Gå til innhold

Gammel blaa aargang!


superblaa
 Del

Anbefalte innlegg

  • 2 uker senere...

Har klippet ut i blaa heltene: https://www.vg.no/sport/fotball/i/dORnvw/svenskene-som-herjet-i-eliteserien-dette-gjoer-de-i-dag

SVENSKENE SOM HERJET I ELITESERIEN – DETTE GJØR DE I DAG

Tobias Linderoth

Født 21. april 1979. Spilte for Stabæk i 1999 til 2001. Midtbanespilleren fikk 76 landskamper, og scoret to mål, for Sverige.

Han ble hentet til Stabæk fra Elfsborg som 19-åring av faren Anders Linderoth, som da var trener i klubben. I sin defensive midtbanerolle imponerte han stort på Nadderud, og ble solgt til Everton for nærmere 40 millioner kroner.

Skader ødela mye i Premier League, men han ble kaptein og nøkkelmann for FC København i tre sesonger på midten av 2000-tallet. Han la opp etter tre sesonger, og veldig få kamper i tyrkiske Galatasaray for å satse på en trenerkarriere.

– Hvordan ser du tilbake på tiden i Stabæk?

– Det var en fantastisk tid for meg som ung spiller. Jeg fikk tid til å utvikle meg både fysisk, og fotballmessig i en veldig bra klubb og på et bra lag.

– Hva er det beste minnet fra den tiden?

– Jeg har ikke et spesifikt minne, men det var veldig bra både sportslig og privat. Laget fungerte bra både på og utenfor banen, og det jobbet fine folk i klubben. Alt dette bidro til en veldig positiv opplevelse.

– Hvilke lagkamerater har du kontakt med?

– Jeg holder kontakten med mange av dem på Facebook. Chippen (Christian Wilhelmsson) snakker jeg stadig med, og så har jeg kontakt med mange gjennom jobben innen fotballen som jeg fortsatt er en del av. Stabæk inviterer stadig gamle spillere til kamper, men jeg har dessverre ikke hatt anledning. på grunn av jobben min.

– Hva gjør du i dag?

– Jeg er trener i Elfsborg, og har ansvaret for klubbens U19 og U21-lag.

– Hva tenker du om kampen mellom Norge og Sverige?

– Det blir en spennende landskamp, og jeg tror den blir jevn og tøff. Det er kult med Lagerbäck, som jeg jobbet med i mange år – en av de beste trenerne jeg har hatt. Men jeg holder med Sverige så klart.

Christian Wilhelmsson – kjent som «Chippen»

Født 8. desember 1979. Spilte litt over tre sesonger i Stabæk fra 2000 til 2003. Spilte for en rekke klubber etterpå – blant andre Anderlecht, Nantes, Roma og Deportivo La Coruna. Scoret ni mål på 79 landskamper for Sverige.

Den tekniske vingen kom til Stabæk fra Mjällby som 20-åring, og ble raskt en yndling på Nadderud. Det ble 25 seriemål, og mye moro før Anderlecht kjøpte ham sommeren 2003. «Chippen» spilte for en rekke, og i 2008 signerte han en meget lukrativ avtale med Al-Hilal FC i Saudi-Arabia.

– Hvordan ser du tilbake på tiden i norsk fotball?

– Ettersom det var mitt første steg i karrieren, så var det aldeles utmerket. Det var et stort steg for å utvikle meg videre, og Anders Linderoth var trener. Det gjorde eventyret i Norge til en fantastisk tid.

– Hva er ditt beste minne fra tiden i Stabæk?

– Jeg har mange fine minner, men det var ekstra spesielt da vi spilte mot Anderlecht, som senere ble min nye klubb.

– Har du kontakt med mange av dine gamle lagkamerater fra tiden i Norge?

– Ikke veldig mye. Jeg har vært tilbake et par ganger og spilt vennskapskamper med mine gamle lagkamerater.

– Hva jobber du med nå i dag?

– Jeg har to firmaer i Dubai, og tilbringer mye av tiden der. Jeg eier et firma i byggebransjen, og et som driver med sports management. Jeg jobber også mye i Saudi-Arabia med «PIF» (Saudi Public investment Fund). Der skjer det enormt mye, og det er veldig lærerikt og spennende.

– Hva tenker du om landskampen mellom Norge og Sverige?

– For å være helt ærlig har jeg ikke tenkt så mye på det. Men det er alltid morsomt med landskamper mellom nabolandene, det gir kampene litt ekstra krydder.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Også tydelig at Tobbe vurderer vennskapet med Chippen høyere enn vice versa...

Linderoth:

5 timer siden skrev Morriz:

– Hvilke lagkamerater har du kontakt med?

– Jeg holder kontakten med mange av dem på Facebook. Chippen (Christian Wilhelmsson) snakker jeg stadig med.

Chippen:

5 timer siden skrev Morriz:

– Har du kontakt med mange av dine gamle lagkamerater fra tiden i Norge?

– Ikke veldig mye.

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Så det ikke så mye på farta, men la merke til at spillet hans ikke akkurat har fått flere dimensjoner. Vi har allerede en spiss som kan løpe fort, og han kan gjøre mye annet også. I tillegg har vi en kant som kan løpe veldig fort på skadestua.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


10 minutter siden skrev Øistein:

Lagt opp?

El Ghanassy er pdd på utlån fra Nantes til Al-Raed (Saudi Arabia). Ett mål på sytten kamper i inneværende sesong.. Sist å se på banen 29. januar. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Bradleys LAFC topper MLS og har fått som egen dokumentarserie (se Nicolai Næss tråd under Blaa). Los Angeles har forøvrig fått sin potensielle derbyklassiker i El Trafico .... starring 3 gamle blaa helter; 

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Del

Gammel blaa aargang!
×
×
  • Opprett ny...