Gå til innhold

Andy

Bruker
  • Innholdsteller

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Andy

  1. Det som er utfordringen for klubb er vel etter min mening, hvor store kostnader kan vi ta for hver enkelt spiller i forhold til hvor stor avkastning en spiller kan gi. Er det bedre at klubben gir f.eks.17 åringer (nå vet jeg ikke hva som er lovlig) 3 års kontrakter også er vi sikret videresalg for unge talenter. Og de som ikke skriver kontrakt blir henvist til samarbeidsklubber.        De som ikke slår til, så får vi ta den kostnaden. Men økonomisk så kommer vi bedre ut. Uansett så må vi se på når vi skal skrive kontrakt med våre talenter og lengden på kontrakt. 

  2. Stabæk-trener Jan Jönsson og Stabæk-spiller Zara Jönsson gjester Budstikkas podkast «En Skaal paa Blaa».

    23. august 2019, kl 16:29
     

    Der prater de to om opplevelsene fra den første perioden i klubben, hvor Stabæk rykket opp fra 1. divisjon – etablerte seg i toppen og tok seriegullet allerede i 2008. Samtidig snakker de to om hvilken fremtid de ser for seg i Stabæk. 

  3. Én kamps karantene for Jönsson

    Stabæk-trener Jan Jönsson er ilagt én kamps karantene av disiplinærutvalget i Norges Fotballforbund etter at han ble sendt på tribunen mot Brann. Begrunnelsen fra disiplinærutvalget i NFF er at treneren protesterte på en uakseptabel måter og gikk utenfor tekniske sone. Ifølge leder Eirik Lindstrøm i disiplinærutvalget ble avgjørelsen sendt til Stabæk forrige uke. 

    Daglig leder Jon Tunold i Stabæk sier at han personlig ikke har fått denne informasjonen, men at det er mulig at andre i klubben har fått den. Forrige uke var han tydelig på at Stabæk kom til å anke hvis det ble karantene. 

    – Vi må finne ut hvem som har fått info fra NFF, og ta det derfra, sier Tunold. 

  4. Inge André Olsen mener tidsaspektet er fotballklubbenes verste fiende når det hentes spillere fra utlandet.

     

     

    – Jeg tror først og fremst det er viktig å skille med at utlandet er ganske stort. Det er mange kulturer, religioner og mennesketyper. Og spilletyper, ikke minst, sier Inge André Olsen.

     

    Som Stabæks sportssjef har han de siste årene hentet inn spillere fra utlandet som har gjort suksess i Norge.

     

    Siden han tok over som sportslig leder i 2011, har han hentet inn spillere som Cole Grossman, Luc Kassi, Yassine El-Ghanassy, Adama Diomande og Starts Ernest Asante.

     

    Starts ledere om spillerkjøpene: - Har prøvd å redusere risikoen

    Fem år - 20 utlendinger – kun fire suksesser

    Samarbeid med akademi i Elfenbenkysten

    Samtidig har også Stabæk, som Start, hentet spillere fra Costa Rica som ikke slo til. Mynor Escoe har til gode å vise noe som kan tyde på at han blir en suksess på Nadderud.

     

    Men Stabæk innså tilbake i 2010 at de måtte gjøre noe for å minimere risikoen for feilkjøp, og det måtte gjøres noe for å finne talentene som ingen andre fant.

     

     

    Løsningen ble et samarbeid med Williamsville Atlethic Club og Sports Consultant Fotball Akademi - i Elfenbenkysten.

     

    Fra spillerne er tidlig i tenårene finner de lovende talenter, som får perioder på noen måneder i Norge hvor de blir sett av Stabæk, samt at de har full kontroll på utviklingen deres når de er tilbake i Elfenbenkysten.

     

    Slik skal spillerne og klubben slippe at det blir problemer med tilpassning til en ny kultur når spilleren eventuelt er god nok for å signere kontrakt med Stabæk.

     

    Kommentar: Denne listen er skremmende, Start

    – Bommet på korttidskontrakter

    – Mye av grunnen til at vi lykkes med det, er at vi ikke bare henter dem og setter dem i en leilighet. Da har de vært her og gjort integreringa tidligere. Da blir det som å hente en hvilken som helst annen svenske eller danske, sier Olsen til Fædrelandsvennen.

     

    Luc Kassi, Franck Boli og Mande Sayouba er spillere som har kommet til Stabæk gjennom denne ordningen.

     

    Samtidig innrømmer Olsen glatt at også de har bommet. Spesielt på spillere som har kommet inn på korte kontrakter.

     

    – Det er lettere når du er en klubb som gjør det bra, mener Olsen, som sier at spillere på korte kontrakter ikke nødvendigvis vil identifisere seg med klubben, og kan være med på å forsterke en eventuell nedtur.

     

    Den tidligere Start-spilleren mener man aldri kan gjøre nok research på en spiller. I Stabæk har de Olsen, samt en speider i 50 prosent stilling. I tillegg har de andre ressurser som de knytter seg til.

     

    – Det går veldig mye på kontakter. Alle klubbene i eliteserien får et par hundre spillere spilt inn til seg hver måned. Da handler det om å kjenne nok folk som du kan stole på, sier han.

     

    – Tidsaspektet er vår verste fiende

    Han sier tidsaspektet er den største utfordringen med å få en spiller til å lykkes.

     

    – Ofte handler det om at man ikke gir nok tid, tenker jeg. Det er så mye nytt for en spiller som kommer hit, så er folk rundt utålmodig og vil gjerne se resultat etter halvannen måned. Men det tar ofte ett år før du ser hvordan dette fungerer. Tidsaspektet er vår verste fiende, mener Inge André Olsen.

     

    Men å treffe på alt er umulig. Det gjør ikke en gang de største klubbene i Europa med enorme budsjett.

     

    – Jeg husker Arsenal var veldig interessert i Vegard Hedenstad. Da hadde de en mann som satt på Telenor Arena som satt der hver dag i én måned. Da for å sjekke når han kom ut til oppvarming, hvordan han var, hva han gjorde etter trening, og så videre. Men også de som har all vitenskap og ressurser bommer på spillere, sier Inge André Olsen.

  5. Jønsson holder kun rbk varm, slik at vi ikke får konkurranse om ny trener. Når Stabæk annonserer avtale med ny trener, kunngjør Jønsson at det var trivelig med interessen fra rbk, men at det er ingen andre klubber enn Stabæk som er aktuelle for ham i Norge.

×
×
  • Opprett ny...