Jump to content

enda en jævla islending

FairFans
 • Content Count

  5,375
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  111

enda en jævla islending last won the day on September 11

enda en jævla islending had the most liked content!

Community Reputation

5,658

About enda en jævla islending

 • Rank
  Sans Sympathie
 • Birthday 09/07/1986

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Oslo

Previous Fields

 • Klubben i mitt hjerte
  Er det et spørsmål?

Recent Profile Visitors

3,202 profile views
 1. Bakgrunnen for hva som er lov og ikke er ikke bare basert på hva som gir størst smitterisiko. Det er ikke slik at myndighetene nå opererer utifra at 400 på en stadion er mer risikabelt enn så og så mange på en t-bane eller lignende. Alt som foregår der mennesker møtes er i utgangspunktet forbundet med større eller mindre risiko. Hadde man utelukkende skullet stanse smitte hadde man stengt omtrent alt. Men det hadde hatt enorme negative konsekvenser det også, så man prøver å finne en balanse. Da vurderer man risiko og nødvendighet av alt. Ting som scorer høyest på nødvendighet åpnes uansett. Ting som scorer høyt på nødvendighet uten å score høyt på risiko åpner. Deretter kommer man til ting som ikke er like nødvendig. Er det lav risiko åpner de gjerne. Men så kommer kategorien som virker å forvirre noe enormt. Selv oppegående folk. Alt som ligger et sted i mellom på skalaene, det som er litt risikablet men også litt viktig, vurderes ikke utelukkende opp mot risiko/nødvendighet. Det vurderes totalt sett. Når fotballkamp begrenses mens synkronlinedans tillates, handler det ikke nødvendigvis om at fotballkampen blir ansett som en større risiko. Det kan hende gevinsten ved å tillate synkronlinedans er noe større? Det kan hende at den totale risikoen når du ganger den med individer er lavere fordi det uansett er færre som danser på line. Poenget, og her tror jeg folk sliter litt, er at tiltakene ikke handler om din sikkerhet eller smitterisiko. Tiltakene handler ikke om å unngå at du får korona. De handler om å kontrollere hvor mange mennesker totalt som får korona. Rant/
 2. Det skulle også bare mangle at kommunen bruker tid. Tror vi alle hadde blitt enda mer forbanna om løsningen ble elendig, eller at byggingen måtte stanses for retningsendring underveis på grunn av noe som ikke var godt nok utredet. Riktignok er det litt ekstra ventetid mange steder for tiden fordi så mange saksbehandlere har blitt flyttet til arbeidsledighetssaker grunnet pandemien, men jeg tviler på at det er de samme folka som behandler byggesaker i milliardklassen.
 3. Snittet til nå gir 39 poeng ved sesongslutt. Det er 10. plass de siste to årene. Svakere enn jeg hadde forventet før sesongstart. Men OK/OK pluss med tanke på hvor dårlig vi traff med spisser.
 4. Hva var det han fikk til å se lett ut?
 5. Og den motivasjonen handler nok ikke bare om å gå ut i hundre på banen. Etter opplevelsen der oppe tipper jeg han er svært lydhør overfor JJ og villig til å tilpasse seg etter beste evne. Det er verdifullt.
 6. Velkommen! Dette gjør meg veldig glad! Ok, vi har tre gode spillere på sentral midt fra før. Ok, det er kanskje ikke akkurat spillertypen vi savner mest. Men det jeg tar med meg først og fremst er at Stabæk fortsetter å være klubben folk knytter seg til følelsesmessig selv i løpet av relativt korte lån. At Nadderud fortsatt er et sted spillere lengter tilbake til og forbinder med trivsel. Det er kanskje en av de viktigste verdiene vi har i mangel på penger. Og, nå spekulerer jeg, antageligvis en medvirkende årsak til at så mange unge spillere lykkes hos oss. Jeg vil gjerne at vi skal kjempe om medaljer med flott offensivt spill og susende kontante taklinger bakover. Jeg vil gjerne til Euråpa og lære hele verden bokstaven æ. Men jeg vil også gjerne være stolt av hvordan klubben min behandler folka sine.
 7. Jan Tømmernes bøtta inn mål på trening. Bare nevner det.
 8. Problemet er ganske åpenbart. Vi har to litt for like spillere men kan ikke benke noen av dem. Tortol fordi han er for god og viktig, Emil fordi vi må vise ham frem for kjøpere. Det er frustrerende, men jeg ser ikke noen åpenbar løsning. Benkes Emil må vi selge ham for mye mindre enn vi håper på, eventuelt beholde ham og fortsette å ha samme problem. I tillegg er det et ganske elendig signal å sende etter at han signerte nye kontrakt mens interessen var på sitt høyeste. Ideelt selges han nå ganske snart for masse penger og en videresalgsklausul som kommer og redder oss ut av det blå neste gang vi er i trøbbel. Jeg vet ikke hva det beste alternativet er om det ikke skjer.
 9. Så denne og begynte umiddelbart å savne kaptein Morten og det legendariske intervjuet a han ble spurt om hvorfor han kom tilbake til Stabæk. – Jeg er her for å score mål. Men hvilke andre kremintervjuer har vi?
 10. Hvorfor jogger Lumanza hjem når de er tre mot to?
 11. Mange har startet arbeid med gode formål som er i vinden, men få har vist gjennom handling at de brenner for det like mye som det Morten har gjort. Jeg er stolt av at han slo gjennom hos oss.
 12. Jeg sliter litt med å skille høner og egg her. 1. Enig i at vi trenger å spille oss mye raskere og mer besluttsomt gjennom midten, og at Tortol og Bo i tospann blir litt vel mye brems, samtidig som det skjer lite forutsigbart på kantene våre så lenge backene ikke bidrar slik systemet egentlig krever. men 2. Mangelen på en fungerende og innspilt spiss går vel ganske kraftig utover hva som finnes og skapes av rom? Når Edvardsen stikker kan forsvaret trygt konse utelukkende på ham så lenge spissen er nærmere å hindre mål enn å score ett. Og hvordan bygger man opp angrepsspill uten spiss? Hadde ikke resten av angrepsspillet vårt sett ganske annerledes ut om vi hadde hatt en Franck eller Adama der fremme?
 13. Petters historie og fordeling av oppgaver til side: Det må jo gå an å operere et sted mellom Vålerenga og Rosenborg når vi snakker om trenere. I Vålerenga kommer alle inn, får en stor sekk penger i hånda og tre år på å bygge et vinnerlag samma hvordan det går underveis. I Rosenborg regner de seg som så mye bedre enn alle andre at å ikke vinne alt fra dag én regnes som falitt. Å bygge lag tar tid. 2008-laget som diskuteres over her falt ikke i fanget på noen. Janne bygget fra daværende adecco, med innarbeiding av mønster forsterkninger på plass etter plass som passet inn i modellen. Jeg håper han er her for å gjøre det samme, men de forutsetningene man hadde da kommer nok aldri tilbake. Norsk fotball fløy nærmere og nærmere sola, gatene på Fornebo var belagt med gull og kredittkortene satt løst. Nå skal vi primært utvikle og selge spillere og heller håpe at vi får litt glede av dem underveis. Det betyr større gjennomstrømming, flere usikre kort, mindre kontinuitet og helt andre forutsetninger for å bygge stein på stein. Selv med noen store salg som kanskje holder økonomien i gang noen år, er vi fremdeles avhengige av å holde den mølla i gang i tilfelle vi får noen litt labrere årganger, og for å vise unge talenter at veien videre ikke er sperret. Om vi vil være optimister kan vi si at det er sånn vi må holde på frem til vi har ny stadion. Da blir det bedre. I mine mindre optimistiske stunder klarer jeg ikke å se at det skal bli så voldsomt mye bedre. Utover større billettinntekter de årene det går bra, og bedre VIP-fasiliteter som kanskje generer mer sponsorinteresse, har jeg ennå ikke skjønt hvordan en ny stadion vi selv ikke eier skal bli noen økonomisk revolusjon.
×
×
 • Create New...