Jump to content

Blaakjempe

Bruker
 • Content Count

  333
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Blaakjempe last won the day on August 10 2018

Blaakjempe had the most liked content!

Community Reputation

357

About Blaakjempe

 • Rank
  Rutinert

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

434 profile views
 1. Fantastisk! Press inn så mye du klarer om Stabæk 😊
 2. Budstikka med sak om Aga, selvfølgelig et par dager etter det var klart. Er enig at vi ikke skal kopiere inn innhold fra puss artikler, men dette er så gamle nyheter at det ikke er noe poeng uansett. Jeg abonnerer på Budstikka utelukkende for å lese Stabæk saker. Må si jeg er veldig lite imponert over det som leveres. De sier de må ha flere abonnenter for å dekke Stabæk bedre, de bør kanskje gjøre produktet sitt bedre for at folk skal kjøpe det? Det er gjelder for alle som prøver å selge noe. Jeg savner veldig en god podcast, håper virkelig det er noen der ute med tid og interesse til å få noe slikt opp igjen. Budstikka sin er verdens trøtteste fotball podkast for å være ærlig og sammenliknet med en del av de andre lokalaviser sine podkaster som dekker Eliteserie klubber (Start, RBK, Brann, Aafk, Viking er noen av de jeg har hørt) er så utrolig mye bedre. Skjønner at det vil være færre lyttere her en feks Rbk eller Brann, men det gå an å lage noe bedre.
 3. Selvfølgelig har ikke høyden "alt å si"............ Som jeg skrev så er det slik at for mange lag i Eliteserien er dødballer og trykk en viktig del av spillet. Dette er situasjoner som oppstår ofte og der har vi nytte av å han noen med spisskompetanse i denne delen av spillet. Jeg synes det hjalp betydelig å få inn typer som Skytte og Yaw i nettopp dette tilfelle. Det finnes naturligvis mange gode stoppere som hverken er spesielt høye eller sterke, men i et ellers lettbent lag så ser jeg soleklart nytten av en slik type. Uten at jeg husker helt spesifikt så var aldri det å rydde unna i egen boks etter cornere/frispark noe jeg følte meg spesielt trygg på når Hanche og Skjønsberg spilte stoppere, selvom de var veldig bra sammen i mange faser av spillet. Men det handler selvfølgelig også om hvor det er mest prekært å forsterke laget før sesongen og mitt synspunkt var hovedsakelig at jeg ville heller prioritert inn en stopper fremfor en venstreback:)
 4. Jeg er mer bekymret for dekning på stopperplass dersom Yaw skulle bli skadet. Ja, solheim har spilt stopper men vi så effekten av høyde og fysikk når Yaw og Skytte kom inn i sommer. Solheim/Pignatel og Hanche vil være elitseriens laveste stopperpar og enn så lenge vi spiller i den norske eliteserien vil det alltid være mange lag med mye trykk og fysikk på dødballer vi må håndtere. Skytte er borte (hvertfall for nå), så vi er allerede mye «lettere». Skulle en skade komme på Yaw kan det få konsekvenser.
 5. Begynner å bli veldig lenge siden han har levert noe som helst over tid. Ellers takk!
 6. Ingen god leder, kun autoritet gjennom stillingen
 7. Synes Helland hadde vært et kult stunt! Og litt typisk Stabæk (i gamle dager) signering. På sitt beste en av de aller beste spillerene i Eliteserien og uansett den største profilen. Om Norrkøping kan, så kan vel vi! https://www.eurosport.no/fotball/eliteserien/2019/adressa-rbk-profilen-har-fatt-to-tilbud_sto7580549/story.shtml
 8. Dette forslaget er ikke noe som går på bekostning av å legge opp best mulig sportslig opplegg. NFF må legge tilrette regelverket bedre og gi klubbene større muligheter ifbm kontraktsinngåelser/forlengelser. Europeiske klubber støvsuger, i mye større grad enn tidligere, de mindre markedene for yngre og yngre spillere. Dette er i stor grad fordi spillere må ha vært i klubben i 3 år før 18-årsdagen for å kunne kalle de egenutviklede. I kombinasjon med en eksplosjon av agenter/formidlere utgjør dette en stor trussel for fotballklubber fra mindre nasjoner (Norge) og spesielt de klubbene som fostrer frem de fleste og største talentene (Stabæk). «Gjøre sportslige opplegget bedre» er en utrolig enkel ting å si, nå har vi tross alt et av landets beste akademier (ref rapporten) og mange kvalifiserte mennesker jobber daglig for nettopp å forbedre det ytterligere. I flere år nå hatt flest (hvertfall blandt de fleste) u-landslagsspillere og flere unge som har slått igjennom på et a-lag og gjort seg interessante for utenlandske klubber. Så helt håpløst er ikke dette sportslige opplegget... Jeg tror heller ikke spillere i 16-års alderen drar for pengene, du blir ikke rik av å spille 18 årslaget til feks Anderlecht vil jeg anta. Men man kan jo spørre seg om hvem som har best forutsetninger for å vurdere hva som er det sportslige opplegget for den aktuelle spilleren? Er det agenter, foreldre eller en 16-åring som er best skikket til dette? Det drives veldig god spillerutvikling og på en del punkter sikkert bedre enn det vi gjør i både Belgia, Nederland og Portugal. Men nå har Stabæk bevist over noen år at spillere får sjanser til å slå seg igjennom på et eliteserie lag og spiller får sjansen til å gå utenlands selvom de er under kontrakt, så det argumentet om at alle de store klubbene er så mye flinkere enn oss kjøper jeg ikke helt. Dette går mer på fristelser og frykten for å gå glipp av en mulighet i tillegg til press og sjarm fra store klubber med fine navn og diverse agenter, som man aldri et sekund må være i tvil om at først og fremst er mest opptatt av seg selv og sin lommebok.
 9. Han har vært lånt ut til Jerv og Haugesund tidligere så tipper nåværende kontrakt er innenfor rammene våre, spørsmålet er evt sannsynligvis klubber vi konkurrerer med. Og jeg tenkte på kjøp ikke lån...
 10. Hva med Akintola eller Mateo Lopez i Ranheim? Virker ikke som det blir mer Akintola i RBK, trenger en klubb som satser på han videre men kan være han går til større ligaer. Lopez har jeg likt det jeg har sett av han, teknisk type med nese for mål, kan passe fint inn hos oss.
 11. Blir spennende å se hva som skjer med han fremover, uansett har klubben gode kort på hånden. Håper han kommer hit i vinter og det klaffer skikkelig under Jønsson, alternativt selger vi den beste spilleren i finsk serie til sannsynligvis mer enn det vi kjøpte han for. Virker som nok en god deal av IAO!
 12. Tøft og bra valg av klubben, skjønner godt at de gjør det. Klubben må passe på seg selv, og slik situasjonen er i Europa der store klubber henter yngre og yngre spillere for å kunne kalle de «egenutviklede» er en virkelig trussel mot Stabæk/akademiet og resten av de norske klubbene. Ellers er jeg 100% sikker på at klubben går runder med seg selv og diskuterer hvordan best legge tilrette og beholde sine største talenter, det er ikke noe å lure på. NFF må også ta tak her ved å ivareta klubbene, som er deres viktigste «produkter», og legge til rette et regelverk rundt kontraktsinngåelser med yngre spillere som gir klubbene større muligheter og fleksibilitet ifbm bla mulig kontraktslengde. Håper andre klubber følger etter og i tillegg legger et kollektivt mot NFF for mulige regelendringer.
 13. Redd vi blir for lette i dag, som i begge bortekampene mot Viking i våres.. Sykt irr at vi må stille såpass svekket mot det laget fra vårsesongen jeg ønsker sterkest revansje mot.
 14. Nei, viktigst er å fortsette å utvikle store talenter til a-lag og evt salg.
×
×
 • Create New...