Jump to content

JeanClaude

Bruker
 • Content Count

  404
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

JeanClaude last won the day on February 10 2018

JeanClaude had the most liked content!

Community Reputation

802

About JeanClaude

 • Rank
  på grensen til fanatisk

Profile Information

 • Gender
  Male

Previous Fields

 • Klubben i mitt hjerte
  Stabæk

Recent Profile Visitors

447 profile views
 1. Kan egentlig tenke med Lumanza på topp. Han er god en mot en. Kan se han dra av et par mann og dundre ballen i nettmaskene !!!
 2. Jeg har sett og prøvd å analysere kampen i går: Kampen viste, mer enn noen andre kamper vi har spilt i år, både styrker og svakheter i samme match. Først et overtak hvor vi behersket midtbanen og så periodene på begge sider av pausen hvor vi falt nedpå og hvor Haugesund kommer rundt på kantene. Lumanza betyr veldig mye for å holde midtbanen - han legger seg riktig og innlegget til 1 - 0 er lekkert. Han ser at vi for en gangs skyld har mange foran mål og prikker ballen til riktig område. Framover på banen synes jeg mer om Botheim enn Kino. Et lite plusspoeng til japaneren for å jobbe godt hjemover ved noen anledninger, men ellers plasserer han seg dårlig og er ikke ofte spillbar. Edvardsens fart er en trussel for alle motstandere og gjør at Haugesund holder litt tilbake. Det var svært overraskende at Haugesund ikke gikk ut som i hjemmekampen med press over hele banen hele tida. I går fikk vi tidvis plass til å spille vårt eget spill. Kanskje grunnen var at HFK manglet Velde som er råsterk og som løper hele tida over hele banen. Wadji startet visstnok med en kjenning kneet og var ikke like på hugget som ellers. Ellers kred til JJ for et bytte som gjorde forskjell. Jeg hadde kanskje forventet at han skulle tatt ut Kino, men det virket i allefall. Oppsiden med laget vårt nå at vi har kvalitet på benken. Det er nytt og gir håp for resten av sesongen. Maatsens mål var lekkert og han er tydeligvis en av de få som tar et kjapt blikk i et tiendedels sekund og plasserer ut keeper. Det er en egenskap som kan gi flere skåringer. Siden vi kjefter så mye på dommere, vil jeg ellers gi honnør til dommeren fra i går: Bra dømt - ikke masse stopp og frispark bare folk faller. Tom Hagen fks. kan ha mye å lære her (!). Stakkars Kristiansund fks. mistet seieren i går på grunn av to dommertabber, selv om Hagen ikke dømte den kampen.
 3. Veldig bra Jon ! Ellers: Alle som har satset penger på Stabæk har min fulle beundring og støtte. Disse folka har gitt meg masse spenning og gleder gjennom åra. Takk til dere alle !!!!
 4. Hadde ei tante som FranckTheBank - hun var så pessimistisk til slutt at hun ikke turte å gå ut - alt ville gå galt hvis hun satte nesa utafor døra !
 5. Jeg gikk i hvert fall NOK 16 300 i pluss på resultattipping i ES i fjor - men denne kampen har jeg ikke spilt på. Veldig åpen, mye kommer an på om RBK får komme rundt på kantene.
 6. Enga har ikke så mye penger for tiden Enga og Trøim har ikke mye penger for tiden - og det spørs om de vil bruke mye penger når de ikke må.
 7. Vi spilte egentlig en bra kamp. For første gang på lenge hadde vi fart i spillet. Med bare litt hell kunne vi vunnet i går. Mot Viking lot vi motstanderlaget spille sitt spill og fikk poeng, mens i går spilte vi vårt eget spill og tapte på kontringer. Det er tankevekkende og grunnen til tapet er vel en kombinasjon av Branns raske midtstoppere og at det fortsatt mangler en giftig spiss. Botheim og Kino er ikke verst på topp, men de er litt for forutsigbare. Jeg kunne tenke meg et eksperiment: Flytt Lumanza på topp ! Fordelen hans er at han veldig god til å få med seg ballen på små flater under press. Flytt Botheim ned på midtbanen - han har brukbar fart og overblikk. Dette er en løsning mens vi venter på en ny spiss - eller evt Maarten tilbake !
 8. Denne synes jeg vi bør vinne. Så Brann - Mjøndalen og Brann produserte 2 sjanser på 90 minutter. Veldig tamt av hjemmelaget. Ingebrigtsen påsto etterpå at Brann spilte flott fotball som han gledet seg over. Håper han får like mye å "glede" seg over i kveld - med nok et tap !!!!
 9. Tror Ålesund, Start og Sandefjord rykker ned. Start og Sandefjord har tynne staller - i hvert fall når det kommer til kvalitet. Mjøndalen er krigere som nok igjen greier å skrape sammen nok poeng. Tror vi får en grei plassering - vi skal ha et styrket lag etterhvert med Kassi og Maarten på banen. Ønsker meg veldig til neste år en oppkjøring hvor vi har et lag fra tidlig av som er samkjørte og hvor vi slipper å spille inn nye folk langt ute i sesongen.
 10. Vi er nede i en bølgedal og kommer tilbake. Mot Haugesund synes jeg vi ga bort mye rom og var unøyaktig i pasningsspillet. Haugesund er et lag som jager ball over hele banen og ikke gir noen lag ro. Den kampen var årsverste for oss. Mot Odd var vi tross alt bedre - men for å bruke en forslitt frase, så fikk Odd spille sitt eget spill. Det er de gode på med inntrente varianter for å komme rundt på kantene. Vi hadde stadig for stor avstand mellom forsvarsleddet og midtbanen og kunne tapt mye klarere enn 0-1. Andre omgang var bedre enn første, hvor vi ville mer. Gjennom en sesong opplever de fleste lag dårlige perioder - Molde spilte i går en veldig dårlig kamp på Aker Stadion mot Brann. Hadde de spillt sånn mot oss hadde vi hatt sjanse til å slå dem der oppe. I de to siste kampene har vi vært overraskende temposvake og forutsigbare. Jeg så Rosenborg - Sarpsborg (5-1) etter kampen på søndag, og det var nesten som om det var en annen idrett de holdt på med der oppe - masse fart - med og uten ball i 93 minutter. Jeg går utfra at vi ikke er dårligere trent enn andre, så det må skyldes selvtillit og formasjoner. Spillemessig har vi vært ufarlige framover i de to siste kampene. Vi mangler en spiss som er uforutsigbar og greier å binde opp motstanders forsvar og framfor alt mangler vi TEMPO. Vi må nå få opp balltempo hvis vi skal true andre lag til å gjøre feil og få balltap. Kanskje er Maarten mannen når han er tilbake ? Kassi er god til å skape rom, men han er vel ikke aktuell på en god stund ennå ? Tror vi skal slite for å beholde plassen midt på tabellen, men regner med at vi slipper unna nedrykkstriden. Vi er rundt halvveis i kampprogrammet og jeg synes fortsatt laget virker uferdig.
 11. Rosenborg har hatt dårlig sesongstart tidligere og kommet seg opp utover i sesongen. De har en stor og bra stall og når skader og kort kommer, er dette en klar fordel. Kampen mot Haugesund ble avgjort på en litt billig straffe og sier ikke så mye om styrkeforholdet. Ellers tror jeg Børven - som kom etter Start-kampen etterhvert vil skåre mye. Skjelbred er en klassespiller som også vil gjøre forskjell - selv om han ikke er så ung lenger. Så ja derfor har jeg tro på medalje til RBK. (Ellers liker jeg det du skriver her inne - du vet ofte mer enn meg - og kanskje får du rett denne gangen også !)
 12. En tredjedel av sesongen er over og vi har gjort det bedre enn forventet - og det med en del skader på nøkkelspillere og et lag som egentlig ennå ikke er satt og helt samkjørt. Toppen er vel i praksis avgjort med Glimt/Molde/RBK, mens mye fortsatt kan skje nedover på tabellen. Verken Enga eller Odd har egentlig imponert meg særlig. Så Odd mot Ålesund hvor Lars Bohinenes menn ga bort to undødvendige straffer og fikk en mann utvist etter to helt tåpelige gule kort for holding. Dommerne ser tydeligvis helt forskjellig på holding - Tom Harald Hagen i går fks. burde gitt flere gule for blant annet holding av Lumanza. Igår falt vi veldig nedpå mot slutten. Det gir motstanderlaget en mulighet til å spille et slags powerplay på kantene og i området rundt 16-metern. Samme skjedde mot både Molde og Rosenborg og det er ikke så uvanlig å bli spilt lave mot gode lag. Det bør likevel ikke skje mot et lag som Start som ikke er hurtige og som i stor grad mangler tekniske ferdigheter. Var overrasket over at Børulfsen flere ganger lurte oss på kanten - han er en smart veteran, men spiller veldig forutsigbart. Når det er sagt, så spilte også vi ganske treigt og bevegelsene uten ball manglet veldig ofte. Gall skal til eksempel alltid ha et ekstra balltouch før han slår en pasning. Berøringen viser hvor ballen skal gå og gir tidvis balltap og senker lagtempo framover. Vi lider under at laget vårt ikke er godt samspillt - det er noe som etterhvert bør rette seg - for mannskapet vårt i år er egentlig bra nok til å sikre god plassering - kanskje til og med høyere enn hvor vi ligger i dag...
 13. Jeg har sett på forrige rundens kamper og er ikke pessimist. For å begynne med oss selv - vi spilte vår beste bortekamp i Molde på svært mange år. JA, vi tapte for et bedre lag, men vi var ikke 4-1 dårligere enn Molde spillemessig. Hjemmelaget hadde en porsjon flaks - heldig med første mål med Sandberg i ubalanse, ett mål etter en situasjon som skulle vært avblåst for frispark til oss og tilslutt et straffespark som skyldtes et rent uhell. Selv hadde vi ett i stang og en i tverrligger. Med veldig flaks kunne vi vunnet - med litt flaks kunne vi greidd uavgjort. Runden ellers ga ikke mange store overraskelser - kanskje bortsett fra Rosenborgs seier i Bergen. Jeg hadde ventet at trønderne skulle tape, men i stedet fikk de seieren servert på et fat av hjemmelaget. Til slutt noen observasjon omkring dømming: Er redd årets Eliteserie vil bli mer preget av underlige og feil dommeravgjørelser enn noen gang. Bakgrunnen for dette er ny håndhevelse av handsreglen, strengere reaksjoner omkring holding i feltet og ikke minst endret syn på glidetaklinger. Dessverre tror jeg at vi vil få se mer stygt spill i år - på grunn av at det er lov til å bytte 5 spillere. Det betyr at gule under kamp blir mindre "farlige" enn før. Det er ikke bra for et spillende, teknisk lag som oss. Gleder meg ellers til å se ny mann på topp. Kan hende Kino er en god fotballspiller, men han passer ikke inn i vår spillestil og våre formasjoner.
 14. Så er en runde til avviklet og vi har fått vår første seier. Taktikken, formasjonene og innsatsen ga oss en klar seier. Vi behersket midtbanen og Sandefjord greidde ikke å komme rundt på kantene. Litt pussig at Sandefjord i første runde slo Odd ved sin hurtighet på kantene, mens vi i første runde lett ga bort cornere og innkast til Mjøndalen som stadig kom på kanten. Spørsmålet jeg ellers sitter igjen med er - hvor god kan Edvardsen bli ? Synes han har tatt store steg mot å bli en veldig god spiller. Han starter riktig, har godt blikk, men er av og til 2-3 meter feilplassert. Taktikk, erfaring og formasjonstrening kan rette opp i det. Skjer det, kan vi få en klassespiller som er mye verdt. Ellers synes jeg det skjer en del på dommersiden. Er sklitakling blitt helt ulovlig nå ? Saggi uttalte etter vår kamp mot Enga at han ikke hadde fått med seg at Shala var på ball i kampen mot oss. I går var Meling på ball, men fikk direkte rødt. Dommerne slår i år hardt ned på spillere som holder i feltet. Det er kanskje greitt for å få mer fair fotball, men det er en endring som vi bør merke oss og unngå straffer. Runden viste også at det er slutt på flaks for Enga. De virket svake fysisk og var sluttkjørte etter en time var passert. S08 var også denne gang beste laget på eget gress, men tapte igjen. De gjør en del tabber som er nesten for juniorfeil å regne - og ofte er det slik at mange feil fører til nedrykk. Så Rosenborg da, som ble løpt over av B/G. Jeg er helt uenig med NRKs Jan Petter Saltvedt som uttalte om sparkingen av Horneland, at Horneland rådde over det sterkeste mannskapet i Norge og bare ikke fikk det til. Når det gjelder Rosenborg så skaper deres spillestil mye rom for motstanderlaget. Derfor har vi veldig ofte spilt gode kamper mot trønderne. Vi får plass til å spille vårt spill. Skal Rosenborg vinne kamper med sin krevende trønder 4-3-3 , må de være best besatt på nesten alle plasser - ikke minst når det gjelder spillerfart. Det var de ikke i går og det er de ikke i år. Jeg sa etter forrige runde at det kan bli Glimts år i år. Kampen mot Rosenborg styrket meg i troen. De er som oss teknisk gode - men de har større fart en oss. Trår vi litt ekstra på gassen, tror jeg vi kan nærme oss det som er Norges beste fotballag i øyeblikket !
 15. Nei, nei - det mener jeg ikke. Likevel etter å ha kjørt situasjonen noen ganger, virker ikke dette som klart skuespill. På cornere fks. er det stadig folk som faller uten at dommere verken blåser straffe, frispark utover eller for filming..
×
×
 • Create New...