Gå til innhold

Nadderud


Gjest gladlaks
 Del

Anbefalte innlegg


 

Hadde akkurat en Høyredame på døren som lurte på hva min hjertesak var, Svar: Jeg har bare en sak jeg bryr meg om iforhold til dette valget. Få på plass Ny stadio på Nadderud så fort som mulig. Oppfordrer alle som er glade i Stabæk og som skulle komme i prat med en politiker å stresse viktigheten å få på plass en ny stadio på Nadderud nå

Hva svarte henne?
Hun var positiv, og skulle "ta det meg seg videre", så det kom ikke til noe polemikk rundt det. Noe som selvsagt heller ikke hadde vært særlig smart når du prøver å få deg kumulert inn. Skulle forøvrig gjerne hatt en oversikt over hvem som er positive og negative til ny stadio, så jeg hadde visst hvem man skulle satt kryss ved og hvem man skulle strøket.
Lenke til innlegg
Del på andre sider


 

Hva svarte henne?

Stadion er viktig ja, men det kan være greit å legge litt kroner i undervisning også. Norsk feks.

Norsk feks er ikke like godt som f.eks. norsk kjeks.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Fikk denne på mail fra idrettslaget ØHIL. Ser at han har rehabilitering/nytt Nadderud Stadion høyt på listen for neste periode....

 

Idretten, frivillige organisasjoner og kommunevalget.

Som styreleder av Bærum Idrettsråd siden 2010 og mangeårig styreleder og styremedlem i hhv. Hauger Fotballklubb, Bærum Sportsklubb og Stiftelsen Bærum Idrettspark i perioden 1985-2014, er jeg veldig opptatt av gode vilkår for idretten og våre frivillige organisasjoner innen kulturområdet.

Vi vet at det kommer stor krav til skoler, barnehager og eldreboliger i årene som kommer, vi er alle enige om at det er viktig. I tillegg er det viktig at noen i alle partier er opptatt av det som ikke er lovpålagt, slik at idretten og kulturen får gode vilkår til å utøve sitt samfunnsnyttige arbeid. Gjennom god dialog mellom Bærum Idrettsråd, klubbene og det politiske miljø, har vi fått til mye på få år:

· Bærum idrettspark

· Jar Isforum

· Nadderud Arena for håndball

· Kommunale midler til miljøvennlig energi på anlegg og klubbhus

· Økt driftsstøtte og aktivitetsstøtte (til tross for forslag om det motsatte)

· Plan for rehabilitering av kunstgressbaner

· Oppgradering av Sandvika stadion.

I neste periode ønsker jeg å jobbe for:

· Svømmeanlegg på Rud (50 meter og gjerne med stupetårn)

· Ferdigstillelse av ski/skiskytteranlegget ved Vestmarksetra

· Omfattende rehabilitering/nytt Nadderud Stadion slik at Stabæk og øvrige topplag fortsatt får lisens, sikre friidretten gode fasiliteter alternativt sted dersom Nadderud blir en rendyrket fotballarena

· Flere håndball-/idrettshaller i tilknytning til skolene

· Opprusting av Sandvika stadion og ishallene slik at forbundenes krav oppnås.

· At kulturorganisasjoner og idrettslag skal ha gode vilkår og økonomisk støtte

· At korpsene/kulturen skal få flere egnede lokaler til øving

· Sikrere skolevei rundt Evje skole (tar gjerne innspill om andre steder også)

· God integrering og jevnere bosetting av flyktninger i hele kommunen

· Reduserte klimagassutslipp fra kommunens virksomhet

· Flere innfartsparkeringsplasser for bil og sykkel

· At Bærum Sykehus skal være et godt sykehus for innbyggerne

· 1 time fysisk aktivitet hver dag i Bærumsskolen og at vi skal ha landets beste skole

· At kommunen etterlever vedtaket om å tilby overnatting på skoler når våre organisasjoner trenger det

· Sykkelstrategi med siktemål å bedre forholdene for syklister.

Politikk utformes selvsagt gjennom partiprogrammer som vedtas for fire år om gangen. Jeg har vært ivrig bidragsyter når det gjelder utformingen av partiprogrammet til Bærum Høyre for perioden 2016-2019. Enhver kommunestyrepolitiker må forholde seg til sitt partis program. Jeg går til valg på Høyres program med glede. I tillegg er det en viktig budsjettdebatt hver høst, og der utformes det mye politikk. Det behandles selvsagt også viktige saker i utvalgene, formannskapet og kommunestyret gjennom hele året. Politikere er valgt av folket, og skal være innbyggernes ombudsmenn. Det er plass til mye god politikk utenom partiprogrammet også.

Dersom du er opptatt av noe av det jeg er opptatt av, vil jeg sette pris på om jeg får din stemme på valgdagen. Enten ved et kryss utenfor mitt navn på 12. plass på Høyres liste, eller ved at du slenger opp mitt navn nederst på den stemmeseddelen du velger. Det vil være personer i idretten og organisasjonene som avgjør om jeg kommer inn. Ta gjerne kontakt hvis det er noe du brenner for eller lurer på, jeg setter pris på innbyggerkontakt.

Vennlig hilsen Dag Egil Strømme, mobil 900 86 016, e-post: d-egi@online.no

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Snakket med daglig leder igår. Han kunne med glede fortelle at nytt kunstgressdekke til gamlebanen er bestilt for utførelse i høstferien, uke 40/41. (Dette var ikke en direkte konsekvens av Dio-salget.)

 

Bra! Det betyr mye for veldig mange.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Ref hva Moe sa i budstikka i dag om hva de skal bruke pengene til

 

Det skal vi diskutere i både aksjeselskapet og klubben. Men nytt kunstgress på den ene banen vår er PRI 1. Kvitte seg med gammel gjeld er også viktig. Vi skal uansett ikke bli stormannsgale, avslutter Stabæk-leder Espen Moe.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


SV sin valgkampsavis dumpet ned i postkassa i dag. Fanesak om Telenor Arena og at det ikke vil være behov for en oppgradering av Nadderud når de har tvunget Stabæk ned på FBU igjen. Hadde ikke mye til overs for SV fra før. Den helsiden hjalp ikke på akkurat det

Lenke til innlegg
Del på andre sider


SV sin valgkampsavis dumpet ned i postkassa i dag. Fanesak om Telenor Arena og at det ikke vil være behov for en oppgradering av Nadderud når de har tvunget Stabæk ned på FBU igjen. Hadde ikke mye til overs for SV fra før. Den helsiden hjalp ikke på akkurat det

Nå skal jeg HVERTFAL ikke stemme på de.
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Det er vel uansett ikke mange i Bærum som stemmer på dem :-)

 

Har noen avisen og kan referere hva de skriver i en mer nøytral tone? Så vidt jeg husker var det ingen av partiene som sa de ville jobbe for ny Nadderud. Om SV vil kjempe for at Telenor Arena blir tilgjengelig for Stabæk er det vel fint? Jeg antar at Stabæk Fotball selv kan velge mellom gamle Nadderud og TA.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Nøyer meg med å gjengi siste avsnitt: "Sterke krefter i kommunen arbeider for ny elitestadion på Nadderud. Det vil innebære enorme utgifter for kommunen, eller at kommunen stiller med gratis tomter for utbyggerne slik at de kan finansiere en ny stadion med gratis boligtomter. Med andre ord utgifter for kommunen. Når Telenor Arena igjen brukes til fotball vil behovet for en ny eliteseriens bortfalle.Dermed vil kommen spare svært mye penger" Ber innstendig alle som er glade i Stabæk med SV sympatier (det må vel finnes en og annen) at de gjør det klart for partiet at de gjør det svært vanskelig å stemme på dem med en slik holdning i dette spørsmålet. For enhver Stabækfan er en stemme til SV det samme som å gjøre et lite harakiri. Det kan ikke understrekes nok hvor viktig det er for Stabæk som klubb å få på plass en ny stadio på Nadderud. Vi snakker om være eller ikke være som toppklubb. En sjelløs messehall på Fornebu er ikke noe bærekraftig alternativ

Endret av Offside
Lenke til innlegg
Del på andre sider


For noen år siden var det et være eller ikke være å få på plass en hall på Fornebu.

 

SV har 100% rett i at dette er kostnader for kommunen uansett hvordan man vrir på det. Om en utbygger er villig til å bruke 50 millioner på stadion for å få bygge ut tomter, da vil de også være villige til å bygge hundre ballbinger á 500' rundt omkring i kommunen.

 

I hvert fall har de baller til å si hva de mener, det er vel ikke andre partier som har sagt noe?

 

(I Oslo har Høyre, Ventre m.fl. akkurat bevilget 500 millioner til ny hockeyarena på Jordal. 500 millioner! Det er på toppen av de 300 millionene de nylig har gitt til Engas nye stadion. Totalt 800 millioner til toppidrett. Gudene vet hvor de fikk de pengene fra.)

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Men er det noe parti som Offisiellt sier at de vil jobbe for et nytt nadderud? "De kristne" sier at de vil åpne for en privat finansiert løsning.. Men jeg merker jeg er litt skeptisk til å stemme på dem merker jeg..

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Synes det er topp at Oslo kommune satser på idrett (det er på høy tid at Oslo får rustet opp Hockeyhallen sin fra '52) og kultur (jmf. Munch-museet i Bjørvika), og jeg håper at Bærum kommune gjør det samme. Det blir en stor kostnad selvfølgelig, men det er en stor kostnad som bør og må prioriteres. Og all den tid vi har noen av de beste skolene i landet, og det ikke er noe skrikende mangel på ballhaller så burde dette være en easybrainer. Stabæk er umåtelig viktig for en innflytterkommune som Bærum. Det representerer et felleskap og en møteplass som mange i en hektisk hverdag ønsker og prioriterer å ta del i, klubben gjør at mange barn identifiserer seg med sitt hjemsted på en positiv måte og er stolte av å ha et topplag å heie på (da jeg vokste opp heiet de fleste jeg kjenner på lag som Vålerenga, Rosenborg og Lillestrøm). På søndag er jeg overbevist om at majoriteten av Norges befolkning heier på Stabæk mot Rosenborg. Om ikke annet så for å beholde spenningen i Tippeligaen. Det blir en spesiell kveld, som jeg håper kan få Stabæk fans med SV sympatier til å se bort fra smålige ideologiske hensyn men tenke på Stabæks ve og vel når de putter inn stemmeseddelen mandag. Det er virkelig å ta kampen for et varmere samfunn. Har et sterkt ønske om at mine barn skal få oppleve Stabæk som et topplag også i fremtiden. Laget som våget å utfordre de ufordragelige storkapitalistene, og viste at David kan slå Goliat.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Bekymringsfullt at SAMTLIGE politiske partier i Bærum, bortsett fra De Kristne, mener at dagens Nadderud stadion er god nok, og at en eventuell ny stadion må finansieres av fotballen selv. (Ref. Budstikkas Valghjelper)

 

Det har vært påfallende lite fokus på denne saken i Budstikka nå i forkant av valget.

 

Er det virkelig sånn at ALLE partiene, bortsettfra DKR, mener at Stabæk selv skal måtte finansiere en ny stadion? Da har vi tung jobb foran oss, folkens!

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Er det ikke litt typisk at denne saken plasseres i kategorien valgflesk med begrenset nedslagsfelt? Virket som høyre var veldig for ny nadderud, men er vel gjerne større risiko forbundet med å markedsføre det som et politisk ståsted nå enn å tie? Dersom oppslutningen på tribunen er noen indikasjon på velgere med interesse for Stabæk osv. Har tro på at dette skyter fart når TA blir avklart og valget er over. DKR: Ny nadderud med to 8 meters statuer av IA og Bob ved hovedinngangen garanterer min stemme. Ala det her 4208286_std.jpg

Endret av steakhouse
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Det vil innebære enorme utgifter for kommunen, eller at kommunen stiller med gratis tomter for utbyggerne slik at de kan finansiere en ny stadion med gratis boligtomter. Med andre ord utgifter for kommunen. Når Telenor Arena igjen brukes til fotball vil behovet for en ny eliteseriens bortfalle.Dermed vil kommen spare svært mye penger"

 

De politiske overbevisningene er jo ganske tydelige når man klarer å se noe sånt som utgifter for kommunen. Jeg ville heller kalt det investeringer som gir avkastning. De planene vi har sett for Nye Nadderud og hele området rundt vil jo øke verdien betraktelig og sørge for nye skatteinntekter, og det hele skal jo finansieres av private. Ren gevinst for kommunen. Det som derimot kan regnes som utgifter er å tvinge Telenor Arena til en drift man taper mange penger på i stedet for en man tjener penger på.

 

Edit: Offside siterer SVs påstander, det er ikke hans egne utsagn. Jeg ser at det kunne bli litt uklart da jeg klippet ut et lite sitat fra innlegget hans.

Endret av Perfect 7
Lenke til innlegg
Del på andre sider


 

Det vil innebære enorme utgifter for kommunen, eller at kommunen stiller med gratis tomter for utbyggerne slik at de kan finansiere en ny stadion med gratis boligtomter. Med andre ord utgifter for kommunen. Når Telenor Arena igjen brukes til fotball vil behovet for en ny eliteseriens bortfalle.Dermed vil kommen spare svært mye penger"

 

De politiske overbevisningene er jo ganske tydelige når man klarer å se noe sånt som utgifter for kommunen. Jeg ville heller kalt det investeringer som gir avkastning. De planene vi har sett for Nye Nadderud og hele området rundt vil jo øke verdien betraktelig og sørge for nye skatteinntekter, og det hele skal jo finansieres av private. Ren gevinst for kommunen. Det som derimot kan regnes som utgifter er å tvinge Telenor Arena til en drift man taper mange penger på i stedet for en man tjener penger på.

 

Edit: Offside siterer SVs påstander, det er ikke hans egne utsagn. Jeg ser at det kunne bli litt uklart da jeg klippet ut et lite sitat fra innlegget hans.

Forbilledlig ryddig (man vil nødig bli tatt til inntekt for et slikt syn ; ), og jeg kunne ikke være mer enig!
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Nå er vel ikke Jordal til elite,men vil ha relativt god bredde. Forøvrig skal oslo realisere de fleste OL anleggene for å få oslo opp på et bra tilbud for bredde og elite.

Andre byer bygger ishaller til +/- 50 millioner. Da byrådslederen presenterte prosjektet var det med "bøtta skal hjem" og snakk om at håndballen kunne ha store kamper der. (Slik de allerede kan i Spektrum)

 

Dette er en eliteutbygging. Ville de gjort det for barn og unge kunne de bygget mange haller for de pengene.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Flertallet (som har brukt Budstikkas Valgomat), 56%, mener Stabæk bør få nye stadion som oppfyller Eliteseriekravene betalt av kommunen eller privat utbygger som får lov til å bygge leiligheter på området mot at de betaler for fotballstadion, mot 44% som mener at Nadderud stadion er bra nok som den er, og at fotballen selv får betale for en eventuell utbygging. Kilde: http://www.budstikka.no/valg2015/nyheter/nadderud-arena/strides-om-foyka-og-nadderud/s/5-55-152629

 

Lurer på hvor mange av de 44% som er innflyttere, Bærum SK-supportere eller sosialister.

 

Uansett er 56% et høyere tall enn jeg fryktet. Satser på at holdningen til de seriøse politiske partiene i Bærum endrer seg etter valget. Det virker som om alle partiene nå før valget mener at Nadderud er bra nok som den er, og at Stabæk får betale selv.

Endret av Slum
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Del

Nadderud
×
×
  • Opprett ny...