Gå til innhold

Mediedekning


$uperTerje
 Del

Anbefalte innlegg


Demidov: – Unggutta har levd under et vanvittig press

STOLT: Vadim Demidov  feiret sammen med Moussa Njie (t.v.) og de andre lagkameratene etter 3-0 over Odd søndag.

STOLT: Vadim Demidov feiret sammen med Moussa Njie (t.v.) og de andre lagkameratene etter 3-0 over Odd søndag. Foto: KNUT BJERKE

Publisert:12. november 2018, kl. 13:56

Vadim Demidov (32) har tidligere i år kritisert sitt eget lag etter flere kamper der ledelse er rotet bort på grunn av feil. Etter Odd-kampen var han stolt.

– Jeg er stolt av det disse unggutta gjorde mot Odd. De har levd under et vanvittig press de siste ukene, sa Stabæk-stopperen Vadim Demidov etter 3-0-seieren over Odd i Skien søndag kveld.

Med de tre poengene har Stabæk fortsatt en god mulighet til å berge plassen i eliteserien. Det hele avgjøres hjemme mot Strømsgodset 24. november. Vinner Stabæk den kampen, er de garantert minst kvalifisering. Uavgjort kan også bety kvalifisering hvis Start taper i den siste serierunden. Tap betyr at det blir 1. divisjon neste år på Stabæk.

Demidov har tidligere i år klaget over mangel på kynisme blant egne lagkamerater. Etter Odd-kampen var han raus med rosen.

LES OGSÅ: Her røper Ohi hvorfor han feiret som han gjorde

Kom på kamp

– Vi hadde kniven på strupen og de unge spillerne klinket til da det virkelig gjaldt. Det er imponerende, sier han.

Nå maner han publikum til å støtte opp om Stabæk i den siste kampen på Nadderud 24. november.

– Nå må disse Bærum-folkene få ræva i gir, og komme seg på kamp mot Strømsgodset. Det betyr veldig mye for spillerne, sier Demidov.

– De 150 som var på Skagerak Arena hjalp oss mye. Det var som å spille på hjemmebane, sier Vadim Demidov.

LES OGSÅ: Berg mener kamppausen i eliteserien er «koko»

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Billettene til Stabæks skjebnekamp går unna så det suser

HÅPER PÅ MER AV DETTE: Stabæk-leder Jon Tunold håper på folkefest – og jubel – når Strømsgodset gjester Nadderud om en uke. FOTO: KNUT BJERKE

HÅPER PÅ MER AV DETTE: Stabæk-leder Jon Tunold håper på folkefest – og jubel – når Strømsgodset gjester Nadderud om en uke. FOTO: KNUT BJERKE

Publisert:18. november 2018, kl. 17:26

Stabæk-leder Jon Tunold håper på en folkefest mot Strømsgodset på Nadderud. Lørdag var det en uke igjen.

– Det blir en veldig spesiell kamp. Her kjemper to lag for å overleve. Det er ikke så vanlig at man får det i siste seriekamp, sier Tunold, daglig leder i Stabæk Fotball.

– Alt avgjøres i stor grad i denne ene kampen. Det er veldig spesielt, og det kommer til å bli en nerve i kampen fortsetter han – som likevel ikke vil sette kampen opp mot andre storkamper, som for eksempel oppgjøret mot Vålerenga i 2008, da seriegullet ble definitivt sikret.

– Men det er klart at dette er en stor, stor kamp, sier Tunold

LES OGSÅ: Friskmelder Keita

 

Må ha poeng

Forutsetningene er klare: Vinner Stabæk er de garantert minst å havne på kvalifiseringsplass.

Blir det uavgjort på Nadderud, er Stabæk på kvalifisering om enten Start eller Lillestrøm taper. Taper begge, er Stabæk forbi de to – om de selv tar ett poeng.

Taper Stabæk, rykker de ned.

Start møter Haugesund, Lillestrøm møter Kristiansund.

– Vi må fylle Nadderud når Strømsgodset kommer, sa Inge André Olsen til Budstikka etter seieren mot Odd.

Stabæk knuste Odd og har alt i egne hender 

Øvre tribune utsolgt

Og Stabæk-fansen har tatt Olsen på ordet. Den øvre tribunen er stort sett utsolgt allerede.

– Vi har solgt flere billetter nå, enn det vi normalt sett har gjort dagen før utsolgte kamper. Og det er en uke igjen, sier Tunold.
 
Rundt 550 plasser må reserveres til Strømsgodset-tilhengere, men Tunold sier det er utrolig viktig at Stabæk-fansen farger stadion med «riktig blåfarge».

– Det er avgjørende. Vi møter en klubb som ligger nære geografisk, og er i den situasjonen de er. Det vil komme mange fra Drammen, og da er det viktig at flest mulig plasser er opptatt, sier han.

Odd-trener Fagermo: – Jeg begynner å bli glad i Stabæk 

Jerv-kamp friskt i minne

– Gruer man seg eller gleder man seg før en slik kamp?

– Godt spørsmål, ler Tunold.

– Seieren forrige søndag ga ny energi til alle i klubben. Dette kan bli en fantastisk fotballfest. Men det kommer til å bli to ekstremt vonde timer, sier Stabæk-lederen, med trykk på ordet ekstremt.

– Men vi har Jerv-kampen i 2016 (kvalifiseringskamp som Stabæk vant) friskt i minne, og vet hvilken glede som utløses når man vinner sånne kamper.

– Selv om denne kampen blir annerledes. Her har motstanderen også veldig mye å tape. Det blir en nerve hele veien, sier Jon Tunold – en uke før alt avgjøres.

image.png

Lenke til innlegg
Del på andre sider


4 timer siden, blaasoldat skrev:

Hvilke tiltak har klubben gjort for å slippe at det blir godset supportere andre steder enn på bortefeltet?

Hva kan man egentlig gjøre? Vi kan gjøre det vi pleier å gjøre på kampdag: ingen Godset-effekter overhodet på Stabæktribunen, og kun skjerf på hovedtribunen. Ellers er alt i Asker- og Bærumsfolkets hender. KJØP BILLETTER FOR SVARTE!

Lenke til innlegg
Del på andre sider


6 timer siden, blaasoldat skrev:

Hvilke tiltak har klubben gjort for å slippe at det blir godset supportere andre steder enn på bortefeltet?

 

2 timer siden, kkh94 skrev:

Hva kan man egentlig gjøre? Vi kan gjøre det vi pleier å gjøre på kampdag: ingen Godset-effekter overhodet på Stabæktribunen, og kun skjerf på hovedtribunen. Ellers er alt i Asker- og Bærumsfolkets hender. KJØP BILLETTER FOR SVARTE!

Det er mye en kan gjøre, har du på deg noen form for godset effekter henvises du til borteseksjonen, selv med billett!

Evt kan en flyttes til klokkesvingen!

Det håndheves null bortefans på hjemmetribunen på flere stadioner i Norge, spess på høyrisiko kamper! 

Dette er en slik kamp.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Jeg skulle ønske det var slik du skisserte, men det er det altså ikke. Lykke til med å overbevise Stabæk om å endre på det, jeg har prøvd. Du vil nok finne at håndhevingen du snakker om er løsere enn klubbene liker å gi inntrykk av. På LSK-Rosenborg, som vel må kalles høyrisikokamp numero uno (eller kanskje due eller tre) i Norge, fikk Rosenborg-fansen svar på kasterop fra samtlige tribuner for noen år tilbake.

Den beste løsningen er nettopp den jeg ga: KJØP BILLETTER. Vær raskere enn Godset-fansen.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Status på bortefeltet er at 450 av totalt 600 billetter er solgt. Det betyr at bortefansen inntil videre antakelig holder seg på bortefeltet, men når de 150 siste har gått vil interesserte drammensere se seg om etter ledige plasser andre steder.

For øvrig er det solgt bra med billetter på hele hovis skal man tro TicketCo. Tror ikke det er særlig sannsynlig at det blir mye Godset-folk andre steder enn på bortefeltet.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


5 minutter siden, BelgiskBlaa skrev:

Solgt bra på hovis, mens Fornebulandet er like glissent som vanlig?

Solgt noe mer enn vanlig på Fornebulandet også, faktisk...,men åpenbart går det treigere der.

Mest spent på Support-feltet.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


19 minutter siden, Sortebillen skrev:
 

Stabæks seriegull i 2008

Dette gjør Stabæks gullhelter fra 2008 i dag

Denne helgen kan Stabæk rykke ned. For ti år siden feiret de sitt første og eneste seriegull. Dette gjør eventyrlaget i dag.

20. NOVEMBER 2018 KL. 21.55
 

Stabæk har hatt en tung sesong i år og ligger under nedrykksstreken før siste seriekamp mot Strømsgodset på lørdag.

Situasjonen var noe annerledes for ti år siden. Stabæk feiret seriegull etter 6-2-seier mot Vålerenga foran et fullsatt Nadderud stadion. Det var siste kamp på Nadderud før de flyttet til Telenor Arena.

- Det blir veldig spennende på lørdag. Mye står på spill, men jeg er forsiktig optimist. Stabæk har vært ustabile i år, men toppnivået er bra. Jeg skal på kamp og følge med, sier Morten Morisbak Skjønsberg til Dagbladet.

Student og bilselger

Skjønsberg er i dag student i Oslo og ekspert på TV. For ti år siden var han én av gullheltene på Nadderud. Kontrasten fra gullsesongen er stor til situasjonen klubben er i nå.

- Det var noe helt annet den gangen. De økonomiske forutsetningene var veldig forskjellige. Vi hadde mer ressurser og kanskje et av de beste lagene som har vært i norsk fotball. Vi gikk på banen og visste at vi kom til å vinne kampene. Selv om motstanderen scoret visste vi at vi ville komme tilbake. Det er ikke så ofte at man har den følelsen i livet … Men etter at Stabæk forlot Telenor Arena, har det vært tøft, sier Skjønsberg.

Se full oversikt over hva alle spillerne fra Stabæk-laget driver med i dag lenger ned i artikkelen!

Mange av Stabæks gullhelter holder på med fotball i dag, men ikke alle. Christian Keller selger for eksempel biler i Danmark.

- Jeg var forberedt på at jeg skulle slutte med fotball lenge. Jeg visste at jeg skulle drive med bilselging etter at jeg la opp, sier Keller, som la opp i fjor.

 

Han følger med på Stabæk og snakker med klubbens sportslige leder, Inge André Olsen, innimellom. Men han holder ikke så mye kontakt med de andre gutta fra gullaget, blant annet fordi han ikke har Facebook, forteller han.

Han har gode minner fra gullsesongen for ti år siden.

- Det var helt vilt. Vi hadde et veldig bra lag og mange profiler, blant annet Veigar Páll Gunnarsson, Alanzinho og Daniel Nannskog. Det er trist hvis Stabæk rykker ned nå, sier Keller til Dagbladet.

Dette gjør Stabæks gullhelter fra 2008 i dag (nåværende alder i parentes):

Jon Knudsen (44) 
Ble værende i Stabæk fram til 2011. Spilte deretter ett år i Fredrikstad før han la opp i 2012, men gjorde comeback året etter da Lillestrøm slet med skader på begge sine keepere.

Knudsen, som fikk 20 A-landskamper for Norge, har jobbet som keepertrener for LSK Kvinner, Strømmen og kvinnenes U23-landslag etter karrieren. I dag har han samme stilling på NTG i Bærum, i tillegg til at han er medeier og ansvarlig for Oslo Keeperskole.

Christian Keller (38) 
Keller ble kåret til årets spiller i 2008 av Stabæk Support og var Stabæks mest benyttede spiller i gullsesongen, sammen med Veigar Páll Gunnarsson og Daniel Nannskog. Den danske poteten (spilte både back og midtbane) ble i Stabæk et halvt år til etter seriegullet, før han dro videre. Først til tyrkiske Kasımpasa, deretter tilbake til hjemlandet.

Etter opphold i Randers og Viborg la Keller opp i 2017. I dag selger han biler, nærmere bestemt Mercedes.

FRA BALL TIL BIL: Christian Keller har jobbet som bilselger etter at han la opp. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetFRA BALL TIL BIL: Christian Keller har jobbet som bilselger etter at han la opp. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Mike Kjølø (47)
Kapteinens siste kamp som fotballspiller ble den historiske kampen mot Vålerenga i 2008, da de feiret seriegull. Kjølø står også oppført med noen old boys-kamper for Skeid de siste åra.

I dag jobber sivilmarkedsføreren Kjølø som agent for blant andre Morten Thorsby (Heerenveen), Sander Berge (Genk), Alexander Sørloth (Crystal Palace) og Haitam Aleesami (Palermo), sammen med den gamle Lyn-spilleren Morten Wivestad. Kjølø har også trenerutdannelse. Sønnen Mathias (17) spiller for PSV Eindhovens juniorlag.

Jon Inge Høiland (41)
Høiland ble i Stabæk fram til 2010, før han returnerte i 2014 etter noen år i Rosenborg. 2014 var også året han la opp. Etter karriereslutt har han vært innom Snarøyas A-lag litt nedover i divisjonssystemet.

Høiland fikk 24 A-landskamper for Norge og holdt seg i fotballen gjennom å jobbe med salg og marked i Stabæk fram til 2017. Nå jobber han som service- og markedssjef i Kongsvinger og omegns boligbyggelag (KOBBL).

Bjørnar Holmvik (33)
Holmvik var en viktig spiller på venstrebacken i gullsesongen. Kontrakten i Stabæk utløp det samme året.

Holmvik har vært innom Brann, Sandnes Ulf, Kalmar, Fredrikstad, Bryne og Vidar de siste åra, før han returnerte til 1. divisjonsklubben Sandnes Ulf i sommer.

Morten Morisbak Skjønsberg (35)
Skjønsberg ble i Stabæk fram til 2011, før han prøvde lykken i utlandet noen år. Etter 2,5 år i svenske IFK Norrköping returnerte han til Stabæk, der han ble fram til han la opp i fjor.

Skjønsberg, som fikk én landskamp mot Ukraina samme år som Stabæk ble seriemestere, jobber i dag som fotballekspert i NRK. I tillegg studerer han på Universitetet i Oslo, der han holder på med en mastergrad i medievitenskap.

TV-EKSPERTER: Daniel Nannskog og Morten Skjønsberg har begge blitt fotballeksperter på TV etter karrieren. Foto: Arnt E. Folvik / DagbladetTV-EKSPERTER: Daniel Nannskog og Morten Skjønsberg har begge blitt fotballeksperter på TV etter karrieren. Foto: Arnt E. Folvik / DagbladetVis mer

Tom Stenvoll (40)
Klubbhelten Stenvoll fikk over 200 kamper for Stabæk fram til han la opp etter 2010-sesongen.

De første åra etter at Stenvoll la opp var han med i trenerteamet rundt Stabæks junior- og damelag. Siden flyttet han hjem til familien i Andenes. Her har han drevet med en fotballfritidsordning i Andøy og vært trener i moderklubben Andenes, i tillegg til at han tidvis har bidratt som spiller på klubbens seniorlag i 5. divisjon. Nå jobber Stenvoll som trenerutvikler i Hålogaland fotballkrets.

Johan Andersson (35) 
Banket inn 12 mål fra sin midtbaneposisjon i 2008. Bare Daniel Nannskog scoret flere i hele serien. Videre gikk svensken fra Stabæk til Lillestrøm i 2011.

Andersson spilte sin hittil siste kamp for Lillestrøm i 2015. I 2016 gjorde han et slags comeback for Stabæk i en treningskamp mot nettopp Lillestrøm. Det var den skadeplagede svenskens første fotballkamp på ett år. Han fikk ingen offisielle kamper for Stabæk etter treningskampen mot LSK, og sliter fortsatt med en skade. Andersson bor fortsatt i Oslo og holder på med rehabiliteringstrening.

Henning Hauger (33)
Stabæk-gutten Hauger ble i moderklubben fram til 2011. Deretter har den sentrale midtbanespilleren vært innom tyske Hannover 96, Elfsborg i Sverige og Lillestrøm.

Hauger bor i Bærum og har vært linket til Stabæk de siste åra, men har spilt i Strømsgodset de to siste sesongene.

Pálmi Rafn Pálmason (34)
Islendingen skrev seg inn i Stabæk-historien med gullskrift da han scoret det avgjørende målet mot den regjerende seriemesteren Brann i Bergen - som i praksis sikret Stabæk seriegullet.

Palmason ble i Stabæk fram til 2011, før han spilte tre sesonger i Lillestrøm. Deretter flyttet han hjem til Island. Her spiller han fortsatt fotball, for KR Reykjavík. Kun to spillere har scoret flere mål enn Pálmason i den islandske eliteserien i år.

GULLMÅLET: Pálmi Rafn Pálmason har sendt Stabæk opp i 2-1-ledelse mot Brann i Bergen på overtid. Dermed var seriegullet så godt som sikret for Stabæk. Foto: NTB Scanpix

GULLMÅLET: Pálmi Rafn Pálmason har sendt Stabæk opp i 2-1-ledelse mot Brann i Bergen på overtid. Dermed var seriegullet så godt som sikret for Stabæk. Foto: NTB ScanpixVis mer

Anthony Annan (32)

Ghaneseren var lånt ut til Stabæk fra Start fram til august i gullsesongen. Han ble ryktet til flere store klubber og var på prøvespill i Blackburn, men endte opp med å signere for Rosenborg.

Annan ble hentet tilbake til Stabæk for et kort opphold i 2015. I mellomtida hadde han vært innom de tyske lagene 1860 München og Schalke 04, Vitesse Arnhem fra Nederland, spanske Osasuna og HJK Helsinki fra Finland. Gressgraveren spiller nå i sistnevnte klubb, blant annet sammen med Riku Riski (ex Rosenborg, Hønefoss og Odd), Ville Jalasto (ex Stabæk og Aalesund) og Hannu Patronen (ex Sogndal).

Pontus Farnerud (38)
Farnerud var et enormt talent som ung spiller og var innom Monaco, Strasbourg og Sporting Lisboa før han ble hentet til Stabæk sommeren 2008.

Farnerud ble i Stabæk fram til 2011. Deretter returnerte han til hjemlandet Sverige og spilte to sesonger i IFK Göteborg. Han la egentlig opp i 2013, men gjorde et lite comeback for 5. divisjonsklubben Glumslövs FF året etter. Han har også spilt i 5. divisjon for Öjersjö IF i år. Etter karrieren har han jobbet som fotballekspert på TV og tatt trenerutdanning, men akkurat nå er han verken trener eller ekspert. For tiden holder han på med podkasten «Alltid Allsvenskan» for spelbloggare.se og bor i Frankrike. Han har også vært koblet til jobben som sportssjef i IFK Göteborg den siste tiden.

Somen Alfred Tchoyi (35)
Det så ut som om kameruneren spilte uten leggskinn da han dundret framover på Stabæks midtbane. Ble solgt til Red Bull Salzburg sommeren 2008 og ble i den østerrikske klubben i to år. Fra 2010 til 2012 spilte Tchoyi Premier League for West Bromwich.

Etter oppholdet i England dro Tchoyi til Tyskland og spilte Bundesliga for Augsburg. De siste åra har han spilt for Austria Salzburg, UFC Markt Allhau og SV Bürmoos på nivå fire i Østerrike. Han spiller nå for ASV Taxham på nivå seks.

Alanzinho (35)
Den lille brassen ble en publikumsfavoritt på Nadderud og i norsk fotball. Bidro med herlige dragninger og flotte scoringer, i tillegg til at han alltid hadde et smil på lur.

Gikk videre til tyrkiske Trabzonspor i 2009, der han blant annet spilte Champions League-gruppespill i 2011. Hans tyrkiske turné fortsatte. Først i Balikesirspor, deretter i Gaziantep, før han returnerte til Stabæk i 2016 for et kort opphold. Så gikk turen tilbake til Tyrkia, denne gangen til Sinopspor. Tidligere i år dro han tilbake til Brasil. Først noen måneder i AA Portuguesa, før han signerte for Barra Tijuca litt nedover i divisjonssystemet. Der spiller han fortsatt

Daniel Nannskog (44)
Stabæks suverene toppscorer i gullsesongen. Svensken ble i Stabæk fram til 2010 og la opp samme år.

Veigar Páll Gunnarsson (38)
Kom til Stabæk i 2004. Året etter kom Daniel Nannskog også, og da ble det sving på sakene. Det gode samarbeidet mellom de to spissene kulminerte i seriegullet i 2008. Páll Gunnarsson imponerte såpass mye at han ble henta til franske Nancy i 2009.

Han ble i Nancy i ett år, før han returnerte til norsk fotball. Først til Vålerenga, deretter tilbake til Stabæk. De siste åra av karrieren har han spilt for Stjarnan, Vikingur Reykjavík og FH på Island. Nå er han assistenttrener i Stjarnan.

NØKKELSPILLER: Veigar Páll Gunnarsson var svært viktig for Stabæks suksess i 2008 med ti mål og 13 målgivende pasninger. Foto: NTB ScanpixNØKKELSPILLER: Veigar Páll Gunnarsson var svært viktig for Stabæks suksess i 2008 med ti mål og 13 målgivende pasninger. Foto: NTB ScanpixVis mer

Etter karrieren har Nannskog jobbet som fotballekspert på TV. Først i TV 2, deretter på svensk TV.

Trenere: Jan Jönsson (58) og Petter Belsvik (51)
Jönsson ble i Stabæk fram til 2010. Deretter trente han Rosenborg, Aalesund og Halmstad i noen år. De siste åra har han vært trener i Japan, der han også spilte selv mens han var proff. Nå er han trener i toppserieklubben Shimizu S-Pulse.

Belsvik var assistenttrener i 2008. I åra som fulgte var han assistenttrener i Lillestrøm, før han returnerte til Nadderud som hovedtrener i 2012 og 2013. Etter at han ledet Stabæk til opprykk fra 1. divisjon til Eliteserien i 2013 fikk han hovedtrenerjobb i 2. divisjonsklubben Fram Larvik. Der ble han fram til i sommer. Nå er Belsvik daglig leder i Larvik Håndballklubb.

I tillegg spilte Ola Kamara, Tommy Stenersen, Niklas Sandberg, Vegar Eggen Hedenstad, Tor-Marius Gromstad, Jan Tømmernes og Pontus Segerström minst tre kamper - altså nok til å bli seriemestere. Thomas Rogne, Iven Austbø og Torstein Andersen Aase fikk ikke nok kamper. 

Kilder: Transfermarkt, Soccerway, LinkedIn, altomfotball.no, Klacken.nu (podkast), Wikipedia, Expressen, Salzburg24, fotbolti.net, fotball.no, fanreport.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


2 timer siden, Drosselmeyer skrev:

Ser Jon Tunold får mye tyn på Twitter for å skrive det alle vet - det dømmes ikke straffe mot (hele Norges) RBK! Heia Jon!

Dømme straffe mot Rbk??? Det skulle tatt seg ut, nei vet du hva!

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Pluss at stridsøksen mellom TA og Stabæk er begravd. Begge parter sier at forholdet er godt og at de jevnlig prater sammen. Jeg leser mellom linjene at det er veldig aktuelt at det blir hjemmebanen vår når nye Nadderud bygges.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


39 minutter siden, knutta skrev:

Stabæk gjør comeback i Telenor Arena

TILBAKE: Denne uken kommer trolig Stabæk-spillerne igjen til å være tilbake i Telenor Arena. Der har de ikke vært siden 20. november 2011. Bildet er fra den siste kampen Stabæk spilte i Telenor Arena, da de tapte 1–2 mot Haugesund. Fra venstre: Vegard Eggen Hedenstad, Johan Andersson, Jan Kjell Larsen, Torstein Andersen Aase, Palmi Rafn Palmason og Fredrik Brustad.

TILBAKE: Denne uken kommer trolig Stabæk-spillerne igjen til å være tilbake i Telenor Arena. Der har de ikke vært siden 20. november 2011. Bildet er fra den siste kampen Stabæk spilte i Telenor Arena, da de tapte 1–2 mot Haugesund. Fra venstre: Vegard Eggen Hedenstad, Johan Andersson, Jan Kjell Larsen, Torstein Andersen Aase, Palmi Rafn Palmason og Fredrik Brustad. Foto: 

Publisert:

Det er 2.572 dager siden Stabæks herrelag sist spilte i Telenor Arena. Nå skal de igjen inn i arenaen på Fornebu – for å trene til kvalifiseringskampen mot Aalesund.

 
DEL
  •  

– Det kan være et alternativ for oss å trene inne i Telenor Arena (TA) etter kampen på Nadderud onsdag. Hvis det er sånn at værforholdene blir utfordrende for oss, kan det være en mulighet, sier daglig leder i Stabæk Fotball, Jon Tunold.

Det er torsdag og fredag klubben, etter det Budstikka erfarer, skal trene inne i TA. Stabæk har brukt varmeanlegget på Nadderud stadion til å varme opp naturgressbanen på stadion til onsdagens hjemmekamp mot Aalesund. Dermed har ikke laget kunne bruke kunstgressbanen på grunn av kulden.

– Treningsforholdene på Nadderud er litt av årsaken til at vi blant annet reiste til Spania på treningsleir, sier Tunold.

    Tidligere hjemmebane

    Men nå kan altså klubben være på vei tilbake til Telenor Arena – for noen treningstimer. Kunstgresset etter cupfinalehelgen skal ligge der ut desember.

    Det er i så fall første gang siden november 2011 at herrelaget til Stabæk Fotball igjen sparker ball inne i den etter hvert så omdiskuterte hallen på den gamle flyplassen.

    Anlegget var som kjent hjemmearenaen til Stabæk i perioden 2009 til 2011. Klubben klarte til slutt ikke å betale husleien, og måtte klubben til slutt flytte fra arenaen og hjem til Nadderud stadion – med store økonomisk utfordringer som et resultat.

    LES OGSÅ: Derfor kan julegavene ryke for Emil (19) i år 

    Ondt blod

    Det skapte ondt blod mellom Telenor Arena-eier Kjell Ulrichsen og Stabæk Fotball i flere år.

    Både klubben og TA ønsker nå å legge den konflikten bak seg.

    – Det som har skjedd, har skjedd. Historien får være som den er. Vi må se videre, sier Tunold.

    – Jeg opplever den nye ledelsen i TA som konstruktiv og proaktive folk, som vi har en god dialog med, supplerer Jon Tunold.

    Rasmus Sandnes er administrerende direktør i Euforum Holding, selskapet som eier TA.

    – Det er ingen stridsøks mellom Stabæk og TA. Vi har jevnlig dialog med folk i Stabæk Fotball, og den dialogen er god. Vi har gode møter og vi forstår hverandre, sier han.

    – Det er ikke nyttig for noen av partene å bruke tid på det som har skjedd for mange år siden. Neste år er arenaen ti år gammel. Erfaringsmessig kan det være lett å være etterpåklok, og ting kunne sikkert vært gjort annerledes i den saken, men nå ønsker vi å se fremover, fortsetter Rasmus Sandnes.

    LES OGSÅ: Ekspertene uenige om Stabæk-kvalik

    Vurderes som reservearena

    Den nåværende Nadderud stadion skal rives, og det er planlagt et nytt stadion på Nadderud med plass til 8.000 mennesker, kunstgress og uten løpebaner. Planen er at anlegget til rundt 300 millioner kroner skal stå ferdig i 2022.

    Hvor Stabæk skal spille i byggeperioden er ennå usikkert.

    Klubben har selv gitt uttrykk for at de ønsker at det nye stadionet skal ligge med langsiden langs Gamle Ringeriksvei.

    – I så fall kan det være muligheter for at vi kan spille på Nadderud stadion i hele byggeperioden, og det ville vært en stor fordel. Men vi har også hatt en dialog med både Ullevaal stadion og Telenor Arena om muligheter for å spille der i en eventuell byggeperiode, sier Jon Tunold, daglig leder i Stabæk Fotball.

    Lenke til innlegg
    Del på andre sider

    Gjest Nr14

    5 timer siden, Morriz skrev:

    håper emil får ny kontrakt og velger å fortsette uansett resultat 

    Veldig usikker om han er riktig person i en rolle vi allerede har mange unge. Hvis noen Vetlessen forsvinner så ja da med videre men han kan fort bli 3 valget når vi får tilbake de mer erfarne fra skader.

    Endret av Nr14
    Lenke til innlegg
    Del på andre sider


    52 minutter siden, Nr14 skrev:

    Veldig usikker om han er riktig person i en rolle vi allerede har mange unge. Hvis noen Vetlessen forsvinner så ja da med videre men han kan fort bli 3 valget når vi får tilbake de mer erfarne fra skader.

    Vi vil vel alltid måtte selge unna noen av unggutta, for å gi plass til nye unggutter. Det er jo strategien vår. Vi beholder ikke Tobbe, Hugo, osv til de er 23 år. Så er nok redd for at Tobbe eller Hugo blir solgt i vinter. Og med Kassi til tilbake, så vil det bli vanskelig med spilletid for dem, og for å beholde landslagsplassen på U21. Men jeg håper fortsatt at vi beholder Bohinene, han har mer å bevise og krever ikke fast plass.ennå...

    Lenke til innlegg
    Del på andre sider

    Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

    Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

    Opprett konto

    Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

    Start en konto

    Logg inn

    Har du allerede en konto? Logg inn her.

    Logg inn nå
     Del

    Mediedekning
    ×
    ×
    • Opprett ny...