Gå til innhold

Hall of Fame


elaang
 Del

Anbefalte innlegg


Jeg tilltater meg å tro at den gruppen er kvalifisert til å velge folk inn i Hall of Fame, minst på høyde med de fleste av dem som primært bidrar med fyllerør og ralling, og som har fulgt klubben i ti år, fem år eller to år.

 

Jeg må si at det var en ganske god forklaring, og er mer tilbøyelig til å akseptere valget av Alan nå. Kriteriene burde uansett skrives om, siden det er 100 % naturlig å tro at "den aktive karriere" betyr fotball på toppnivå, og ikke bare fotball i Stabæk.

 

Men det var ikke det jeg egentlig ville si. Det jeg ville si, og grunnen til at jeg har quotet det jeg har quotet, er at det er en jævlig dårlig idé å komme med fornærmelser til oss i Stabæk Support, når du er her for å forklare et valg du har gjort!

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Ingo,

 

Først:

 

Jeg skjønner at fristelsen for å sparke litt tilbake er stor etter å ha lest et par sider med irritasjon over at Alan kom inn i Hall Of Fame. Likevel er det ikke den beste idéen å svare med å smått nedlatende kalle de mest trofaste supporterne (som ikke trenger folk som Alanzinho på banen for å komme på kamp) for "folk som primært bidrar med fyllerør og ralling." (Selv om det sikkert ofte virker sånn ;))

 

Jeg skal ikke nedvurdere verken din, Peder Madsens eller Schelvans lojalitet og kjærlighet til klubben. Jeg skal ikke konkurrere med antall år heller, jeg er bare på mitt 13 år og kan selvfølgelig ikke si noe på det punktet. Dere kan sikkert mye mye mer enn meg hva gjelder Stabæk, men jeg liker ikke helt å avskrive folk som er glad i klubben bare fordi de ikke har hatt mulighet til å følge klubben lenger enn 10, 5 eller 2 år. Akkurat der trekker vi jo i samme retning. Samme om det er 3 eller 60 år, det viktigste er jo at vi er glad i klubben.

 

Når det gjelder setene, så er vi jo ikke dumme. Vi skjønner såklart at plasseringen vår vanskeliggjør det og at folk ikke kan skru opp og ned seter i øst og vest. Klart det GÅR å stå på et setefelt, vi gjør det jo hele tiden. Selv om jeg på tross av engasjert hopping ikke er den med mest skrubbsår etter setefester, så er det seter vs. ikke seter to verdener. Det største problemet vårt i år har jo derimot vært at vi ikke fikk gjort jobben vår skikkelig der vi sto. Da får seter være seter for nå. Å ikke bli overdøvet av den gamle trommisen i Skien skolekorps som glemte å levere tilbake basstrommen var viktigere :)

 

Jeg kan bare snakke for meg selv når det gjelder Alan, men det er mulig flere er enig:

 

Ingen her kan vel egentlig si noe annet enn at Alans innsats på banen for Stabæk var fantastisk, at han bidro sterkt til sølv og gull sier jeg heller ingenting på. Å skulle sammenligne enkeltmannsbetydningen med hva Steners betød (selv med alle assistene) på den måten blir feil, for Steners driblet ikke av 6 mann (med familie) og satte ballen i mål, han var heller ingen medieyndling som fikk en mobiltelefon for hver kamp han spilte. TV2-panelet snakket aldri time opp og time ned om hvor fantastisk han var.

 

Det dette går på, er måten han behandlet klubben. Nå skal ikke jeg begynne med hva som er ekte supportere eller ikke, for den diskusjonen fører veldig lite med seg. Likevel kan jeg driste meg til å si at klubben Stabæk er viktigere for meg enn for mange av de som kjøper en billett nå og da, eller har et sesongkort de bruker 5 ganger. De sto ikke der i regnet i Bergen 19. oktober i fjor. De klamret seg ikke til en fjellskrent og så på Stabæk Fotball Kvinner i cupen mot Linderud/Grei.

 

Når du blir så glad i klubben som mange av oss er, da tar man det litt personlig når du føler noen tråkker på den. Jeg har brukt eksempelet i tråden allerede, men da Alan satt i en godstol i stuen sin foran flatskjermen med dådyrøyne og snakket om hvor fælt det var for familien hans, da ble jeg irritert. Ikke fordi jeg ikke skjønner at folk kan være veldig fattige i Brasil. Jeg vet også at fotball ikke er et yrke du har lenge, og hvis du skal brødfø en hel familie resten av livet på lønnen, da bør du ha en del av den. Vi visste alle at Alan kom til å dra. Ikke vet jeg hva som var agent, hva som skjedde bak lukkede dører og hva som var medieopphausing, men da det virket som han prøvde å sutre seg til Trabzonspor og spille på samvittigheten vår, der gikk grensen for meg. Alan var mer enn god nok til å skulle kunne dra uten å holde på sånn. Likevel virket det som han satt der og gjorde det.

 

Det er jo akkurat derfor vi trekker frem Holter, Stenvoll, Stenersen, Kjølø, Skistad osv. Jeg føler nesten dette er overflødig å forklare. Vi som setter klubben så høyt, har lettere for å bli ekstra glad i de spillerne vi føler viser den samme kjærligheten og trofastheten vi har. Kom folk til Nadderud ene og alene for å se Stenvoll sparke ball? Sannsynligvis ikke. Jublet vi like høyt når Toms navn ble lest opp som vi jublet for Alan? Skulle jo nesten bare mangle. Jeg skal aldri klage på 40 millioner for Alan, men de gamle traverne er for mange like ekstraordinære når det gjelder klubbfølelsen. Det ser man jo også på spørreundersøkelsen om SS' hall of fame. Til og med Petter Belsvik ble det reagert på at var med. Ingen sier noe om hans bidrag til klubben, som for all del var fantastisk. Nå skal jeg ikke være dårligere enn at det er lett å bli litt farget av å være så personlig engasjert. Hadde man spurt en tilfeldig tilskuer på kamp om Alan fortjener en HoF-plass, hadde svaret sannsynligvis vært ja. Og sportslig sett er jeg ikke uenig.

 

Jeg sitter med en liten følelse av at reaksjonene ville blitt litt mindre hvis det var Veigar som kom inn i HoF. Jeg syns hans bidrag er like ekstraordinært, og jeg har tro på at han blir husket like lenge som Alan og Nannskog. Selv om han også ble lei seg da det først ble sagt nei til Nancy osv. var følelsen da han dro at det hadde vært mye skikkelig mot oss.

 

Om dere burde ha søkt råd hos SS før Alan (hvem som helst egentlig) ble valgt inn?

 

Selvfølgelig hadde det ikke vært nødvendig, men hvorfor ikke? Dette er jo like viktig for mange av oss som det er for dere. Hvorfor bør ikke supporterne da inkluderes i den utvelgelsen? Og hvorfor ikke da de mest trofaste/engasjerte/fyllerørende og rallende/kall oss hva du vil? :) Hvem det skulle vært av oss vet jeg ikke, men at noen sitter med kunnskapen og forutsetningene til det, det tviler jeg ikke på et sekund. At dette engasjerer har vi jo fått et godt bevis på de siste dagene :) Så får dere tre jekke oss litt ned hvis vi er for pretensiøse på kravene, og "vi" får blåse oss opp hvis vi føler kravene er for lette :)

 

Og 1-1 ble det gitt, får håpe du er like god på tippingen til hjemmekampen :)

 

Alltid. Uansett. Over og ut.

Endret av BelgiskBlaa
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Nå har det jo blitt sagt ting om de som valgte Alan inn i hall of fame som kanskje ikke er positive, så veldig såret skal vi vel ikke føle oss over "fyllerør og ralling". Alle vet at ikke Ingo ser på oss som en gjeng fylliker. Upassende karakteristikk kanskje, men vi trenger ikke grine av den grunn.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Jeg har ikke tenkt å gi inn noen polemikk med Ingebrigt, men jeg syns det er beklagelig at styrelederen i Stabæk Fotball skriver et slikt innlegg.  Jeg skjønner at han føler seg såret - men det blir ikke bedre av å såre andre.  Når man begynner å bruke fartstid i Stabæk som betingelse for å kunne ha meninger, er man kanskje ikke så inkluderende.

 

Min kritikk mot valget av Alan gikk først og fremst på at man hadde brutt kriteriene.  Ingebrigt redgjør for at dette er feil.  Dermed retter min kritikk seg i stedet mot Hall of Fame: Når folk som fortsatt er aktive på toppnivå kan tildeles medlemsskap i HoF, er det ikke utenkelig at en spiller fra HoF kan score mot oss og dermed slå oss ut i f.eks CL.  Om HoF skal ha noe troverdighet, må kriteriene stå som de var - muligens med en åpning for at folk som velger å spille på lavere nivå kan inkluderes.

 

Jeg må også forsvare de fire som er nevnt med navns (nics) nevnelse.  Å kalle f.eks Ringo kunnskapsløs, faller på sin egen totale urimelighet.  Alle som leser de fleste innlegg på Forumet vet at om noe så er ikke Ringo kunnskapsløs, og han brukes da aktivt som SS' fotballekspert.  At han har noen underlige meninger er en annen sak.  Men kunnskapsløs?

 

Jeg må også ta en kommentar til følgende setning fra Ingo "Det gikk ikke an å synge bak mål hvis ikke setene var borte, ikke sant? Bortsett fra at det gikk an."  Setesaken dreide seg først og fremst om at visjonen om et setefritt felt for stående supportere hadde vært en del av Blue Dream siden Halvorsbøle, og fram gjennom hele prosessen.  Under byggingen ble det gang på gang forsikret om at det var en del planen med setefrie plasser.  Om ikke Ingo skjønner at det medførte en stor skuffelse for mange å bli lurt trill rundt, så er det kanskje ikke så merkelig at han fortsetter å tråkke på supporterne.

 

Dersom det er 1966/1970 Ingo ønsker om igjen, kan han bare fortsette å kalle oss kunnskapsløse, at vi driver med fyllerør og ralling og at våre meninger ikke teller.  Da tar han effektivt livet av supporterkulturen i Stabæk.

Endret av Albert
Lenke til innlegg
Del på andre sider


At du prøver å sette deg selv over andre som brenner like mye for klubben som deg er trist ingo. Det er soleklart at en spiller som velges inn i HoF må være unisont ønsket der av alle som er involvert i klubben, hvis ikke har valgkomiten driti seg loddrett ut.

 

Tror du C. Ronaldo hadde blitt valgt inn i en tilsvarende HoF for Manchester United på bakgrunn av den strålende 3 års periodenhan har bak seg i klubben? GLEM DET

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Gjest daglish7

La meg først få si hvor fantastisk taknemmelg jeg er for den insatsen du har gjort for Stabæk, uten deg så ville vi vel strengt tatt ikke vært der vi er i dag. Kan tenke meg at det har gått på helsa løs for din del.

 

 

Det jeg syns er trist er at Stabæk ikke ser ut til å hedre disse nevnte spillerne som har hjulpet oss igjenom tykt og tynt. Uten Tom, Mike mfl så er det ikke så sikkert vi hadde rykket rett opp igjen? Og spillere som Jesper Janson som kommer tilbake bare for å slite benken året etter opprykk?

 

Gi dem ihvertfall litt spalteplass på hjemmesiden deres.

 

Du har helt rett i din vurdering ang Alan, han var en fantastisk spiller og en PR kanin for klubben, men jeg syns det er så mange flere som har gitt så mye mer både på og utenfor banen som fortjener det mer.

 

Jeg vet du er en travel mann og at du tar deg tid til å gå inn på forumet hviser at du bryr deg om oss!

 

La oss alle være venner og huske på at det ikke alltid er like lett å senke pulsen før du skriver det du har på hjertet her.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Jeg sitter med en liten følelse av at reaksjonene ville blitt litt mindre hvis det var Veigar som kom inn i HoF. Jeg syns hans bidrag er like ekstraordinært, og jeg har tro på at han blir husket like lenge som Alan og Nannskog. Selv om han også ble lei seg da det først ble sagt nei til Nancy osv. var følelsen da han dro at det hadde vært mye skikkelig mot oss.

Veigar dro som en hedersmann! Han dro ikke fram tv team i hytt og pine, men forholdt seg ærlig og oppriktig hele tiden. Han hadde denne ene muligheten til å spille på et høyere nivå, og det er helt fair at han ønsket å prøve seg. Alan, derimot, ville fått flere sjangser, i bedre klubber. Særlig hvis han ble et år til og fikk statsborgerskap. Også sportslig ville Veigar vært et bedre valg enn Alan, uten tvil. Men det er klart, det er lett å la seg blende av snublende Aalesundspillere, mens de krempasningene som Veigar strødde rundt seg, måtte tale for seg selv.

Endret av AndersBD
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Som Albert hentyder. Distanseringen mellom personer i klubben bare oeker, men hvis det er det som er maalet med Stabaek som klubb saa har dere lykkes godt det siste aaret.

 

Men for all del, hvis HoF er for spesifikke personer i en 3-6 mannsgruppe er det helt ok for meg, men kom ikke aa si den representerer en hel klubb naar du ser reaksjonene her...

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Det enda som känns lite underligt i urvalsprocessen till hall of fame är att spelaren fortfarande kan va aktiv,

men med tanke på att dom bästa spelarna här i norge köps av utländska klubbar så blir inte karriären för dom här så lång.

Därför förstår ja att dom måste kunna rösta in spelare som fortfarande spelar.

 

Till en annan sak i samma ämne.

 

Inte sett något som visar fram hall of fame på TA.

Skulle man inte kunna ha en "Wall of Fame" vägg med bilder på dom som är med på TA?

 

Nu är ja ju väldigt kass till att lägga märke till vissa saker, så om det finns något liknande är det bara att bortse ifrån detta.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


"Kanskje føler Molde at klubben har en del av æren for den sportslige utviklingen til Mame Biram Diouf. Kanskje er de stolte og glade over å ha bidratt til en solskinnshistorie og et norsk-afrikansk eventyr med en svart askeladd. Men er det ikke spillerne på laget som interesserer og engasjerer dem som virkelig bryr seg om Molde? Er ikke leiesoldater utenfra stort sett ute av sinn straks de er ute av øye? Selv blant bergensere og Brann-patrioter har Seyi Olofinjana og Paul Scharner fått et glemselens slør over seg. Ikke fordi folk ikke er takknemlige og verdsetter innsatsen deres for Brann en kort periode. Men fordi fotballtilhengere aldri klarer å forsone meg med tanken på at klubben i hjertene deres bare er en hvilken som helst arbeidsplass for mer eller mindre tilfeldig sammenraskede gjestearbeidere. Jeg vil i hvert fall at laget mitt skal bestå av spillere som lever og ånder for Brann og er stolte hver gang de får gå i striden for Bergen. Når lommekalkulatoren overtar for hjertet, havner fotballen i en troverdighetskrise. Spillere som mangler glød og overbevisning, kan finne seg en annen klubb eller noe annet å gjøre."

 

Til ettertanke, og et lite innspill i "debatten" rundt HoF. Hentet fra Davy Wathnes blogg på tv2sporten.no. Bytt ut enkelte navn og lag, og jeg føler Davy beskriver vår situasjon på en prikk! En meget god artikkel som du finner HER

Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 1 år senere...

Så hvem er aktuelle til å bli de neste som blir valgt inn?

 

Janne og Daniel?

 

Jaja, dette kunne blitt et enkelt valg. Hadde du ikke endt opp i Rosenborg....

 

 

Men med tanke på at Alan ble valgt inn i fjor, overrasker det meg ikke om Jan Jönsson blir valgt inn i Stabæk Fotballs Hall of Fame. De klarte å vike fra et av kriteriene da Alan kom inn (var ikke så nøye at karrieren ikke var avsluttet...)

 

I følge et annet kriterie kan det maksimalt velges inn èn person hvert tredje år, det vil si at Jönsson først kan bli valgt inn i 2012. (om ikke de igjen ser bort i fra kriteriene...)

 

 

 

Uansett, vi har vel aldri sett en klarere kandidat til Stabæk Supports Hall of Shame? Han bør gå rett inn på første plass, forran Basma, PFO, TSL, Muri og Viljugrein.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Vi kan vel bare forbigå denne mannen i stillhet? Hans prestasjoner som trener i Stabæk redder han fra HoS for min del i hvert fall.

 

Støttes!

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Vi kan vel bare forbigå denne mannen i stillhet? Hans prestasjoner som trener i Stabæk redder han fra HoS for min del i hvert fall.

 

Støttes! (Selv om det nok kun er den innerste sirkel av supportere som har særlig forhold til HOS; og min mening derved glatt kan overses.)

 

Fra og med neste sesong håper jeg selvsagt JJ/RBK mislykkes kapitalt. Ikke spesielt originalt: Jeg håper RBK mislykkes i inneværende sesong.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Jeg støtter Potters forslag...Dog kan jo fremtidige beslutninger og uttalelser fra JJ lett endre min mening....

Sånn som denne;

 

 

 

 

 

"I Skandinavia kan man ikke finne noe bedre sted å jobbe"

 

eller denne;

 

"det er ikke sånn at jeg ikke kommer til å tenke på RBK før 1. januar"

 

 

 

 

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


skjermbilde20100726kl17.png

Sorry, men for no' piss!

 

Ja, Janne har sviktet oss, men han er fortsatt den største treneren Stabæk noensinne har hatt! Det at han ser RBK som en større utfordring er ergelig for oss, men fra et nøytralt ståsted er det vel ingen tvil. Større budsjett, større stall, større historie osv..

 

Ja, jeg føler meg også sveket av Jønssons avgjørelse, men "Hall of Shame"??? :blink:

Nei, det er jeg 100 % uenig i!

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Del

Hall of Fame
×
×
  • Opprett ny...