Jump to content

JeanClaude

Bruker
 • Content Count

  370
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

JeanClaude last won the day on February 10 2018

JeanClaude had the most liked content!

Community Reputation

657

About JeanClaude

 • Rank
  Rutinert

Profile Information

 • Gender
  Male

Previous Fields

 • Klubben i mitt hjerte
  Stabæk

Recent Profile Visitors

245 profile views
 1. Jeg er enig med deg, men er ikke "med vilje" og "med intensjon" (hensikt) omtrent det samme da ? Det kommer sikkert fortsatt til å bli tolkningsspørsmål i reglene - hva er skulder, hva er arm osv. Helt kommer ikke en ikke unna tolkninger før VAR er der - og selv da må det tolkning av bilder til....
 2. Slik jeg ser dette etter å ha dømt på noe lavere nivå, er dette en handssituasjon hvor spiller ikke har hensikt (viljehands), men kan ha fordel av situasjonen. Husker i farten ikke reglene nøyaktig, men handssituasjoner er vanskelige og fordelstolkning er blitt stadig mer vanlig.
 3. Jeg har sett kampen på nytt og kan bare se at dommer gjør en klar feil - dømmingen av straffen til B/G. Det er skulder mot skulder og er verken straffe eller kort. Når det gjelder situasjonen med løpsduellen mot vårt mål, dømmes sjelden hvis ikke forsvarer kommer helt klart bakfra. Vi har hatt en del situasjoner med Brynhildsen som er blitt tatt på samme måten uten å få noe som helst. Slike situasjoner er også ofte et resultat av plutselige kontringer og dommere er ofte dårlig plassert og ser ikke berøringspunktet klart på lang avstand. Situasjonen er på kanten, men spiller faller litt lett. Ellers synes jeg B/G var dyktige til å spille seg gjennom vår midtbane, spesielt i 1. omgang. Vi kom på en slags halvdistanse, uten press og ballen kunne passere til B/Gs angripere som møtte i stadige bevegelser.
 4. Har jeg misforstått noe her ? Trodde planen til nå innebar at gamlestadion skulle bestå som spillested til den nye var ferdig - var det ikke derfor klubben gikk inn for plasseringen med langside mot veien ?
 5. Tror ikke Arbeiderpartiet er noe særlig glade i OIS - og det betyr vel at det er et romslig flertall. Er mer redd for at OISs advokater skal forsinke prosessen. Ser dystert for meg et slags "holding game" hvor politikerne til slutt gir seg for å komme videre...
 6. Har sett på Odd - Rosenborg på nytt. Trønderne sparte noen spillere og fikk med seg et litt heldig poeng. Begge målene i denne 1 - 1 kampen kom på dødball. Odd skåret på corner etter noe som så ut som ett blokkeringstrekk og Rosenborg på et frispark som ble flikket ned i hjørnet - etter en helt klar markeingssvikt fra Odds side. Mange her inne begynner sikkert å bli lei av at jeg skriver om KONSENTRASJON. Likevel våger jeg å si at vi har muligheter til å ta både 1 og flere poeng i Trondheim hvis vi er konsentrerte. En nøkkel til å unngå baklengs er å ikke gi bort cornere og frispark uten av vi er 100% nødt. Vi må også klare å låse av RBKs innspill fra kantene, som ofte spilles mot Søderlund som løper seg fri fra motsatt ende av boksen. Mike Jensen er blitt en slags nøkkelperson i Hornelands endrete spillestil og bør taes vare på. Han er lett å frustrere og surner fort. Under Berg i vår, ville jeg sagt at vi ville vært sjanseløse på Lerkendal. Under Jønsson med et nytt lag, og med ny spillestil, har vi absolutt muligheter i Trondheim.
 7. Jeg har sett mange kamper med de andre lagene i det siste og synes utfra hva jeg har sett at vi bør ha gode muligheter til å greie oss. Måten Viking valset over Godset viser at drammenserne har lang vei å gå før de får skikk på laget sitt. Tror det var en tabbe å la Mos gå til Sarpsborg 08 - hvor han (fra offside posisjon) la pasningen som ga sarpingene ett poeng mot B/G. Siste halvtimen viste et veldig svakt Sarpsborg, så de trenger mer enn Mos for å overleve. Analyserte også Tromsø - Lillestrøm og hjemmelaget så svake ut. Klubben er i pengenød og har utsatt å forlenge kontrakter selv med spillere de må ha med videre. Slikt skaper dårlig "stemning på jobben" og gir ikke toppinnsats. Ranheim - Molde viste et hjemmelag som ikke var dårligere enn serieleder Molde, selv om det ble tap. Kampen var fotballmessig den dårligste jeg har sett hittil i år. I perioder virket det hele som en slags storversjon av fotballtennis med et høyt nett på midtstreken. Ranheim har en sjelden evne til å spille motstanderlaget dårlige. Av lagene over oss på tabellen, synes Kristiansund å være svakest, med bare en seier siden 16. mai. Mjøndalen spilte en veldig sterk match mot Brann og Lillestrøm kunne godt fått begge poengene på Alfheim. Utfra dagens tilstand tror jeg Godset og TIL rykker ned, mens Kristiansund må spille kvalik. MEN mye kan skje innen første søndag i advent...
 8. Kristiansund har vel bare en seier i perioden etter 16. mai, så dette skulle ikke være en umulig oppgave - i hvertfall og å ta poeng her. MEN vi trenger en 3 poenger nå !
 9. Jeg har sett på kampen på nytt i dag og gått en del fram og tilbake for å se på detaljer. Hovedinntrykket er at vi er heldige som får poeng i det hele tatt. Når det er sagt, er det selvsagt bra og en god lagegenskap å få poeng også på dårlige dager. Enga er best, men ikke gode. De kommer til veldig få sjanser og venstresida vår er ikke en åpen motorvei som den har vært i noen kamper. Første kvarteret spiller Enga med høyt trykk uten å få til veldig mye. Vi rir stormen av på en måte. Etter denne fasen forventer jeg at Stabæk skal komme mere med, men vi stanger og blir tvunget til å slå langt etter flere støttepasninger. Jeg hadde forventet på forhånd at god teknikk skulle gi oss sjanser, men det skjedde ikke. Kassi som har gode korridorpasninger var sterkt savnet. Vi ble slående mye høyt og langt og har ikke spillermateriell til det - vi kommer vel neppe til å bli noe Haugesund i denne sesongen og vil neppe få nok poeng til å greie oss hvis vi spiller langt/høyt. Enga er hurtigere enn oss med og uten ball, men en tett midtbane gjør jobben vanskelig for dem. I pausen var jeg i tvil om vi ville greie å være konsentrert nok i 90 minutter og holde nullen og da målet kom var det et typisk glippmål. Vårt eget mål var imponerende og det var storsinnet av Deila å kalle det en fantastisk skåring. Målet viser hvor mye store personlige ferdigheter kan bety i fotball. Skulle gjerne sett at vi hadde hatt noen som er gode på kast for innkast synes jeg ellers vi er svake på. Uttaler meg helst ikke mye om enkeltspillere, men synes at Lumanza har noe på gang. I siste kamp så han ut som han ikke hadde det siste avgjørende steget inne. Rekkevidden og hurtigheten var dårlig. I går var han nesten der han skal være og jeg tror han og Kassi kan gi oss mye når begge er i toppslag. Det er en økende diskusjon på Forumet om hvem som skal spille og det jo bra - tidligere har vi ikke hatt noe særlig å velge i. Det har vært lite konkurranse om plassene. Et moment som er interessant er i hvilken grad nysigneringene fortrenger de som vi har allerede av unge spillere som var inne i en positiv utvikling. Vi er naturligvis nødt til å satse alt vi har på å greie oss, men vi skal helst ha med morgendagens gutter videre også. Glad jeg slipper å bestemme dette. Den største feilen i går ? Vi later til å spille med manglende selvtillit og det er for liten bevegelse rundt ballfører. Jeg ser ellers at det er mye dommerkritikk. Det er min mening at norsk ES-dommere er kritisk dårlige og at de ved feil avgjørelser kan komme til å avgjøre hvem som rykker ned. Når det er sagt, synes jeg ikke gårsdagens dommer var av de verste jeg har sett. En del merkelige avgjørelser var det og innkast og til dels frispark kunne spillerne nesten ta der hvor de ville. En ting skal han likevel ha: En del norske dommere hadde blåst Hanche av for styrken han brukte for å skåre. Det hadde vært en dommerskandale - men dommerskandaler skjer nesten i hver eneste runde !
 10. Ja det kan det være, men dessverre er det slik at dårlig konsentrasjon kan være et problem i alle deler av kampene. Sarpsborg skåret fks. på oss etter 1 minutt på grunn av at vi sov og var ukonsentrerte.
 11. Jeg er uenig i at vi generelt virket slitne. Vi var oftere feilposisjonerte - spesielt på venstresida og lyktes mot slutten ikke med å låse av høyrekanten til Haugesund. Manglende konsentrasjon tror jeg heller var feilen mot slutten.
 12. Har sett kampen på nytt og har følgende synspunkter. Dette var slett ikke ille. Vi har mye teknikk og gode løsninger i spillet vårt. Vi ligger lavt og stort sett kompakt. I store deler av kampen kjører Haugesund seg fast og det åpnes rom for kontringer. Venstresiden vår virker sårbar mot hurtig framrykning fra Haugesund. Her må det taes noen grep og tettes. Det er mange bra enkeltprestasjoner, men vi produserer få sjanser. Nå kan man godt vinne kamper selv med få målsjanser (husk fks. borteseier mot Krsitiansund), men flere sjanser gir vanligvis flere mål. Mener Brynhildsen var bedre enn det mange her på Forumet hevder. Skytte virker en bra signering, men holder litt mye i ballen. Er en bedre spiller enn Vetlesen, men deler en feil med Hugo at han venter litt lenge med pasningen med den følge at pasningsalternativene blir færre. Lumanza ser bra ut, men må få opp farten til den han hadde sist han var i Stabæk. Den gang kom han nesten alltid først på ballen med et langt sistesteg - det greidde han ikke i går. Ellers var det god innsats fra de fleste. God teknikk og tetting av venstresiden, kan godt holde til å overleve i ES - sikrest blir vi hvis vi får mer fasong på gjennombruddpasningene i angrepet.
 13. Tror det hadde vært lurt å få tak i en extra hurtig gaselle-type. Det er dårlig fart i midtstoppere på mange norske lag, så det tror jeg kunne gjøre susen.
 14. Mener Drillo kommenterte på radio eller TV da han hadde karantene som klubbtrener: Jønsson i Eurosport-studio - Jag tycker Stabæk står lite høgt i dag ......?
 15. Tror Tromsø vil slite om de andre lagene gjør hjemmeleksa si. De spiller enkel kontringsfotball og har et relativt dårlig teknisk lag.
×
×
 • Create New...