Gå til innhold

Mediedekning


$uperTerje
 Del

Anbefalte innlegg

  • 2 uker senere...

Slik har Stabæk stengt igjen bakover
www.budstikka.no

For ikke siden Ohi Omoijuanfo scoret for Molde i det 69. minuttet av kampen mellom Stabæk og Molde på Nadderud stadion i slutten av september, har Stabæk sluppet inn mål.

Fra da til nå har det blitt spilt 381 minutter fotball uten baklengs. Klubbrekorden, satt av Mande Sayouba og resten av gjengen i 2015, er nå bare 208 minutter unna.

Så lenge målene holdes unna, styrer Stabæk stadig nærmere fornyet eliteseriekontrakt. Seks poeng skiller ned til Mjøndalen på nedrykksplass, med fire kamper igjen. Stabæk er i ferd med å forsvare seg til nytt liv på øverste nivå. 

Selv om trener Jan Jönsson gjerne skulle sett at det fyrte litt mer fremover. 

– Jeg vil ikke si det. Vi er fornøyd med at det er stabilt bak der, men jeg tror publikum ser at det er vi som ønsker å drive denne kampen og at vi fort kunne servert en scoring her i kveld, sier Jönsson, som har ledet laget til 0–0 tre av de fire siste kampene. 

 

Hele laget forsvarer

Svensken mener laget nå er i bedre fysisk form, enn da han tok over, og dermed holder ut den harde defensive jobben hele kampen. 

– Alle i laget forsvarer seg klokt, med energi. Samtidig spiller vi på oss selvtillit etter hvert som vi leverer kamper uten mål imot. Det er hardt arbeid og disiplin, og spillet vi prøver på setter seg mer og mer. Spillernes form er også bedre, og vi holder oss derfor lenger i kampene, sier Jönsson. 

Mot Odd søndag mener han at det var gjestene som var det forsvarende laget, og ut ifra sjansestatistikken tar han ikke feil. Stabæk jaget fremover for tre poeng. 

– Man får følelsen av at Odd siktet seg inn på ett poeng her. De bestemte seg for å forsvare, og da er det vanskelig å bryte ned, mener treneren. 

Sjansefattig start

For det var ikke mye fart over den første omgangen, der Jeppe Moes innlegg ble til omgangens farligste målsjanse. I den andre tok det seg opp, og Sammy Skytte var svært nær ved å sende Stabæk i ledelsen – etter å ha plukket opp en retur fra skuddet til Kasper Junker.

 

Nevnte Junker fikk selv en god mulighet kort tid etter, da Luc Kassi noe heldig dro seg inn i feltet – og serverte ballen til danske på fem meter. Omringet av Odd-spillere fikk han ikke stokket beina, og heller ikke avsluttet skikkelig.

Ola Brynhildsen fikk pulsen til å stige da han gikk i bakken innenfor sekstenmeteren med et skrik, men dommer Trond Ivar Døvle var sikker i sin sak og vinket spillet videre. 

Uten at de store protestene meldte seg. 

 

– Ikke Stabæk-fotball

I forsvarsrekken er det kaptein Andreas Hanche-Olsen som er sjef. Han mener Stabæk-fansen kan begynne å titte på Champagne-prisene – en flaske han håper de kan sprette allerede neste helg borte mot Ranheim. 

– Vi skal ikke banke i bordet med at vi er trygge, men det begynner å se bra ut. Forhåpentligvis kan vi sikre plassen allerede neste helg, sier Hanche-Olsen før bunnkampen i Trondheim. 

Vi skal ikke banke i bordet med at vi er trygge, men det begynner å se bra ut.

Vinner Stabæk den, samtidig som at Mjøndalen taper mot Odd borte, er det kun en syltynn teori som kan sende Stabæk ned. 

Kapteinen håper riktignok at Stabæk i de siste kampene kan servere mer fremover på banen. Stabæk har kun scoret tre mål på sine fem siste kamper. 

– Man ser i dag hvordan midtbanens forsvarsjobb gjør at vi bakerst knapt har noe å gjøre. Samtidig må vi opp litt i det offensive, ellers tar vi ikke tre poeng. Vi må skape mer fremover, for det er slik Stabæk-fotball skal være, mener Hanche-Olsen. 

Etter kampen mot Ranheim neste helg, venter Lillestrøm (b), Mjøndalen (h) og Tromsø (b) i de siste kampene. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Ja det er en vanskelig øvelse, all kred som Support har jobbet for å bygge fordufter fort hos menigmann når det blir tatt ut av kontekst og  dette bare forsterker stereotypene.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


https://www.aftenposten.no/sport/fotball/i/lAa3d3/stor-kaaring-her-er-de-ti-stoerste-fotballtalentene-i-norge

Vi har spurt ti eksperter og trenere hvem som er de største talentene i norsk fotball. Vi har satt sammen en rangert liste over de ti største talentene basert på informasjonen vi har hentet inn.

Vi har også valgt å begrense listen til utøvere som er 19 år gamle (født i år 2000) eller yngre. Dermed er for eksempel ikke meget talentfulle spillere som Martin Ødegaard (20), Tobias Børkeeiet (20) eller Frida Maanum (19) med på listen.

De ti spillerne som er tatt med på listen spiller alle på et av Norges juniorlandslag. Men ifølge Norges Fotballforbund (NFF) behøver man ikke å være på et juniorlandslag for å lykkes som fotballspiller.

– Det er ingen korrekt oppskrift på veien til en toppkarriere. Noen er tidlige talenter, mens andre blomstrer sent. Man trenger ikke være med på en slik liste som 15–16 åring for å bli proff, sier Håkon Grøttland

Grøttland er fagansvarlig i landslagsskolen hos NFF.

– Det som er felles for alle er at man møter en form for motgang. Hvis man klarer å takle motgang og bruke det som motivasjon til å trene mer, er man på god vei. Vi ser etter spillere som har mer enn kun ferdigheter på fotballbanen. Vi leter etter spillere med tøffe mentale egenskaper og som er lidenskapelige, sier han.

FAKTA: DISSE HAR MEDVIRKET TIL INFORMASJON OM SPILLERNE

Pål Arne «Paco» Johansen, hovedtrener Norge U20 herrer

Gunnar Halle, hovedtrener Norge G19

Nils Lexerød, hovedtrener Norge J19

Solveig Gulbrandsen, fotballekspert TV 2

Jesper Mathisen, fotballekspert TV 2

Viggo Strømme, hovedtrener fotball NTG Bærum

Sigurd Rushfeldt, sportssjef NTG Tromsø

Cato Hansen, spillerutvikler Bodø/Glimt

Even Pellerud, tidligere norsk landslagssjef kvinner

Tore Grønning, utviklingsleder Rosenborg BK

Stig Torbjørnsen, speider Norrköping

Tom Arne Stormo, topppillerutvikler LSK Kvinner

Børje Sørensen, hovedtrener Norge J17

 

10. Emil Konradsen Ceide

9. Rikke Nygard

8. Hugo Vegard Vetlesen

Født: 29.02.2000 (19 år)

 

Tross sin unge alder er Hugo Vetlesen blitt en av de mer erfarne spillerne i et ungt Stabæk-lag. Den sentrale midtbanespilleren har spilt fast for A-laget til bærumsklubben helt siden han var 17 år, og står oppført med hele 66 kamper i Eliteserien. Vetlesen er en teknisk og pasningssikker midtbanespiller, og besitter et godt overblikk. Han har også vært en sentral skikkelse på aldersbestemte landslag, og spilte to av tre kamper da Norge røk ut av gruppespillet i U20-VM i sommer.

Tidligere lagkompis Tobias Bjørkeeiet ble i juli solgt til danske Brøndby, og det er nok ikke usansynlig at Vetlesen også velger å forlate Stabæk til fordel for utlandet når den riktige klubben kommer på banen.

7. Oscar Bobb

6. Joanna Aalstad Bækkelund

5. Odin Thiago Holm

4. Julie Blakstad

3. Håkon Evjen

2. Elisabeth Terland

1. Erling Braut Haaland

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Det er for ille om Hugo bare forsvinner stille ut etter denne sesongen. Han har fått få sjanser i år (og delvis i fjor), men talentet er jo så åpenbart. Vi må klare å beholde Hugo!

Lenke til innlegg
Del på andre sider


2 minutter siden skrev Ace:

Det er for ille om Hugo bare forsvinner stille ut etter denne sesongen. Han har fått få sjanser i år (og delvis i fjor), men talentet er jo så åpenbart. Vi må klare å beholde Hugo!

Det er jo bare å se på de andre unggutta som ei heller har hatt en lineær utvikling. Det lønner seg å bli, man vokser noe utrolig på motgang. Jeg er sikker på at dette gjelder Oscar Aga også. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


21 minutter siden skrev Andreas:

Det er jo bare å se på de andre unggutta som ei heller har hatt en lineær utvikling. Det lønner seg å bli, man vokser noe utrolig på motgang. Jeg er sikker på at dette gjelder Oscar Aga også. 

Problemet er nok ikke at klubben ikke ser potensialet, men faren for at Hugo er utålmodig og tyr til "miljøbytte" i håp om å få det neste steget som feks Tobbe, Bohinen og Hanche har tatt internt.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

I tråden til Emil Bo ble det diskutert muligheten for at han kunne vinne prisen for årets unge spiller. Og litt annet om priser. Jeg sjekket VG-børsen. De kommer vel til å kåre basert på den, og det er ikke utenkelig at den offisielle kåringen kan ligge opp mot VGs oppfatning.

Topp 10 er:

Eikrem: 6.05
Tripic: 5.85
Layouni: 5.81
Evjen: 5.74
Opdal: 5.6
Kristoffer Haugen: 5.58
Sandberg: 5.54
Shala: 5.4
Dønnum: 5.4
Reginiussen: 5.39

Basert på dette vil det være en ren knock out for Eikrem. Det som kan tale mot er at han "bare" har spilt 21 av 28 kamper så lang. De to neste har 20 og 21 kamper, mens Evjen har 27. Likevel: Alt annet enn Eikrem er helt urealistisk. At han spiller for seriemesteren trekker ikke ned.

Årets angrepsspiller kunne jo kanskje være Layouni basert på dette, men Børven har scoret mer enn noen andre på mange år. Han bør uten tvil vinne den prisen.

Kristoffer Haugen er forsvarsspilleren med best snitt, fulgt av Reginiussen og senere Steffen Hagen, Wormgoor og Ruben Gabrielsen. Her tipper jeg det blir en av Molde-spillerne i kraft av å være Molde-spillere. Gabrielsen med litt lavere snitt, men vinner fordi han er kaptein.

Den størete overraskelsen for meg var å se Håkon Opdal med høyere snitt enn Sandberg. Jeg regnet Sandberg som en sikker vinner. Nå har jeg justert det til "bare" å være en sannsynlig vinner.

Årets unge spiller går selvsagt til Evjen. Andre kandidater er Thorstvedt (12 på VG-børsen) og Patrick Berg (15). Ejuke ville ledet årets spiller foran Eikrem om han hadde hatt nok kamper, men med bare 14 kamper og ute av landet vinner han neppe. Emil er helt nede på 56. plass, men er vel på en sterkt oppadgående trend.

Våre beste, foruten Sandberg er:

50. Hanche (5.07)
56. Bohinen (5.04)
64. Jeppe (5.00)
66. Ola (4.96)
72. Kassi (4.95)
113. Hugo (4.72)

Her er det mange som mangler på grunn av for få kamper. Tar man med alle spillere, er Rusike opp på en sterk 6. plass med sin ene kamp til 6. Yaw er på 13. plass med 5.62 (13 kamper). For Yaws del ville det vært 5. plass på hovedlisten, men han vil ikke komme inn på grunn av for få kamper. Han er også bak Leke James som har 16. kamper og heller ikke er på listen. 
 

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Og det etter at Tobbe er solgt..

Personlig synes jeg litt synd på alle de vi ikke har hørt om. Alle de som var så gode at treneren satte dem som sentrale midtbansepillere på guttelaget, og som ville satse hardt på Stabæk-akademiet. Der fikk de en midt i trynet. For ikke bare var de ikke best, de var jo ikke en gang topp 5 på plassen sin. Sett i ettertid, i konkurranse med Tobbe, Bohinen, Vetlesen, Askildsen og Thorstvedt, var det kanskje enklere å komme på guttelandslag som back enn det var å være i startoppstillingen til Stabæk G18 som sentral midtbane ? 

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


https://www.nettavisen.no/sport/sportsintervjuet-mads-hansen/3423875633.html
 

- Hvilken nålevende idrettsperson ser du mest opp til?

- Personen lever, men er ikke lenger en idrettspersonlighet. Det var Tommy Svindal Larsen som var det store forbildet for meg. Jeg var Stabæk-fan da jeg var yngre, og hadde sesongkort på Nadderud i sju år. Han var den første store helten, og jeg hadde flere av draktene hans og skulle alltid være han på løkka. Jeg var egentlig i Godset-land, så det var veldig rart med en gutt i Stabæk-drakt. Det bare ble sånn, det er ikke alltid man har en rasjonell grunn når man er yngre. Han kom jo som Stabæks nye stjernesignering, og de bygget han som stjerne og den store profilen, og da beit jeg på agnet.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Hadde Thorstvedt blitt så hadde fort Bohinen dratt til pappa i Ålesund før denne sesongen.

Den nummer fire som burde ha vært der er jo Hugo. Om ikke noen blir solgt er det nærmest krise om vi ikke har fire på en sånn liste neste år! (Litt uklart om Ola og Emil fortsatt er unge nok, men siden de står som 20 og han har med noen som er 21 burde de holde et år til.)

Lenke til innlegg
Del på andre sider


6 minutter siden skrev odd:

Hadde Thorstvedt blitt så hadde fort Bohinen dratt til pappa i Ålesund før denne sesongen.

Den nummer fire som burde ha vært der er jo Hugo. Om ikke noen blir solgt er det nærmest krise om vi ikke har fire på en sånn liste neste år! (Litt uklart om Ola og Emil fortsatt er unge nok, men siden de står som 20 og han har med noen som er 21 burde de holde et år til.)

Uten noen form for bakgrunn er vel det en rar konklusjon å trekke. Bo jr. har jo vist seg å være en rimelig bra fighter..

At Hugo sliter benk hos oss er vel grunnen til at han ikke er på listen.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Del

Mediedekning
×
×
  • Opprett ny...