Gå til innhold

Gammel blaa aargang!


superblaa
 Del

Anbefalte innlegg


Mande

Meling-Skjelvik-Hanche-Rogne

Brustad-Lumanza-Trondsen-Stengel-Kassi

Kamara Ohi

 

Dette laget hadde vunnet tippeligaen.

 

Tar ikke med spillere som f.eks. Dio og Thorsby fordi selv ikke en stor norsk klubb hadde klart å holde dem i Tippeligaen nå.

 

 

Edit: liten glipp med Kamara, tror fortsatt dette hadde holdt til gull. Det er sikkert noen jeg har glemt også...

Tviler uansett på at vi hadde klart å holde på et slikt lag og få det til å gå rundt økonomisk. Vi har tjent mye penger på stor rullering. Og samtidig minimert risiko.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Det er også veldig gledelig å se Birger Meling stå frem som han gjør på dette nivået. Ingen har vært i tvil om hva han kan gjøre offensivt, men i kveld er han rett og slett enormt god defensivt, sier Jesper Mathisen.

 

Håper STB får 50 prosent når han forsvinner fra Trondheim!

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Faen Birger, nå får du senke "guarden" litt i returoppgjøret mot Ajax, kan'ke ha "trønderne" inn i pengebingen EL (en del mindre enn den enorme CL-pengebingen, men etter norsk målestokk fortsatt ganske fett med penger).

 

#tokforgittatAjaxfikserbiffen

Endret av geirti
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Faen Birger, nå får du senke "guarden" litt i returoppgjøret mot Ajax, kan'ke ha "trønderne" inn i pengebingen EL (en del mindre enn den enorme CL-pengebingen, men etter norsk målestokk fortsatt ganske fett med penger).

 

#tokforgittatAjaxfikserbiffen

Hvorfor ikke?
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Det er da åpenbart ødeleggende for konkurransen i Eliteserien at et lag får et (enda større) økonomisk forsprang på de andre klubbene - forutsatt at jeg har forstått hva du siktet til.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Det er da åpenbart ødeleggende for konkurransen i Eliteserien at et lag får et (enda større) økonomisk forsprang på de andre klubbene - forutsatt at jeg har forstått hva du siktet til.

Vi tenkte på det samme men jeg tenker at det at vi kan få et lag ut i sluttspillet er positivt totalt sett for norsk fotball og rekrutteringen også til vår klubb av talenter. Det er sikkert delte meninger om dette.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Men hvor mange gode spillere vil spille i Eliteserien hvis ingen lag hevder seg i Europa? Færre utlendinger vil vurdere ligaen som attraktiv og yngre spillere vil dra ut tidligere. Alle nyter godt av bra UEFA-ranking. I tillegg drypper det litt på de andre klubbene når Rosenborg betaler bra for seg. Til slutt, er det gitt at Rosenborg vil bli enda mer suverene når kampbelastningen blir enda større? Greit nok at det har vært "spennende" med mange ujevne lag, men kvaliteten også på de andre lagene var bedre da Rosenborg var på sitt beste, det er bare å se på andre lags europacupresultater.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Økonomisk og sportslig tror jeg ikke det er så negativt for oss at de klarer det. Selv om de får mer penger føler jeg liksom at de ikke helt klarer å øke det sportslige styrkeforholdet mot de andre klubbene.

Men likevel elsker jeg det hver gang de driter seg ut, er mer på den måten jeg håper de ryker.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Selvfølgelig vil e-cup-suksess og økte økonomiske forskjeller føre til økte sportslige forskjeller. Rundt årtusenskiftet var RBK veldig gode, og veldig overlegne. De var godt i gang med en seiersrekke på 13 sesonger i ES (92-04), de var godt i gang med 8 strake CL-gruppespilldeltakelser (95-02). De hadde i løpet av de siste fem årene slått storheter som Real Madrid, Milan, Borussia Dortmund (rundspilt dem borte), nylig vunnet gruppespillet (99) og satt seg det tilsynelatende realistiske målet å bli blant Europas beste klubblag (var det topp 15 som var målet?).

 

Så hvordan kan jeg mene at dette ikke var gode nyheter for norsk fotball? Flott reklame for norsk fotball, lettere for spillere å komme seg ut, bittelitt mer penger til Eliteserien og høyere rankingpoeng til alle norske lag som kom seg ut i e-cupen (vi fikk jo tilogmed to norske lag i CL akkurat i 99-00-sesongen). Jo, fordi vi så en tydeligere og tydeligere tendens til at spillere som ville ut burde spille for Rosenborg en sesong eller to først - bruke de som et springbrett. Vi så tydeligere og tydeligere at Rosenborg, både ved hjelp av økte økonomiske muskler, men også takket være springbrett-tanken, kunne sope inn enhver motspiller de ønsket seg. Ofte uten å betale spesielt godt for seg. Så klubbene som gjorde det godt, risikerte å bli ribbet året etter, og man visste at uansett hvor godt man gjorde det, ville seriegull og CL-spill alltid være uaktuelt. Det er grenser for vår kult det er for en stor norsk klubb (etter norsk målestokk) å vite at selv om man satsa skikkelig (slik f.eks. Molde gjorde i -98), så ble det ikke gull av det. Vi satset skikkelig i -08, etter at RBK hadde brukt 4-5 år på å rote seg fullstendig vekk (By Rise ble sparket 2 runder før de tok seriegull fordi det ikke var overlegent nok, Knut Tørum ble sparket rett etter at de hadde slått Valencia borte osv), og fikk vårt velfortjente gull. Hadde RBK fortsatt vært i dytten, hadde vi sikkert havna 10 poeng bak dem - som vi gjorde i 98 med omtrent like mange poeng. Hvor kult hadde det vært? Det er ikke den fantastiske bronsen, med 16 seire og kun fem tap som gjør at vi husker -98, det er gullet, cupgullet. Selv om prestasjonen i serien var langt større, blir "10 poeng bak seriegullet" kun en stor prestasjon hvis man heier på Sogndal eller Kongsvinger eller andre lag som vet at de egentlig er på lånt tid i Eliteserien.

 

Hva med den sportslige utfordringen for RBK da? CL-kamper innimellom cup- og seriekamper utover høsten? Vel, det enkleste er å se på hvordan det gikk sist: i perioden 92-94, hvor de ikke hadde CL-kamper utover høsten vant de i snitt serien med 5 poeng. I den neste treårsperioden var det tett kampprogram med CL-kamper hver høst. Hvordan gikk så det? De vant plutselig serien med i snitt 13 poeng! Hvis man skal spekulere i årsaker, kan det være alt fra at de fikk økonomiske muskler til å holde en bredere stall til at de var mer attraktive for de aller beste spillerne fra de andre lagene. Faktum er hvertfall udiskutabelt. Det svekket dem ikke det minste, tvertimot, det sementerte den aller kjipeste perioden i norsk seriefotball. Den uten spenning om gullet, og med nesten alt nasjonalt fokus på ett klubblag.

Endret av geirti
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Med all respekt, men dette er som å høre SV og Rødt prate om ulikhet og et drømmesamfunn hvor ingen er rike og alle er middelmådige, for da er det ingen ulikhet. Når konkurransen er hardere skjerpes man. Hvis man ikke bryr deg om kvaliteten på ligaen, men kun at den er jevn kan man like gjerne finne seg en lavere divisjon å følge med på.

 

Jeg tror det er utelukkende bra for norsk fotball at det finnes profiler og gode lag i ligaen, og så får vi heller gjøre så godt vi kan for å jobbe enda smartere enn før. Se også hva som skjedde mot slutten av Rosenborgs periode, Eliteserien var mer attraktiv enn noen gang. Men nå er vi kanskje utenfor trådens tema.

 

Jeg sier ihvertfall som Reka, jeg kommer aldri til å snakke om hele Norges Rosenborg og ikle meg RBK-skjerf, men så lenge norske resultater i Europa er såpass begredelige som de er nå, er jeg glad for alle som leverer gode resultater i Europa. Med mindre det hadde vært snakk om LSK.....

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Hehe, det der var ett stykke langt innlegg som jeg ikke orket å fullføre. Sorry. I utgangspunktet er jeg helt enig i at mer penger gir større sportslige forskjeller, men følelsen min er at Rosenborg ikke klarer å utnytte alle innkjøpene sine like bra nå som i glansdagene. De får mer bredde som kommer veldig godt med når det blir mange kamper, men klarer ikke øke toppnivået sitt nevneverdig.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Dessuten er det mye morsommere å være den fattige klubben som klorer seg fast i toppen enn den grinete og sutrete rikingen som vender seg mot laget etter hvert poengtap. Vi har uansett ingen forutsetninger for å konkurrere økonomisk med RBK og de andre publikumslagene.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Skulle RBKs evt deltagelse i CL bidratt til å heve norsk fotball, måtte rundt 30% av bonusen gå til NFF og deles ut til de andre ES-lagene... nå er det jo fint at de bruker ca 50% av EL-bonus på norske klubber

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Med all respekt,

 

Allerede her har du den første tomme klisjeen du kommer med. All den tid det er folk her inne som stemmer på alle partier (hvertfall de 8-9 største), så er det ganske dumt å tro at dette forumet er et ekkokammer for noen som helst politisk retning.

 

Gjennom konkurranse får man vinnere og tapere. Og der ligger hele poenget med sport. Spenning rundt "hvem vinner?". Jo "hardere konkurranse", jo større forskjell vil det bli på vinnerne og taperne. Og til slutt kan man risikere at konkurransen ikke lenger er særlig interessant. Og da har vel egentlig sporten tapt?

 

Dette handler selvfølgelig ikke om å skulle forby RBK sin suksess, dette handler om hvorvidt det er smart eller dumt å heie på RBK i Europa for supportere av andre norske lag.

Endret av geirti
Lenke til innlegg
Del på andre sider


En tørr diskusjon med tørre argumenter jeg leser her.

 

Fotball og sport er for meg følelser og ikke regnskap, penger og kalkyler. Som i det meste annen idrett identifiserer jeg meg med det som er meg nært og har naturlig nok Stabæk som et soleklart favorittlag. Når et annet lag representerer Norge internasjonalt engasjerer det meg og det føles helt naturlig å heie på dem. Jeg elsker sportslige prestasjoner og synes det er jævlig gøy når et norsk lag presterer så bra borte mot Ajax. Hva pengene har å si for RBK tenker jeg ikke på når jeg ser på fotball, og de vil jo uansett ha mest ressurser i Norge, så det har ikke så mye å si fra eller til. Det eneste som gjør litt vondt inni meg er å se Kåre Ingebrigtsen ha suksess, det selvgode sutretrynet klarer jeg ikke å unne stort...

 

For å bringe tråden back on track; jeg har blitt glad i typer som Meling og blir derfor stolt på vegne av Stabæk når jeg ser han spille som i går. Selvfølgelig heier jeg frem Birger Meling. Synes og det er kult å se så mange Stabæk-produkter ha suksess.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Trenger ikke å holde med RBK, men det går ann å anerkjenne at de gjorde en god prestasjon mot Ajax likevel og glede seg over at et par tidligere blaa spillere gjorde en solid figur. Det er grei å ha i mente at de har dundret inn 30 miller i norsk fotball i sommer også.

 

Men når vi er tilbake som tittelutfordrere endres dynamikken seg litt selvsagt.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Selvfølgelig vil e-cup-suksess og økte økonomiske forskjeller føre til økte sportslige forskjeller. Rundt årtusenskiftet var RBK veldig gode, og veldig overlegne. De var godt i gang med en seiersrekke på 13 sesonger i ES (92-04), de var godt i gang med 8 strake CL-gruppespilldeltakelser (95-02). De hadde i løpet av de siste fem årene slått storheter som Real Madrid, Milan, Borussia Dortmund (rundspilt dem borte), nylig vunnet gruppespillet (99) og satt seg det tilsynelatende realistiske målet å bli blant Europas beste klubblag (var det topp 15 som var målet?).

 

Så hvordan kan jeg mene at dette ikke var gode nyheter for norsk fotball? Flott reklame for norsk fotball, lettere for spillere å komme seg ut, bittelitt mer penger til Eliteserien og høyere rankingpoeng til alle norske lag som kom seg ut i e-cupen (vi fikk jo tilogmed to norske lag i CL akkurat i 99-00-sesongen). Jo, fordi vi så en tydeligere og tydeligere tendens til at spillere som ville ut burde spille for Rosenborg en sesong eller to først - bruke de som et springbrett. Vi så tydeligere og tydeligere at Rosenborg, både ved hjelp av økte økonomiske muskler, men også takket være springbrett-tanken, kunne sope inn enhver motspiller de ønsket seg. Ofte uten å betale spesielt godt for seg. Så klubbene som gjorde det godt, risikerte å bli ribbet året etter, og man visste at uansett hvor godt man gjorde det, ville seriegull og CL-spill alltid være uaktuelt. Det er grenser for vår kult det er for en stor norsk klubb (etter norsk målestokk) å vite at selv om man satsa skikkelig (slik f.eks. Molde gjorde i -98), så ble det ikke gull av det. Vi satset skikkelig i -08, etter at RBK hadde brukt 4-5 år på å rote seg fullstendig vekk (By Rise ble sparket 2 runder før de tok seriegull fordi det ikke var overlegent nok, Knut Tørum ble sparket rett etter at de hadde slått Valencia borte osv), og fikk vårt velfortjente gull. Hadde RBK fortsatt vært i dytten, hadde vi sikkert havna 10 poeng bak dem - som vi gjorde i 98 med omtrent like mange poeng. Hvor kult hadde det vært? Det er ikke den fantastiske bronsen, med 16 seire og kun fem tap som gjør at vi husker -98, det er gullet, cupgullet. Selv om prestasjonen i serien var langt større, blir "10 poeng bak seriegullet" kun en stor prestasjon hvis man heier på Sogndal eller Kongsvinger eller andre lag som vet at de egentlig er på lånt tid i Eliteserien.

 

Hva med den sportslige utfordringen for RBK da? CL-kamper innimellom cup- og seriekamper utover høsten? Vel, det enkleste er å se på hvordan det gikk sist: i perioden 92-94, hvor de ikke hadde CL-kamper utover høsten vant de i snitt serien med 5 poeng. I den neste treårsperioden var det tett kampprogram med CL-kamper hver høst. Hvordan gikk så det? De vant plutselig serien med i snitt 13 poeng! Hvis man skal spekulere i årsaker, kan det være alt fra at de fikk økonomiske muskler til å holde en bredere stall til at de var mer attraktive for de aller beste spillerne fra de andre lagene. Faktum er hvertfall udiskutabelt. Det svekket dem ikke det minste, tvertimot, det sementerte den aller kjipeste perioden i norsk seriefotball. Den uten spenning om gullet, og med nesten alt nasjonalt fokus på ett klubblag.

Kunne ikke vært mer enig. Jeg holder kun med ett norsk lag, og bryr meg overhodet ikke om de andre, unntatt når RBK spiller. Da holder jeg alltid med det andre laget.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


 

Selvfølgelig vil e-cup-suksess og økte økonomiske forskjeller føre til økte sportslige forskjeller. Rundt årtusenskiftet var RBK veldig gode, og veldig overlegne. De var godt i gang med en seiersrekke på 13 sesonger i ES (92-04), de var godt i gang med 8 strake CL-gruppespilldeltakelser (95-02). De hadde i løpet av de siste fem årene slått storheter som Real Madrid, Milan, Borussia Dortmund (rundspilt dem borte), nylig vunnet gruppespillet (99) og satt seg det tilsynelatende realistiske målet å bli blant Europas beste klubblag (var det topp 15 som var målet?).

 

Så hvordan kan jeg mene at dette ikke var gode nyheter for norsk fotball? Flott reklame for norsk fotball, lettere for spillere å komme seg ut, bittelitt mer penger til Eliteserien og høyere rankingpoeng til alle norske lag som kom seg ut i e-cupen (vi fikk jo tilogmed to norske lag i CL akkurat i 99-00-sesongen). Jo, fordi vi så en tydeligere og tydeligere tendens til at spillere som ville ut burde spille for Rosenborg en sesong eller to først - bruke de som et springbrett. Vi så tydeligere og tydeligere at Rosenborg, både ved hjelp av økte økonomiske muskler, men også takket være springbrett-tanken, kunne sope inn enhver motspiller de ønsket seg. Ofte uten å betale spesielt godt for seg. Så klubbene som gjorde det godt, risikerte å bli ribbet året etter, og man visste at uansett hvor godt man gjorde det, ville seriegull og CL-spill alltid være uaktuelt. Det er grenser for vår kult det er for en stor norsk klubb (etter norsk målestokk) å vite at selv om man satsa skikkelig (slik f.eks. Molde gjorde i -98), så ble det ikke gull av det. Vi satset skikkelig i -08, etter at RBK hadde brukt 4-5 år på å rote seg fullstendig vekk (By Rise ble sparket 2 runder før de tok seriegull fordi det ikke var overlegent nok, Knut Tørum ble sparket rett etter at de hadde slått Valencia borte osv), og fikk vårt velfortjente gull. Hadde RBK fortsatt vært i dytten, hadde vi sikkert havna 10 poeng bak dem - som vi gjorde i 98 med omtrent like mange poeng. Hvor kult hadde det vært? Det er ikke den fantastiske bronsen, med 16 seire og kun fem tap som gjør at vi husker -98, det er gullet, cupgullet. Selv om prestasjonen i serien var langt større, blir "10 poeng bak seriegullet" kun en stor prestasjon hvis man heier på Sogndal eller Kongsvinger eller andre lag som vet at de egentlig er på lånt tid i Eliteserien.

 

Hva med den sportslige utfordringen for RBK da? CL-kamper innimellom cup- og seriekamper utover høsten? Vel, det enkleste er å se på hvordan det gikk sist: i perioden 92-94, hvor de ikke hadde CL-kamper utover høsten vant de i snitt serien med 5 poeng. I den neste treårsperioden var det tett kampprogram med CL-kamper hver høst. Hvordan gikk så det? De vant plutselig serien med i snitt 13 poeng! Hvis man skal spekulere i årsaker, kan det være alt fra at de fikk økonomiske muskler til å holde en bredere stall til at de var mer attraktive for de aller beste spillerne fra de andre lagene. Faktum er hvertfall udiskutabelt. Det svekket dem ikke det minste, tvertimot, det sementerte den aller kjipeste perioden i norsk seriefotball. Den uten spenning om gullet, og med nesten alt nasjonalt fokus på ett klubblag.

Kunne ikke vært mer enig. Jeg holder kun med ett norsk lag, og bryr meg overhodet ikke om de andre, unntatt når RBK spiller. Da holder jeg alltid med det andre laget.

WORD!

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Å spille i europa blir lettere om norske lag gjør det bra i europa. Så håper alltid at norske lag gjør det bra i europa. Europa er artig og økonomisk gunstig for små lag fra Norge. Europa.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Del

Gammel blaa aargang!
×
×
  • Opprett ny...