Jump to content

JeanClaude

Bruker
 • Content Count

  392
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

JeanClaude last won the day on February 10 2018

JeanClaude had the most liked content!

Community Reputation

740

About JeanClaude

 • Rank
  på grensen til fanatisk

Profile Information

 • Gender
  Male

Previous Fields

 • Klubben i mitt hjerte
  Stabæk

Recent Profile Visitors

413 profile views
 1. Jeg har sett på forrige rundens kamper og er ikke pessimist. For å begynne med oss selv - vi spilte vår beste bortekamp i Molde på svært mange år. JA, vi tapte for et bedre lag, men vi var ikke 4-1 dårligere enn Molde spillemessig. Hjemmelaget hadde en porsjon flaks - heldig med første mål med Sandberg i ubalanse, ett mål etter en situasjon som skulle vært avblåst for frispark til oss og tilslutt et straffespark som skyldtes et rent uhell. Selv hadde vi ett i stang og en i tverrligger. Med veldig flaks kunne vi vunnet - med litt flaks kunne vi greidd uavgjort. Runden ellers ga ikke mange store overraskelser - kanskje bortsett fra Rosenborgs seier i Bergen. Jeg hadde ventet at trønderne skulle tape, men i stedet fikk de seieren servert på et fat av hjemmelaget. Til slutt noen observasjon omkring dømming: Er redd årets Eliteserie vil bli mer preget av underlige og feil dommeravgjørelser enn noen gang. Bakgrunnen for dette er ny håndhevelse av handsreglen, strengere reaksjoner omkring holding i feltet og ikke minst endret syn på glidetaklinger. Dessverre tror jeg at vi vil få se mer stygt spill i år - på grunn av at det er lov til å bytte 5 spillere. Det betyr at gule under kamp blir mindre "farlige" enn før. Det er ikke bra for et spillende, teknisk lag som oss. Gleder meg ellers til å se ny mann på topp. Kan hende Kino er en god fotballspiller, men han passer ikke inn i vår spillestil og våre formasjoner.
 2. Så er en runde til avviklet og vi har fått vår første seier. Taktikken, formasjonene og innsatsen ga oss en klar seier. Vi behersket midtbanen og Sandefjord greidde ikke å komme rundt på kantene. Litt pussig at Sandefjord i første runde slo Odd ved sin hurtighet på kantene, mens vi i første runde lett ga bort cornere og innkast til Mjøndalen som stadig kom på kanten. Spørsmålet jeg ellers sitter igjen med er - hvor god kan Edvardsen bli ? Synes han har tatt store steg mot å bli en veldig god spiller. Han starter riktig, har godt blikk, men er av og til 2-3 meter feilplassert. Taktikk, erfaring og formasjonstrening kan rette opp i det. Skjer det, kan vi få en klassespiller som er mye verdt. Ellers synes jeg det skjer en del på dommersiden. Er sklitakling blitt helt ulovlig nå ? Saggi uttalte etter vår kamp mot Enga at han ikke hadde fått med seg at Shala var på ball i kampen mot oss. I går var Meling på ball, men fikk direkte rødt. Dommerne slår i år hardt ned på spillere som holder i feltet. Det er kanskje greitt for å få mer fair fotball, men det er en endring som vi bør merke oss og unngå straffer. Runden viste også at det er slutt på flaks for Enga. De virket svake fysisk og var sluttkjørte etter en time var passert. S08 var også denne gang beste laget på eget gress, men tapte igjen. De gjør en del tabber som er nesten for juniorfeil å regne - og ofte er det slik at mange feil fører til nedrykk. Så Rosenborg da, som ble løpt over av B/G. Jeg er helt uenig med NRKs Jan Petter Saltvedt som uttalte om sparkingen av Horneland, at Horneland rådde over det sterkeste mannskapet i Norge og bare ikke fikk det til. Når det gjelder Rosenborg så skaper deres spillestil mye rom for motstanderlaget. Derfor har vi veldig ofte spilt gode kamper mot trønderne. Vi får plass til å spille vårt spill. Skal Rosenborg vinne kamper med sin krevende trønder 4-3-3 , må de være best besatt på nesten alle plasser - ikke minst når det gjelder spillerfart. Det var de ikke i går og det er de ikke i år. Jeg sa etter forrige runde at det kan bli Glimts år i år. Kampen mot Rosenborg styrket meg i troen. De er som oss teknisk gode - men de har større fart en oss. Trår vi litt ekstra på gassen, tror jeg vi kan nærme oss det som er Norges beste fotballag i øyeblikket !
 3. Nei, nei - det mener jeg ikke. Likevel etter å ha kjørt situasjonen noen ganger, virker ikke dette som klart skuespill. På cornere fks. er det stadig folk som faller uten at dommere verken blåser straffe, frispark utover eller for filming..
 4. Så har jeg sett alle kampene i siste runde. For vår kamp er det pratet mye om dommeravgjørelser. Litt fra meg, som har dømt på lavere nivå: Forstår at Saggi ikke får med seg at Kassi er seint ute, men mener at gult til Kassi hadde vært riktigst. Gult nr. 2 til Shala: Ikke kort - her var det kontakt. Straffe - den kom nok som en kompensasjon og var billig. Enga var heldige i Sarpsborg og er heldige mot oss. De har mye muskler, ikke mye teknikk og er et ganske svakt lag som vi bør slå - slik vi ofte gjør. Ellers var Molde - Rosenborg interessant å se. Forstår godt at RBK er nervøse. Snart forsvinner Meling som er lagets overlegent beste spiller. De får inn Børven, men han er lett å nøytralisere og er langsommere enn før. Ola Brynhildsen fikk omtrent en halv omgang på Aker Stadion og slik Molde er bemannet, er jeg ikke sikker på at OB får mye spilletid. Han er vel ment å true bakrom, men jeg kan ikke helt se at mange lag gir bort noe særlig bakrom mot Molde. Dette betyr vel kanskje at Molde ikke blir det utstillingsvinduet for videresalg som Solbakken og pappa Brynhildsen hadde sett for seg. I tillegg tror jeg kanskje dette blir Bodø Glimts år - for de later til å ha styrke og teknikk til å gå helt til topps. I så fall kan Ola ende opp som en spiller med lite spilletid på et lag som blir nr. to eller tre i ES. Hos oss kunne han ha hatt en hovedrolle - i Molde kan han ende i en birolle. Synd for han at han hadde dårlige rådgivere og at det kanskje blir slik...
 5. Så er alt i gang og jeg har sett alle kampene til nå. Tror vi i stadig økende grad får se en tendens til jaging og press over hele banen. Tidligere har det vært sånn at de færreste orker kjøret ved en slik spillestil gjennom 90 minutter, men nå hvor 50% av utespillerne i praksis kan byttes ut, vil vi se at flere spiller mer mann mot mann. Ikke tiltalende fotball slik jeg ser det. Ellers virker Rosenborg svakere enn forventet og vi kan fort oppleve at RBK ligger 8 poeng bak Molde etter tre kamper og at gullkampen i praksis er avgjort. Start og spesielt Glimt virker sterkere enn forventet. Størst flaks hadde kanskje Enga som vant i Sarpsborg, hvor hjemmelaget var det sterkeste og best i alt. Vår egen kamp mot Mjøndalen gikk ikke helt som jeg hadde tenkt verken spillemessig eller resultatmessig. Jeg ble overrasket over forsvarspillet vårt i deler av første omgang. Det var svakt og formasjonene var ikke på plass. JJ har jo gjort oss tette bakover, men i går satt ikke denne delen av spillet. Bredden på midtbanen sviktet stadig i første omgang. Vi spiller likevel til dels god teknisk fotball, men tempoet blir for lavt og vi har for dårlige bevegelser uten ball. "Stabæk-pensjonister" som Brochmann og Brustad fikk i perioder herje med oss - og sånn kan det ikke være. Som alle andre mener jeg at vi trenger en ny spiss: Kino er ikke så verst med ball, men han er ofte feilposisjonert - gal mann på feil sted - han fortjener en plass i troppen, men ikke som førstevalg på spissplass.
 6. Dette var en litt merkelig kamp - selv til treningskamp å være. Syntes Godset ville mer her og hadde et lag som er mer ferdig for sesongen. De presset veldig i forsvar - i perioder ofte med to mann på ballfører. Slik kan du gjøre når du vet det skal byttes mye. Vi viste en del bra detaljer, men det vi drev med virket aldri veldig farlig. Vi var ganske lette mot et kompakt hardtspillende lag. Syntes forsvarsformasjonen var tilfeldig og ikke hang helt sammen. Tross dette er jeg ikke pessimistisk - men vi må få satt et lag og en spillestil som er bedre enn hva vi opplevde i dag. Vi har ikke mer enn tiden og veien før seriestart.
 7. Nimes er litt desperate på grunn av tabellsituasjonen, så det er ikke umulig at de legger mer enn 1 mill EUR på bordet. Nimes er en veldig trivelig by med godt klima så det må sikkert være et mye bedre arbeidsted enn fks. Molde. Daniel Braaten spilte 4-5 sesonger for Toulouse som ikke ligger så langt unna Nimes og han hadde en fin tid i fransk fotball. .MEN vi må vel ikke selge billig så håper vi venter ut en god pris til coronasituasjonen blir mer avklart.
 8. Regner med at vi kommer i gang med kamper fra 15.juni. Nå som OB forsvinner kan det være spennende om noen her som vet og kan mer enn meg kan gi et sannsynlig lag og en formasjon..
 9. Synes klubben bør servere årgangsvin fra 2008 - vårt beste år !
 10. Har sett Mix under treninger. Han virker veldig bra trent og kan sikkert gå rett inn på laget. I disse virustider står vel ikke klubber i Asia øverst på noen spilleres ønskeliste.
 11. Hamkam spilte litt slik flere lag i ES spiller med heftig press på ballfører gjerne med flere mann. Visste at åpningene og rommene måtte komme etterhvert for så sterke er ikke HK at de kan jobbe oss i senk. Lumanza virket ikke helt påskrudd i dag. Minte litt om vår tidligere spiller Annan på en dårlig dag, Han må opp ett hakk minst.
 12. Spiller vi bare 1 kamp på 1 uke i Marbella - eller er det bar ikke satt opp flere foreløpig ???
 13. Nå er det jo ikke vanlig at overgangssummer er offentlige, men synes det høres voldsomt ut. Tror noen må ha blandet kroner og dollar her. Likevel er det noe litt rart her: Deila hadde akkurat inngått en 3 års kontrakt med Enga og han skal ha hatt langvarig kontakt med gruppen som eier New York. MEN tilbake til oss selv - tror vi har ES beste trener og jeg kan ikke se noen trenere i markedet som vil hjelpe Enga til å bli en toppklubb igjen
 14. Nordlie og Rekdal sikler vel etter etter jobben - men kanskje Hareide er aktuell og vil seg selv så vondt ?
 15. Sheikh Mansour skal være skal visstnok være god for rundt 270 milliarder så han har penger hvis han vil bruke noe "småpenger" på en middels trener som Deila !!
×
×
 • Create New...