Gå til innhold

Nye spillere


knutta
 Del

Anbefalte innlegg


Hepp,

 

Nei, og Yndestad skal til Skotland for å se på forholdene i Ross County.

 

Sitat Nordlys:

"Stabæk har vist interesse for venstrebacken, men etter det Nordlys kjenner til skal ikke det være like aktuelt lenger"

 

Så da kan vi sannsynligvis stryke nok et av de få ryktene vi har fått...

 

@ringo

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Godt Nyttår folkens!

 

Er enig med deg ringo om at det er foruroligende at mer ikke er på stell enda. Belsvik kommer ikke til å ha veldig mange flere på treningene i januar enn det han hadde ifjor. Det er for mye å håpe; men den perfekte nyttårssigneringen hadde vært Erik Mjelde fra Brann, dog høyst tvilsomt om det blir en realitet - selv om han etter sigende er i fryseboksen på Brann Stadion.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Hepp,

 

Vi vant kun 5 av 30 kamper i fjor. Skal vi rykke opp må vi vinne minst 16 kamper, selv om nivået på motstanderene er dårligere så må spillerstallen forbedres skal vi ha håp om å komme i nærheten. Vi har f.eks kun 1 riktig god forsvarsspiller...

 

Nå er jeg mer redd enn bekymret!

 

@ringo

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Det kan muligens stilles spørsmål om det sportslige "apparatet" i STB er godt nok? Sagt det før og sier det igjen, satt speideren over alle speidere på saken. For det ER Tom Schelvan som har hentet alle de gode gutta til klubben.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Hepp,

 

Det er et betimelig spørsmål. Vi MÅ da ha lært noe fra i fjor? Det handler ikke bare om å finne spillere, man må ha nye spillere i rett tid. Jeg synes det er utrolig merkelig at man på et halvt år ikke har kommet opp med noe annet enn å lure gamletrener til VIF inn på trenigsfeltet...

 

@ringo

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Jeg tror det er mer i veien med økonomien enn med de som har det sportslige ansvaret. Alt av overganger må vel godkjennes i hue og rævva før man faktisk kan inngå forhandlinger med en spiller og denne prosessen har vel tatt altfor lang tid. Mener overganger har røket på grunn av dette tidligere.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Den artikkelen der var et slag i trynet. Trodde faktisk det foregikk en hel del konkrete ting bak kulissene for å få en solid tropp og skikkelige treninger på et langt tidligere tidspunkt enn i fjor. Skjønner jo nå at det at naivt å tro at man har lært noe som helst fra i fjor.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Når det begynner å gå dårlig utover i Adecco i år, så bør noen ta sin hatt og gå. Det virker ikke som Petter bør være førstemann - men i god gammel fotballtradisjon blir det vel trener'n som må gå uansett.

 

Jeg gir nå fullstendig opp både dette og neste overgangsvindu og enhver ambisjon på klubbens vegne for kommende sesong. Dette blir et jævla trist år, hvertfall sportslig sett.

 

 

"Motgangssupporter-testen" er tydeligvis ikke over enda....

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Pessimister !

Etter alt hva vi har vært igjennom er det vel ingen grunn til å henge med hue nå ? At vi trenger fler rutinerte spillere som kan forsterke laget i januar er er vel "business as usual". Det er kjøpers marked - og det kommer godt med spesielt når vi ikke har noe å kjøpe med. Tror det sitter noen slue rever på brakka og venter på at noen andre blir mer desperate enn oss. Nevnes fler juniorer i Budstikka - kan bli spennene å se hvem de egentlig mener, selv om vi egentlig trenger noen som trekker snittalderen opp - ikke ned. Har trua jeg. Hold fast - hold ut...

Lenke til innlegg
Del på andre sider


– Det har ikke skjedd så mye på den fronten den siste tiden, så det er vanskelig å si noe konkret om nye spillere. Vi har hatt dialoger med noen over tid, men så er det ting som gjør at vi ikke har kommet videre. Men i dette gamet kan ting skje fort. Vi leter primært etter spillere som helst er gratis, og som definitivt kan gå inn i vårt lønnssystem. Vi holder både øyne og ører oppe, for å si det slik, forklarer Olsen..

 

Dette betyr ikke at Stb ikke har spillere på blokka. Tvert i mot. Det betyr at deøkonomiske rammebetingelser for kjøp og avlønning av nye spillere ikke er på plass. Det kan ikke sportslig ledelse lastes for eller gjøre noe med.

Uansett er dette snø i nakken og skare i trynet på alle som håpet på en reprise av 2005.

 

So what? Vi er motgangssuportere. Og vi vinner atskillig flere innkast og cornere i 2013 enn i 2012. Og jeg har trua på at vi også kommer til å score flere mål enn i fjor. Opprykksstrid får være en bonus i det fjerne.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Utrolig lite taktisk i så fall. Når de gir inntrykk av at Martin Andresen skal tusle rundt på treningsfeltet gjennom hele sesongoppkjøringen uten å binde seg til noe, noe som kan stille klubben i en vanskelig situasjon ettersom man ikke vet om man må signere en annen spiller i stedet, gir det jo bare økt oppmerksomhet rundt de dårlige sesongforberedelsene. Det må da være bedre å gå ut med at man har første signering i boks, endatil et profilert navn. Mye surr for ingenting...

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Søderlund er skuffet over ikke å ha hørt noe fra Stabæk (fra twitter): Ikke hørt noe fra dem.. Føler meg lurt

 

Haha, er nok en liten spøk mellom et par av Chixa og Søderlund :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Er vi ikke i overkant negativt fokusert?

 

Sayouba

 

Hammer

Jalasto

Lange/Benjaminsen

Haidar

 

Haugsdal

Andresen

Kleiven

Stengel

 

Boli

Brustad

 

 

Benken:

Sortevik

Kassi

Stokkelien

Lange/Benjaminsen

 

 

Dette er (med litt usikkerhet rundt forsvarsfireren - jeg tror Haidar kan fungere godt i et Adeccoforsvar) et lag som bør holde godt Adecconivå og vi har 4 gode innbyttere. Det vi trenger er vel strengt tatt noen unge lovende som spillere nr 16-22 i troppen, kanskje en forsvarer som går inn i ellevern og ikke minst en 2.keeper.

 

Det ligger vel i kortene om Stengel/Kleiven forsvinner at det vil fristille midler til kvalifiserte erstattere til startellevern.

 

Min konklusjon er at med Martin tilbake er startellevern bedre enn fjorårets og utfordringen er primært at vi mangler backup på viktige posisjoner. Alt kan kjøpes, men det er mulig at klubben vurderer at dette er kostnader som ikke vil gjøre laget sterkere, kun mindre sårbart og at man bevisst velger å ikke bruke penger på bredde i troppen. Det gjør selvsagt Petters muligheter til strategiske laguttak små. Uten skader på nøkkelspillere kan dette bli riktig bra, men jeg tror vi trenger minst et år i Adecco før vi kan takl et opprykk uten at det dukker opp en rik onkel.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Søderlund er skuffet over ikke å ha hørt noe fra Stabæk (fra twitter): Ikke hørt noe fra dem.. Føler meg lurt

 

Haha, er nok en liten spøk mellom et par av Chixa og Søderlund :)

Tror du det? Virker det ikke sannsynlig at landslagspiller Søderlund ønsker å spille i Adecco for Stabæk?

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Hepp,

 

Når pessimister blir optimister blir jeg bekymret… :)

 

Enig i at laget er ok forspent fremover på banen, hvis vi tar med Stengel og Kleiven samt at de tilbakemeldingene jeg har fått fra Engahold om Martins fotballform stemmer så vil jeg våge påstanden om at vi har en midtbane som holder ok tippeligainvå. Angrepet er litt tynnere besatt, men bør fremdeles ha et ok Adecconivå inne. Forsvaret derimot holder ikke mål – knapt nok topp 12 i Adeccoligaen etter min mening, og her må det gjøres skikkelige grep før sesongen starter.

 

Vi trenger minst 2 spillere i forsvaret. De må først og fremst ha karakter – vinnervilje, profesjonalitet og lederegenskaper. Dernest må de ha rutine – minst 3-5 sesonger med mer eller mindre jevnlig spill på dette nivået eller høyere. Det betyr at de aldersmessig normalt befinner seg et sted mellom ca 27 og 32-33 år.

 

En må være en duell- og hodesterk midtstopper, med gode taktiske ferdigheter. En som er flink til å lese spillet og falle av slik at Jalasto kan støte og bryte slik han er god på uten at vi blottlegger oss. Han må også kunne dirigere og styre backfireren.

 

Den andre bør fortrinnsvis være en venstre back. Med gode defensive egenskaper, god ballkontroll, ro og pasningsfot. Jeg skriver fortrinnsvis venstreback, dels fordi vi er bedre forspent med høyrebacker i Hammer og Haugsdal enn vi er med venstrebacker i Benjaminsen og Lange. Dels fordi det er veldig få alternativer tilgjengelig på venstreback – vi kan være nødt til å rekruttere en defensiv midtbanespiller som vi omskolerer til back. Alternativt at vi finner en rutinert defensiv allrounder som vi kan flytte litt rundt på.

 

Når det gjelder reservekeeper er jeg veldig spent på hvilke modell vi velger. Sayouba er god, men ung og ingen talent utvikler seg i en rett linje. Det kommer tilbakefall og tunge perioder. Derfor er det viktig at vi har en tilfredsstillende backup. Om det bør være et annet ungt talent eller en mer rutinert spiller har jeg ikke gjort meg opp noen mening om – men her finnes det mengder av middels gode typer å velge i så jeg er ikke særlig bekymret. I Sayoba har vi sannsynligvis den keeperen med størst potensial blant de som spiller i Norge.

 

Fremover på banen er jeg mer opptatt av at vi får på plass et brukbart angrepsmønster enn hvilke spillere vi evt trenger. Vi har de fleste typene i troppen allerede. Men kunne kanskje trengt en tung og sterk spiss til å bryte ned de kompakte forsvarene vi vet vi kommer til å møte – særlig på Nadderud.

 

Vi må huske på at vi har et lag som tapte 23 av 30 seriekamper i fjor. Dette er en tropp preget av tapermentalitet og det kommer ikke til å snu bare fordi vi møter letter motstand. Vi har en tropp hvor eldstemann er 26 år og nestemann er 23. Det er unektelig en del potensial i troppen, men vi trenger noen rutinerte typer som kan bringe litt vinnervilje, guts og karakter inn i garderoben. Martin kommer til å tilføre masse av det, men en enslig svale gjør ingen sommer - eller hva det nå heter. Det mentale er en kjempeutfordring før denne sesongen. Det er der utfordringen til trenerteamet først og fremst ligger. Hvordan gjøre en gjeng tapere til vinnere og det betyr nye tanker og ideer på treningsfeltet gjennom vinteren og nye impulser i garedroben representert med nye spillere med rutine, karakter og fremtidstro.

 

@ringo

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Forøvrig tidligere keeper i klubben, Christian Bjerke, som sier dette: https://twitter.com/...764435035549696

 

Aner ikke hvor han har kildene sine fra.

 

Spurte han, fikk dette som svar:

"@MariaBorgersen Etter prat med spillere og folk i klubben. Veldig stor sannsynlighet for at det skjer. Blir ikke tatt godt imot."

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Blir ikke tatt godt imot."

 

Hepp,

 

Dette understreker vel i såfall hvilken gjeng med tapere vi har i dagens tropp... Denne typen holdninger må vi til livs skal vi igjen utvikle oss i riktig retning.

 

@ringo

Endret av @ringo
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Med unntak av Stengel og afrikanerne (som neppe vet noe om martin uansett) er det neppe noen i dagens tropp som kommer til å være i nærheten av å oppnå det Martin Andresen har gjort i sin karriere. De bør slutte og sutre og bruke han som den ressursen han er

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Denne artikkelen utelukker vel tvilen om han kommer?

 

http://fotball.aftenposten.no/eliteserien/article262727.ece

 

Martin Andresen

Fikk sparken i Vålerenga etter årets sesong, eller som det heter: «Partene ble enige om å ikke fullføre kontrakten.» Sølvmedalje som best på fire år med treneransvar i Vålerenga.

 

Aktuell: Sier han vil tilbake til Stabæk - som spiller. Per nå virker det ikke som Andresen vender tilbake til treneryrket med det første.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Del

Nye spillere
×
×
  • Opprett ny...