Gå til innhold

Gammel blaa aargang!


superblaa
 Del

Anbefalte innlegg


50 minutter siden, stephanois skrev:

Det begrenser seg jo hvor mange man kan ta vare på i all evighet da. I påvente av at de kanskje tar steget.

Riktig, vi har jo Thorstvedt som også gjør sakene sine veldig bra i Viking. Var det årets OBOS-talent han vant? Vi har jo vært ganske tålmodige med Emil Bohinen, Marutiz-Hansen og Morten Renå Olsen, forhåpentligvis viser de hvorfor snart. Bohinen synes jeg dog har gjort sakene sine veldig bra de gangene han har fått sjansen. 

Og av det jeg har sett av Marcus Mehnert: Utvilsomt et talent, men jeg har vanskelig for å se for meg at han noen gang kommer til å score tosifret i Eliteserien. Han er jo veldig tydelig hentet inn som en spennende squad-spiller i Brann. Og holder Bamba og Skålevik seg skadefrie blir det nok svært få eliteserieminutter på han. Hos oss har vi Mauritz-Hansen og Aga som skal fylle samme rolle. Vi har ikke plass. Og per dags dato har vi en bedre spissrekke enn Brann uansett. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


40 minutter siden, blaasoldat skrev:

Jeg har etterspurt det tidligere! Hvorfor har vi ikke en sammarbeidsklubb? Type i 1 div, hvor vi kan gjøre akuratt det der?

låne ut og hente tilbake våre nest beste talenter?

Tipper økonomi er grunnen ( som det oftest er for oss). Låner vi noen ut til en samarbeidsklubb er de fortsatt på lønningslista vår.
Spillere som Lundemo, Pellegrino, Berge, Sakohr,osv velger også heller Lsk og Vif med en mer stabil økonomi når velger lag...

En samarbeidsklubb ønsker vel å få noen økonomiske goder for samrabeidet også, har vi råd til det?
 

Endret av dirtyharry
Lenke til innlegg
Del på andre sider


11 minutter siden, Anderson skrev:

Premier League-stjerna lever alene i Østerrike. Det eneste han vil er å komme tilbake til Norge Somen Tchoyi (35) var stjerne i Premier League og én av Stabæks gullhelter i 2008. Nå vil kameruneren tilbake til Norge. Speideren som oppdaget han mener det er et rop om hjelp.

På midten av 2000-tallet tipser speider Stig Torbjørnsen norske klubber om to kamerunske spillere. Den ene er Arnaud Monkam, kåret til årets unge spiller i den kamerunske toppserien i 2005. Monkam får kontrakt med Brann og får én offisiell A-lagskamp for bergenserne. På dette tidspunktet er han en bedre spiller enn Tchoyi, ifølge Torbjørnsen. Videre spiller Monkam to sesonger for Løv-Ham i 1. divisjon, før han returnerer til Kamerun. Det gikk nok ikke helt som Monkam håpet på i Norge. For hans landsmann gikk det mye bedre. Somen Tchoyi gjør seg bemerket ved å spille med verdens minste leggskinn og strømpene dratt langt nedover leggene, i tillegg til å være en meget god fotballspiller. Etter en og en halv sesong i Odd, der han tidvis sliter og ikke klarer å slå gjennom, tar Stabæk sjansen på å kjøpe ham i 2006. Det kommende året er Tchoyi sterkt delaktig når Stabæk tar sølv, og året etter imponerer han såpass mye i Stabæks gullsesong at han blir solgt videre til den østerrikske toppklubben Red Bull Salzburg. Hat trick Tchoyi fortsetter å prestere i Østerrike. I 2010 går turen videre til West Bromwich og Premier League. Hans første mål kommer på Old Trafford. Edwin van der Sar i Manchester United-buret klarer ikke å holde et innlegg fra Chris Brunt, og det utnytter Tchoyi. Han er mer oppmerksom enn Patrice Evra, Nemanja Vidic, Rio Ferdinand og Rafael i Uniteds forsvar når han aner faren og setter ballen i det tomme målet. Han bidrar altså sterkt til at West Bromwich tar med seg ett poeng fra Old Trafford mot et United-lag som senere blir seriemestere den sesongen. 2-2-kampen mot Tchoyi og West Bromwich - der Wayne Rooney og Paul Scholes er blant innbytterne - er Uniteds eneste poengtap på Old Trafford i gullsesongen. Samme sesong scorer han hat trick mot Newcastle. Det er i det hele tatt mye å glede seg over for Somen Tchoyi på denne tiden. Etter årene i England følger en halv sesong i Bundesliga for Augsburg. Deretter går turen tilbake til Østerrike. Og etter hvert nedover i det østerrikske divisjonssystemet. Denne sesongen har 35 år gamle Tchoyi spilt for ASW Taxham på nivå seks. Alene i Østerrike Når Dagbladet tar kontakt med Tchoyi er det en lavmælt og ikke spesielt lykkelig kameruner som svarer. Når vi ber han om å fortelle om hva han gjør i dag, i tillegg til å spille fotball, svarer han følgende: - Ikke så mye. Jeg lever alene i Østerrike. Jeg vet ikke når solen kommer neste dag. Jeg er en krokodille. Etter hvert utdyper han mer. Han forteller om drømmene sine og hva han har lyst til å drive med nå som han ikke driver med toppidrett mer. - Jeg vil vise unge spillere hva som må til for å bli god i fotball. Hvis du ikke har en som viser deg hvordan du skal få det til, er det vanskelig å ta steget helt opp til toppfotballen. Fotball er det eneste jeg kan. Tchoyi har gode minner fra Norge og lengter tilbake til landet han bodde i fra 2006 til 2008.

 

- Du kan skrive at jeg fortsatt ser etter en mulighet til å komme tilbake til Norge. Så kan jeg vise unge spillere hvordan de blir gode. En gang var jeg selv en sånn spiller som ville opp og frem. Først i Norge, og så i Østerrike. Hvis jeg hadde hatt muligheten ville jeg dratt til Norge i morgen. Folk elsket meg der. Drømmen min er å utvikle unge spillere, og jeg vil utvikle en ung spiller til å bli en megastjerne. Tchoyi sier at han har fått tilbud som han har takket nei til som spiller, blant annet fra Kina. På spørsmål om hvorfor han takket nei, er svaret at han «ikke ville» og at «du noen ganger må la livet lede deg til ting». - Jeg kjenner Inge André Olsen i Stabæk, Jan Frode Nornes i Odd og speider Stig Torbjørnsen fra min tid i Norge. Inge sa at det bare var å komme, men at de ikke har penger til å betale meg. Jeg har ringt ham noen ganger uten at han har svart. Kanskje jeg irriterer ham. - Rop om hjelp Vi tar kontakt med nevnte Stig Torbjørnsen, speideren som oppdaget Tchoyi i Kamerun og tipset Odd om at de burde hente ham for 13 år siden. Torbjørnsen jobber i dag som speider i den svenske klubben IFK Norrköping. Han har ikke særlig stor tro på at Tchoyi har en framtid i Norge. - Jeg ser ikke noen grunn til at han skal være bedre enn andre som trener. Tchoyi kunne kanskje vært med og hjulpet en hovedtrener, men han har ikke noe mer erfaring eller kompetanse enn en hvilken som helst utdannet nordmann med trenerkurs. Jeg tror dette bare er et rop om hjelp. Alle som har vært i Norge vil tilbake til Norge, fordi det er det beste landet å bo i.

Torbjørnsen forteller at han aldri hørte noe fra Tchoyi mens han spilte i Premier League og var på toppen av sin karriere. - Jeg synes han er heldig som bor i Østerrike, og ikke i Kamerun. Det er mange som har det verre enn Tchoyi. - Han sier at fotball er det eneste han kan? - Det er riktig. Og det virker som han trenger hjelp. Men personlig er jeg ikke interessert i å hjelpe. Vil være «happy» Tchoyi vil bare komme i gang med noe. Han vil gjøre noe som fører til at han blir «happy». Han sier at han skulle ønske at han var 25 år igjen. Tchoyi har også holdt litt kontakt med Morten Skjønsberg, hans gamle lagkamerat i Stabæk. - Jeg bare venter på et anrop fra Norge. Alle jeg ringer sier at jeg må vente og se. Noen må gi meg sjansen. Da kommer jeg til å ta den. Med alt jeg har vunnet og fått til på fotballbanen kan jeg vise unge spillere hvordan de skal bli gode. De trenger kvalitet i treningen hvis de vil spille i store ligaer. Tchoyi tar en liten pause og tenker litt, før han legger til: - Kanskje noen vil få øynene opp for meg nå som jeg uttaler meg til Dagbladet.

Inge André Olsen har ikke besvart Dagbladets gjentatte henvendelser.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


1 time siden, dirtyharry skrev:

Tipper økonomi er grunnen ( som det oftest er for oss). Låner vi noen ut til en samarbeidsklubb er de fortsatt på lønningslista vår.
Spillere som Lundemo, Pellegrino, Berge, Sakohr,osv velger også heller Lsk og Vif med en mer stabil økonomi når velger lag...

En samarbeidsklubb ønsker vel å få noen økonomiske goder for samrabeidet også, har vi råd til det?
 

Er det sånn at de vi låner ut til f.eks strømmen fjernes fra våre lønningslister?

For samarbeidsklubben er det en vinn/vinn situasjon, få låne gode talenter/spillere gratis og tilgang til en større klubb med trenere/ledelse etc.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

På ‎20‎.‎12‎.‎2018 den 15.40, Hushovd skrev:

Kontrakten går ut til sommeren. Kan vi håpe på at han blir solgt i januar slik at Stabæk får eventuelle % av summen?

fra VG: 

 

Thorsby på vei til Serie A

Morten Thorsby (22) skal være på vei til italienske Sampdoria. Det melder den Corriere dello Sport-journalisten, Aldredo Pedullá. 

Journalisten skriver på Twitter at klubben er enig med Thorsby om en avtale fra sommeren av når Thorsbys kontrakt med Herenveen går ut, men at overgangen kan gjennomføres i januar om klubbene blir enig. 

Sampdora ligger på 7. plass i Serie A.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Om det skjer i januar blir det nok ikke store salgssummen uansett.

Men, herregud så fett for Morten! Jeg gleder meg til du kommer tilbake for å ta noen år i Stabæk på tampen av en lang og merittspekket karriere!

Endret av enda en jævla islending
jeg et ord
Lenke til innlegg
Del på andre sider


På 11.1.2019 den 18.31 skrev Håvard:

Vi har så stort gjennomtrekk de siste årene at vi snart har gamle kjente i annenhver klubb.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


26 minutter siden skrev Nr14:

Sånn er det med strategien vi har kjørt om å være norsk fotball sin farmerklubb.

Hadde vi bare hatt økonomi til å H vår egen farmerklubb vi kunne sende talentene til for modning...

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Så lenge Herenveen presser Sampdoria for å få mest mulig penger, og virker som de heller vil straffe Thorsby enn å få litt småpenger, tror jeg det utlånet evt blir til Molde eller Rosenborg ?

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Del

Gammel blaa aargang!
×
×
  • Opprett ny...