Gå til innhold

Mediedekning


$uperTerje
 Del

Anbefalte innlegg

Gjest Nr14

Fant ikke tråd prøver her. Spilte ikke Pratto for Lyn mot oss når vi tok gull i 2008. Han var vel ingen suksess i TL. Anyway litt av en en reise fra Lyn til den store helten hos River Plate i kveld.

edit: fant ut at han ikke spilte mot oss hverken i 2008 eller 2009. 

Endret av Nr14
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Gratulerer, dette var råsterkt!

Artikkeltags

Publisert:09. desember 2018, kl. 22:15

KOMMENTAR: Hvem teller vel de tapte slag på kvalifiseringsseierens dag. La søndagskveldens fest bli starten på en opptur som i 2017.

 
DEL
  •  
  •  

BAKGRUNN: Stabæk beholdt eliteserieplassen etter selvmål 

Da Stabæk kunne feste over å ha reddet plassen i eliteserien etter kvalifiseringsspill mot Jerv i 2016, ble formannens lommebok litt tommere, men Stabæks spillere, ledere og supportere fullere av energi, entusiasme og litt annet også.

Det siste var nok ute dagen derpå, men energien og entusiasmen kunne merkes året etterpå. Får håpe Stabæk får dét ut av kvalifiseringsspillet også i år.

LES OGSÅ: Formann tar regningen i kveld: - Det er helt greit!

Kvalifiseringen er gøy når du klarer det og feiringen var sikkert fantastisk både for dem som var i Ålesund og på Onkel Blaa på Bekkestua.

Men Henning Berg var inne på det i intervjuene rett etter kampen: At Stabæk i det hele tatt havnet i kvalifiseringsspillet var litt unødvendig. I seks av de åtte siste seriekampene tapte Stabæk poeng etter 75 spilte minutter. De blå hadde malt seg inn i et hjørne ved 14 ganger å gi bort ledelsen denne sesongen, den siste gang to og et halvt minutt på overtid mot Strømsgodset – som gjorde at klubben måtte ut i kvalikk.

Se intervjuer med spillere og ledere 

Råsterkt

Det har vært mye motgang i år – egentlig allerede fra terminlisten kom. For Stabæk kunne ikke spille første hjemmekamp med en halvmeter snø liggende på Nadderud i mars. Dermed ble kampen mot Start utsatt, Stabæk åpnet med tre bortekamper, som gjorde at de kom på etterskudd poengmessig.

Siden har det i grunnen ballet på seg.  I  søndagens avgjørende kvalifiseringskamp i Ålesund fortsatte motgangen lenge. Stabæk så ut til å bli snytt for straffespark og toppscorer Franck Boli ble skadet i situasjonen. Aalesund utliknet Stabæks ledelse fra den første kampen, Vadim Demidov ble tråkket på hånden, Boli måtte ut, men mot slutten var det for en gangs skyld stang inn i år – det vil si hodet til en uheldig selvmålsscorende Aalesund-spiller og inn og 2-1 til Stabæk sammenlagt.

Det er uansett råsterkt av et ungt Stabæk-lag – eliteseriens yngste, som lenge har ligget under nedrykksstreken og opplevd en sesong med motgang, å klare å slå tilbake og redde plassen.

LES OGSÅ: Supporterne feiret på Bekkestua: - Veldig stolte

KOMMENTERER: Budstikkas sportsleder André Strømnes

KOMMENTERER: Budstikkas sportsleder André Strømnes

Bortemål avgjorde

Trener Berg, som tok over laget i sommer, var forsiktig med å ta på seg for mye av æren for at eliteserieplassen ble sikret. Han kalte det et lagarbeid av klubben, men han skal naturligvis ha sin del av det. Det var tilløp til buing på Nadderud onsdag da laget ikke kastet seg ukritisk i angrep da de ledet 1-0. At Stabæk holdt nullen baklengs på hjemmebane viste seg tilslutt å bli helt avgjørende. 

Nå er det en hel vinter på å øve mot eliteserien 2019 og med våren kommer drømmene igjen.

Søndag kveld glemmer vi det som har vært kjipt i år og skriver om Bjørnsons velkjente sitat om seierens dag. For uavgjort holdt til seier og himmelen ble blå til slutt. Det var som sagt råsterkt og vel fortjent. Gratulerer!

Lenke til innlegg
Del på andre sider


51 minutter siden, ingo skrev:

Moe og Aaserød har aldri spent penger bedre!

 

Minner om det gamle George Best-sitatet (fritt etter hukommelsen)

90 %  av pengene mine har jeg brukt på sprit og damer, resten har jeg kasta bort.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


22 minutter siden, Petter skrev:

Stabæk

Ohi Omoijuanfo (24)

Ohi var brennhet etter 17 seriemål i 2017, men har ikke klart å følge opp. Med bare åtte fulltreffere i år har interessen fra utlandet kjølnet noe, og Ohi selv har begynt å åpne for en mulig overgang til en større klubb innenfor landets grenser. Vålerenga var et tema på et tidspunkt, men er ikke lenger brennaktuelt, får VG opplyst. Avhengig av hvordan spisskabalen i Eliteserien utspiller seg, kan Rosenborg og Molde seile frem som mulige destinasjoner.

 

Franck Boli (25)

Toppscorer i Eliteserien med 17 mål, til tross for at han spilte på et bunnlag. I november valgte Boli å forlenge Stabæk-kontrakten med halvannet år, slik at den nå utløper på sommeren i 2021, men dette er trolig først og fremst et tiltak for både å øke lønnen sin og sikre at Stabæk har bedre kort på hånden i eventuelle forhandlinger om et salg. Det sier seg selv at en notorisk målscorer i sin beste alder tiltrekker seg interesse fra større klubber.

Tobias B. Børkeeiet (19)

Stabæks nye midtbanedirigent har hatt en kométsesong. Han har etablert seg i Eliteserien samtidig som han er en av de mest ettertraktede spillerne på det norske landslaget som skal spille U20-VM fra mai til juni. Det kryr av utenlandske klubber som gjerne vil sikre seg talentet, men det haster ikke for Børkeeiet. Sommerens U-mesterskap blir et enormt utstillingsvindu, så man vil ikke risikere å miste plassen på laget før den tid. En overgang i vinter virker derfor mindre sannsynlig enn til sommeren – med mindre det kommer et tilbud som passer perfekt, på et riktig nivå der spilleren er tiltenkt førstelagsfotball raskt.

Hugo Vetlesen (18)

Han er født i 2000, men har allerede to hele sesonger bak seg for Stabæk i Eliteserien. I januar meldte VG at Stabæk hadde avslått et bud på 10 millioner fra en russisk klubb, og i sommer meldte nederlandske Heerenveen sin interesse. I kraft av sin tidlige erfaring og gode prestasjoner for U-landslag har Vetlesen et godt rykte i utlandet.

Attraktive bosmanspillere: Moussa Njie kan være aktuell for danske FC Midtjylland.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


6 minutter siden, kkh94 skrev:

Ad VG-artikkelen om Henning Berg: så han bor ikke i Norge på heltid? Nå blir jeg sikkert anklaga for å være usaklig, men jeg skal tilstå at jeg ikke liker det helt...

Nå er du usaklig! Det spiller vel ingen rolle hvor han bor.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


9 minutter siden, kuk skrev:

Josimar... aaahh GJESP. 

Man klarer sikkert å finne noe drit om man graver driften til Josimar også. Drittblad

Ja, det fant man vel da de ikke ga tilsvarsmulighet til Sarrs advokat fordi "advokater sjelden gir tilsvar uansett". 

Men når det er sagt så må vi regne med og tåle kritisk lys på aktivitet vi driver med, både fra Josimar og andre medier, så jeg ønsker at det klubben driver med tåler dagens lys. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


10 minutter siden, Posse skrev:

Ja, det fant man vel da de ikke ga tilsvarsmulighet til Sarrs advokat fordi "advokater sjelden gir tilsvar uansett". 

Men når det er sagt så må vi regne med og tåle kritisk lys på aktivitet vi driver med, både fra Josimar og andre medier, så jeg ønsker at det klubben driver med tåler dagens lys. 

Her bør klubben ha alt på stell. Og om noe er uklart er det avgjørende å gjøre det klart så fort som mulig. Jeg tror ikke på at Stabæk har spekulert i å tjene penger på gatelaget, men i sånn virksomhet skal ting ikke bare være riktig, men også sporbare.

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Lars Johnsen, mannen som ble erklart "Non grata" i Budstikka etter at han prøvde å koke spiker- oppgulp om Stabæk i 2011?? Er han fortastt en bitter mann tro?

Endret av elvis
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Viktig og riktig at media kan ettergå slike ting, men denne reportasjen var ufattelig rotete og omstendelig skrevet. Ser ut som han har publisert alle notatene han har gjort selv i saken, som en utredning om hvordan saken ble til (slik man f.eks. gjør hvis man skal redegjøre for saksgangen inn mot en Skup-prisnominasjon).

Ble med andre ord ikke veldig klok av denne saken, og det fremstår mer som en kampanjesak hvor journalisten har konkludert før han skrev en eneste setning.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


I en slik sak som dette er det NULL rom for feil fra klubben sin side. Her må de være krystallklare i hvordan dette har blitt drevet, er sporbart og kan stå seg til Særdeles Godt i alle mediene som ønsker å ettergå dette. Hvis klubben føler seg usikker bør de iverksette en intern revisjon, være åpent om saken og publisere resultatet av gjennomgangen.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


MDG-politiker om «gatelaget»: – Stabæk må klargjøre

Artikkeltags

GATELAG: Stabæk har et gatelag, og bildet er fra en kamp de spilte i Telenor Arena i 2017. Personene på bildet har ingen ting med saken å gjøre.BEGGE FOTO: KRAL BRAANAAS

GATELAG: Stabæk har et gatelag, og bildet er fra en kamp de spilte i Telenor Arena i 2017. Personene på bildet har ingen ting med saken å gjøre.BEGGE FOTO: KRAL BRAANAAS

Publisert:

Fotballtidsskriftet Josimar stiller spørsmål ved Stabæks bruk av offentlige midler på det såkalte «gatelaget». Lokalpolitiker ber om redegjørelse fra Stabæk.

DEL

I Josimar-artikkelen står det at Stabæk siden 2013 har mottatt over 11 millioner kroner i offentlig støtte, blant annet fra Bærum kommune (7,5 mill.). Fotballtidsskriftet stiller spørsmål om Stabæk har brukt alle pengene på gatelaget eller om noe av pengene har gått til andre deler av administrasjonen i klubben.

Klubben tilbakeviser dette.

– Jeg synes fakta må på bordet i denne saken. De pengene Stabæk får for å drifte gatelaget skal gå til de som har behov for det, og ikke til å drifte et elitelag, sier Nikki Schei til Budstikka.

Han er kommunestyrerepresentant for Miljøpartiet De Grønne (MDG).

LES OGSÅ: Delte ut over én mill. til tre prosjekter: – En flott bekreftelse

– Graverende påstander

Fredag sendte Schei en e-post til ordfører Lisbeth Hammer Krog og rådmann Erik Kjeldstadli, der han uttrykte bekymring for om pengene virkelig gikk til det formålet som pengene er ment for.

«Påstandene som kommer frem (i Josimar, red.anm.) er såpass graverende og jeg ønsker et utdypende svar for å belyse saken. Daglig leder Tunolds svar i artikkelen er lite betryggende slik jeg leser det», skriver Nikki Schei i e-posten.

– Det er berettiget at Bærum kommune får vite hvor pengene går og det er opp til Stabæk å fortelle det, sier han til Budstikka.

LES OGSÅ: Fotballag for rusavhengige ble hedret med pris

– Skal få redegjørelse

Gatelaget til Stabæk er et tilbud til personer med blant annet rusutfordringer, der fotballen skal være en hjelpende vei ut.

Daglig leder Jon Tunold i Stabæk har ikke besvart Budstikkas henvendelser etter at det ble klart at Nikki Schei ønsket en klargjøring i saken. Onsdag stilte Budstikka følgende spørsmål til Tunold:

 

– Bruker dere de tilskuddene dere får til gatelagsprosjektene til å lønne ansatte i klubben som gjør noe annet enn å jobbe med gatelaget?

Tunold svarte på e-post:

– Nei, prosjektet blir belastet med en andel av lønnskosten på noen stillinger som jobber med gatelaget i tillegg til en 100 prosent stilling som kun jobber med gatelaget. Hvis vi skulle ta med lønnskostnadene på all den tiden klubben bruker på gatelaget ville summen vært høyere.

– Hvis noen ønsker en redegjørelse fra oss, skal de selvfølgelig få det, sier styreleder Espen Moe i Stabæk Fotball til Budstikka.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Jeg håper Espen Moe snakker sant og at denne redegjørelsen kommer fortest mulig. Dersom kommunen finner at alt er i orden håper jeg både vi supportere og klubben selv er flinke til å kringkaste det, slik at ikke Lars Johnsen får lov til å etablere enda en sannhet om Stabæk.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Del

Mediedekning
×
×
  • Opprett ny...