Jump to content

Robinho

Bruker
 • Content Count

  784
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

Robinho last won the day on January 12

Robinho had the most liked content!

Community Reputation

804

About Robinho

 • Rank
  Arkitekten

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Haslum

Previous Fields

 • Klubben i mitt hjerte
  Stabæk Fotball

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Recent Profile Visitors

787 profile views
 1. Robinho

  Nadderud

  Med 12 rader omkring hele inkl. hjørner blir det rett i overkant av 8.000 plasser. Dette antallet er vel det som er satt som et minimumskrav i internasjonale turneringer. Det er omtrent 200 plasser per rad på langsidene. Med 12 rader er det ca. 230*4=920 plasser i hjørnene. Hjørnene med 920 seter kan eventuelt fjernes og flyttes til hovedtribunen, som da vil få totalt 16-17 rader. De øvrige tribunene har fremdeles 12. På hovedtribunen kan det være nødvendig å dele opp de 17 radene i en øvre- og en nedre tribune for å få tribunen til å gå opp i tre etasjehøyder. Som nevnt tidligere synes jeg det er bedre å komprimere radene i en sammenhengende tribune mtp. stemningsforhold.
 2. Robinho

  Nadderud

  Mange gode tanker og ideer! Hovedtribunen mot gml. Ringeriksvei kan absolutt gjøres høyere. Men, det er ikke noe særlig å vinne på å gjøre den 2-3 meter høyere. Den må gjøres minst 4 meter høyere for at man skal kunne dytte inn en fullverdig etasje til under tribunen. Gjør man det må man samtidig fjerne 7 rader på motsatt langside - eller ca. 4 rader på motsatt langside og på kortsidene. Det gjør det trøblete med etasjehøydene i randsonen. 8000 plasser er ikke fryktelig mange plasser å spille på arena-arkitektonisk. Med en større hovedtribune blir det mindre igjen av de øvrige tribunene. Balansen her er viktig, og selv synes jeg ikke det bør være mindre enn 10 rader på en tribune før det ser altfor tynt ut. Derfor har jeg foreslått 12 rader omkring hele banen. Da kan man holde de samme etasjehøydene i randsonen omkring hele banen; 2. etasje midt på høyden av tribunen (høyde ca. 4m) og 3. etasje (høyde ca. 8m) i flush med øverste tribunerad. Jeg synes denne rasjonaliteten er god å ha i bånn, spesielt hvis vi skal få så mye ut av pengene som mulig.
 3. Robinho

  Nadderud

  Her er et uavhengig mulighetsstudie som viser en arena med «8.001» sitteplasser. Arenaen er symmetrisk med 12 sammenhengende rader omkring hele banen. Med ståplasser på hver kortside kan man gange opp publikumskapasiteten med 1,3-1,5 per opptatt seteplass. Feltet midt på kortsiden har eksempelvis plass til 400 seter eller 400*1,5=600 ståplasser. Tribunene burde ha færrest mulig inn- og utganger som deler opp publikumsmassene. Dette for å konsentrere publikum og legge forholdene tilrette for best mulig stemning. Kortsidene er vist uten slike "tribunehull" i animasjonen. Inn- og utganger med større dimensjoner må da ligge ute ved cornerflaggene. Dette er en prinsippløsning som de har på eksempelvis Fredrikstad Stadion. Bakvegg og tak over tribunene bør ha form, vinkel og materialitet som reflekterer lyd og dermed gir en boost til publikumsstemningen. Optimale lydforhold for publikumsstemning er sjelden vare på fotballarenaer fordi de ofte har tilleggsfunksjoner som konsertarenaer e.l, som krever et helt annet lydbilde. Akustikkoptimalisering for publikumsstemning trenger ikke nødvendigvis å være kostnadsdrivende når grepene ligger inne i prosjektet fra første stund. Tenk om vi kunne fått til å skape Skandinavias beste arena optimalisert for publikumsstemning! Dette som innspill til den videre prosessen. Synspunkter?
 4. Robinho

  Nadderud

  Slik jeg har forstått det godkjenner de safe-standing-seats, som de har på Intility. I så fall blir det nok ståfelt+sitteplasser=8001.
 5. Robinho

  Nadderud

  Og her er et bilde av hvordan dette kan se ut med ca. 700 safe-standing-plasser. Klarer man å få til en ståtribune uten safe-standing-seat er det jo enda bedre. Inn- og utganger (og rømningsveier) til/fra feltet kan ligge i hjørnene, som på for eksempel Fredrikstad Stadion. En bratt tribune gir også bedre utnyttelse av arealene under tribunen.
 6. Robinho

  Nadderud

  Noen punkter jeg mener er viktige for ståfeltet: Ståfelt midt på kortsiden, selvfølgelig. Ståfeltet bør være så kvadratisk som mulig. Norsk Standard oppgir at det er tillatt å ha maksimalt 30 seteplasser mellom trappeløpene på tribunen. Når hvert sete skal ha 0,5m bredde blir feltet midt på kortsiden mellom trappeløpene 15 meter bredt. Fordelt på 12 rader blir det midterste feltet på tribunen bak mål et kompakt og relativt kvadratisk tribunefelt. Lokomotiv-feltets form kan være avgjørende for stemningen på arenaen. Tribunen bør være så bratt som mulig. Norsk Standart (Europeisk Standard) oppgir maksimal helning på en tribune til å være 35 grader. Dessverre er det blitt vanlig å bygge svært slake tribuner rundt omkring i Norge. Det må vi unngå på nye Nadderud. Inntrinn kan være ned til 700mm, som er fordelaktig på et ståfelt. Dersom ståfeltet aldri skal brukes med seter kan inntrinn være kun 400mm. Unngå tunnelinnganger gjennom tribunen. Dette vil skape store "hull" i publikumsmassene på tribunen, og er direkte stemningsdrepende. Takform og bakvegg på tribunen må ikke absorbere lyd, men heller reflektere lyd. Valg av materialer er viktig. Dersom det blir snakk om at arenaen skal kunne brukes til konserter eller liknende blir det påkrevet lydabsorbenter med en gang. Det er veldig uheldig for publikumsstemning. Et konsertlokale må ha akustiske egenskaper som er det motsatte av det en supportertribune burde ha. Disse punktene er for øvrig sendt til styret i SS tidligere. Håper og tror at de har kontroll.
 7. Panelet i Fotballmandag på Eurosport går i strupen på NFF og deres manglende vilje til å skape stemning omkring arrangementer i eliteserien. NFF kaller lørdagen for en trist dag i norsk fotballhistorie. Panelet mener at NFF heller burde fokusere på den fantastiske stemning som var under kampen. Verdt å få med seg.
 8. Forumbrukere blir ikke et år eldre, men et år verre.
 9. 30 år gamle Mix inn i klubben tror jeg kan bli noe av det Skjønsberg var for spillergruppa - hvis det er lov å nevne de to i samme setning. Jeg har bare møtt fyren en håndfull ganger da han var yngre, men allerede da fikk jeg litt Skjønsberg-vibber av væremåten hans. Jeg er positiv dersom det er aktuelt med en retur! Fantomet, har du noe inside?
 10. Setter en krølla femtilapp på at vi får se en liten banestorming i morgen. Dattera mi sliter med å få oppmerksomheten min når Stabæk spiller kamp.
 11. Robinho

  Nadderud

  Jeg har også oppfattet det slik fra utsiden. Første gang jeg hørte snakk om forslaget med langsiden mot veien må ha vært for omlag fire år siden. Konklusjonen om at dette alternativet er mer komplisert og fordyrende i forhold til de andre alternativene kunne vært landet på en brøkdel av tiden som nå er gått. Kommunen kan prioritere enkeltsaker om de vil. Er Stabæk offensive nok mot kommunen?
 12. Robinho

  Nadderud

  Kanskje ikke helt sammenlignbart, men i Oslo krever VIF hockey økonomisk kompensasjon fra kommunen for utsettelsen(e) av nye Jordal Amfi. VIF er kun en leietakere av arenaen, men krever altså likevel kompensasjon for tapte inntekter på grunn av manglende fasiliteter. Jeg håper Stabæk er på offensiven og setter et høyt press mot kommunen. Vi må ha konkrete datoer for de kommende milepælene - nå!
 13. Robinho

  Nadderud

  I dag er det 4,5 år siden jeg bistod litt på skisseprosjektet laget av de private utviklerne: https://www.budstikka.no/okonomi/okonomi-bolig/vil-bygge-nye-nadderud-park-med-stort-stabak-stadion/s/2-2.310-1.8673254 Dette prosjektet ble ikke videreutviklet fordi det ble konkludert med at kommunen selv skulle bygge den nye arenaen. Har kommunen gjort noe som helst i disse 4,5 årene? Denne fremdriften er jo helt tragisk!
 14. Jeg synes fordelingen av striper med mørkeblaatt i senter er fint! Men både rødt og oransj på samme drakt er helt krise. Hva skal til for å gjøre Sparebanken-logoen hvit?
 15. Har hørt på denne flere ganger i løpet av arbeidsdagen i dag. Fenger bra!
×
×
 • Create New...