Gå til innhold

Kamptråd: Stabæk- VIF


fornuften
 Del

Anbefalte innlegg


Kan senke skuldrene litt til denne kampen. Bacfireren fungerte bra i går (sammenligningsgrunnlaget er dog forferdelig). Hva med Vegard? Skal han på vingen og skyve Ollé Ollé ut på benken? Eller skyve ut MMS? Begge var gode i går, og jobbet beinhardt. Ellers synes jeg JA og Veigar ikke fungerer sammen på topp, Ondo bør starte emm. Men skal JA da på benken? Blir spennende å se, og vanskelig å ta stilling til.

Endret av fornuften
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Det som er helt sikkert er at denne kampen tar vi. Regner med at VIF har overdreven tro på egne ferdigheter etter to 3 poengere på rad. Vi har det med å snu både gode og dårlige trender til alle lag, så jeg er veldig fornøyd med at VIF kommer til denne kampen med full pott. :rolleyes: Men det blir jo fryktelig spennende.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


VIF var (litt) heldige som vant i Stavanger, og scoret mot spillets gang etter at Viking hadde dominert 1. omgang. Synes heller ikke de overbeviste i kampen mot Aalesund, hvor Aafk gjorde det vel enkelt for Engen. Men så var det dette her med at gode lag vinner på dårlige dager da...

 

Det jeg er mest bekymret for er Vålerengas utrolige aggressive fokus på ballgjenvinning, og da i kombinasjon med at Veigar liker å holde på kulen ca. 20 touch lenger enn det han strengt tatt bør. Denne kampen tror jeg blir avgjort på midtbanen hvor VIF muligens har en fordel med sine to dype i Hæstad / Ogude som får hjelp av Singh/Fellah/Leigh/Berre (avhengig av hvem som spiller forøvrig). VIF sin treer på midten med et voldsomt fokus på ballgjennvinning har vi slitt med i alle årene under JJ, forhåpentligvis har JL løsningen.

 

Når det gjelder den bakre firern synes jeg egentlig at JH / TMG klarte seg bra på Lerkendal og bør få fornyet tillit. Bjarni er traust men solid, og bidrar fint fremover. Vegar bør ta tilbake høyrebacken (jeg regner med at han ikke spillte igår pga. u21) da han er raskere og mer teknisk en MMS. Særlig hvis Martin kjører Bojan (som elsker å spille mot MMS) fremfor Leigh.

 

Det blir viktig at vi spiller disiplinert og med kanter som jobber hjemover. JA bør derfor benkes til fordel Olle Olle, som er skolert i Tyskland og derfor utenkelig at han forsømmer sine defensive oppgaver. Mix spillte en meget god kamp på motsatt flanke og midtbanen er med det satt. Olle Olle sine innlegg var det god kvalitet på, så Ondo bør absolutt starte denne kampen. Pall tar sin sedvanlige plass litt bak han, men basert på de to foregående kampene er det langt ifra et opplagt valg.

 

En spennende tanke hadde vært å prøve Mix i mellomrommet, han har ferdighetene til det, og kjørt Vegar på høyrekanten. Mulig dette hadde blitt mer 4-5-1 enn 4-4-2, men det hadde gitt Ondo gode forsyningslinjer både igjennom midten og på begge flanker med 2 breddeholdere i Vegar og Olle Olle. Dersom Henning og Pontus hadde fyllt på bakifra tror jeg det kunne blitt bra. Mulig Veigar trenger en kamp på benken også. Vi hadde med det også hatt to formidable impact-spillere i Veigar og Johan som kunne kommet inn og avgjort en tett kamp. Jeg tror imidlertid at det blir med tanken og vi får følgende XI:

 

 

JKL

 

VEH-TMG-JPH-BOE

 

MIX - HH - PF - AOO

 

VPG - GMO

Endret av MSL
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Var veldig imponert over jobbinga til Mix og Ollé i går, og tror nok også Vegar kan være god å få inn mot Engen. De to på topp imponerte dog ingen.

 

Jeg foreslår (uten å tro helt på det) følgende startellever:

 

JKL

MMS-JH-TMG-BOE

VEH-HH-PF-AOO

Mix

Ondo

 

De 4 i fet skrift er de jeg antar kan diskuteres, de øvrige syv bør være spikra (forutsatt at ikke Jon blir frisk, da).

 

Dette vil i så fall plassere VPG på benken. Det er en utfording jeg tror han vil respondere positivt på (selvfølgelig bør han få siste kvarteret eller noe slikt).

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Enig i at Engas valg av venstrekant burde avgjøre vårt valg av høyreback. Mot Bojan trens det ikke muskler, så Hedenstad vil gjøre jobben. Leigh virker å være mer en kraftving, og skulderstyrken til Morten vil være viktigere. Blir det Morten på backen ser jeg gjerne Vegar på kanten og Mix på benken.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Enig i at Vålerenga ikke har imponert spillemessig til nå, men at de står med seks poeng etter to kamper er allikevel helt fortjent. Vålerenga er ikke et lag som har for vane å imponere i spill, de har ikke den type kvaliteter. Eksempelvis pasningsspillet deres er ikke bedre enn helt middels Tippeliga-nivå. Men de organiserer seg godt og gjerrig, er hissige på ballgjenvinning og flinke til å skaffe seg overtall på sentral midtbane. Synes nesten Martin Andresen virker å være bedre enn enkeltspillerne deres.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Gjest daglish7

Hedenstad på midtbanen og Veigar på benken. Veigar på Lerkendal var flaut og irriterende. At den mannen aldri lærer. Kapteinsbind? Hva med å gjøre seg fortjent til lønnen først?

 

Med de tekniske spillerne Engen har tror jeg Hedenstad hadde gjort seg på midtbanen med sin fart. En smal 4r eller en bred 5r på midtbanen?

 

MMS er jeg usikker på, han viste bedre takter på lerkendal og ingenting hadde gledet meg mer enn en god kamp mot vif. Jeg ønsker han uansett på back der jeg syns han er best.

 

La oss gi Hammer/Gromstad litt mer tid, dog litt trening på det å gå i duell og falle av. De var veldig flinke til å la en gå i duell men det fungerer dårlig når han som faller av ligger 3 meter bak.

 

Larsen

 

Mms-Hammer-Gromstad-Boe

Hauger

Hedenstad-Farnerud-Mix-Ole

Ondo

 

Eller?

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Jeg ser gjerne:

 

JKL

MMS-JH-TMG-BOE

VEH-HH-PF-AOO

VPG-Ondo

 

Dette vil sannsynligvis bety mer kantspill og innlegg en vi vanligvis ser fra Stabæk, da må Ondo være inne i boksen. Veigar er viktig for å kunne variere spillet og for å kunne true mellom/returrommet, samt ballfordeler i kontringsfasen. Her har vi en backrekke med muskler og fighteregenskaper, men litt lite fart. En løpsvillig midtbane og goalgettere på topp. JA og Mix vuk være spillere som kan komme innpå og som har potensiale til å endre kampbildet

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Gjest daglish7

Med de tekniske spillerne Engen har

 

Hvem? Berre og Singh? Skjønner ikke hvorfor Vålerenga får rykte på seg for å være et lag med teknikkere.

 

Vel du har jo Singh Fellah og Bojan, i tillegg har du noen talenter samt han nye nigerianern?? Enga er i stand til å holde høyt tempo på kula og det har jo aldri fungert bra mot Stabæk. Shelton på kant er jo heller ikke det vi er glad i...

 

Blir uansett en midtbanekrig jeg håper vi er klar for...

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Synes ikke Fellah er noen stor teknikker, snarere rufsete. Henning mener jeg overgår de fleste på Vålerenga når det gjelder grunnteknikk og totalt sett holder vårt lag et høyere teknisk nivå enn dem.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Bra! Klansfolk liker jo å se på laget og spillerne sine som tekniske fenomener. De får nok ufortjent skryt om ikke vi skal begynne også. :P

 

I mine øyne er Vålerenga primært et taktisk lag, dernest fysisk (løpskapasitet, duellstyrke, fart). Teknikk kommer i tredje rekke og jeg synes ikke de ligger over normalt Tippeliga-nivå når det gjelder akkurat det. Mange ser det som litt mer status å være primært teknisk begavet og liker å smykke seg med slikt. Vålerenga-folk liker også å sammenligne laget sitt med Barcelona. Jeg mener begge deler er vrangforestillinger og unner dem ikke et sånt omdømme (eneste parallellen som kan trekkes til Barcelona er fokus på gjenvinning, ellers minner de mer om noe italiensk enn spansk).

Lenke til innlegg
Del på andre sider


@perfect7: enig med deg at Engen er oppskrytt, med noen unntak: Martin har gjort en god jobb og er en spennende trener (greit han har fått meget god tid og et aldri så lite berg med penger men dog) Videre er det ikke til å stikke under en stol at Fellah og Singh er spennende typer, med forholdsvis god teknikk og ikke minst fremtiden foran seg, nye Messi? overhodet ikke, spennende? ja. Spørsmålet er bare hvor mye av æren Skeid skal ha for nevnte spillere, det er veldig få av VIFs beste spillere som ikke er hentet for knapper og glansbilder ifra Skeid...

 

Tilbake til kampen, jeg tipper Martin starter Bojan. Bojan har vist gode takter etter sykdom, og har en god trackrecord imot Stabæk og mer konkret: MMS. I så fall må beklageligvis MMS benkes for VEH. VEH har bedre forutsetninger iform av fart og teknikk, noe MMS egentlig aldri har vært utpreget god på.

 

Så blir det spennende å se om Harris / MMS starter på bekostning av Hammer eller Gromstad. Berre spiller på helt andre egenskaper enn det Prica gjør, så kanhende MMS eller Harris er en bedre egnet makker til en av unggutta. Selv om jeg synes unguttene leverte varen og vel så det på Lerkendal...

 

edit: også var det dette her med at gode lag vinner på dårlige dager, Enga har egentlig ikke levert på høyeste nivå men står med 6 poeng...

Endret av MSL
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Hepp,

 

Langt på vei enig i Perfect7's vurdering av Vålerengas individuelle ferdigheter, men samtidig er laget godt skrudd sammen. Summen av helheten overgår summen av enkeltkomponentene. Men det får samtidig være måte på hvor mye skryt de skal få. Til tross for at Martin Andresen kan gå Per Matias Høgmo i næringa når det gjelder å selge eget lags (eller i Martins tilfelle - egen spilleidés) uovertruffene fortrefflighet.

 

Torpedofotball er begrepet som brukes om det aggressive presset på motstanders banehalvdel. Start kjørte noe lignedne under Nordlie - videreført av Bjørnebye og de fikk seg en alvorlig lekse da de møtte ballsikre Ajax. Der ligger nøkkelen. Klarer man å kontrollere kula og spillet under press - teknikk og bevegelse - så stopper man VIF maskineriet, for de etterlater seg masse rom når de står så høyt som de gjør. Vi har ferdighetene, men har vi styrken og trua?

 

@ringo

Endret av @ringo
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Klarer man å kontrollere kula og spillet under press - teknikk og bevegelse - så stopper man VIF maskineriet, for de etterlater seg masse rom når de står så høyt som de gjør. Vi har ferdighetene, men har vi styrken og trua?

Helt enig, på vårt beste har vi et så godt pasningsspill og godt nok teknsik nivå til at det skal være fint mulig å hamle opp med Vålerenga-stilen. Dessuten har jeg en tanke om at Bjarni kan være en nøkkelmann i ikke bare å løse opp presset deres, men også å bruke det mot dem, til vår egen fordel, med sine flotte crossere over hele banebredden. Får vi til kombinasjonsspill der ballen går hurtig på én berøring og å variere med noen Bjarni-pasninger, kan torpedofotballen deres fort gi store rom å angripe i.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Jeg ser gjerne:

 

JKL

MMS-JH-TMG-BOE

VEH-HH-PF-AOO

VPG-Ondo

 

Dette vil sannsynligvis bety mer kantspill og innlegg en vi vanligvis ser fra Stabæk, da må Ondo være inne i boksen. Veigar er viktig for å kunne variere spillet og for å kunne true mellom/returrommet, samt ballfordeler i kontringsfasen. Her har vi en backrekke med muskler og fighteregenskaper, men litt lite fart. En løpsvillig midtbane og goalgettere på topp. JA og Mix vuk være spillere som kan komme innpå og som har potensiale til å endre kampbildet

 

Om Mix går inn for VPG i tillegg, så skulle det vært artig å sett snittalderen på det laget her. :rolleyes:

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Klarer man å kontrollere kula og spillet under press - teknikk og bevegelse - så stopper man VIF maskineriet, for de etterlater seg masse rom når de står så høyt som de gjør. Vi har ferdighetene, men har vi styrken og trua?

Helt enig, på vårt beste har vi et så godt pasningsspill og godt nok teknsik nivå til at det skal være fint mulig å hamle opp med Vålerenga-stilen. Dessuten har jeg en tanke om at Bjarni kan være en nøkkelmann i ikke bare å løse opp presset deres, men også å bruke det mot dem, til vår egen fordel, med sine flotte crossere over hele banebredden. Får vi til kombinasjonsspill der ballen går hurtig på én berøring og å variere med noen Bjarni-pasninger, kan torpedofotballen deres fort gi store rom å angripe i.

 

Problemet er at vi er ekstremt trege og lite aggressive i overgangene selvom pasningsspillet vårt klarer å skape store rom.

Endret av Villpuma
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Løsningen på problemet som nevnes over vil faktisk være å benke VPG, de siste kampene (og egentlig generelt) er det hos han det stopper opp i angrepet. Vanligvis nøyer Veigar seg med en mørk dag hvor alle mann skal dribbles og ingen medspillere benyttes i ny og ne, men dette har nå pågått de siste tre kampene. Som jeg nevnte i innlegget mitt noen poster over er en mulighet å benke Veigar, og kjøre Mix i mellomrommet.

 

Dette åpner dessuten opp for å flytte Vegar opp på kant, slik at vi kan få to disiplinerte breddeholdere i Vegar og Olle Olle, som også jobber hjemover. Med muligheter til å angripe på begge flanker og igjennom midten kan VIF få problemer, men det blottlegger oss til en viss grad bakover. Så spørs det om man også kan jobbe inn Mix i rollen som hengende spiss på 3 dager...

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Jeg ser gjerne:

 

JKL

MMS-JH-TMG-BOE

VEH-HH-PF-AOO

VPG-Ondo

 

Dette vil sannsynligvis bety mer kantspill og innlegg en vi vanligvis ser fra Stabæk, da må Ondo være inne i boksen. Veigar er viktig for å kunne variere spillet og for å kunne true mellom/returrommet, samt ballfordeler i kontringsfasen. Her har vi en backrekke med muskler og fighteregenskaper, men litt lite fart. En løpsvillig midtbane og goalgettere på topp. JA og Mix vuk være spillere som kan komme innpå og som har potensiale til å endre kampbildet

 

Om Mix går inn for VPG i tillegg, så skulle det vært artig å sett snittalderen på det laget her. :rolleyes:

 

27

28-20-21-29

19-25-30-23

20-25

 

Snittalder: 24,5 - 25,0 år (gadd ikke regne så nøye på når på året de var født)

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Hvis laget får muligheten til å spille store deler av kampen på engas halvdel, så er veigar den rette. Må vi ligge lavt og vente på overgangene er mix bedre egnet i rollen.

Endret av Villpuma
Lenke til innlegg
Del på andre sider


snikk-snakk....

Veigar starter. EOD

Hepp,

 

Selvsagt gjør han det. Så lenge han er skadefri er han udiskutabelt selvskreven i start 11'eren!

 

@ringo

 

 

Hvor dårlig må han spille før klippekortet midlertidig inndras?

Lenke til innlegg
Del på andre sider


snikk-snakk....

Veigar starter. EOD

Hepp,

 

Selvsagt gjør han det. Så lenge han er skadefri er han udiskutabelt selvskreven i start 11'eren!

 

@ringo

 

Er en aktiv selvskader noen gang skadefri?

 

Og hvilke prestasjonsnedsettende variabler og akutte traumer bør man påregne at de andre 10 blir utsatt for når selvskadingen åpenlyst får fortsette uten konsekvenser og i full åpenhet?

 

Jeg ser at mange mener Veigar, selv med denne oppførselen, fremdeles er best. Men bør ikke det tolkes som at resten er mindre verdige, eller rett ut undermåls?

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Jeg ser at mange mener Veigar, selv med denne oppførselen, fremdeles er best. Men bør ikke det tolkes som at resten er mindre verdige, eller rett ut undermåls?

Nei, det bør det ikke. Kun dersom man ønsker å legge verst mulig betydning i folks meninger.

 

Jeg er enig i at Veigar ikke alltid presterer. Men jeg er uansett av den oppfatningen at han er i stand til å utføre ting de andre ikke er i nærheten av når han har dagen. Jeg tror ikke han er typen til å komme inn som innbytter og snu en kamp. Da er jeg heller av den oppfatning at han kan tas ut tidlig dersom man ser at han ikke har dagen. Og det ser man rimelig tidlig når det gjelder Veigar.

Når det er sagt, ser jeg selvsagt ingen grunn til å benke Mix, hvis det er det du frykter. Hans prestasjoner i forrige kamp var fra øverste hylle, og vel så det.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Del

Kamptråd: Stabæk- VIF
×
×
  • Opprett ny...