Gå til innhold

Nadderud


Gjest gladlaks
 Del

Anbefalte innlegg

  • 4 uker senere...

Hva betyr dette i praksis? At man kan søke om ambulerende skjenkebevilling i kioskene på stadion? Det krever vel en ganske stor omstrukturering av kioskpraksisen som eksisterer rundt om i Norge idag. Noen som vet hvordan de har gjort det i Stavanger og Mjøndalen?

Lenke til innlegg
Del på andre sider


I praksis vil det bli umulig å servere øl på tribunen uten også å ha aldersgrense og kontroll av leg på vei inn. De som har skjenkebevilgningen vil også være ansvarlige for at det ikke er 17-åringer som drikker øl kjøpt av andre. Da blir det ikke nok å ha kontroll i kiosken. 

Så eget øl-felt?

Lenke til innlegg
Del på andre sider


https://www.budstikka.no/fotball/na-kan-det-bli-alkoholservering-pa-nadderud-stadion/570400!/

Jon sier i denne artikkelen at det vurderes en slags folke vip utenfor stadion. Det er i mine øyne en liten skivebom. Det er jo mulighet for øl inne på stadion supportere har kjempet for i lang tid.

Får håpe klubben går i dialog med styret i ss før det lanseres noe. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Dette kan bli meget hyggelig! Regner med at man fortsatt ikke kan selge mens kampen er i spill, så byr vel på noen utfordringer.

Men så bra at det her kommer før byggestart på nye Nadderud.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Praktiske råd: arrangementer og festivaler

Typisk for denne kategorien er at den omfatter kortvarige arrangementer med et spesielt tema eller målgruppe. Mange er åpne for mindreårige. Arrangementene foregår ofte i lokaler som ikke først og fremst er lagd for skjenking, for eksempel i forsamlingshus eller utendørs. Det er ikke uvanlig at det er åpent for store menneskemengder.  I pauser i/mellom konserter o.l., kan det være stor pågang og kø for å få kjøpt alkohol. Personellet er ofte ufaglært, gjerne frivillige som er hentet inn for anledningen.

Hvordan forebygge skjenking til mindreårige?

Vurdering av alder kan være vanskelig. For barpersonell uten eller med lite erfaring og i en svært hektisk situasjon kan dette være særlig utfordrende.  Det kan være vanskelig å holde oversikt over drikking i lokalet/på området og hvorvidt mindreårige får tilgang til alkohol via andre gjester. Utendørsarrangementer – mulighet for å snike seg inn?

Eksempler på rutiner og tiltak:

  • Sette aldersgrense for inngang til arrangementet.
  • Ved arrangement uten aldersgrense – foreta alderskontroll ved inngang og bruke ulike stempel/armbånd for mindreårige. Ha et eget, avgrenset skjenkeområde med aldersgrense for inngang. Kun selge en enhet pr. person, slik at risikoen for deling med mindreårige reduseres.
  • Arrangere opplæring/kurs for alle ansatte/frivillige – gjennomgang av regelverk, rutiner og vurdering av alder/påvirkning. Krav om å gjennomføre Helsedirektoratets e-læringskurs for ansatte i skjenkebransjen.
  • Møte med alle ansatte/frivillige i forkant, med gjennomgang av rutiner.
  • Alle ansatte/frivillige har tilgang til rutiner under arrangementet, gjennom oppslag eller annet materiell.
  • Sikre at alle skjenkepunkter har en eller flere ansatte med erfaring fra skjenking.
  • Alderskontroll foretas både ved inngang og i baren.
  • Be om legitimasjon for alle som ser yngre ut enn 25 år. Ved tvil eller manglende legitimasjon nektes skjenking.
  • Bruke jevnlige vakt- eller rydderunder til å skaffe oversikt over hva som skjer i lokalet/området.
  • Dele informasjon om risikoatferd med andre ansatte, slik at de også kan følge med. 
  • Undersøke legitimasjon i god belysning. Bildelikhet og opplysninger sjekkes. Stille kontrollspørsmål. Kun godta godkjent legitimasjon, dvs. bankkort eller pass. Ved tvil, be om å få se flere legitimasjonskort e.l.
  • Aldersgrense og alderskontroll ved skjenking/inngang til skjenkeområde. Vakter og ryddepersonell har ansvar for å følge med på om mindreårige drikker i lokalet/på området, om gjester er åpenbart påvirket, samt følge opp eller melde i fra til riktig ansvarlig for oppfølging.

https://www.helsedirektoratet.no/tema/alkohol/guide-til-god-internkontroll-etter-alkoholloven

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Ølservering inne på dagens Nadderud kan bli problematisk. Øltelt utenfor tror jeg er det beste man kan håpe på der.

Men det bør være mulig å heve blikket og legge til rette for dette på nye Nadderud! Gjør som på konserter der øl kun kan kjøpes og nytes i og rundt egne kiosker/avgrensede områder.
Hva om for eksempel Onkel Blaa får 1-2 egne «puber» inne på stadion? En bak SS og en på hovedtribunen, eller noe slikt. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


4 timer siden skrev Flexi Knut:

Noen som vet hvordan de har gjort det i Stavanger?

I Stavanger har de en egen pub under/bak den ene tribunen. Den er åpen før kamp og i pausen. Det er en vekter i døren som sjekker leg. Det fungerer helt utmerket. Vi har fått adgang til puben som bortesupportere selv om vi ikke har billetter som er gyldig til inngangen der puben er. De har faktisk latt oss komme inn i pausen også. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


43 minutter siden skrev Bebe:

I Stavanger har de en egen pub under/bak den ene tribunen. Den er åpen før kamp og i pausen. Det er en vekter i døren som sjekker leg. Det fungerer helt utmerket. Vi har fått adgang til puben som bortesupportere selv om vi ikke har billetter som er gyldig til inngangen der puben er. De har faktisk latt oss komme inn i pausen også. 

Onkel Blaa pop-up-pub i Kikkertsvingen, med inngang fra «begge langsider»!

Lenke til innlegg
Del på andre sider


1 time siden skrev kkh94:

Med mindre dere har lyst å betale for at voksne skal stå i kioskene på Nadderud blir det nok øltelt. Russejentene kan ikke selge øl.

Russejenter som har fylt 18 år kan selge øl. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Vet ikke om jeg gidder å stå 10 minutter i kø i pausen for å få handlet halvliteren for så å bruk 2-3 minutter på å chugge. Men man skal aldri si aldri.

Tror linjemenn kan vente seg mer tyn hvis promillenivået går opp på stadion, så dette er en veldig god nyhet.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


14 minutter siden skrev Offside:

Med den koselige Onkel Blaa, Avd. TA, fortsatt friskt i minne, så håper jeg det blir butikk nok på Nadderud til at det finnes penger til å kjøpe inn øl og selge.

Gode gamle onkel graa.... 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Ølsalg før kamper på Nadderud er vel en viktig og betydelig inntektskilde for Onkel Blaa. Dersom vi heller samles i "Ølteltet" rett utenfor stadion, håper jeg det ikke fører til Onkel Blaa's død.

Jeg har vanskeligheter for å se hvor inne, etter inngangskontrollen at Ølsalget skal finne sted, vi har ikke plass. Skal det skje i f.eks Fansone teltet så må alle sjekkes i ingangen og det kommer til å skje rett før kamp, da vil det bli enda mer kø en det allerede er. Jeg synes egentlig det fungerer godt med Onkel Blaa og enkelte har veldig godt av å ikke få i seg alkohol på 2 timer. Av og til slippes det inn folk som kanskje er litt for mye beruset, men for det første har vi ikke skjenke bevilling, som kan ryke og så vet vi att de vil bli mer edru/mindre fulle etter hvert og at det er bedre å ha dem inne på området der vi har kontroll på dem, enn å la dem rave rundt i nabolaget og bedrive hærværk. (Det siste gjelder spesielt bortesupportere).  

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Del

Nadderud
×
×
  • Opprett ny...