Jump to content

Blaakjempe

Bruker
 • Content Count

  324
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Blaakjempe last won the day on August 10 2018

Blaakjempe had the most liked content!

Community Reputation

335

About Blaakjempe

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

405 profile views
 1. Dette forslaget er ikke noe som går på bekostning av å legge opp best mulig sportslig opplegg. NFF må legge tilrette regelverket bedre og gi klubbene større muligheter ifbm kontraktsinngåelser/forlengelser. Europeiske klubber støvsuger, i mye større grad enn tidligere, de mindre markedene for yngre og yngre spillere. Dette er i stor grad fordi spillere må ha vært i klubben i 3 år før 18-årsdagen for å kunne kalle de egenutviklede. I kombinasjon med en eksplosjon av agenter/formidlere utgjør dette en stor trussel for fotballklubber fra mindre nasjoner (Norge) og spesielt de klubbene som fostrer frem de fleste og største talentene (Stabæk). «Gjøre sportslige opplegget bedre» er en utrolig enkel ting å si, nå har vi tross alt et av landets beste akademier (ref rapporten) og mange kvalifiserte mennesker jobber daglig for nettopp å forbedre det ytterligere. I flere år nå hatt flest (hvertfall blandt de fleste) u-landslagsspillere og flere unge som har slått igjennom på et a-lag og gjort seg interessante for utenlandske klubber. Så helt håpløst er ikke dette sportslige opplegget... Jeg tror heller ikke spillere i 16-års alderen drar for pengene, du blir ikke rik av å spille 18 årslaget til feks Anderlecht vil jeg anta. Men man kan jo spørre seg om hvem som har best forutsetninger for å vurdere hva som er det sportslige opplegget for den aktuelle spilleren? Er det agenter, foreldre eller en 16-åring som er best skikket til dette? Det drives veldig god spillerutvikling og på en del punkter sikkert bedre enn det vi gjør i både Belgia, Nederland og Portugal. Men nå har Stabæk bevist over noen år at spillere får sjanser til å slå seg igjennom på et eliteserie lag og spiller får sjansen til å gå utenlands selvom de er under kontrakt, så det argumentet om at alle de store klubbene er så mye flinkere enn oss kjøper jeg ikke helt. Dette går mer på fristelser og frykten for å gå glipp av en mulighet i tillegg til press og sjarm fra store klubber med fine navn og diverse agenter, som man aldri et sekund må være i tvil om at først og fremst er mest opptatt av seg selv og sin lommebok.
 2. Han har vært lånt ut til Jerv og Haugesund tidligere så tipper nåværende kontrakt er innenfor rammene våre, spørsmålet er evt sannsynligvis klubber vi konkurrerer med. Og jeg tenkte på kjøp ikke lån...
 3. Hva med Akintola eller Mateo Lopez i Ranheim? Virker ikke som det blir mer Akintola i RBK, trenger en klubb som satser på han videre men kan være han går til større ligaer. Lopez har jeg likt det jeg har sett av han, teknisk type med nese for mål, kan passe fint inn hos oss.
 4. Blir spennende å se hva som skjer med han fremover, uansett har klubben gode kort på hånden. Håper han kommer hit i vinter og det klaffer skikkelig under Jønsson, alternativt selger vi den beste spilleren i finsk serie til sannsynligvis mer enn det vi kjøpte han for. Virker som nok en god deal av IAO!
 5. Tøft og bra valg av klubben, skjønner godt at de gjør det. Klubben må passe på seg selv, og slik situasjonen er i Europa der store klubber henter yngre og yngre spillere for å kunne kalle de «egenutviklede» er en virkelig trussel mot Stabæk/akademiet og resten av de norske klubbene. Ellers er jeg 100% sikker på at klubben går runder med seg selv og diskuterer hvordan best legge tilrette og beholde sine største talenter, det er ikke noe å lure på. NFF må også ta tak her ved å ivareta klubbene, som er deres viktigste «produkter», og legge til rette et regelverk rundt kontraktsinngåelser med yngre spillere som gir klubbene større muligheter og fleksibilitet ifbm bla mulig kontraktslengde. Håper andre klubber følger etter og i tillegg legger et kollektivt mot NFF for mulige regelendringer.
 6. Redd vi blir for lette i dag, som i begge bortekampene mot Viking i våres.. Sykt irr at vi må stille såpass svekket mot det laget fra vårsesongen jeg ønsker sterkest revansje mot.
 7. Nei, viktigst er å fortsette å utvikle store talenter til a-lag og evt salg.
 8. Klippet fra rapporten under Spillerlogistikk - et veldig relevant tema ikke bare i Stabæk: Fire utfordringer! -Vi mister flere av våre beste 15-16 åringer: Flere av våre yngste spillere går til akademier i utenlandske topp 5 ligaer og store utviklingsklubber. Til tross for at det ikke er lov å skrive profesjonelle kontrakter med spillere under 16 år, har flere internasjonale toppklubber signert norske 15 åringer i avtaler inngått med foreldre, såkalte «pre-kontrakter». -Flere unge spillere signerer ikke kontrakt nummer to: Flere spillere som er utviklet i toppklubbenes Akademier velger, ofte i samarbeid med en agent, å gå den første kontrakten ut for så å forlate klubben som Bosman-spiller i 18-20 års alder. Penger som potensielt skal gå tilbake for å styrke klubbenes Akademier uteblir. Det kan bringe inn en sårbarhet i klubbenes evne og motivasjon til å investere i videre utviklingsarbeid.
 9. Han ser utrolig spennende ut. Søren meg kjipt å evt miste talenter som han og Geelmuyden.. Stopperen Frobenius dro vel til Sporting. At vi mister de aller største talentene før de når Eliteserien og det er de nest beste i den alderen som blir a-lagsspillerne våre tilslutt, kanskje sånn verden har blitt bare..?
 10. Terningkast 6 uten tvil dette overgangsvinduet! Det beste vi har hatt på lenge, samtidig det første på lenge vi har hatt midler tilgjengelig fra begynnelsen. Klubben har gjort to veldig solide salg og kommet ut av vinduet med en betraktelig sterkere og bedre rustet stall. Man har klart å tenke to tanker samtidig, kortsiktig (berge plassen) og langsiktig (bygge lag neste år og frem mot ny stadion). Og kommer altså ut av det med en betydelig stødigere økonomi. Helt fantastisk!
 11. Når man er 19 år skal det være lov å variere i prestasjonene - cocky eller ikke. Så lenge holdninger er gode er det bare bra med noen som er litt annerledes enn røkla.. Uansett et stort talent!
 12. Mer enn gjerne! En spiller vi jobbet med å få før han gikk til RBK. Håper det er han det er snakk om - litt attitude gjør oss bare godt.
 13. Selvom målstatistikken ikke er noe å skryte av er det tydeligvis en spiller som har en del inne men ikke fått det ut, var Horsens dyreste kjøp gjennom tidene da han ble kjøpt for litt under ett år siden og som de uttalte ekstrem stor tro på. Tidligere også tatt ut til bla u-21 em for Danmark. Så ja... ikke lett å vite nei - krysser fingrene selvfølgelig
 14. Det jeg har sett av han virker han som en allround spiller. Passe stor, passe rask. Ingen veldig tydelig rolle han passer i som typ bakrom (Nannskog) eller mellomromsspiller (Veigar). Tviler også litt på at han er stor og sterk nok som oppspillspunkt mot flere robuste stoppere i eliteserien. Han kan allikevel være nyttig gjennom gode relasjonelle ferdigheter, god i boks, arbeidsinnsats etc. Så jeg klarer ikke helt å se at han skal være noen stor forsterkning for oss, men håper jeg tar feil (at han scorer 2 på søndag feks). har tross alt ikke sett han veldig mye.
 15. Kan tenkes han har en god del høyere lønn der enn han kan få her. Ved lån han han beholde lønnen sin, mens klubbene deler utgiften.
×
×
 • Create New...