Gå til innhold

Mer liv fra $$


Harald
 Del

Anbefalte innlegg


Hva om vi deler SS i 2 - både kortsida og langsida? Det er jo MASSE plass på både kortsida og langsidene til budstikka, jr og jrxl.

 

Er det nok med, best case scenario, 450 stk på hvert sted da?

 

Forøvrig enig med pedro at det kunne være kult med banner over inngangen og $$ rundt. Gir inntrykk av at vi er noen fler også.

Endret av lyckegutten
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Hva om vi deler SS i 2 - både kortsida og langsida? Det er jo MASSE plass på både kortsida og langsidene til budstikka, jr og jrxl.

 

Er det nok med, best case scenario, 450 stk på hvert sted da?

 

Forøvrig enig med pedro at det kunne være kult med banner over inngangen og $$ rundt. Gir inntrykk av at vi er noen fler også.

 

 

Alternativ 2 for meg

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Jeg går for alternativ 3, uten tvil, men hvorfor ikke en kvadrat i midten? Gjør ingenting med donut. Den kan dekkes med et fett banner osv. Det viktigste er å stå der lyden er best og vi har en realistisk sjanse til å få bort alle setene.

 

Har ikke bare med utseendet, det har veldig mye med lyden fra de som står nedenfor, eller rundt inngangen.. De må jobbe litt mer, og lar seg kanskje ikke påvirke godt nok av de rundt. Pluss at vi er mer synlige på tv om vi står i den absolutte firkanten jeg lasta opp, uten at vi ser noe dårligere. I tillegg er det i så fall færre sesongkort å flytte på også. Vi synger rett og slett dårlig om vi ikke er pakket firkantet sammen.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Kunne vi ikke hatt et kamara som filmet SS under kamp, noe slikt som kanari fansen har (tror de kaller det Kreativ Kanari)? Da kan man jo lettere bli motivert til å bidra bedre med stemning, og de som ikke velger å hoppe når man skal o.l kan se hvor teit det ser ut:)

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Kunne vi ikke hatt et kamara som filmet SS under kamp, noe slikt som kanari fansen har (tror de kaller det Kreativ Kanari)? Da kan man jo lettere bli motivert til å bidra bedre med stemning, og de som ikke velger å hoppe når man skal o.l kan se hvor teit det ser ut:)

Var vel forsøkt i fjor (eller året før). Jan-Fredrik? Mener filmen aldri kom så langt som på nett, etter at den var slettet ved en feiltagelse :lol:

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Visste ikke helt hvor jeg skulle poste denne, men men: http://www.vpn.no/vpn_spesial/ildens_voktere

 

Hmm... Vpn.no... Er ikke klikking her inntekter til Vålerengen/MAIF?

Kun dersom du går inn på forumet så vidt jeg vet.

Feil!

 

Bort med linken!

 

Dette stod der:

Ildens voktere

 

23. mars 2009 21.23 (Oppdatert: 23. mars 2009 22.37)

 

ildens_voktere_reference.jpg

Diskusjonen om pyroteknikk og bluss på norske tribuner er både skremmende og interessant. Ikke først og fremst fordi det er spesielt viktig å få lov til å brenne av mer enn verbalt på tribunen, men mest fordi diskusjonen avslører holdninger, regelverk og moral som ikke er spesielt forenlig med fri tribunekultur og samsvar mellom liv og lære.

 

Under den såkalte superfinalen mellom Stabæk og VIF var det noen som mente at å brenne bluss var en god måte å kaste lys over arrangementet på. Ikke uventet fikk klubben bot og vi fikk på nytt tilløp til diskusjon om tematikken. Noen mente å vite at NFF vurderer poengtrekk for involverte klubber og i nettavisen f-b.no kunne Jaran Berg i Plankehaugen og Norsk supporterallianse fortelle at dette ikke var en dårlig tanke.

 

- Kanskje folk skjønner at de ikke støtter laget ved å blusse på kamper og at det er med på skade i laget i stedet for å støtte det, sa han den gang.

 

Allikevel kunne man før avspark i kampen Fredrikstad-Strømsgodset bevitne bluss som et sentralt element i Plankehaugen sin TIFO. Her kan man ane at selv supporterorganisasjoner taler med opptil flere tunger, noe som også påpekes i Klanens brev til NSA (Norsk Supporterallianse):

 

- Et annet og langt viktigere supporterpolitisk poeng er at man ser på blussing i kontrollerte former som et godt virkemiddel for å lage en god TIFO, og at slike virkemidler for å sanksjonere i mot blussing vil være et skritt tilbake i forhold til å kunne gjøre dette på en god måte. I den sammenheng kan vi jo vise til Plankehaugens hjemmesider, der blussing faktisk synes å være selve bildet på god TIFO, i og med at man har valgt å bruke bilde av en som blusser som banner for sine TIFO-sider.

 

- Det hele er tåpelig

En kjent sak er det at fotballen, som produkt, selges massivt ved hjelp av supportere og deres pyroteknikk. Stadig kan vi se reklame på TV for kamper hvor bilder av bluss benyttes, vår egen klubbs cupfinale DVD er prydet med bluss og seansen i Telenor arena på Fornebu ble vist i sin helhet på TV2. At det på ene siden er forbudt med bluss og på den annen side benyttes friskt i markedsføringssammenheng, kan avsløre en dobbelbunn.

- Det er vel mildt sagt. Dobbeltmoral er vel en mere korrekt beskrivelse, slår Arnt Furunes (talsmann i Kjernen) fast.

 

Christian Kjellsen (talsmann i Klanen) er enda tydeligere:

 

- Dette viser hvor tåpelig det hele er. Pyroteknikk er en visuell effekt som selvfølgelig selger, dobbeltmoralen her er så tydelig at vi nesten glemmer det. Det samme er forholdet til alkoholservering. Det er lov på VIP, men ikke blant fotfolket, da er det nemlig breddeidrett som skal stå i fokus. NFF (og idrettsNorge generellt) er jo gjennomsyret av denne dobbeltmoralen. Bredde og kosing mot prestasjoner, økonomi og elite. etc.

 

At det er blussingen i seg selv som er viktig for supporterne avvises bestem av Kjernen.

 

- Blussing utgjør kun en liten bestanddel av en levende supporterkultur. Det som er viktig for Kjernen, og burde være viktig for enhver supportergruppering med respekt for seg selv, er å beholde retten til selv å bestemme hva god supporterkultur er, sier Furunes.

 

Allikevel oppfordres Norges fotballforbund til å møte supporterne slik at man kan finne løsninger rundt bruk av pyroteknikk alle kan ha glede av.

 

- Bare det å ha en dialog med NFF direkte ville vært et stort skritt fremover fra dagens situasjon, hvor sakesløse klubber blir holdt ansvarlig for ting de strengt tatt ikke rår over, sier Furunes.

 

- Klanen mener det bør være tribuneseksjoner hvor det er tillatt med pyroteknikk ved innmarsj, scoringer og lignende. Dette vil lett la seg gjennomføre hvis de snart tar kontakt med oss. Dette gjelder forøvrig de fleste andre momenter ved tribune/supporter problemstillinger sånn som sikkerhet, bortesupportere, forballbråk med mer. Vi har lengst fartstid på dette, vi har erfaring og vi har kunnskapen NFF, en del lokale politikammer og klubbene trenger. De vil bare ikke benytte seg av den.

 

Styret i Klanen med, tifogruppa i spissen, har i flere år jobbet alene og sammen med NSA, eller hvert fall noen derfra, med å få en dialog med NFF når det gjelder en endring av regleverket knytta til pyroteknikk. Dette er, som med veldig mye annet når det gjelder NFF, som å snakke til veggen, utfyller Kjellsen.

 

- Å være i dialog er heller ikke det samme som å stå på alle fire slik Plankehaugen gjør, avslutter Kjernens mann.

 

Ikke forenelig med Norsk rettspraksis

Denne mangelen på dialog, som talsmennene for to av Norges største supportergrupperinger etterlyser, har altså resultert i snakk om poengtrekk for klubbene.

- Poengtrekk er en uting. At det i ekstreme tilfeller av for eksempel økonomisk rot benyttes kan sikkert diskuteres, men måten dette fritt kan benyttes av NFF undergraver etter vårt syn hovedfokuset på det sportslige, slår Kjellsen fast.

 

- Ingen er tjent med en situasjon hvor byråkrater kan overprøve sportslige resultater og potensielt avgjøre seriegull og nedrykk, på grunn av hva enkeltpersoner kan finne på av sprell på tribunen. Det er vel ikke engang forenlig med norsk rettspraksis. Hvor hen ellers ville det vært rimelig å forvente at en tredjepart skal kunne straffes for enkeltpersoners handlinger, spør Furunes retorisk.

 

- Jeg tror jussen her er helt på grensen, men det har jeg ikke forutsetninger til å uttale meg om. Klanen har ett prinsipp om at de gangene vi blir informert og godkjenner bruk av bluss, tar vi også boten. Der hvor dette skjer spontant og uten vår viten/godkjennelse, avviser vi dette blankt.

Det er et vanskelig tema, men rent prinsipielt mener vi at folk må stå for det de gjør. Slåss du og blir tatt får du problemer, blusser du og blir identifisert betaler du bota sjæl. Eksempelvis synes jeg det er veldig rart at Vålerenga får en bot fordi enkeltpersoner på bend-it svingen greier å lure vaktene på NFFs arrangement (cupfinalen), svarer Kjellsen.

VPN har gitt Norges Fotballforbund, Plankehaugen (ved Jaran Berg) og Vålerenga anledning til å uttale seg. Disse ble kontaktet så sent tilbake som 12. mars og fikk en påminnelse senest søndag.

 

At NFF ikke svarer på våre henvendelser, samsvarer med hva talmsmennene i Klanen og Kjernen uttaler, og er med på å underbygge vårt inntrykk av NFF som et pampevelde som overhode ikke er interessert i å kommunisere med kundene sine. Ei heller har de vært kjent for iver etter å diskutere eget regelverk, sanksjonsmidler eller praksis i forhold til bøter og annet. Det er trist at vi skal være beskjemmet med en organisasjon som så til de grader mangler en klar kommunikasjonsstrategi i en hverdag hvor fotballen har så stor plass i media generelt og på internett spesielt.

 

I ren skam holder Plankehaugen grundig kjeft, noe som sikkert er det lureste dissidentene østfra har gjort siden de ble stifta.

 

Eneste svaret som har kommet derfra er tidligere nevnte Jaran Berg som skriver ” Har sendt den videre, ta kontakt med Lars Petter Finstad. Tror nok vi har blitt misforstått noe i forbindelse med denne saken.”

 

Om dere har blitt misforstått, har dere fremdeles muligheten til å forklare dette med egne ord.

 

At Vålerenga ikke har noen kommentar til saken, er sikkert greit nok. At de ikke gidder å besvare henvendelser er derimot sørgelig. Det skal sies at vi fikk svar relativt kjapt om at det var litt mye styr i forbindelse med seriestarten påfølgende helg, og at de ville komme tilbake til spørsmålene rundt forbud mot bluss og klubbers bruk av bilder med bluss i sin markedsføring.

 

Siden har det forblitt stille.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Hmm... Vpn.no... Er ikke klikking her inntekter til Vålerengen/MAIF?

Kun dersom du går inn på forumet så vidt jeg vet.

Feil!

 

Bort med linken!

 

 

 

Kan noen som VET avkrefte eller bekrefte dette, så unngår man den diskusjonen hver gang det refereres til VPN?

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Kan noen som VET avkrefte eller bekrefte dette, så unngår man den diskusjonen hver gang det refereres til VPN?

 

Så lenge disse ikke er oppført nederst er det greit:

Ansvarlig redaktør: Svein Graff, Vålerenga fotball[/url]

 

vpn.no er altså ok. Forumet på vpn er ikke ok :)

Endret av stabækLars
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Kan noen som VET avkrefte eller bekrefte dette, så unngår man den diskusjonen hver gang det refereres til VPN?

 

Så lenge disse ikke er oppført nederst er det greit:

Ansvarlig redaktør: Svein Graff, Vålerenga fotball (LINKEN GÅR IKKE TIL VIF.NO I DENNE SITERINGEN)

 

vpn.no er altså ok. Forumet på vpn er ikke ok :)

IKKE LINK TIL VIF.NO! (Jeg klikka)

Endret av Jan Fredrik
Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Veldig bra jobb av SS i dag! Hørtes ekstremt bra ut på TV, selv om jeg vet dette ofte lyver litt..

 

Vi hørte $$ bedre i Fredrikstad mot ca 8000 lokale supportere enn vi gjorde hjemme mot ca 1500 kanarifugler...

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Veldig bra jobb av SS i dag! Hørtes ekstremt bra ut på TV, selv om jeg vet dette ofte lyver litt..

 

Vi hørte $$ bedre i Fredrikstad mot ca 8000 lokale supportere enn vi gjorde hjemme mot ca 1500 kanarifugler...

 

 

henger meg på den veldig bra liv fra ss idag.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Del

Mer liv fra $$
×
×
  • Opprett ny...