Gå til innhold

Mediedekning


$uperTerje
 Del

Anbefalte innlegg


7 minutter siden skrev Flexi Knut:

Syns den tweeten er helt innafor. Den jublinga til Tripic etter å ha filma på Tobbe en utvisning er ingenting annet enn en skam for fotballen. Søppel. 

Tweeten er selvfølgelig ikke innafor fra en leder i klubben, men NFF bør reagere når en kaptein feirer et rødt kort etter at han selv har filmet, men vi vet jo at de folka ikke har ryggrad...

Lenke til innlegg
Del på andre sider


7 minutter siden skrev boie:

Tweeten er selvfølgelig ikke innafor fra en leder i klubben, men NFF bør reagere når en kaptein feirer et rødt kort etter at han selv har filmet, men vi vet jo at de folka ikke har ryggrad...

Skal vi være pinlig korrekte, så har du så klart helt rett. Jeg syns likefullt det må finnes tilgivelse for å miste det litt i et sekund etter de greiene der.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


12 minutter siden skrev Flexi Knut:

Si hva du vil om kvalitetene hans og engasjementet – det savner jeg også i stallen vår – men en fyr som filmer, jubler hemningsløst for utvisninger og setter kneet i hodet på spillere som ligger nede ville jeg skamma meg over å se på Nadderud. 

Særlig som lagkaptein.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


1 time siden skrev Offside:

Pinlig ... men egentlig litt godt å se at også toppsjefer kunne trengt en affektlås på mobilen ... men dette handler vel ikke så rent lite om misunnelse også ... Jon skulle nok ønske vi hadde en spiller som Tripic ... husker dengang når vi vant kamper ... at vi hadde voksne vinnerskaller med hår på brystet som Martin Andresen og Nanne ... kvaliteter Demidov  besatt en gang i tiden.

Ikke pinlig i det hele tatt. På sin plass. Ville ikke hatt Tripic i Stabæk uansett.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Nå åpner Stabæk-leder for å selge kronjuvelene til Rosenborg

SALGSOBJEKTER: Hugo Vetlesen (f.v.) har vært jaktet på av flere klubber de siste årene, Emil Bohinen ble tatt ut som den fjerde Stabæk-spilleren til U20-VM, Ola Brynhildsen allerede vært under lupen til Molde tidligere og Tobias Børkeeiet er en ettertraktet spiller som både Rosenborg og Brøndby har fattet interesse for.

SALGSOBJEKTER: Hugo Vetlesen (f.v.) har vært jaktet på av flere klubber de siste årene, Emil Bohinen ble tatt ut som den fjerde Stabæk-spilleren til U20-VM, Ola Brynhildsen allerede vært under lupen til Molde tidligere og Tobias Børkeeiet er en ettertraktet spiller som både Rosenborg og Brøndby har fattet interesse for. Foto: BILDEMONTASJE

Publisert:23. mai 2019, kl. 10:21

Hugo Vetlesen, Tobias Børkeeiet, Ola Brynhildsen og Emil Bohinen er alle arvesølvet til Stabæk. De kan selges til alle – også norske rivaler.

 
DEL
  •  
  •  

– Hvis en spiller skal selges, så er vi ute etter best mulig pris. Er prisen god nok, vurderer vi alle tilbud som kommer. Også om de kommer fra Rosenborg eller Molde, sier Inge André Olsen, sportslig leder i Stabæk Fotball.

Fredag begynner U20-VM i Polen. Norge møter Uruguay i åpningskampen. Fire av spillerne i troppen – Hugo Vetlesen, Tobias Børkeeiet, Ola Brynhildsen og Emil Bohinen – er fra Stabæk. Ingen andre klubber har flere.

LES OGSÅ: Henning Berg om Manchester United-jubileum: – Håper jeg spiller kortest mulig

Mesterskapet er også sett på som et gigantisk utstillingsvindu for salg av spillere. Trolig kommer det til å være flere agenter og fotballedere på tribunen enn det vil være vanlige fotballsupportere.

Også norske klubber og agenter vil omkranse banene. Og skulle et kriserammet Rosenborg være villig til å bla opp millioner for eksempel Tobias Børkeeiet, har Olsen ingen ting imot å ta imot trønderske kroner.

– Det er en business vi driver, og vi må ha et profesjonelt synt på det. Følelsene rundt det å selge til andre norske klubber er nok mer knyttet opp til supporterne, sier Olsen.

Emil Bohinen har gjester vår Stabæk-podkast:

LES OGSÅ: Landslagssjefen: – Bohinen valgt foran 5-6 andre spillere

Snudd

Det er andre toner enn det Inge André Olsen sa på et Stabæk Support-møte på Onkel Blaa tidligere i år. Da bedyret han at «tiden for å selge til Rosenborg er forbi».

– Nå er det ikke jeg som bestemmer dette alene, men hele styret. Man må hele tiden vurdere hva som er lurt å gjøre. Det beste hadde vært å selge en spiller til Manchester United hvert tredje år, og latt det være med det. Men slik er ikke fotballverden. Vi må finne oss i at for eksempel Ohi (Omoijuanfo) scorer mot oss i en av de første kampene etter overgangen i våres. Det er «no hard feelings».

Han sier det er umulig å prissette spillerne.

– Om Ohi hadde havnet i Kina hadde vi kanskje fått 30 millioner. Så ender han opp i en norsk klubb som begrenser overgangen veldig.

Heller ikke fotballagent Jack Karadas fra Bekkestua vil slå fast prisen Stabæk kan forvente om de selger noen av VM-spillerne.

– Det avhenger av mange faktorer. Hvis Norge gjør det bra så vil det øke verdien på norske spillere, sier Karadas.

Han legger til at agenter har måttet jobbe hardt de siste årene for å få norske spillere utenlands.

– Under VM vil talentspeidere fra hele Europa vil være til stede. Det vil være et unikt vindu å vise seg frem i. Treffer man riktig klubb kan de strekke seg langt.

LES OGSÅ: Stabæk-kamper flyttes grunnet VM

Hør vår Stabæk-podkast - hvor Inge André Olsen vurderer alle sine 88 signeringer:

Ikke sikker på salg

Olsen reiser til Polen fredag for å følge mesterskapet fra sidelinjen.

Selv om Stabæks fire unge spillere allerede er etablerte eliteseriespillere, er ikke Olsen sikker på at han kommer til å reise hjem fra mesterskapet med færre spillere enn de som reiste dit.

– Det er selvfølgelig helt umulig å si. Antageligvis kan vi selge noen. Det handler om pris. Men det har vært mye fokus på dette VM, og det kan virke som om hele det norske laget vil bli solgt. Det er ikke realiteten. Fotballen er ferskvare. Hvis ikke Norge – og de enkelte spillerne – presterer, er det ikke sikkert at det er noen som kommer til å bli solgt. Scoret du 12 mål i fjor, men ingen i år, kan du allerede være glemt, mener Olsen.

 
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Så vi er fortsatt så desperate til å selge, selv etter nesten 20mill inn fra Ohi og Sæter?

Er vi så desperate at spillere fra akademiet skal og må selges før fylte 21?

Er vi egenrlig mye nærmere konkurs enn hva klubben gir uttrykk for? 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Dette er nok mer i forhold til spørsmålsstillingen. Jeg lurer på om det er noen som virkelig trodde på at Stabæk så på salg til RBK som uaktuelt da dette ble ytret. Det handler utelukkende om penger. Ingenting annet. Om RBK byr nok kan de kjøpe Ingebrigt selv. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


33 minutter siden skrev nichb:

Så vi er fortsatt så desperate til å selge, selv etter nesten 20mill inn fra Ohi og Sæter? 

Hvor henter du dette tallet fra?

Lenke til innlegg
Del på andre sider


20 minutter siden skrev Bebe:

Hvor henter du dette tallet fra?

Har vel blitt nevnt ca 9 for Ohi og en verdi på 10 for Sæter? Eller har det blitt nevne for å blåse opp tallene? 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


 

2 timer siden skrev nichb:

Så vi er fortsatt så desperate til å selge, selv etter nesten 20mill inn fra Ohi og Sæter?

1 time siden skrev Bebe:

Hvor henter du dette tallet fra?

Det tallet er bare brukt for å ikke hisse opp Stene. Korrekt sum er nok nærmere 300-400 mill. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Det morsomme er at i Trondheim sitter de og klager over for mye gamle, etablerte spillere, mens vi sitter og klager på for mange unge, lovende. Tipper de gladelig sender Hedenstad og Söderlund sørover i bytte mot Tobbe eller Hugo. (Uten at jeg tror noen av de spillerne er interessert i en sånn overgang.)

Ellers bekrefter vel bare intervjuet det alle burde ha forstått etter salget av Ohi: Vi trenger penger.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Hvis man ønsker seg noen forsterkninger (reelle sådanne) i sommer er det klart at vi må selge noen. 

Vi trenger 10 mill årlig fra spillersalg årlig for å drive dette fotballaget. Pengene vi fikk for Hou Sæter gikk til å dekke hull fra fjoråret. Ohi-midlene går til årets drift. 

Det finnes derfor pt ingen penger til forsterkninger, så da er vel regnestykket enkelt? Hva vil man ha, fortsette med alle unggutta og satse på at det holder, eller selge en eller flere og forhåpentligvis få inn noe kvalitet i posisjoner der vi trenger det? Elverum-matchen viste hvor bra det gror også under U20-gutta, så om prisen er riktig er det bare å selge!

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Da var vi i gang igjen. Samme historien hvert år, eneste forskjellen i år var vekkelsesmøte som skapte falske forhåpninger. Stalltips salg av spillere i sommervinduet 10-20 mnok inn på konto. Kjøp av spillere 1-2 millioner maks da vi atter en gang kjører IAO Bingo. Hvor resten av pengene blir av ja si det.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


7 minutter siden skrev Hanse:

Vi har minimalt med inntekter og selv om spillerne tjener lite så går ikke dette rundt. Merkelig at folk fortsatt ikke skjønner dette

Merkelig at ikke folk skjønner at de som har drevet klubben gjennom tiden har også gjordt noen helt feil valg som har resultert i situasjonen vi er i, derfor vasnkelig å stole 100% på klubben. Vi skulle aldri ha dratt i hangaren, skulle sett behovet av ny stadion min 10 år tidligere...

Og man bytter selvfølgelig ikke klubb, og dette vet dem. Så vi får være glade hvis vi får nye hjørneflagg for sesongen typ... 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


29 minutter siden skrev Nr14:

Hva var det Ingo sa om overskudd på Blaa?

Han sa vel at vi ikke hadde gjeld. 

Og hvis vi skal unngå å pådra oss gjeld i nærmeste fremtid må vi selge spillere for 10 mill i året, ettersom vi ikke får nok inntekter fra andre kilder (sponsor, media, billetter osv). 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Vi hadde ingen gjeld og har gått med 1-2 millioner i overkudd siste 5 eller 6 åra.

Og vi har vel allerede solgt for 10 x 2 millioner iår pluss skal selge selge 2 eller 3 til år.

Da er vi vel i en grei pluss? kanskje investerer vi da en hel mill i troppen?

Jeg sliter med å forstå Ingo, han burde ikke få uttale seg på klubbens vegne når er så uklar i kommunikasjonen...når han noen måned senere plutselig skriver her at han ble mistforstått på Onkel Blaa sammen med IAO, han mente langsiktig, om noen år om alt han forkynnet...

Blir vanskelig å ta ledelsen på ordet når de "juger" og vingler frem og tilbake...

Lenke til innlegg
Del på andre sider


29 minutter siden skrev nichb:

Vi hadde ingen gjeld og har gått med 1-2 millioner i overkudd siste 5 eller 6 åra.

Det kan jo være at siste del av setningen er årsaken til første del.  Betyr ikke at vi har penger på bok.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Jeg synes det er ganske drøyt å skrive at vi har solgt spillere for 20 mill i år.

At VG spekulerte i at kineserne kunne være villig til å betale 10-15 millioner kroner, blir på ingen måte bekreftet av IAO:

https://www.vg.no/sport/fotball/i/A2aWxM/kinesisk-toppklubb-vil-kjoepe-stabaek-talent-for-1015-millioner

At TV2 gjettet på 9-12 millioner for Ohi behøver heller ikke å være sant. Vi husker vel alle hvor dårlige nettopp TV 2 er på å forstå overgangssummer. 

Man kan selvsagt mene hva man vil om timingen og budskapet til IAO, men det er umulig ikke å ha fått med seg at VM-gutta er aktuelle salgskandidater for klubben. Det har vært kommunisert tydelig over lengre tid. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


15 minutter siden skrev Bebe:

Jeg synes det er ganske drøyt å skrive at vi har solgt spillere for 20 mill i år.

At VG spekulerte i at kineserne kunne være villig til å betale 10-15 millioner kroner, blir på ingen måte bekreftet av IAO:

https://www.vg.no/sport/fotball/i/A2aWxM/kinesisk-toppklubb-vil-kjoepe-stabaek-talent-for-1015-millioner

At TV2 gjettet på 9-12 millioner for Ohi behøver heller ikke å være sant. Vi husker vel alle hvor dårlige nettopp TV 2 er på å forstå overgangssummer. 

Man kan selvsagt mene hva man vil om timingen og budskapet til IAO, men det er umulig ikke å ha fått med seg at VM-gutta er aktuelle salgskandidater for klubben. Det har vært kommunisert tydelig over lengre tid. 

Transfermarkt sier ihvertfall €1 mill og €1,1 mill. Jeg syns egentlig det virker mer spekulativt å spekulere i at det er mye mindre enn det som blir trukket fram fra ymse hold. Og alle vet at alle spillerne våre er til salgs. Men når det er uttalt at det ikke er "til enhver pris" eller "til enhver klubb" så skjønner jeg ikke helt hvorfor du forsvarer at vi burde visst at holdningen er at vi gjerne selger til rbk. Jeg er ganske lei av å selge til konkurrenter (og plis ikke svar at "det er ikke de vi konkurrerer mot" - for det er konsekvensen, ikke hensikten)

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Bare for å plukke litt Bebe, er ikke VG alene som har spekulert i den summen. Flere medier som har spekulert i den prisen, som også BUdstikka drar fem frem som kilde i sin påstand på 10mil...

Hva klubben uttaler uttad og hva som er det faktiske forhold har vel vi lært kan være et stort sprik...

 

Tror vi at Ingo hadde hoppet itaket og rost IAO til skyene som et geni hvis det var snakk om 3-4mill?

Lenke til innlegg
Del på andre sider


24 minutter siden skrev s-simen:

Transfermarkt sier ihvertfall €1 mill og €1,1 mill.

Transfermarkt har vel også verdsatt Mokhtar til €2,5 mill...

Hovedpoenget mitt er at vi ikke skal spekulerer, hverken opp eller ned. Vi vet ikke hva Sæter og Ohi ble solgt for. Alt vi vet var at budene var høye nok til at de kom istand to salg. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Ohi er verdsatt til 600.000£ men overgangssum til 1,1m£

Sæter er verdsatt til 250.000£ men en overgangssum til 1m£

Mokhtar versatt til 2,3m£ men høyeste overgangssum på 1m£

Det er forskjell på verdi og overgangssum...

Lenke til innlegg
Del på andre sider


16 minutter siden skrev nichb:

Ohi er verdsatt til 600.000£ men overgangssum til 1,1m£

Sæter er verdsatt til 250.000£ men en overgangssum til 1m£

Mokhtar versatt til 2,3m£ men høyeste overgangssum på 1m£

Det er forskjell på verdi og overgangssum...

Selvsagt vet jeg at det er forskjell på anslått markedsverdi og overgangssum. 

Men om vi legger Transfermarkt til grunn,  burde vi vel hylle IOA for å fått såpass godt betalt for to middelmådige spillere?

I mine ører høres det genialt ut å få nesten dobbel pris for Ohi og ta firegangern for Hou Sæter (om jeg faktisk hadde trodd på disse tallene). 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


9 timer siden skrev nichb:

Er vi egenrlig mye nærmere konkurs enn hva klubben gir uttrykk for? 

 

Det er vel gitt at hallelujagjengen er minst mulig åpne om hvor nære vi evt. er en konkurs? Og siden det likevel og til stadighet kommer drypp om at vi ikke ligger så innmari godt an økonomisk, så er det nok en grei grunntanke at vi alltid er et spillersalg unna konkurs. At vi har vært det siden vi ble kasta ut av TA, og at vi kommer til å være det til Dream On Stadion står der om en 5-6 år eller så. Om ikke lenger. Jeg skal for så vidt ikke være for kritisk til at man ikke utbasunerer elendigheten til stadighet. Hva skulle det vært godt for? Det dra vel verken tilskuere, investorer eller sponsorer, så da kan man heller ta det på årsmøtet...

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Del

Mediedekning
×
×
  • Opprett ny...