Gå til innhold

I A Olsen


Anbefalte innlegg


1 time siden skrev geirti:

Det vi trenger mest av alt nå er en kort trenervisitt til...

Gimme langsiktighet pliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiis.

Så lenge den korte trenervisitten berger oss fra nedrykk må vi være positive.

Langsiktighet får vi nok av når vi først har rykket ned. Da er vi på lang sikt et OBOS-lag eller dårligere. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


På 16.5.2019 den 22.26 skrev Nr14:

Stiller meg undrende til den nesegruse beundringen for iao og at han ikke kan erstattes på 3 år er underlig. Hvis styreformann ikke har en erstatter klar som etterfølger etter iao har han ikke gjort jobben sin på etterfølgerplanlegging. 

Kirk var alene på topp på VG-børs i dag, selv syns jeg Emil og Hugo var like gode. Demidov, Daniel og Sandberg på delt andreplass sammen med  Hugo og Emil. En kamp og VG børs er selvfølgelig ikke alt, men gir en pekepinn på at IAO har hentet spillere som absolutt kan holde nivået! Vi er som alltid sårbare for skader, tåler ikke å ha så mange ute som vi har nå, særlig Aga burde vært litt unna en startoppstilling.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Sier litt om VG-børsen. Kirk fullstendig naken på dette nivået, selvom han hadde et par raid like før han heldigvis ble byttet ut. 1v1 defensivt det dårligste jeg har sett av en profesjonell fotballspiller

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Han har nå fått sin del av stemmer på forumet også, så ikke bare VG-børsen som er uenig med deg. Jeg men på ingen måte han er det beste jeg har sett i blått, men langt fra så dårlig som en del IAO-hatere her inne skal ha det til (husker ikke hvem, så mener i med dette å plassere deg i den kategorien)

Lenke til innlegg
Del på andre sider


16 timer siden skrev joogs:

Sier litt om VG-børsen. Kirk fullstendig naken på dette nivået, selvom han hadde et par raid like før han heldigvis ble byttet ut. 1v1 defensivt det dårligste jeg har sett av en profesjonell fotballspiller

 

Kirk var faktisk helt katastrofe. Godt han snart er ferdig. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

– Nå kan folk slenge dritt 24 timer i døgnet

okfjrq8weeqylkyynhaygypzb1q2y6z
 

Inge André Olsen og Stabæk vil starte et prosjekt for å gi spillerne verktøy for å takle mentale utfordringer. 

Foto: KNUT BJERKE

Stabæk innrømmer at de ikke har kunnet ta seg råd til mental trener, men nå skal klubben innlede et pilotprosjekt for å gjøre fotballspillerne bedre rustet til å takle mentale utfordringer.

04. juli 2019, kl 14:45

I onsdagens Budstikka uttalte Stabæks nye spiller Yaw Amankwah at han mener fotballen har undervurdert nytten av mental trening og at også ungdomsspillere kan ha nytte av dette. 

– En robust mentalitet kommer like godt med for 24-åringen som skal på sitt første jobbintervju, som for 19-åringen som skal debutere på landslaget. Nytteverdien av et fantastisk førstetouch for talentet som valgte en annen karrierevei er lik null, mener midtstopperen, som mener at teknikker til å regulere seg selv i pressede situasjoner og evnen til å takle nederlag er verdifullt for resten av livet.

Sportslig leder i Stabæk, Inge André Olsen er enig i at dette er et område det er viktig å fokus på. Under Fotballens festdag i fjor satte Stabæk nettopp fokus på psykisk helse. Olsen sier de ikke har hatt ressurser til å ansette noen mental trener i klubben, men sier de nå er i ferd med å starte et prosjekt for unge spillere. 

Sosiale medier

– Vi er ute i markedet og søker etter noe som ikke gir oss så stor kostnad, men som utstyrer spillerne med noen verktøy som kan gjøre at de står bedre rustet til å takle utfordringer, både i Stabæk og livet utenom fotballen. 

Olsen sier han tror det er større utfordringer rundt spillerne i dag enn for 10–15 år siden. 

– Nå er det flere faktorer – spesielt sosiale medier. Terskelen for å slenge dritt til mennesker virker lavere der. Spillerne lever av å prestere og det er enkelt å sende meldinger til dem om hvor bra eller dårlige de er. Det er en kompleksitet i meninger og plattformer som er mer utfordrende enn før. Hvis noen vil slenge dritt nå så kan de gjøre det 24 timer i døgnet, syv dager i uken. 

Gjennom Idrettens Helsesenter kan Stabæk og andre klubber søke eksperthjelp hvis spillere ønsker et ekstra tilbud. 

Olsen sier toppidrettsutøvere er flinke til å trene, sove og spise som de skal og at han tror de også ser nytten av å ha et apparat som kan hjelpe dem med det mentale rundt seg. 

– Derfor starter vi et opplegg nå, hvor det er noen spillere som er med som testpiloter, sier Olsen som legger til at han først senere i sommer kan konkretisere hva innholdet i opplegget blir. 

 

Mest tid utenom idrett

Øyvind Hammer har vært mental trener for skiskytterlegenden Ole Einar Bjørndalen. Han er nå engasjert i fredagens motstanderlag, Strømsgodset, som mental trener. 

– Ole Einar sa i et intervju da han snakket om mental trening at han syntes det var interessant at vi de første årene brukte 10–20 prosent av tiden på å snakke om idrett, mens 80–90 prosent var om livet utenfor. For å være god på fotballbanen må du ha det bra, harmoni og kontroll på det som omgir deg i livet. 

Hammer påpeker at fotball blir det siste du gjør i rekken. 

– Mye av det som foregår med fotballspillere er det som foregår rundt dem. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Blir bra med mental trener for spillerne, og det første han/hun må få prentet inn i skallen på spillerne er; Ikke les forum! Det tjener ikke til noe godt. Og det er viktig for forumets integritet at det ikke kommer noe moralpoliti som arresterer enhver som snakker fritt fra hjerte selv om det på sarte sjeler kan virke krenkende. Når det er sagt så er mitt inntrykk at forumet er en temmelig sivilisert arena, og hvor det gjerne er trenerne (les: Henning) og IA som får det meste av trykket. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Vi må også huske på at dette er idrettsutøvere som har mye press på seg. De vet selv at folk har forskjellige meninger om ulike spillere. Heldigvis er det ikke så alt for mange av de som kun slenger dritt om våre spillere her inne. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Dersom en føler for å kritisere en spiller, leder eller annet med tilhørighet til klubben er vel forumet kanskje den beste arenaen. Alternativene er etter min mening langt verre (på stadion, sosiale medier etc.).

Når det er sagt, så bør det være mulig å la kritikken, dersom en føler at den er heeeeelt er nødvendig å gi, være human og konstruktiv. Å henge ut noen hører ikke hjemme noe sted, heller ikke her på forumet.

Uansett et flott tiltak med mental trener! Kan komme godt med uavhengig av hva vi forumnisser måtte finne på å lire av oss. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Jeg kritiserer aldri spillere, men gjerne ledelsen. Det må de tåle. Jeg synes forøvrig at det sjeldent er noen som får kritikk på forumet. Alt for sjeldent, egentlig!

Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Del

I A Olsen
×
×
  • Opprett ny...