Gå til innhold

Mediedekning


$uperTerje
 Del

Anbefalte innlegg


Er det ikke alltid best å bli tippet lavt og overraske? Ikke noe å vinne på negativ oppmerksomhet i media fordi forventningene er for høye. Jeg gleder meg i hvert fall for muligheten til å stoppe kjeften på Morten P

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Nei. Det er best å bli tippet til å vinne og innfri. Men ja. Statistisk sett er det vanskeligere å gjøre det bedre enn tipset om man blir tippet som nummer 1 enn som nummer 16.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Toni Ordinas (43) har klare tanker om hvordan Stabæk skal bli en norsk toppklubb.

DEL

 

– Samarbeid, sier Antonia Ordinas Pou (43).

 

Stabæk-treneren sitter i de nedslitte brakkene på Nadderud stadion. Han kikker utover en fotballstadion som er nedlesset av snø og der hjemmedebuten allerede er utsatt.

 

Men han ser fremover. Stabæks spanske trener er hellig overbevist om at det igjen kan skapes gullkantede opplevelser ute på det som forhåpentlig blir en grønn gressmatte. Kanskje allerede i år.

 

– Samarbeid, gjentar han.

 

– Jeg mener det er Stabæks ansvar å skape en kultur for fotballen i Bærum. Der vi knytter til oss, og samarbeider med, de lokale klubbene. Som Høvik, Haslum og Bærums Verk Hauger, for å nevne noen. Det er den eneste måten vi kan få det til på. At det skapes en fotballkultur her i Bærum med Nadderud stadion som knutepunkt. Der det skapes opplevelser som alle vil være stolte av.

 

LES OGSÅ: Derfor tvilte Ovenstad ikke på å si ja til Stabæk

 

Topplag med lokale spillere

 

43-åringen trekker sammenligninger til sitt eget hjemland. I den baskiske delen av landet. Der La Liga-klubbene Real Sociedad og Athletic Bilbao regjerer.

 

– De klubbene har et vanvittig godt samarbeid med de mindre klubbene rundt. Småklubbene er ekstremt stolte hvis én spiller klare å komme seg inn på de lagene. Slik bør det være i Bærum også, mener Ordinas oppriktig.

 

Han kom til Norge i 2013, og har ikke sett seg tilbake. Familien er godt etablert i Bærum. Skjønt, det første han tenke på da han tok over etter skotten Billy McKinlay i 2016, var at en gang vil dette ta slutt.

 

– Taper vi seks kamper på rad, så kan det jo jeg være ferdig.

 

LES MER: Takket nei til titalls millioner - her forlenger Vetlesen med Stabæk

 

Men han tror ikke det skjer. Han mener Stabæk bør bli en permanent toppklubb i Norge.

 

– Og vi bør klare det med å bruke hovedsakelig lokale spillere. En spiller som er vokst opp i Lommedalen har større indre driv etter å vinne noe med Stabæk, enn en spiller fra Canada. Selv om begge trolig vil ha det samme målet om å komme til en større klubb, mener Ordinas.

 

Han sier han er tilgjengelig for spillerne 24 timer i døgnet.

 

– Hvis en spiller har personlige problemer, så prater jeg med ham om det. I fjor var det en spiller som hadde problemer på hjemmebane. Da hadde jeg en lengre prat med ham. Har en spiller problemer med kjæresten, vil det påvirke spillet hans på banen.

 

FARGERIK: Toni Ordinas har et aktivt kroppsspråk på feltet.

FARGERIK: Toni Ordinas har et aktivt kroppsspråk på feltet. Foto: KARL BRAANAAS

Ørefik

 

Toni Ordinas vokste opp på ferieøya Mallorca. Han er født året før den høyreorienterte lederen, general Franco, døde. Ordinas opplevde likevel regimet på kroppen.

 

– Mallorca har alltid vært knyttet til Catalonia, både geografisk og med språket. Snakket vi katalansk på skolen, kom læreren og ga oss en ørefik, forteller spanjolen.

 

Han støtter den katalanske uavhengighetskampen mot regjeringen i Madrid.

 

– Spania fungerer ikke bra i dag. Muligheten for de unge er veldig vanskelig. Det er nesten umulig å skaffe seg jobb. Og et regime som fengsler folk for meningsytringer. Er det er demokrati, spør han.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Stabæk er fyrverkeri på det beste – sveitserost på det verste

Artikkeltags

STABÆK FOTBALL FOTBALL SPORT KOMMENTAR BÆRUM

UJEVNE: Ohi Omoijuanfo og Stabæk har vært strålende på det beste, men ustabile i oppkjøringen til årets sesong.

UJEVNE: Ohi Omoijuanfo og Stabæk har vært strålende på det beste, men ustabile i oppkjøringen til årets sesong.

Av André Strømnes

Publisert:10. mars 2018, kl. 14:32

KOMMENTAR: Det er heldig for Stabæk når årstallet slutter på åtte. Ti år etter forrige gullfest på Bekkestua virker Stabæk å være et skikkelig cuplag.

DEL

 

Cupgull i 1998 og seriegull i 2008. Å sikte på seriegull i 2018 er nok vel optimistisk, men i oppkjøringen til årets sesong har Stabæk glimtvis vist at de har noe ekstra.

 

På det beste et fyrverkeri som kan slå alle. På det verste en sveitserost som kan tape for de fleste.

 

Tre ganger i vinter har laget åpnet så strålende at det har fått selv de hardeste supporterne til motstanderne til å bli imponert. Det summet i arenaen i Göteborg da Stabæks særdeles unge lag gikk opp til 2-0, det gjorde det samme blant Vålerenga-tilhengere i Vallhall da Stabæk ledet med samme sifre og «ligner et topplag» uttalte mediefolk i Sarpsborg som har vært bortskjemte med mye moro med laget sitt de siste årene, da Stabæk ledet 2–0 til pause i generalprøven.

 

LES OGSÅ: Ordinas før seriestarten: – Vår oppgave å skape stolthet

 

Tre vekkerklokker

 

Treningskampene mot IFK Göteborg, Vålerenga og Sarpsborg var alle som å være på et kalas hvor vertskapet startet med å servere hummer, men så endte alt i dårlig kanari.

 

Det skal ha gått en kule varmt i Stabæk-garderoben etter at laget slapp inn tre mål i 2. omgang mot Sarpsborg, det siste minuttet før slutt og for tredje gang tapte en kamp de burde vunnet. Tre vekkerklokker, en hårfønertale og viktige seriepoeng i potten bør være nok til å forbedre innstillingen til å forsvare en ledelse.

 

Stabæks kamp mot Start flyttet - igjen

 

Viktig med god start

 

Tidenes dårligste seriestart i 2016 ble snudd til tidenes beste seriestart i 2017. Et år med ryggen mot veggen ble avløst av et år med mye medgang, det viser hvor viktig det er å komme godt i gang i serien.

 

Nå går Toni Ordinas inn i sin tredje sesong som sjef for Stabæks A-lag. Stabæk er blitt mer og mer solide under hans tid som trener. Grunnspillet er velkjent. Denne vinteren har laget jobbet med også å spille ulike formasjoner for å håndtere ulik motstand og ulike kampbilder. Toppscorer Ohi Omoijuanfo fikk ikke utenlandsdrømmen sin oppfylt i vinter og ser ikke ut til å sutre over det. Hans bidrag med mål er uvurderlig for Stabæk. I 2016 hadde «De Blaa» ingen som scoret flere enn fire mål, i 2017 hadde Ohi 17 og de vippet mange kamper Stabæks vei.

 

Derfor tvilte Ovenstad ikke på å si ja til Stabæk

 

Cupfinalelag?

 

Budstikka tipper Stabæk på 6. plass i år. Får laget ut potensialet som er der, lærer seg å forsvare en ledelse og får beholde en Ohi i målform gjennom hele sesongen, blir det bedre plassering. Kanskje til og med medaljer. Mister de folk til sommeren, ikke har noen som går foran og tar scoringsansvar og heller ikke blir like glade i å forsvare en ledelse som å prøve å ta den, så blir det langt dårligere enn en 6. plass.

 

Det er samtidig en del som tyder på at dette laget har X-faktor. Kan hende er det ikke dumt å holde av 2. desember. For det er noe cupfinaleaktig over Stabæk og årstallet i år.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


 

Av André Strømnes

Publisert:12. mars 2018, kl. 14:00

Stabæk tok ikke med tidligere landslagsspiller Vadim Demidov til seriestarten mot Strømsgodset. Trolig er han aktuell i neste serierunde.

DEL

 

Onsdag i forrige uke ble den tidligere utenlandsproffen klar Stabæk, men seriestarten mot Strømsgodset kom åpenbart for tidlig – Demidov var hverken på banen eller innbytterbenken for Stabæk.

 

– Vi har en plan med Demidov. Det er at vi kan ha ham fysisk klar for neste kamp. Det er noen uker til. Men for å være ærlig med ham, så er han i god form, sier trener Toni Ordinas.

 

LES OGSÅ: – Ohi trenger ikke mine råd

 

Får bedre tid

 

Stabæks kamp kommende helg mot Start er allerede utsatt på grunn av snøforholdene. Det betyr at neste seriekamp er mot Ranheim 2. april. Det er gunstig for Demidov, som får mer tid på seg til å komme i kampform.

 

– Det bør ikke være unaturlig for ham å ha som mål om å spille den andre kampen i serien, sier Stabæks sportslig leder Inge André Olsen, og fortsetter:

 

– Vi kunne sikkert kastet ham inn, men ønsker å bygge ham opp. Og det er andre som har vært her i hele vinter – de fortjener sjansen

Lenke til innlegg
Del på andre sider


 

Av André Strømnes

Publisert:12. mars 2018, kl. 13:58

Andreas Hanche-Olsens (21) drøm om å bli Stabæk-kaptein gikk i oppfyllelse. Men det var ingen drømmestart.

DEL

 

Den unge lagkapteinen påtar seg skylden for begge Stabæks baklengsmål mot Strømsgodset.

 

– Det var to individuelle glipp fra min side, som kostet oss to mål. Jeg påtar begge. Jeg kan ikke huske sist det har skjedd, sier Stabæks nye lagkaptein av året.

 

Han innrømmer at søndagens kamp var en av hans tyngste personlige opplevelser i eliteserien.

 

– Jeg skulle gjerne hatt en bedre start når det er første seriekamp og alt mulig.

 

Slik skal Ohi vekke ny interesse fra utlandet: – Målet er 7–10 mål før sommeren

 

To klareringer

 

Strømsgodsets første mål kom rekordraskt. Etter bare noen sekunders spill havnet Hanche-Olsens klarering i beina på Marcus Pedersen som satte inn 1-0.

 

Scoringer av Franck Boli og Ohi Omoijuanfo gjorde at Stabæk snudde kampen. I åpningen av 2. omgang skulle Hanche-Olsen nikke vekk en ball. På ny havnet klareringen i beina til Pedersen som satte inn 2-2.

 

– Det var godt gjort av ham å klare å score der på to berøringer.

 

Slik spilte Stabæk-guttene i serieåpningen

 

– Utsatt posisjon

 

Hanche-Olsen sier han rister skuffelsen greit av seg.

 

– Jeg er innforstått med at sånt kan skje, jeg spiller i en utsatt posisjon.

 

Han mener Stabæk fikk vist at de har mye å by på i år.

 

– Vi vet at vi er gode offensivt, særlig når vi får rom er vi livsfarlige. Strømsgodset er et bra lag, vi viste at vi kan straffe dem hardt.

 

– Lagmessig var det en god start, fastslår han

Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

I denne plussaken kårer Dagbladet Norges 50 beste fotballspillere for øyeblikket: https://www.dagbladet.no/sport/dagbladet-karer-norges-50-beste-fotballspillere/69654809

 

Noen på RBKWeb har heldigvis kopiert over hele lista:

1 RUNE ALMENNING JARSTEIN, Hertha Berlin (2/6)

2 JOSHUA KING, Bournemouth (1/9)

3 MOHAMED ELYOUNOUSSI, Basel (9/16)

4 ALEXANDER SØRLOTH, Crystal Palace (41/41)

5 STEFAN JOHANSEN, Fulham (3/11)

6 PER CILJAN SKJELBRED, Hertha Berlin (4/5)

7 SANDER BERGE, Genk (5/-)

8 ANDRÉ HANSEN, Rosenborg (36/37)

9 JONAS SVENSSON, AZ Alkmaar (19/25)

10 MARTIN LINNES, Galatasaray (40/12)

 

11 Omar Elabdellaoui, Olympiakos (6/3)

12 Fredrik Midtsjø, AZ Alkmaar (31/19)

13 Tore Reginiussen, Rosenborg (43/50)

14 Ole Kristian Selnæs, St. Etienne (8/10)

15 Martin Ødegaard, Heerenveen (13/27)

16 Mats Møller Dæhli, St. Pauli (7/34)

17 Morten Thorsby, Heerenveen (32/35)

18 Ghayas Zahid, APOEL Nikosia (26/-)

19 Birger Meling, Rosenborg (27/24)

20 Iver Fossum, Hannover (21/13)

 

21 Anders Trondsen, Rosenborg (NY)

22 Markus Henriksen, Hull (16/2)

23 Håvard Nordtveit, Hoffenheim (14/4)

24 Ørjan H. Nyland, Ingolstadt (37/18)

25 Haitam Aleesami, Palermo (25/20)

26 Kristoffer Ajer, Celtic (-/39)

27 Ohi Omoijuanfo, Stabæk (NY)

28 Sigurd Rosted, Gent (NY)

29 Tarik Elyounoussi, AIK (11/-)

30 Fredrik Gulbrandsen, RB Salzburg (NY)

 

31 Jørgen Skjelvik, LA Galaxy (42/45)

32 Jo Inge Berget, New York City FC (18/7)

33 Alexander Tettey, Norwich (15/1)

34 Pål Alexander Kirkevold, Hobro (NY)

35 Ola Kamara, LA Galaxy (22/49)

36 Sten Grytebust, Odense (NY)

37 Pål André Helland, Rosenborg (17/23)

38 Anders Konradsen, Rosenborg (48/-)

39 Bjørn Maars Johnsen, Den Haag (NY)

40 Kristoffer Zachariassen, Sarpsborg (NY )

 

41 Eirik Ulland Andersen, Strømsgodset (NY)

42 Alexander Søderlund, Rosenborg (12/14)

43 Gustav Valsvik, Eintracht Braunschweig (20/-)

44 Mustafa Abdellaoue, Strømsgodset (NY)

45 Sondre Rossbach, Odd (NY)

46 Mathias Normann, Molde (NY)

47 Eirik Hestad, Molde (-/43)

48 Vegar Eggen Hedenstad, Rosenborg (35/-)

49 Erling Braut Håland, Molde (NY)

50 Herman Stengel, Strømsgodset (NY)

 

Jeg teller 8 (9 hvis du tar med Mats Møller Dæhli) som enten er i Stabæk i dag eller har bakgrunn fra Stabæk, hvorav de fleste spilte jr.-fotball her. Ikke bare dårlig, det. :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Jeg teller 8 (9 hvis du tar med Mats Møller Dæhli) som enten er i Stabæk i dag eller har bakgrunn fra Stabæk, hvorav de fleste spilte jr.-fotball her. Ikke bare dårlig, det. :)

 

Klart det er dritbra med 8 spillere på denne lista (helt enig at Dæhli kan ikke vi ta noe av æren for, han rakk jo knapt få på seg drakta før han dro videre), men hvis man skal være litt kritisk:

5 av dem (Stengel, Hedenstad, Ohi, Meling og Thorsby) synes jeg vi skal ta all ære for. Det var hoss oss de virkelig tok steget!

3 av dem (Kamara, Skjelvik og Trondsen) forlot oss vel fordi vi ikke satset videre på dem (hvertfall oppfattet ikke spillerne det slik), så der må vi nesten dele æren med klubben(e) de gikk til etterpå.

 

Ingen av alle disse 9 spillerne er blant topp 15. Der skulle jeg ønske vi hadde hatt noen. Thorsby blir kanskje den som tar steget inn i topp 10?

Lenke til innlegg
Del på andre sider


 

 

Jeg teller 8 (9 hvis du tar med Mats Møller Dæhli) som enten er i Stabæk i dag eller har bakgrunn fra Stabæk, hvorav de fleste spilte jr.-fotball her. Ikke bare dårlig, det. :)

Klart det er dritbra med 8 spillere på denne lista (helt enig at Dæhli kan ikke vi ta noe av æren for, han rakk jo knapt få på seg drakta før han dro videre), men hvis man skal være litt kritisk:

5 av dem (Stengel, Hedenstad, Ohi, Meling og Thorsby) synes jeg vi skal ta all ære for. Det var hoss oss de virkelig tok steget!

3 av dem (Kamara, Skjelvik og Trondsen) forlot oss vel fordi vi ikke satset videre på dem (hvertfall oppfattet ikke spillerne det slik), så der må vi nesten dele æren med klubben(e) de gikk til etterpå.

 

Ingen av alle disse 9 spillerne er blant topp 15. Der skulle jeg ønske vi hadde hatt noen. Thorsby blir kanskje den som tar steget inn i topp 10?

Blir nok Birger før Thorsby. I mine øyne tidenes beste venstreback.
Lenke til innlegg
Del på andre sider


King på 2, da blir det vanskelig å ta rangeringen på alvor.

 

Men det slår meg at Lagerbäck har veldig mange jevngode spillere å velge imellom, ikke noen enkel oppgave å komponere den beste 11'eren.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


King på 2, da blir det vanskelig å ta rangeringen på alvor.

 

Den største vitsen er vel at Moi ikke er soleklar nummer én. En av de heteste i Europa akkurat nå. King har nylig scoret to i PL etter skadeopphold og putta 16 i PL i fjor – hvilke norske spillere mener du leverer prestasjoner på et høyere nivå enn det? Skjelbred på sjette med et halvt år på benken bak seg syns jeg da er mer tvilsomt.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


 

Jeg teller 8 (9 hvis du tar med Mats Møller Dæhli) som enten er i Stabæk i dag eller har bakgrunn fra Stabæk, hvorav de fleste spilte jr.-fotball her. Ikke bare dårlig, det. :)

 

Klart det er dritbra med 8 spillere på denne lista (helt enig at Dæhli kan ikke vi ta noe av æren for, han rakk jo knapt få på seg drakta før han dro videre), men hvis man skal være litt kritisk:

5 av dem (Stengel, Hedenstad, Ohi, Meling og Thorsby) synes jeg vi skal ta all ære for. Det var hoss oss de virkelig tok steget!

3 av dem (Kamara, Skjelvik og Trondsen) forlot oss vel fordi vi ikke satset videre på dem (hvertfall oppfattet ikke spillerne det slik), så der må vi nesten dele æren med klubben(e) de gikk til etterpå.

 

Ingen av alle disse 9 spillerne er blant topp 15. Der skulle jeg ønske vi hadde hatt noen. Thorsby blir kanskje den som tar steget inn i topp 10?

 

 

Verken Dio eller Rogne på lista?

 

Både Trondsen og Skjelvik fikk tillit i Stabæk, om enn på andre plasser enn de spiller nå.

Kamara var ikke seriøs når han var er, sånn sett begrenset med både spilletid på ham, og ære til oss på det oppholdet.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


 

 

Jeg teller 8 (9 hvis du tar med Mats Møller Dæhli) som enten er i Stabæk i dag eller har bakgrunn fra Stabæk, hvorav de fleste spilte jr.-fotball her. Ikke bare dårlig, det. :)

 

Klart det er dritbra med 8 spillere på denne lista (helt enig at Dæhli kan ikke vi ta noe av æren for, han rakk jo knapt få på seg drakta før han dro videre), men hvis man skal være litt kritisk:

5 av dem (Stengel, Hedenstad, Ohi, Meling og Thorsby) synes jeg vi skal ta all ære for. Det var hoss oss de virkelig tok steget!

3 av dem (Kamara, Skjelvik og Trondsen) forlot oss vel fordi vi ikke satset videre på dem (hvertfall oppfattet ikke spillerne det slik), så der må vi nesten dele æren med klubben(e) de gikk til etterpå.

 

Ingen av alle disse 9 spillerne er blant topp 15. Der skulle jeg ønske vi hadde hatt noen. Thorsby blir kanskje den som tar steget inn i topp 10?

 

 

Verken Dio eller Rogne på lista?

 

Både Trondsen og Skjelvik fikk tillit i Stabæk, om enn på andre plasser enn de spiller nå.

Kamara var ikke seriøs når han var er, sånn sett begrenset med både spilletid på ham, og ære til oss på det oppholdet.

 

 

Dio sitter vel stort sett på benken (ikke at det forhindret dem fra å ta med Skjelbred) mens Rogne er litt bortgjemt i polsk fotball.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


 

Skjelbred har jo spilt fast så og si hele sesongen...

Og Dio er vel oftere på tribunen enn benken. Har Rogne kommet tilbake fra skade ennå?

Rogne var på benken i to kamper i februar uten å få spille. Ikke vært i troppen etter det.
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Fair å ha Jarstein som nummer 1, foran Moi.

 

King hadde en bra sesong i fjor, men ville nok satt han et hakk ned. Form meg er det største påskemysteriet at de har Sørloth helt opp på 4. plass. Han har scoret en del mål i Danmark, og fått en skyhøy prislapp. Men utover det?

 

Synes også at Martin Ødegaard blir "straffet" for hypen. Greit nok at han fortsatt er ung og ikke spiller feks CL, men fotballmessig er han da bedre enn mange av de foran.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


 

Helt sant det. Men han har likefullt hatt en svak sesong, mistet kapteinsbindet og i det siste også plass i startelleveren. Jarstein har vært mer ustabil i år enn han var under fjorårets sesong, til tross for kanskje karrierebeste mot Bayern. Jeg mener Mois prestasjoner i CL og hjemlig liga er såpass ekstraordinært at han, akkurat nå – som listen hevder å være en oversikt over – er langt bedre enn Jarstein. Skal man måle over de siste sesongene er jeg enig, men det er ikke det de sier listen måler.

 

Men slike målinger er jo umulig å få noe endelig svar på. Som å sammenligne beste rockeplate med beste jazzskive.

Endret av Flexi Knut
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Hvor god er egentlig den sveitsiske ligaen? Vi har jo feks flere som er heite i Nederland, feks Thorsby og Midtsjø. Skal ikke bli for blendet av å ha scoret et mål mot City heller.

 

Å måle hvem som er best akkurat nå er umulig. Pr i dag vil vel ikke Neymar være god nok til å starte for Stabæk, så må ha en viss historikk i tankene.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Hvor god er egentlig den sveitsiske ligaen? Vi har jo feks flere som er heite i Nederland, feks Thorsby og Midtsjø. Skal ikke bli for blendet av å ha scoret et mål mot City heller.

 

Å måle hvem som er best akkurat nå er umulig. Pr i dag vil vel ikke Neymar være god nok til å starte for Stabæk, så må ha en viss historikk i tankene.

Skummelt å bli blendet av den nederlandske ligaen også. Ajax har røket ut mot både Molde og RBK i europacupen, så det er vel ikke allverdens kvalitet på eresdivisjonen om dagen. I tillegg er det nederlandske landslaget langt unna toppen.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Ajax var vel i finalen i Europaligaen for et år siden, så altfor dårlig står det ikke til med Æresdivisjonen. Se på en spiller som Davinson Sanchez som spilte i Ajax i fjor, og har hatt en strålende debutsesong i Premier League i år. Ajax har produsert lassevis av fantastiske spillere, men som talentutvikler så vil kvaliteten på laget variere litt fra år til år. Det vet vi alt om.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Del

Mediedekning
×
×
  • Opprett ny...