløpig et eksempel på det). De øvrige blir byttet ut underveis. Det er samme tendens i andre land man kan sammenligne seg med. Dvs. det kan være en fordel å komme inn på G19 landslaget for eksempel, ikke å starte for tidlig på landslaget. Jeg har selvfølgelig en teori om det: Man tror man er god, omgivelsene fyrer opp, man skal plutselig ha en manager/agent, man blir kanskje "mett", eller man stagnerer. Det er kanskje noe av det som er den største trussel mot Martin Ødegård, uten at jeg skal forutsi noe i den sammenhengen. Marius Lundemo (Lillestrøm) kom med på G19 landslaget, han har ikke vært med tidligere. Kanskje det er en fordel. En morsom historie i den sammenhengen: Ghyas Zahid fra Vålerenga har aldri vært på kretslaget (G94). Han var alltid litt bak i køen ved uttak til kretslag/landslag, men han var fast spiller på Vålerengas lag gjennom årsklassene. I dag er Zahid på U-21 landslaget, han er en stor "stjerne" for Vålerenga, og han er en av klubbens egne spillere. Det handler vel om å være tålmodig og jobbe langsiktig.
×
×
  • Opprett ny...