Gå til innhold

Nye spillere


knutta
 Del

Anbefalte innlegg


Om alle er fit og i form tror jeg vi har et ok lag, men om vi får skader/formsvikt i den sentrallinja så synes jeg det er for tynt med alternativ. Særlig sentral midtbane hvor det egentlig er spørsmålstegn ved alle de fire du nevner.

 

   

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Er det usikkerhet rundt helsa til Hugo, Bohinen og/eller Kassi?

Lumanza får vi nesten anta at Østhagen & co klarer å danne seg et bilde av. Kanskje er et lån av typen Skytte frem til sommeren et alternativ for å gi han enda noen måneder?

Noe å ta hensyn til er for så vidt at vi har fem kamper i juli. Når vinduet åpner i Europa er egentlig ikke _så_ viktig. Ingen klubber spiller obligatoriske kamper i juli, så å ha en spiller klar 1. juli er ikke noe poeng i seg selv. Samtidig er det ingen vinduer som regulerer når en spiller kan dra over for å begynne å trene med en ny klubb, så en spiller som Bohinen burde jo være aktuell for en overgang i mai også, for å gi han noen ekstra måneder med laget før neste sesong. Men 1. juli er nå en gang en viktig dato. Er vi innstilt på å miste Bohinen og Ola den datoen, så må evt erstattere være på plass allerede i april..

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Nei ikke helsa - men det er ingen automatikk i at Bohinen fortsetter å levere der han slapp i fjor. Jeg tror fort det kan ha vært uheldig at han ikke ble solgt ut i vintervindet. Han vil ha langt lavere verdi i sommer, selv om han skulle spille godt.

Kassi og Hugo har ikke akkurat vært stabile de heller og Lumanza er jeg som sagt tidligere usikker på motivasjonen til.

At de kan bli skadet kommer i tilfelle i tillegg til de spørsmålstegnene jeg stiller.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Om Bohinen fortsetter der han slapp er det jo et pluss. Egentlig bør vi nesten ikke forvente det heller. Men at ikke det skal være plass til enten Bohinen eller Hugo på en av plassene sentralt synes jeg er en rar tanke. En 19 år gammel Hugo Vetlesen kommer selvsagt til å variere. Kanskje har han til og med 5-6 dårlige kamper på rad. Drit i det! Det er dette vi har signa opp for. Vi skal ha unggutta våre opp og frem, og dit kommer de ved å spille. Det er to solide karer i Lumanza og Kassi klare til å jobbe sammen med dem.

Henter vi inn en ny sentral midtbanespiller uten at et salg er så godt som klart blir jeg skuffet.

(Når det gjelder Bohinen viste det seg vel at "markedspris" denne gangen var noen få millioner, så blir dumt om han faller ytterligere..)

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Glemte du Azemi i oppsummeringa di, Odd, eller regner du bare formen som usikker? Synes ikke at rekka Azemi, Kinoshita, Ola og Valencic skriker etter forsterkning før sommeren i hvert fall. Med forbehold om at Ola blir til da. 

Må være deilig å være IAO nå!

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Vi er veldig avhengig av en Lumanza i ordentlig form. Faller han igjennom av forskjellige årsaker vil vi fort slite betydelig. Her bør vi ha inn en solid spiller da jeg føler vi gambler i for stor grad at alle på midtbanen holder frem til sommeren.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Snarere tvert om. Jeg antar han er en spiller som er tidlig på blokka når uttaket gjøres. Så om vi spiller med én ren spiss tror jeg vi sier oss fornøyd om Kinoshita og Valencic kan brukes som alternativer om/når Azemi blir skadet. Skal vi spille en "Pallskogsk" 4-4-2 er det litt mer uklart. Er Valencic god nok til å være "Veigar"? Skal Kinoshita evt slåss med Azemi om å være "Nannskog"? Hvor er Rusike, Kassi og Oliver i en sånn formasjon?

Uansett vil jeg ha samme prinsipp her: Skal vi hente en ny spiss trenger vi ikke en som slåss med Kinoshita om å være førstevalg som innbytter. Skal vi handle, må vi handle fra topp. Og på spissplassen kan det fort bli dyrt..

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Jeg tror en sentral treer med Kassi som balanserende (han dekker mye rom) og Vetlesen/Bohinen som indreløpere kan funke fint.

Når det gjelder den sentrale midtbanen er det jo en joker som løp rundt på Malta. Bestemmer Mix seg for å flytte hjem til Oslo begynner lukusproblemene å tårne seg opp.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


17 minutter siden skrev odd:

Snarere tvert om. 

Ah, ja ser nå at jeg misforsto deg! Da er vi enige, sånn bortsett fra at det ser tynt ut. Kanskje litt gambling, men jeg har trua på at Valencic-Azemi kan bli et bra spisspar. Hvis Valencic får en Veigar-rolle har vi ingen back-up nei, men det hadde vi vel heller ikke da vi hadde Veigar? Men en mulig løsning kunne vært å legge om til 433, kanskje? 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


1 time siden skrev Bolke:

Synes ikke at rekka Azemi, Kinoshita, Ola og Valencic skriker etter forsterkning før sommeren i hvert fall.

Kan godt hende, men de skriker ikke akkurat mål heller? Andre her kan sikkert finne disse fires målsnitt (i ES) de siste årene, og jeg mistenker at vi på bakgrunn av disse ikke kan forvente tosifret fra noen av dem. Savner en naturlig målscorer/toppscorerkandidat a la Nannskog/Dio/Ohi/Boli.

Ingenting vil glede meg mer enn om jeg tar feil.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Enig! På papiret tror jeg ikke den angrepsrekka skremmer noen. Men det er nok kvalitet der til å skulle holde oss flytende.

Jeg blir heller ikke overrasket om det ikke er en av disse 4, men unge Edvardsen som blir vår toppscorer i år.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


4 minutter siden skrev ingo:

Ser til min forbløffelse at flere av de virkelig fotballkyndige på Forum (og dem er det plenty av) plutselig håper at "vi kan holde oss flytende". Vi har åpenbart en sårbar midtbane der "bare" Lumanza, Kassi, Bohinen, Vetlesen, Oliver Edvardsen og Jesper Isaksen er kandidater til fire plasser. Det bare skal en skade eller en formsvikt til i forsvarsrekka før vi er svekket i forhold til i fjor. Jeg er dypt uenig. Vi kan godt hente en forsvarsspiller til, en kant og en spiss, også, men vi var altså tredje best i Eliteserien de siste 12-13 serierundene - uten Mats Solheim, nesten uten Kassi og Oliver og helt uten Jesper Isaksen og Mix hvis han skulle komme. Skytte og Askildsen er borte, men vi er betydelig STYRKET på midten i forhold til høsten i fjor. Skytte var briljant til å holde på ballen nede ved cornerflagget, men var ellers mer en spiller som forsinket overganger med å vri og vende både på seg selv og ballen. Hvor mange målpoeng hadde han? To eller tre? Askildsen var god i flere av de 14 kampene han spilte, men ville langtfra hatt klippekort på midten - der profilerte Forum-analytikere har funnet ut at Bohinen plutselig er blitt tvilsom, Lumanza et usikkert kort og Kassi snart skadet igjen. Hæ?? Ja, hvis fem mann blir skadet samtidig er vi sårbare, men hvis ingen blir det er vi klart forsterket. Skulle Mix komme har vi tidenes luksusproblem på midten. I angrep er Ola, Azemi, Oliver, Valencic og Kinoshita fem spillere med ulik spisskompetanse, men til sammen burde de vel kunne erstatte Junker, som fikk et akseptabel målsnitt i høst takket være tre goaler mot Mjøndalen. Summa summarum,; vi er etter min mening MYE bedre enn i fjor høst, og da var vi tredje best i landet. Få inn en klassespiss nå så ikke bare slåss vi om medalje, vi TAR medalje. Sann mine ord. Har dere glemt vekkelsesmøte som ble avholdt for nesten nøyaktig år siden og latterliggjort over en lav sko? Skulle vi komme i en situasjon der vi kunne selge spillere for 60-70 millioner kroner i løpet av et kalenderår (vi har allerede gjort det!). Skulle vi ha en knallsterk spillertropp og likevel styre mot en overskudd for 2020 selv uten flere salg? Skulle vi gå med over ti mill i overskudd i 2019? Vi har en av Norges klart sterkeste backlinjer foran landets klart beste keeper og forsterket med Solheim som langt stødigere enn Hernandez. Vi har en midtbane alle lag kan misunne oss, med spillere som utfyller hverandre og Kassi/Lumanza/Bohinen og evnt Mix sentralt. Vi har uforutsigbare, kjappe spisser som Ola og Oliver og en luring i Fitim Azemi. Da mangler det bare at Kinoshita putter tosifra og at vi henter den superspissen vi  endelig kan ha råd til. Så kjære Forum-venner; bruk tiden på å øke medlemsmassen, få flere fans på kamp, lag bannere og bluss og spre det glade budskap: Stabæk blir et topplag i år.

Jeg liker din optimisme, men samtidig er det (for) mange usikre kort til at "vi TAR medalje" selv med en klassespiss inn.
Akkurat nå tenker jeg vår stall er topp 8 uten forsterkninger (da skal alt klaffe mtp skader. Veldig tynt i forsvaret, på kantene og på topp), en god spiss/angrepsspiller fra topp 5 og 3-4 spillere unna medalje. Dette er før vi eventuelt må erstatte de som (kanskje) er på vei ut, enten nå eller til sommeren. 

- Vi har kontrakter som snart går ut på sentrale spillere. Forsvinner Brynhildsen før sesongstart? IA har sagt at Bohinen skal selges til sommeren og hva skjer med vår kaptein Hanche-Olsen? Sånn det ser ut nå spiller ikke disse tre hele 2020 sesongen i vår drakt. Kanskje vi er heldige med at 1 av 3 gjør det, og da er vi betydelig svekket. 
- Jeg synes du undervurderer Skytte. Han hadde en fysisk tilstedeværelse vi har lengtet stort etter. Hvorfor drar du frem målpoeng? Skytte sin rolle i Stabæk var ikke å produsere målpoeng. 
- Det er fryktelig tynt i forsvaret bak Solheim, Hanche-Olsen, Amankwah og Moe. Selv om Vogt og Pignatel er veldig lovende, behøver vi minimum 1 forsvarsspiller til. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Hehe, mye sant der Ingo.

Personlig er jeg alltid skeptisk til at unge spillere skal opprettholde en jevnt stigende formkurve fra en sesong til den neste. Det er ikke nytt i år. Jeg håper Bohinen fortsetter fremgangen, men jeg tar det ikke for gitt.

Når det gjelder Skytte så er jeg enig med deg, og jeg synes han er grovt overvurdert på forumet her. Men har sålangt ikke orket ta den diskusjonen. Han blir uansett ikke noe savn - i tillegg til det du nevner så synes jeg han slurvet defensivt.

Hva gjelder Lumanza så håper jeg han vil tilbake til god gammel form - men jeg synes det går tregt og blir fortalt ting av folk som er mye tettere på enn meg om at han virker litt «mett».

Vetlesen - etter min mening - det største talentet av de alle - men han må få tillit over tid der han er best - på sentral midtbane. Får han det? Eller blir han flyttet rundt?? Litt som Espen Nystuen - kom som midtbane - så ut som en midtstopper (viste seg senere å være en svært god en), men ble brukt som høyre kant... misbruk! Se hva som skjedde da Somen ble satt på rett plass på banen. Vetlesen er nok ikke en ny Somen - men kanskje en Ny Martin? Eller Henning? Jeg håper 2020 blir Hugo’s år!

Men jeg mener Likevel  vi trenger en Mix type - en rutinert spiller rundt 30 - en ledertype på midtbanen, og det er der diskusjonen egentlig står føler jeg.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Vetlesen hadde kyssesyken på forsommern i fjor. Det tror jeg ødla deler av sesongen for ham. Når det gjelder vurderingene av spillerne er jeg enig i mye. Så er det litt sånn at de vi har er de beste, og det er bra. Men jeg mener nok at både Skytte og Hernandez hadde en strålende høst. Synes Ingo gir dem litt lite kred. Ellers helt enig: Vi har et godt lag, spennende med de nye og vi har et strålende trenerteam. La sesongen 2020 komme!

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Hvor mange poeng er det verdt å ha Janne Jönsson som trener kontra den halve sesongen Henning Berg ledet oss i fjor? Blir det fortsatt 8. plass, med Janne og Petter Belsvik inn, Solheim inn for en hel sesong, Lumanza en hel sesong, Oliver en hel sesong, Mix (?) en hel sesong - i bytte mot Skytte en halv sesong og Junker en halv sesong? Hvis vi får mange skader og hvis mange spillere blir dårligere, blir vi dårligere. Hvis Janne mister gnisten, blir vi dårligere. Hvis det blir snø i juni, blir vi dårligere. But it ain't gonna happen.

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Synes vi har en meget solid stall for øyeblikket! Med unntak av å kanskje hente inn bredde i forsvarsleddet så mener jeg at man må ha inn kvalitet, spillere som forsterker laget. Hvis man skal hente inn spillere som er bedre enn de vi har nå så må man ut med større summer eller lån, og det gjør det mye vanskeligere

Lenke til innlegg
Del på andre sider


8 timer siden skrev blaasoldat:

Og hva godt tilfører du diskusjonen?

Poenget til William er nok at han er relativt lei av personer på forumet som er "tett på", "har fra sikre kilder" osv. Enkelte her er helt notoriske på dette, og det er ganske irriterende for oss som ikke er "tett på" osv.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


9 minutter siden skrev Henrik:

Jeg tror jeg skal invitere til et Sammy Skytte vekkelsesmøte, for det var en fantastisk spiller i mine øyne. Han hadde vi garantert tjent bra med penger på om vi hadde hentet ham, og jeg har en mistanke om at vi kommer til å savne det han tilførte laget. 

 

Jeg kommer!! 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Handler ikke dette om at noen ser begeret halvtomt, andre ser det halvfullt? 

Lumanza i form overgår det vi har råd til å kjøpe oss som sikring, for at han ikke kommer i form. Så, da er det bare å krysse fingrene for at han kommer i form, okke som. 

Angående Hugo, så synes jeg det er litt forunderlig at han ikke får litt mer tillit sentralt. Håper noen ser på litt video av han og Lumanza sammen, for noen år tilbake. Det er så waste å ha han ute på kanten. Men, hvis Bohinen forsvinner, kan jeg ikke forstå noe annet at det er en prioritet for klubben å la Hugo ta neste steg. Hvis ikke må det være bedre å la han gå videre. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


5 minutter siden skrev superblaa:

Handler ikke dette om at noen ser begeret halvtomt, andre ser det halvfullt? 

Lumanza i form overgår det vi har råd til å kjøpe oss som sikring, for at han ikke kommer i form. Så, da er det bare å krysse fingrene for at han kommer i form, okke som. 

Angående Hugo, så synes jeg det er litt forunderlig at han ikke får litt mer tillit sentralt. Håper noen ser på litt video av han og Lumanza sammen, for noen år tilbake. Det er så waste å ha han ute på kanten. Men, hvis Bohinen forsvinner, kan jeg ikke forstå noe annet at det er en prioritet for klubben å la Hugo ta neste steg. Hvis ikke må det være bedre å la han gå videre. 

Det er akkurat det dette handler om. 

For min del så er det et argument for å forsterke midtbanen - fordi jeg tror det vil gi oss en bedre sesong enn om vi ikke gjør det. 

Værre er det ikke.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


11 minutter siden skrev @ringo:

Det er akkurat det dette handler om. 

For min del så er det et argument for å forsterke midtbanen - fordi jeg tror det vil gi oss en bedre sesong enn om vi ikke gjør det. 

Værre er det ikke.

Så du mener vi blir bedre av å forsterke oss? Det tror jeg de aller fleste er enig med deg i...

Lenke til innlegg
Del på andre sider


3 minutter siden skrev Drosselmeyer:

Så du mener vi blir bedre av å forsterke oss? Det tror jeg de aller fleste er enig med deg i...

Da må du lese bedre - det argumenteres jo med at det ikke er behov for å forsterke sentral midtbane - det er jeg uenig i.

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Mix tipper jeg interessant fordi han tydeligvis fortsatt har oss som klubben han trener med gjennom vinteren*, og neppe blir en veldig dyr mann om alle synes det er en god match. 

Som spillertype vil jeg også si han kan passe godt til å ta over når Bohinen går eller trenger en pause. 

*) Ganske sikker på at han ville vært velkommen hos de fleste andre klubber i serien. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Del

Nye spillere
×
×
  • Opprett ny...