Gå til innhold

blaamann

Bruker
  • Innholdsteller

    1 079
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    10

Alt skrevet av blaamann

  1. Dio? Han har lagt ut kryptiske hint om ny klubb tidligere, har jo mye historie med Bob og kan være en grei kortsiktig bet for å få oss opp igjen. Landet i Oslo tidligere i dag ifølge Insta (er jo fra Oslo så det trenger ikke bety noe, altså).
  2. https://www.vg.no/sport/i/abXl9L/var-kampen-er-over-motstanderne-tapte
  3. 34-åring med mye skadehistorikk og tung muskulatur - rizki bizniz. Hvis han vil hjem og gi det et siste forsøk så kunne vi kanskje signert ham på en prestasjonsbasert (ok grunnlønn med bonuser for antall spilte kamper/mål) ettårsavtale med opsjon på ett år til. Kan hende at Bob og Oslo-området trekker godt nok til at han går med på det.
  4. Ser at Bjørn Maars Johnsen har endt opp i Torpedo. Hvor god eller dårlig var han?
  5. Mulig vi tenker helt forskjellig her. Hvis jeg var «en bobler» fra juniorlaget i Stabæk så ville målet mitt vært å komme meg opp på A-laget. Jeg ville vært glad for muligheten for kontrakt, lønn og spilletid på et høyere nivå enn andrelaget (og igjen - de som er soleklart klare for førstelaget allerede er det jo bare å signere og bruke uten å låne ut). Du har ikke mange alternativ da. Kanskje du kan få kontrakt i et lag i lavere divisjoner, men da er det ikke gitt at du skal evalueres og evt signere (/forlenge) med Stabæk etterpå. Mulig to år er en bedre greie for å «låse» spilleren til oss, men igjen, det er ikke Martin Ødegaard vi snakker om i disse eksemplene. Det er i første omgang en spiller som akkurat ikke er god nok for Stabæk, men som kan bevise at han kan tippe over på riktig side av «god nok» på utlån. Om det hypotetisk sett er slik at f.eks Sarpsborg 08 også kan være interessert etter et ganske bra utlån så ville jeg som Stabæk-junior valgt å gi det en sjanse i klubben jeg kjenner og som kjenner meg først. Slik det er i dag så kaver det en del unge spillere rundt i «ingenmannsland» (et ustabilt andrelag et godt stykke ned i divisjonene/en og annen cameo på benken for førstelaget). Jeg tenker at det er verdt å utforske mer utlån (slik også de beste klubbene i Norge gjør mer av). Jeg tolker deg dithen at du vurderer at det er bortkastet og de få gangene det skaper noe så vil spilleren bare stikke ved første anledning (eller noe i den duren). Vet ikke om du ser noe bedre alternativ, eller tenker at Stabæk har løst dette så godt som mulig nå. Uansett er vi ikke helt enige her, og det er helt fair.
  6. La oss si at du er en juniorspiller på sisteåret som ser at veien til A-laget er akkurat litt lang (inn og ut av troppen, men alltid på benken). Stabæk signerer på ettårskontrakt og låner ut til 1. eller 2. div (førstnevnte hvis vi selv er i Eliteserien). Gjør spilleren sakene sine utmerket så er tilbakemeldingen "rått, du har tatt store steg og vi vil gjerne signere deg for to nye år med en tydelig tiltenkt rolle i troppen med spilletid hvis du fortsetter å levere på dette nivået". Da kan spilleren si "f you man, jeg signerer heller for klubben lengre ned i divisjonene", men da viser han jo i så fall bare sviktende ambisjoner. Det mest logiske/ambisiøse er jo da å forsøke å ta det siste steget som var akkurat for langt sist og signere ny kontrakt med oss. Det er jo i hvert fall mye mer vanlig å gjøre det slik i f.eks. PL-klubber. Ser ikke den store nedsiden i det ovennevnte scenariet.
  7. Word. Det er som du sier også et for stort gap mellom 2.-laget og 1.-laget for de som er nest best. Når Pignatel aldri spiller på førstelaget så får han vel strengt tatt ikke nok utfordringer og progresjon på et Hawaii-andrelag på nivå 4. Kunne vi hatt en mer strukturert tilnærming til utlån? Avtale med et par klubber med ordentlig rigg i andredivisjon, så vi kan signere "boblerne" fra junior-laget på 1-2-årskontrakter, sende dem på lån og se hvordan de klarer seg og utvikler seg gjennom en hel sesong der? Er jo ikke rakettforskning, så antar at det finnes mer eller mindre gode grunner til at vi ikke gjør det slik.
  8. Har vært nevnt i en annen tråd, men føler for å gi litt kudos til Espen Moe og co for å ha landet forlengelsen med The Bradleys - imponerende og vanvittig gledelig!
  9. Først og fremst så kan det ikke være en spiller i norsk fotball som heter pappagutt og ikke spiller for Stabæk. Løp og kjøp🤩
  10. Kunstgresset forsinket, kamp flyttes. "Morsomt" at bortelaget (i motsetning til hjemmelaget...) informerer om dette på sine hjemmesider. https://www.tv2.no/direkte/0nr51/sportsdognet-live/64dc8fdc92d720767aa48da1/kunstgresset-pa-nadderud-forsinket-eliteseriekamp-ma-flyttes
  11. Mye bra her! Men vanskelig å se for seg at du får opplysende svar på spm 2 og 3. Styreleder vil ikke kaste trenerteamet under bussen i en sånn seanse, og det skjønner jeg godt. Kanskje dreie de spørsmålene i retning av noe om hvordan klubben skulle ha en klar identitet som gjennomsyret spillestil, akademi og a-lag. Opplever Moe at dagens trenerteam passer til å fylle den rollen i den strategien? Kan vi forvente å kjenne igjen tidligere nevnte strategi/spillestil på banen i det korte bildet - hvorfor/hvorfor ikke?
  12. Det hørtes ut som et krevende kinderegg å finne. Noen eksempler?
  13. Valgte å riste av seg kvielsen https://www.tv2.no/sport/fotball/eliteserien/totalt-uverdig-for-eliteserien-den-er-pa-5-divisjonsniva/15687969/
  14. https://www.tv2.no/sport/fotball/trioen-er-valerengas-gullgruve-alle-her-kan-ga-for-godt-over-100-millioner/15458426/ At vi ikke får tak i alt av Oslo-talenter er én ting, men ekstra surt når local lads glipper til Oslo-klubber (til og med helt på andre siden av Oslo). Eksemplifisert her med en fyr som beskrives som følger, og er fra Bærums Verk, men spiller for VIF: "Det er spesielt knyttet gigantiske forventninger til stoppertalentet Aleksander Hammer Kjelsen (2006), som i miljøet beskrives som en av de aller beste i sitt årskull i hele Europa."
  15. Torgeir Bjarmann sin Tommy Stenersen-/Sylvi Listhaug-kombo?
  16. Valsvik ville ikke være med videre, tilsynelatende fordi treningene under JJ var preget av daffhet og lite struktur. Antonsson var som mange har vært inne på ikke en spiller som gjorde det spesielt bra eller ble spesielt savnet da han dro. Bohinen ble solgt, slik vi med jevne mellomrom selger gode spillere (siden Kjønø tok over har vi solgt/ikke prioritert å videresignere bl.a. Edvardsen, Nusa, Haugen, Podstawski, Solbakken). Jeg er på gjerdet mht. Kjønø, men å late som at ikke JJ-prosjektet hadde kjørt seg opp en blindgate og var "dead in the water" er dårlig hukommelse/historieforfalskning. Så satt vi med det som var anerkjent som et stort trenertalent (årets unge trener to år på rad, vant til å slå undenifra og opp med Grorud), vi styrte mot nedrykk ("Klubben ligger nest sist i Eliteserien med kun seks poeng på ti kamper."). Som den lille annerledesklubben Stabæk hvor alder bare er et nummer var det ikke så rart at vi ga Kjønø sjansen, heller kult og som forventet. Så fikk han ikke snudd skuta, men å da hugge hodet av ham ville vært litt prematurt. La ham få sjansen til å få oss opp igjen, så tar vi det derfra. Det er vel fortsatt status - blir det ikke opprykk så må han nok ta sin hatt og gå, blir det derimot opprykk så får han sjansen til å bygge videre.
  17. Det har blitt opplest og vedtatt at Brann er så sykt gode og kommer til å spasere inn til klar førsteplass, så må vi og et par andre kjempe om andreplassen. Man må ikke glemme at Brann/Bergen er Norges mest volatile lag/by, så skulle de miste poeng i to kamper på rad så er det nok kort vei til krisemaksimering, krangling og sømmer som rakner. Det var jo tendenser til det da de sto med 2 seire og 2 uavgjort etter 4 kamper. De har avgjort 30% av seirene sine med mål helt mot slutten av kampen - det er selvfølgelig lov å score sent, noen vil til og med hevde en kunst, men det er likefullt små marginer som gjør at de ikke har 6 poeng mindre enn de har og da ville det vært mye jevnere. Jeg spår at de får en liten kollaps snart (kan fint begynne med tap/uavgjort borte mot Start og tap hjemme mot oss - da er bergenserpulsen høy før turen til Raufoss), og så er det plutselig helt åpent i toppen igjen.
  18. https://www.tv2.no/sport/14868318/ Bør være en no-brainer for Stabæk å bli med på.
  19. For en som ikke følger chixa like godt som han burde - hvordan går det med dette talentet? Hun er vel fortsatt bare snaut 19 år(?), så videre karriere kan ta store byks (eller ikke), men hva er status på talentblomstringen per i dag?
  20. Skjønner heller ikke helt denne debatten. Jeg skjønner at speidere gjerne vil se at en spiller duger på naturgress, men det at alle unge norske fotballspillere blir sånne "tiki-taka-veikinger" fordi det ligger kunstgress på de fleste kamparenaene til Eliteserien-lag, det skjønner jeg ikke. Som eksempel: unggutter på Oslo Øst har jo ikke fotballhverdagen og sine formative år på midtsirkelen av Intility Arena? Om det ble lagt naturgress der så ville de mest sannsynlig ikke få testet det før de var seniorspillere. At kunstgressløkker og ballbinger kan avle frem og gi en fordel til ovennevnte type spillere i løpet av oppveksten er det nok noe i, men det fikses jo ikke av at kamparenaene blir naturgress og mer eller mindre forbeholdt kamp og noen få treninger for A-laget gjennom uka.
  21. Stabæk lånesignere spillere i siste liten? Det kan jeg aldri se for meg😅
  22. Bør jo absolutt tas på alvor mer prinsipielt, og er litt snodig at flere klubber i vårt nedslagsfelt velger å inngå samarbeid med klubber fra helt andre steder. Vi burde klare å skape vinn-vinn-situasjoner med Heming, Bærum, ØHIL osv, ved å opptre ryddig, sende spillere på fotballskoler/være gjestetrener for barna, invitere på prøvespill med åpne kort, vurdere utlån av våre beste juniorer/andrelagsspillere til deres elitelag osv. Når det er sagt, denne Julian Madsen ser ut til å være fra Kampen og være die-hard Vålerenga-fan, så det er vel ikke utenkelig at han ikke er 100% objektiv i sine valg og vurderinger av Stabæk vs VIF.
  23. Fra mitt anekdotiske perspektiv: Jeg er frustrert og sur for at sesongen ble som den ble. Men, den der "Alt må brenne! Alle må sparkes! Alle suger!"-tonen som mange av de mest engasjerte kommuniserer, er jeg ikke enig i. Så kan jeg forsøke å ta diskusjonen, men er jo selvfølgelig skuffet selv også, så blir ikke riktig å være helt kjerringa mot strømmen. Ei heller blir det riktig å henge meg på hovedtonen i forumet. Så da avventer jeg, uten at mitt engasjement for Stabæk er noe mindre av den grunn:)
  24. Edvardsen er jo en av få som i et par år har vist at han er mer enn god nok for Eliteserien. Om han sier at han vil bli i Eliteserien for egen karrieres utvikling så er det greit å høre på bud heller enn å slepe ham med seg ned mot hans vilje. Han har gitt jernet for oss over tid, og fortjener muligheten til å velge. Men jeg håper selvfølgelig at han blir!
  25. Hadde vært interessant å se statistikk på hvordan lag som akkurat har berget plassen eller havnet i en situasjon hvor de hverken kan gå opp eller ned på tabellen, gjør det i påfølgende kamp. Hovedantagelsen vil vel være at de gjør det ganske dårlig, men så er det argumentet om at man "senker skuldrene, får opp spillergleden osv osv". Hvis det er en betydelig positiv faktor så må den vel møtes med full krigsinnstilling - er det én ting man kanskje ikke er innstilt på i en situasjon som Odd sin så er det å krige i alle dueller og "sette livet på spill" for å vinne kampen. Hvis vi derimot legger oss bakpå og satser på kompakt forsvar og kontringer så kan de plutselig synes det er gøy med høyt ballinnehav og litt østfoldsk tiki-taka. Nei, her må vi gå rett i strupen på dem, høyt press og harde taklinger.
×
×
  • Opprett ny...