Gå til innhold

JeanClaude

Bruker
  • Innholdsteller

    487
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    8

JeanClaude vant dagen sist 15. Mars 2021

JeanClaude hadde mest likt innhold!

Omdømme

1 175

Previous Fields

  • Klubben i mitt hjerte
    Stabæk

Nylige profilbesøk

979 profilvisninger
  1. Det er et veldig godt poeng. Forskning viser er at et lag som har gjort det dårlig en periode etthvert kommer tilbake til en slags normal - enten man skifter trener eller ikke. De fleste her inne har et helt urealistisk syn på treners betydning. Den kjente tyske professor Andreas Heuer som har studert treners betydning i fotballen, mener at en trener maksimalt står for 15% av det som teller for å skape godt fotballag. Jeg har selv vært trener (på lavere nivå enn ES ) og mener at det stemmer.
  2. Det tror jeg du ikke behøver frykte. Forskning viser klart at å sparke treneren ikke bedrer resultatene. Se artikkel under fra FORSKNING.NO: https://forskning.no/fotball-ledelse-og-organisasjon/treneren-gar-resultatene-bestar/769128 Så hvis vi skal unngå OBOS må vi ha forsterkninger
  3. Det er litt pussig at diskusjonen om et lag er dårlig trent gjerne følger samme mønster som om fansen er fornøyd med treneren eller ikke. Jeg følger Man U og på deres forum var det stadig folk som hevdet at laget var dårlig trent, slappe og manglet styrke da laget var inne i en dårlige perioder under Mourinho og senere Solskjær. Da laget vant mere forstummet kritikken. Sannsynligvis lar ikke erfarne trenere som Solskjær og Jønsson lagene sine forfalle fysisk, men har den fysiske delen på stell. Jeg har selv fulgt en del Stabæk treninger under trenere fra Bradley til Jønsson og har ikke sett betydelig forskjeller i intensitet. Det er ikke der det ligger for å få et lag til å fungere sammen. Bradley som er den beste som har trent Stabæk noen gang, var veldig opptatt av konsentrasjon på banen - noe som er et mentalt element og vi gjorde få feil. En treners suksess er mest avhengig av råmateriale (spillerne) , pedagogikk (evnen til å lære bort) og taktiske disposisjoner. Så kampen mot Godset på nytt igjen etter at det ble påstått av vi gikk tomme for energi etter 35 minutter. Jeg fant ikke noe som klart tydet på det. Hvis det hadde vært riktig, hadde vel Kjønø byttet spillere i pausen ? Han ventet helt til 65. minuttet og byttet da bare 2 spillere og Kino kom inn bare 7 minutter før slutt. På meg virket det som om Godset fant mottrekk mot den nye spillestilen vår etter en drøy halvtime.
  4. Hvor bra var dette ? Jeg har sett og analysert og slik oppfatter jeg kampen: Kjønø gikk for en formasjonsendring med Azemi på topp i en slags 442 med Nusa i en litt flakkende 10er-rolle. Det overrasket tydeligvis Godset og jeg mener at planen ikke var så gal. Vi har hatt mange problemer i år, men midtbanes duellkraft har kanskje vært en av de største utfordringene våre. Vi kom noe bedre opp i ballfører på midten og fikk til noen brudd som ga muligheter. Dette systemet var Godset ikke forberedt på og de brukte tid på å finne mottrekk. På nedsiden for oss var at vi heller ikke var gode på det - i den betydning av at vi ikke har prøvd det i kamper tidligere med samme mannskap. Azemi lå ofte litt feil, og gikk i offside i avgjørende situasjon. Etter hvert mistet vi fordelen av overraskelsen og Godset fant mottrekk. De la tidvis 2 mann på Nusa, mens Oliver fikk større frihet og det var ingen tilfeldighet at det ble han som skåret. Når det gjaldt Friday, synes jeg Kjønø hadde gjort hjemmeleksa godt. Vi greidde stort sett å gå tidlig i kroppen hans når han ble spilt opp på feilvendt og hindret han i å komme til mange store sjanser. Friday avslørte likevel at vi sliter med tempoet i forsvar ved flere anledninger. At han skåret det avgjørende målet med en flikk, er en type hendelse som det er vanskelig å gardere seg mot og å trene bort. Om vår nye trener gjorde en del riktig og ga en ny giv, er jeg overrasket over det som skjedde omkring Godsets første mål. Her serverte Stengel en Flo-pasning som han ofte gjør - ingen sensasjon det - men veldig overrasket over at Stengel var helt upresset og at forsvaret ble tatt helt på senga. Her er det noen som ikke har forberedt seg bra nok. Kort om straffemissen: Det virket ikke som om det var avtalt på forhånd hvem som skal ta straffer - kan det virkelig være riktig: Normann Hansen vill først ta, men så grep Skytte inn. Har ikke trenerteamet trent dette og er det ikke avtalt noe omkring dette ? Å finte bort keeper og sette ballen midt i mål er en vanskelig øvelse og må ikke prøves av noen som ikke har trent dette gjennom nitidige øvelser. Vi kunne ha hatt flaks og fått med oss 3 eller 1 poeng i går, hadde straffa gått i mål. Alt i alt var likevel Strømsgodset beste laget. Det foregår både en åpen og en lukket trenerdebatt på forumet. Åpent ved at noen hevder at JJ var utdatert og at treningene hans var slappe, mens andre mer indirekte hevder at gårdsdagen representerte en ny giv med trening og trener. Jeg tror ikke trenerbytte er det som avgjør hvorvidt vi rykker ned eller ikke. Jeg tror fortsatt at vi mangler 2-3 kvalitetspillere for å greie oss - og det begynner å haste med å få dem på plass.
  5. Dette blir en spennende kamp - jeg har satt av dagen i morgen til å analysere nye formasjoner, plasseringer, bevegelser med og uten ball, press på ballfører og presshøyde og ikke minst aggresiviteten hos våre spillere.
  6. Overrasker meg også - men skal ikke være negativ - det er på en måte ny treners første dag på jobb !
  7. Jeg har sett på nytt og analysert kampen. På meg virket Skytte veldig svak. Han jogget omkring - ofte frikoplet fra hva som skjedde rundt seg. Hvis Lumanza er klar går jeg for han - de andre endringene du foreslår er jeg mer usikker på.
  8. De som har sett EM-kampene har vel sikkert fått med seg at innsats betyr mye - håper gutta jobber hardt og godt i kveld.
  9. Hehe - Arni - Ingo er en flott fyr på mange måter, men fortsatt ikke meg...
  10. Nei det tror jeg absolutt ikke. Var i Molde og så Ordinas siste kamp før han ble sparket. Han hadde tapt garderoben og styrets tillit. Vi er ikke der - langt unna det. Vi trenger forsterkninger.
  11. Jeg har sett kampen mot Tromsø på nytt og synes den var jevnere enn jeg oppfattet da jeg så den direkte. Selv om vi må et stykke tilbake for å finne en god kamp mot Tromsø på Nadderud, så bør vi ikke tape hjemme mot Tromsø. Første målet var en keepertabbe og jeg tilgir Sandberg - han er vår beste spiller og har reddet oss fra mange nederlag. Det andre var som Yaw sa en tellefeil og en offside. Siste målet kom da vi var desperate etter å pynte på resultatet. Med litt flaks og basert på spill kunne vi fått med oss poeng. Så til JJ: Jeg har selv vært trener (på lavere nivå) og misunner han absolutt ikke. Stabæk (spesielt forumet) har store ambisjoner og et lag som ikke er godt nok til å kjempe i øvre halvel av tabellen. Vi selger og selger spillere uten å få kvalitet tilbake. Det er også lettere å heve spillere på et lag, dersom man har noen topper som trekker lasset. Et godt eksempel var Bohinen - han hadde ofte fantastiske crosspasninger. Da gjør han ikke bare seg selv god - men også pasningsmottaker blir spilt god. Jeg har et par kontakter i trenerteamet i en annen ES-klubb. Vi diskuterte kampen mot Tromsø som han hadde sett og han uttalte: For første gang på flere år er det ingen Stabæk-spillere jeg drømmer om å få hit. Eneste måtte være Nusa på sikt og Sandberg er tross alt en av ES beste keepere. Ellers mangler dere 2-3 klassespillere som kan heve laget. I tillegg må dere få mer fart - som dere hadde med fks. Boli og Brynhildsen. Så alt maset om ny trener her inne: Vi trenger minst 2 nye gode spillere - ikke ny trener. Hvis noen skal gå - synes jeg vi bør se på om Bjarmann er mannen vi trenger når sesongen er over. Jeg er ikke imponert over hans spiss-kompetanse og hvis han mislykkes i kommende overgangsvindu, er han ikke mannen vi trenger for å nå våre mål.
  12. Hvis politikerne skal drive med en utbygging av dagens stadionanlegg, håper jeg i det minste vi får beholde gresset. Vet at det er flere utenlandske spillere ikke vil spille på kunstgress akkurat som Tettey - se linken: https://www.nrk.no/trondelag/alexander-tettey-tilbake-i-rbk-og-eliteserien-_-skal-ikke-spille-pa-kunstgress-for-rosenborg-1.15527322
  13. Jeg har også sett noen treninger og det virker på meg som om Bjarmann kan ha bomma med de to spissene - spesielt Khoblenko. Han er helt middels, plasserer seg dårlig og er lite spillbar. Han er også helt middels 1 til 1. Uche virker som om han har noe i seg, men trenger et system rundt seg. Er ikke vant til liten plass og små flater later det til.
  14. Nedrykk for Birger Meling ? Det ser ikke bra ut for Olympique Nimes. De ligger nest sist og er tippet ned. Det er vanlig i fransk fotball å sikre seg en nedrykksklausul i kontraktene, så kanskje Birger forsvinner videre etter sesongen er over ? Han har ellers kontrakt til 2023.
  15. Ja, tror ikke det er smart å signere nigerianske midtstoppere - hehe
×
×
  • Opprett ny...