Gå til innhold

Mer liv fra $$


Harald
 Del

Anbefalte innlegg


[quote name=blaapaatur

Jeg vedder ett bluss på at ingen i Stabæk Support ser mer internasjonal fotball på tv enn hva jeg gjør. Og cupfinalen i Sveits var ett mye mektigere syn enn f.eks Arsenal - Chelsea.

 

det har du helt rett i ;)

du er nok i norges toppen når det gjelder og følge med på fotball :lol:

Endret av Rusle
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Og må dessverre skuffe deg, tviler på at noen som ikke er engasjert i supportergrupper i dag velger å gå på kamp hvis de får muligheten til å se et bluss eller to...

Dette er nesten det samme (omvendte) som med "Fly = CO2"-problemet...

 

1: Flyet går jo uten deg

- Ja, men kanskje de kutter ut ruta om det er få som flyr den

 

2: Folk kommer ikke pga et par bluss

- Nei, men kanskje folk som synes pyro ser fett ut kommer om det er mye pyro og mange som gjør det

 

:rolleyes:

 

Ja, bare dere blir mange nok tinnsoldater blir dere nok en turistattraksjon på linje med nyttårsfyrverkeriet fra Eiffeltårnet ;)

 

PS: Jeg har ingenting imot bluss (bortsett fra tinnsoldater på sidelinjen). Men når flere her seriøst mener bluss trekker horder av nye tilskuere til stadion har de nok en skuffelse i vente. Derimot kan synging og ellers høy stemning selvsagt bidra til at flere har lyst til å gå på kamp. Uten garanti selvsagt - ingen gidder å komme for å høre og se Klanen

Endret av Sindre
Lenke til innlegg
Del på andre sider


De som ikke tror at supportere betyr noe.. Tenk en gang til. Og det er spesiellt å lese slike ytringer på Stabæk Support sitt forum.

 

Canal+ kommentatorene og bilder fra Hammarby - AIK 2003 oppsummerer det meste:

 

evt denne
fra AIK - Djurgården cupfinale Endret av Blaapaatur
Lenke til innlegg
Del på andre sider


De som ikke tror at supportere betyr noe.. Tenk en gang til. Og det er spesiellt å lese slike ytringer på Stabæk Support sitt forum.

 

Canal+ kommentatorene og bilder fra Hammarby - AIK 2003 oppsummerer det meste:

 

 

Er vel ingen som mener at supportere ikke betyr noe? Derimot er det ganske stor uenighet om hvordan man best støtter laget sitt.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Det er klart; er du involvert i en ulykke på nyttårsaften, så har du i hvert fall ikke noe på en fotballkamp å gjøre! :blink:

(...)

Jeg tror det med litt godvilje til skal være mulig å se poenget mitt.

 

Synes for øvrig du vrir og vender på det jeg sier og gjør det til å passe inn i din argumentasjon. Bedre svar kommer når jeg får tid.

Endret av III
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Synes for øvrig du vrir og vender på det jeg sier og gjør det til å passe inn i din argumentasjon. Bedre svar kommer når jeg får tid.

 

 

Er det ikke det enhver debatt dreier seg om? ;) Dessuten var noen av formuleringene dine for fristende til å la være... :rolleyes:

 

 

 

Tror vi langt på vei er enige i ganske mye. Den store forskjellen går vel først og fremst på hvordan man forholder seg til et regelverk. Jeg tolker det dithen at du (i dette tilfellet, vel å merke) vil trosse det for å markere ditt syn, mens jeg mener at disse endringene bør være et resultat av fredelige forhandlinger. Med eller uten dommedagsvarsler for den norske tribunekulturens vedkommende.

 

Buss(Busk?)1Marius sier det forøvrig veldig godt, når han påpeker at blussing er uaktuelt innendørs uansett. Og når folk nevner bortekamper, så vil i hvert fall jeg at SS skal ha rykte på seg for å være de som synger ut de andre supporterne, ikke de som alltid skal være forbundet med bråk og regelbrudd.

 

PS! Du nevner drikking på offentlig sted som mindre alvorlige lovbrudd. Jeg lærte alt om konsekvensene for det lovbruddet på nittitallet en gang... :unsure:

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Tror vi kan konkludere med at bluss for $$ er en sak man vil kjempe for sammen med NSA, men at vi kanskje ikke skal dra den like langt som

i 2007... Har ikke tallene, men det endte vel med en god del omkomne av vådeskudd...

 

Blussregler

1.Ta eller overta aldri et bluss, ditt eget eller andres, uten straks å forvisse deg om det er tent eller ikke.

2.Sett eller legg aldri fra deg et tent bluss.

3.Sikt eller pek aldri på noen, bluss tent eller ikke, uten på leders ordre eller i strid.

4.Tro ikke at et sikret bluss kan behandles som om det ikke var tent.

5.Husk at blusset har høy varme, helt opp til 1000 grader, og kan gjøre mye skade.

6.Kasting er unødvendig, det finnes ingen unnskyldning!

 

Vis Blusskultur!

 

:)

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Flott at folk er engasjert.  Det går nå ganske mange debatter samtidig i denne tråden, og jeg skal forsøke å komme med noen tilbakemeldinger.

 

Blussing

 

Vi er ikke Klanen og har simpelthen ikke råd til å praktisere regelverket som vi vil.  Hva vi i styret måtte mene om blussing er derfor ikke det som avgjør hvordan vi handler.

 

Blussing er ikke ufarlig, og krever derfor visse forholdsregler.  Uansett om blussingen er lovlig eller ulovlig er første krav at folk er edrue, at man står litt unna folk osv.

 

Det er uansett ikke kult å bli bøteløgt for kinaputter under tribunen...

 

Ekskludering

 

Jeg er egentlig helt mot ekskludering.  Særlig av folk jeg regner som venner, noe som skjedde etter både Skien og nå Sandefjord.  Men her er spørsmålet om hvem som skal sitte i førersete - om ikke vi ekskluderer eller utestenger folk som tas av sikkerhetsvakter eller kameraer, vil andre gjøre det.  Dermed mister vi også muligheten til å bestemme lengden.

 

På ubestemt tid

 

Det er merkelig at folk flest oppfatter "på ubestemt tid" som veldig lenge.  For oss i styret betyr det egentlig så kort som mulig.

 

Straffen ble først brukt etter Skienssaken.  Det var dels for å se hvor godt vedkommende - som jo hadde noen episoder fra før - ville samarbeide med oss.  Han har samarbeidet utmerket.

 

Utestengelsen etter myntkastingen er automtatisk ferdig, de aktuelle kan melde seg inn for 2010.  For de andre sakene vil det bli opp til styret som velges på årsmøtet å se på om det er noen poeng i å fortsette utestengelsene.

 

Noen har nevnt SI-saken.  Den er litt anderledes, for der var det årsmøtet som utestengte, og dermed årsmøtet som må slippe dem inn igjen.  Min opplevelse av samarbeidet med de utestengte og miljøet rundt dem er positivt, og jeg tror de som ønsker å bli medlemmer igjen fra 2010 vil få bli det.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


1) Er vi på tribunen for å støtte Stabæk eller for å promotere Stabæk Support / eget ego?

2) Er alt som bryter regler kulere enn det som ikke bryter reglene?

3) Har noen for mye penger og synes Stabæk har for mange poeng?

 

1)

Reglene for bruk av pyro er bestemt av klubbene i fellesskap. Jeg har ikke hørt noe om at Stabæk har stemt mot dette, eller prøvd å endre det. Stabæk som klubb ønsker forbud mot pyro. Om noen ønsker å gå mot Stabæks ønsker kan det ikke forsvares som at det gjøres for å støtte klubben. Stabæk Support har ved styret, de vi har valgt til å representere oss, sagt at vi ikke ønsker pyro. Blussing er mot Stabæk og Stabæk Support sine ønsker. Da står vi igjen med at de som blusser gjør det for egen tilfredsstillelse. Gjem dere gjerne bak "supporterkultur", men er det noe som er supporterkultur er det "fellesskap". Når man går på tvers av det klubben og supporterklubben ønsker er det ikke fellesskap men egoisme.

 

Det snakkes om hvor viktig dette er i tribunekulturen i andre land. Det ble skrevet at det nesten bare er i England, Spania, Tyskland og Norge det ikke brukes hyppig. Hvorfor er det da i England, Spania og Tyskland tribunene fylles, mens i Italia kommer det nesten ikke folk? Hvorfor er folk redde for å gå på kamper i Italia og tilogmed i Stockholm? De er selvfølgelig ikke redde for å se på et bluss som brukes kontrollert. Kanskje er de ikke isolert sett redd for ukontrollerte bluss heller, men det er en totalopplevelse. Er bluss OK? Er knallskudd OK? Er skyting med løskrutt OK?

 

2)

Røyk som sendes av røykmaskiner er ikke kult. Om det kommer fra et ulovlig bluss er det kult? Bluss som holdes en meter foran tribunen er ikke kult. Bluss som blir holdt en meter inn på tribunen er kult?

 

Det viktigste for å fylle Telenor Arena er ... at Telenor Arena er full. Uansett hvor mye eller lite liv det er, er det alltid bedre å gå på kamp dersom stadion er full. Muligheten til å rekruttere syngende supportere er også mye større dersom stadion er full.

 

Hvorfor er det da så mye viktigere at noen enkeltsupportere kan få blusse enn å trekke flest mulig. Tro det eller ei, det er noen som synes det er like kult å sitte på langsiden og se at det blusses rett foran tribunen som at det blusses inne på tribunen.

 

Er pyrogutta så jævlig PR-kåte at de er mot alt som er organisert av Stabæk, men synes det er kult om de kan gjøre det selv? Vil feks blussing være kult om Stabæk ba dere om å gjøre det?

 

3)

Selvfølgelig bøtlegges vi. Det er den eneste måten å få slutt på noe "myndighetene" ikke ønsker. Blir boten betalt noen ganger, blir beløpet økt. Klanen har nå kommet så langt at NFF nesten har gitt opp og går over til å true med å trekke klubben for poeng. De som er mest opptatt av egen underholdning synes kanskje ikke det er så farlig om Stabæk mister noen poeng heller?

Lenke til innlegg
Del på andre sider


De som ikke tror at supportere betyr noe.. Tenk en gang til. Og det er spesiellt å lese slike ytringer på Stabæk Support sitt forum.

 

Canal+ kommentatorene og bilder fra Hammarby - AIK 2003 oppsummerer det meste:

 

evt denne
fra AIK - Djurgården cupfinale

Jeg liker denne bedre og synes SS bør prøve å få til noe liknende i TA neste sesong:

 

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Vi kan alle enes om følgende:

 

Bluss og pyro er fett. Gjerne spontant og uorganisert.

 

Men:

 

Dessverre er det forbudt og gir klubben store (og økende) bøter. De samme som mener at det ikke er noe problem, ettersom den/de som avstedkommer boten betaler den er akkurat de samme som mener at det verste som finnes er tystere på nettopp de samme folka, som stort sett aldri melder seg = står for det de har gjort.

 

SS kan ikke påføre klubben økonomisk tap. Medlemmer flest gidder ikke mangedoble medlemskontingenten for å betale pyro-bøter, og innsamlinger for å dekke pyrobøter har aldri vært noen suksess. Vi må derfor forholde oss til regelverket.

 

Det vil også gjøre at vi i mindre grad blir utsatt for intime og ydmykende kroppsvisitasjoner i forkant av matchene og overivrige vakter under kamp.

 

Jeg synes pyro er vanvittig overvurdert. Tinnsoldatblussing er kanskje uspennende, men det mest patetiske jeg ser er et 10-20 supportere på en hel seksjon med bluss, bare for å understreke hvor få de er og hvilket enormt oppmerksomhetsbehov de har. For meg betyr stemning og synging 99% av fotballopplevelsen. Da trenger vi både kvalitet og kvantitet. Det er ikke et spørsmål om enten/eller. Og svært mange av de som selv regner seg som "hardcore" fans står og holder kjeft ved siden av de som synger under match. Dessverre. Vi har mer daukjøtt enn vi tror sjøl.

 

Styret legger føringer for hvor grensa går ift bruk av pyro og straffer. De fleste har fått med seg det. Så kan vi mene hva vi vil om pyro er fett eller ikke, men det er litt underlig at ingen av de som skriker opp om hvor viktig pyro er, gidder å ta verv for f.x. NSA og fronte saken med NFF (som er klubbenes eget organ, ikke omvendt..).

 

Denne saken dreier seg om kinaputter. I min verden er kinaputter like stemningsskapende som en promp i en familiemiddag. Kaostifoet mot Røa var fett. En kinaputt vilkårlig under kamp er ikke fett.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Veldig bra innlegg, gufa....

 

I år har jeg stått blandt SS på noen bortekamper - tett inntil der det smalt i både Skien og Sandefjord. Det var IKKE kult. Det var derimot kult å lese et innlegg på forumet om at tornekrattet gav oss kreditt for at vi "sang de ut" på Aker.

Jeg har også både vært på samme og motsatt side som bluss... det er IKKE kult.

DRIT kult er det derimot å sitte blandt Blaa-familie og se SS bølge frem og tilbake når synger og hopper fra side til side. Det runger i arenaen og "tusenvis av Stabæk fans" i en bølge frem og tilbake, er et flott syn. MÅ ikke smelle....

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Og svært mange av de som selv regner seg som "hardcore" fans står og holder kjeft ved siden av de som synger under match. Dessverre. Vi har mer daukjøtt enn vi tror sjøl.

 

Gir denne setningen litt ekstra oppmerksomhet.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


En riktig vei å gå er kanskje å lage forslag til detaljert regelverk for bruk av pyro i forbindelse med kamp, hva slags bluss kan brukes, hvordan skal det brukes og hvem skal bruke det og det samme for knalskudd, hvor mange desibel kan det max avgi på f.eks 1 meters avstand. og så sende dette detaljerte forslaget til NSA som så fremmer det for NFF

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Vi har jo tak over banen. Dette gjør at forholdene er perfekt for linjefyrverkeri, altså raketter som freser rundt på liner på hele arenaen. Sikkert og trygt er det også.

 

Vi burde jo fått pyrofolka som skal være der under MGP til å bli igjen en uke å fyre av restene på neste hjemmekamp....

 

Bannerforslag: "Velkommen til Helvete" BOOOOOMM FRES HYYYYLLLLL!!!! :D

 

Sammen med 15 meter høye flammetårn kan jo dette bli fett :-)

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Det er jo ingen som mener at bluss utenfor stadion ikke er kult? Bluss utenfor stadion er jo en drøm av en oppvarming til selve matchen. Jeg vil ikke blusse på stadion så lenge det ikke er lov, men går og drømmer om at det en dag skal bli det. For meg er bluss også en stor stemningsfaktor. Som Alzheimer sier er stemning og synging 99% av opplevelsen. Utfallet av kampen har ikke mye å si for meg heller. Selvfølgelig er dagen mye bedre når laget vinner. Men det som virkelig kan få en til å komme i buksene er høy synging og god stemning. En del av stemningen for min del vil jeg si er bluss og hadde det vært lov på stadioner i Norge ville stemningen blitt bedre mener jeg. De som ikke liker bluss kan godt være uenige med meg i akkuratt dette. Men stemning må jo ha mye å si for alle! Hvis ikke hadde man vel vært hjemme i sofaen istedenfor å støtte laget på stadion

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Vi har jo tak over banen. Dette gjør at forholdene er perfekt for linjefyrverkeri, altså raketter som freser rundt på liner på hele arenaen. Sikkert og trygt er det også.

 

Vi burde jo fått pyrofolka som skal være der under MGP til å bli igjen en uke å fyre av restene på neste hjemmekamp....

 

Bannerforslag: "Velkommen til Helvete" BOOOOOMM FRES HYYYYLLLLL!!!! :D

 

Sammen med 15 meter høye flammetårn kan jo dette bli fett :-)

 

 

ftw :lol:

Ikke spesiellt realistisk men..

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Beklager. Utfallet av kampen har ikke mye å si for min del. Om Stabæk vinner eller taper er ikke det viktigste for min del. Mye lyd og mange mennesker som støtter spillerne - ALLTID UANSETT - er det som har noe å si for meg.

 

Her er jeg ikke enig. Jeg synes selvfølgelig det er håpløst med folk som går når de ser at tapet er et faktum, og at man skal fortsette å støtte laget selv om man ikke lenger har tro på poeng. Alltid. Uansett.

 

Men det er viktig om de vinner eller ikke. Av humøret mitt resten av dagen kan man nok rimelig enkelt avlese om "vi" vant eller ikke.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Daniel sa på onkel blaa at han ønsket at $ skulle fylle hele siden bak målet i Telenor. Kan vi klare det? Var jo helt vanvittig i FCK kampen. Hadde vært sykt kult. Er det mulig???

 

Daukjøttfrykten er så stor at det neppe noen gang vil skje... Hvis det var et mål for SS å selge flest mulig sesongkort, så kunne det var en morsom greie å sette opp et "antall solgte SS-sesongkort"-barometer.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Daniel sa på onkel blaa at han ønsket at $ skulle fylle hele siden bak målet i Telenor. Kan vi klare det? Var jo helt vanvittig i FCK kampen. Hadde vært sykt kult. Er det mulig???
Vi kan klare det, men det er nok fremdeles en del år frem i tid, vi vokser sakte men sikkert og spesielt får vi påfyll av yngre medlemmer, som har vokst opp med at Bærum har et Tippeliga lag som heter Stabæk, etter at de er blitt for gamle for Jr Support så blir de med i $$ samtidig har vi ikke den samme frafall av eldre medlemmer. Med en vekst på 10% per år så er det ca 8 år til vi er dobbelt så mange.
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Daniel sa på onkel blaa at han ønsket at $ skulle fylle hele siden bak målet i Telenor. Kan vi klare det? Var jo helt vanvittig i FCK kampen. Hadde vært sykt kult. Er det mulig???
Vi kan klare det, men det er nok fremdeles en del år frem i tid, vi vokser sakte men sikkert og spesielt får vi påfyll av yngre medlemmer, som har vokst opp med at Bærum har et Tippeliga lag som heter Stabæk, etter at de er blitt for gamle for Jr Support så blir de med i $ samtidig har vi ikke den samme frafall av eldre medlemmer. Med en vekst på 10% per år så er det ca 8 år til vi er dobbelt så mange.

 

Tviler på at vi noen gang kommer til å klare dette. Det er som med veldig mange andre ressurser, på et tidspunkt så er det slutt. Tviler på at vi kan klare å opprettholde en vekst på 10% over så lang tid. Og for meg er det heller ikke et mål å fylle tribunen med daukjøtt. Kvalitet over kvantitet!

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Tviler på at vi noen gang kommer til å klare dette. Det er som med veldig mange andre ressurser, på et tidspunkt så er det slutt. Tviler på at vi kan klare å opprettholde en vekst på 10% over så lang tid. Og for meg er det heller ikke et mål å fylle tribunen med daukjøtt. Kvalitet over kvantitet!

 

Bare så synd at disse to går hånd i hånd da

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Tviler på at vi noen gang kommer til å klare dette. Det er som med veldig mange andre ressurser, på et tidspunkt så er det slutt. Tviler på at vi kan klare å opprettholde en vekst på 10% over så lang tid. Og for meg er det heller ikke et mål å fylle tribunen med daukjøtt. Kvalitet over kvantitet!

 

Bare så synd at disse to går hånd i hånd da

 

Trenger de nødvengidvis det? Hvis vi hadde fått til et mer aktivt tribunepoliti som kunne gjøre noe med daukjøttet så kan vi kanskje bli kvitt kvantiteten.Er altfor mange som småsnakker istedet for å synge eller sitter. I mine øyne så burde disse vært kastet ut av support-feltet.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Daniel sa på onkel blaa at han ønsket at $ skulle fylle hele siden bak målet i Telenor. Kan vi klare det? Var jo helt vanvittig i FCK kampen. Hadde vært sykt kult. Er det mulig???
Vi kan klare det, men det er nok fremdeles en del år frem i tid, vi vokser sakte men sikkert og spesielt får vi påfyll av yngre medlemmer, som har vokst opp med at Bærum har et Tippeliga lag som heter Stabæk, etter at de er blitt for gamle for Jr Support så blir de med i $ samtidig har vi ikke den samme frafall av eldre medlemmer. Med en vekst på 10% per år så er det ca 8 år til vi er dobbelt så mange.

 

Tviler på at vi noen gang kommer til å klare dette. Det er som med veldig mange andre ressurser, på et tidspunkt så er det slutt. Tviler på at vi kan klare å opprettholde en vekst på 10% over så lang tid. Og for meg er det heller ikke et mål å fylle tribunen med daukjøtt. Kvalitet over kvantitet!

 

Jeg vet at dette blir å rote rundt med en granat men.... Hvis $$ ønsker kvalitet er mitt råd å spre forsangere mer i HØYDEN på tribunen, i tillegg til i BREDDEN som dere har klart. Jeg har med vilje stått litt høyere opp i enkelte kamper i år, for å se ann hvordan det er, og det er for det første vanskelig å høre hva som blir avtalt å synge og slikt. I tillegg er det veldig daft jo lenger opp du kommer. Det kommer en av våre egne vakter av og til som minner folk på at det er et ståfelt... thats it! Hard core gjengen kunne bli spredd litt mer rundt for å dra igang litt mer.

Litt vondt å si dette, men de av mine venner som er med i [grøss] Klanen ler når de hører oss :ph34r: . De forteller at de er mer organisert og har spredd HC gjengen litt mer for å få med fler. Sikkert litt skryt, men det kan være noe i det. I tillegg vil det hjelpe på disiplinen blant mange.

 

Tidligere i år skrev jeg om en drittunge jeg tok i å kaste en lighter på banen (han fikk høre!!). Tror det var mot Molde.. Hadde flere av HC gjengen stått der hadde det kanskje ikke skjedd

 

Uansett! De yngste av våre medlemmer som ikke gidder å bidra henger ofte lenger opp på tribunen og er mer opptatt av å messe med gutta på hovis, enn av kampen og synging.

 

Og en liten ting til. Kan vi endre på det ene nye ropet

dagens er :

Vi vil alltid elske de blaa

alltid elske de blaa

aaaaeeeåååoooo

 

Bytt ut siste linje med:

"Allez vous" Direkte oversatt betyr det "Fremmad dere"(Betyr noe sånt som "allfram" er på islandsk)

Man kan dra vokalene litt for å få det till å passe, og vil gi linjen en MENING. Har testa den litt selv, og det passer ;)

Ellers er ropet bra, og ingen andre bruker det :rolleyes:

Kjør svar

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Del

Mer liv fra $$
×
×
  • Opprett ny...