Gå til innhold

Mediedekning


$uperTerje
 Del

Anbefalte innlegg


9 timer siden skrev blaasoldat:

Utenlandske speidere så på Stabæk-talenter

nbolu892pm9olmmkpypqsfgjih35gdp
 

Emil Bohinen hadde sitt navn på blokkene til flere av de utenlandske speiderne tilstede på Nadderud søndag.

Foto: Karl Braanaas

 

Flere utenlandske speidere tok turen til Nadderud søndag, og blant navnene på blokkene var Emil Bohinen og Ola Brynhildsen. 

04. august 2019, kl 21:10

STABÆK-HAUGESUND 1-1

Fire-fem speidere, flere fra Nederland, hadde tatt turen til Nadderud søndag – til det én av de fremmøtte omtalte som et «vanlig speideroppdrag». Flertallet i delegasjonen var nederlendere.

Blant spillerne flere hadde på blokken, og holdt et ekstra øye med, var Emil Bohinen og Ola Brynhildsen. Sportslig leder Inge André Olsen forteller at han ikke er overrasket over at de to vekker oppmerksomhet. 

– Det er spennende spillere som utvikler seg godt. Spesielt Emil mener jeg har vært god over tid, og Ola har en x-faktor i farten sin, sier Olsen, som påpeker at ingen av de to spillerne har hatt noen bud på seg.

Mer konkurranse

 Med Sammy Skytte og Tortol Lumanza på plass denne sommeren, tetner det seg til i kampen om de sentrale midtbaneposisjonene. 

Bohinen startet søndagens kamp i tospann med Skytte på midten, men ble skjøvet ut til høyre da Lumanza kom inn i sluttminuttene. 

– Sammy ble hentet inn som en direkte erstatter for Tobias Børkeeiet, men da muligheten åpnet seg for Lumanza kastet vi oss på – selv om det ikke er posisjonen vi trengte mest, sier Olsen.

Det betyr at et eventuelt salg på midtbanen ikke er den største krisen.

– Vi har også en Hugo (Vetlesen) der inne som det har vært interesse rundt, så det er ikke der vi har dårligst dekning, sier Olsen.

Kjenner ikke til interesse

Bohinen selv blir overrasket over å høre om de ekstra øynene som var på han søndag. 

– Det vet jeg ingenting om, og lever fint med det. Akkurat nå konsentrerer jeg meg om det jeg gjør her, sier Bohinen, som har fått sterk konkurranse i midten. 

Han ønsker å spille sentralt, der han trives best.

– Sentralt er min posisjon, men jeg kan også spille ut på høyre dersom «Janne» (Jan Jönsson) trenger meg der. Det er bra for laget at vi får inn gode spillere uansett hvilken posisjon det er, sier Bohinen. 

– Hva tenker du om økt konkurranse om plassen fremover?

– Jeg skal fortsette å by på meg selv, og endrer ikke noe i det daglige. Jeg føler jeg er inne i en god flyt, og vil bare fortsette. Konkurranse er bra uansett, sier Bohinen. 

Det vet jeg ingenting om, og lever fint med det. Akkurat nå konsentrerer jeg meg om det jeg gjør her
Emil Bohinen
8p57uuusjk9gifzy0k1n3gngjn63ajo
 

Andreas Hanche-Olsen scoret 1-0-målet søndag kveld etter et hjørnespark. 

Foto: Karl Braanaas

Kapteinen scoret

Søndag spilte han hele kampen, da Stabæk kjempet inn ett poeng hjemme mot Haugesund.

Andreas Hanche-Olsen ble den store helten med en sjelden scoring tidlig i den andre omgangen, men to av poengene glapp for Stabæk tyve minutter før slutt.

Stabæk står med 15 scoringer så langt denne sesongen, og det er toppscorer Franck Boli som står for hele seks av disse. 

Tidligere denne uken ble han solgt til ungarsk fotball, og mot Haugesund søndag var det to midtbanespillere som dannet spisspar for Stabæk.

Da hverken Daniel Braaten eller Ola Brynhildsen fant veien til mål, tok Andreas Hanche-Olsen ansvar.

Et godt slått hjørnespark fra Luc Kassi fant veien til kapteinen høyrefot, og med god blokkeringshjelp fra Vadim Demidov kunne Hanche-Olsen elegant styre inn kveldens første mål. Målet var kapteinens første i årets eliteserie.

– Det er alltid morsomt å score, og når jeg nå spiller back skal jeg være mer fremme offensivt og levere målpoeng, sier kaptein Hanche-Olsen.

En Haugesund-scoring drøyt 20 minutter før slutt ødela mye av festen, men Stabæk tar likevel med seg et viktig poeng inn i høstens bunnstrid.

Trener Jan Jönsson er i tillegg ferdigsonet, etter å ha tilbragt søndagen på tribunen. 

Øystein Garborg ledet laget i Jönssons fravær, med Inge André Olsen i en assistentrolle. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
  • 2 uker senere...

Er det noen overganger jeg har gått glipp av?  Sakset fra Nettavisen.no  Strømsgodset var foruten Rusike, Mauritz-Hansen, Askildsen og Gyasi til lørdagens oppgjør, og etter en liten halvtime gikk også Keita ned med skade.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

37 minutter siden skrev Torjus:

Kjetil Rekdal har fått en ordentlig agenda mot Stabæk, sitter å prater ned oss i enhver mulig situasjon. 

Har referert tipset hans for ES i annen tråd.. som om Glimt ikke scora enkle mål i dag også...

Lenke til innlegg
Del på andre sider


På fotballrunden idag snakket de «ekspertene» i cirka 20 min om mangel av Oslo derbyer og rivaliseringer generelt i eliteserien. I et intervju da med han daglig lederen i enga, påstår han at de bare har en ordentlig rival i LSK og en nesten i Godset. Vi må vel være i hvert fall større rival for dem enn godset? Som stb som et produkt og som en attraksjon for yngre, blir vel det mye fettere å dra på match hvis vi har en ordentlig rival. Men virker som vi ikke eksisterer i øynene fra VIF. Håper av den grunn at vi kan fylle den borte jævla tribunen deres den 19 oktober. Hadde også vært sykt fett om vi kunne hatt en svær provoserende banner og litt pyro, for å skape litt temperatur, selvom jeg skjønner at det er lettere sagt enn gjort. Håper Stb - Enga blir et stort oppgjør i løpet av de neste årene, for nå er det derbyet tydeligvis fraværende fra et objektivt perspektiv.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


HAhahaha, dette er jo klassisk. Det første VIF-supportere nevner når de møter en Stabæk-supporter er at de ikke bryr seg i det hele tatt om Stabæk. De er SÅ JÆVLA OPPTATT av å presisere det. Du rekker såvidt å si "hei". Men i det sekundet det butter imot viser de sitt sanne ansikt.

Personlig holder jeg LSK som en større rival. Fy faen som jeg hater LSK.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


9 timer siden skrev Torjus:

På fotballrunden idag snakket de «ekspertene» i cirka 20 min om mangel av Oslo derbyer og rivaliseringer generelt i eliteserien. I et intervju da med han daglig lederen i enga, påstår han at de bare har en ordentlig rival i LSK og en nesten i Godset. Vi må vel være i hvert fall større rival for dem enn godset?

 

Espeseth? Den idioten har jo vært daglig leder i Godset i en årrekke fram til han flytta inn til byen. Kan ikke høre på et ord han sier.

 

Derbyfølelsen kan man ikke presse fram. Flere fra vår klubb, med (så vidt jeg har forstått) Ingo i spissen, har prøvd å ønske seg fram et derby mot både LSK og VIF - vi hadde blant annet den pinlige konkurransen for noen år siden hvor man satte opp en tabell av årets serieresultat de tre lagene i mellom. Ikke husker jeg hva premien var, og ikke husker jeg hvem som vant. Ingen brydde seg, unntatt noen på brakka hos oss. Godset har jo i utgangspunktet samme problem som oss, men de har vært heldige og fått opp sin lokale lillebror; Mjøndalen. Så vi får vel bare håpe Bærum begynner å klatre...

 

Derby får man ikke gjort så mye med - det kommer når man minst venter det - f.eks. hadde IA og Heinz Müller et par kamper hvor det gikk såpass hett dem imellom at det dro igang litt derbyfølelse. Det vi derimot kan gjøre noe med, er å utvide grunnfjellet til Stabæk. Der er skolebesøk og samarbeidsklubber en vesentlig del, og det må vi bare utvide og utvikle og bli enda bedre på. Tar vi heler vår naturlige region - Nye Asker, Bærum og vestre Oslo, snakker vi vel et område med drøyt 400.000 innbyggere - det tilsvarer Trøndelag, bare med langt kortere reisevei.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Vet vi kan straffe dem her på hjemmebane

Vi må tilbake til juni for å finne sist Stabæk-tap på Nadderud. Andreas Hanche-Olsen ser ikke hvorfor rekken ikke kan forlenges i kveld.

Anders R. Aspelund
23. september 2019, kl 11:39

STABÆK - MOLDE FRA KL. 19.00

– Vi er ikke i nærheten i dag, og blir rundspilt, sa Hanche-Olsen til Budstikka rett etter 3-0-tapet mot Molde i andre serierunde i år. 

I dag møtes lagene igjen, denne gang på Nadderud. Og Stabæk-kapteinen er klar på at den type tap ikke skal skje i dag.

– Det skal det ikke. Og sist, mot Bodø/Glimt blir vi for dype store deler av kampen. Det har vi prøvd å justere nå i løpet av treningsuken. Så vet vi at vi har hatt et godt tak på Molde her på Nadderud. Det er noe annet enn å komme dit. Jeg tror det er gode muligheter for tre poeng mot dem, sier han.

For Stabæk har faktisk hatt et godt tak på Molde hjemme de siste årene. De to siste, og tre av de fire siste, kampene lagene mellom på Nadderud har endt med Stabæk-seier.

– Og jeg synes vi begynner å få på plass noe som er solid nå, med en bra tropp og en bra mentalitet. Jeg skjønner ikke hvorfor vi ikke skal kunne slå Molde her hjemme, sier Hanche-Olsen.

– Med tanke på hvordan tabellsituasjonen er skal vi møte det beste laget i ligaen. Vi vet at de har sine styrker, men vi vet også at vi kan straffe dem her på hjemmebane.

Omtrent på snittet

For Stabæks hjemmeform har etter hvert blitt rimelig solid. Laget har vunnet sine to siste hjemmekamper, og de fire kampene før det endte uavgjort. Vi må tilbake til juni for å finne siste Stabæk-tap på Nadderud, da Tromsø vant 1–0.

De Blaa har vunnet fire kamper og spilt fem uavgjorte – og dermed tatt 17 av sine 24 poeng – hjemme i år. Siden 2009, som var det første året med 16 lag i eliteserien, har laget som ender på kvalifisering mot nedrykk i gjennomsnitt tatt 20 poeng hjemme. De som har endt på plassen over, har tatt 21,4 poeng i snitt. Stabæk ønsker selvsagt å ende høyere enn dette på tabellen i år, men trener Jan Jönsson er klar på at god hjemmeform er viktig.

– Det bygger opp selvtilliten. Og den har ikke blitt brutt ned i bortekampene heller, selv om vi måtte forsvare oss mye mot både Rosenborg og Bodø/Glimt. Men hjemmekampene våre har vært bra, vi har vært stabile bakover, og vi har skapte en hel del, sier Jönsson.

 

Ønsker «Fort Nadderud»

Hanche-Olsen sier god hjemmeform er «alfa omega» i fotballen, og forteller at de siste prestasjonene gir Stabæk økt selvtillit, og stor tro på seier hver gang de entrer Nadderud.

– Er målet å skape et «Fort Nadderud», et sted folk frykter å komme?

– Ja det er absolutt målet, sier Hanche-Olsen, og får støtte fra Jönsson.

– Så tenker jeg at Molde ikke frykter noen steder i Norge, for de er såpass bra. Men, det er bra at vi bygger på oss selvtillit. Jeg merker at det er en bra attityde og innstilling i gruppen, og det er bra om selvtilliten styrkes, samtidig som at ydmykheten blir igjen, sier Stabæk-treneren.

Stabæk har for øvrig tatt 22,75 poeng i snitt på Nadderud siden 2009. Flest poeng tok laget i nettopp 2009, med 33. Da ble det bronse i eliteserien. Det ble det også i 2015, da Stabæk tok 32 poeng hjemme.

Færrest poeng tok de Blaa i nedrykkssesongen 2012, med 13. I fjor tok Stabæk 21 poeng hjemme, etter fem hjemmeseire og seks uavgjorte på Nadderud-gresset.

Dagens kamp begynner klokken 19.00.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Flott sending nå på Eurosport. Janne Jonsson gjest i studio. Mye skryt og positivitet om Stabæk. Et viktig bortepoeng idag er alle enige i !

Rekdal: Stabæk har nå blitt et lag som kjemper om poeng i hver eneste runde. 

Eneste negative idag var at Leke James fikk skryt for å dyttet ned Hernandez forrige runde før 0-1. Der det plutselig ble tvilsomt fordi situasjonen mot LSK idag var tvilsom. For en uke siden var alle enige om at det var dommertabbe. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Del

Mediedekning
×
×
  • Opprett ny...