Gå til innhold

Tippeligaen 2014 - hvordan skal det gå?


geirti
 Del

Anbefalte innlegg


Vi hadde kanskje hatt godt av å supplere teamet rundt Bob med en trener som er spesialist på forsvarsspill?

 

@ringo

 

Uten sammenligning forøvrig, var det ikke dette bartene gjorde med duoen Nils Arne Eggen/Bjørn Hansen på 90-tallet?

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Ang. flaks eller ei:

 

Ja, vi har hatt marginer med oss, men også mot oss. Spesielt i hjemmekampen mot VIF, borte mot LSK og hjemme mot Brann har vi mistet mye poeng utifra tilfeldigheter, og fylt på baklengsmålkontoen. Men, bevares, vi har tatt ufortjent mye poeng i andre kamper også, så dette jevner seg ut med tia.

 

Vi har spilt mot alle de fem topplagene på rad og rekke, så det er klart vi har sluppet inn mye mål. Tror vi kan vente oss et noe lavere GAA etter at vi har fått spilt mot røkla også. Blir teit å grave seg ned i negativitet i en sånn stund, men å miste bakkekontakt er vel så dumt.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Tror vi bør slippe å snakke om nedrykk egentlig. Ja vi har ikke sikret fornyet kontrakt, men det ser meget lyst for oss at vi blir i Tippeligaen. Sandes Ulf ser ferdige ut og lag som Sogndal, Start, eventuelt Aalesund og Brann kan havne der nede. I fjor rykket jo Tromsø ned, så da kan også Brann rykke ned i år. Oddsen sier vel også at det er umulig at STB rykker ned med 21 i odds...

 

https://no.unibet.com/betting#/group/1000095010/category/5759

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Vel 1-1 var ikke det resultatet jeg hadde håpet på men fyttegris for et drittlag å spille mot. Kanskje årets mest kjedeligste kamp til nå. Uansett så banket vi inn 1 poeng. Nå er neste lag Start og her skal vi få 3 poeng.. B/G skal møte Rosenborg så da regner jeg med at vi hopper bukk over dem :) Viking møter Odd så da bør vi vel nære oss dem. Bare 2 poeng så tar vi 7 plassen.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Vi har nå nådd den "magiske 30 poengs mila", og vi har 9 poeng ned til kvalikk.

 

Haugesund med 21 poeng på 14 plass

Rosenborg (H) 0 poeng

Sogndal (Borte)1 poeng?

Sandnes Ulf (H) 1/3 poeng?

Molde (Borte) 0 poeng

Strømsgodset (H) 0 poeng

Stabæk (Borte) 0 poeng

Brann (H) 1 poeng?

 

3-7 poeng tør jeg tippe

 

Sogndal med 21 poeng på 15 plass (målforskjell)

Sarpsborg 08 (Borte) 0 poeng

Haugesund (H) 1 poeng?

Vålerenga (Borte) 0 poeng

Sandnes Ulf (Borte) 1/3 poeng?

Molde (H) 0 poeng

Brann (Borte) 1 poeng?

Stabæk (H) 0 poeng

 

3-7 poeng tør jeg også tippe her.

 

Sandnes Ulf med 14 poeng på 16 plass

Brann (Borte) 0 poeng

Vålerenga (H) 0 poeng

Haugesund (Borte) 1 poeng?

Sogndal (H) 1 poeng?

Rosenborg (Borte) 0 poeng

Start (Borte) 0 poeng

Aalesund (H) 0 poeng.

 

1-2 poeng?

 

 

Det er sikkert noen som har mer innsikt og kan analysere dette bedre enn meg, men dette er det jeg ville tippet på oddsen :)

Men som vi alle vet, fotballen er rund og kan trille alle veier.

 

Uansett ser det jævlig lyst ut for oss !

Endret av Kittil
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Molde, Odd og Rosenborg har stukket av i front. Resten kan vi kjempe med om 4 plassen. Senk skuldrene å stå på så kan dette bli riktig så moro i flomlysene utover høsten. Spenn setebeltene

Lenke til innlegg
Del på andre sider


I motsetning til mange av lagene som har falt av i medaljekampoen, og kanskje har fallende motivasjon,burde vi se oppover på tabellen med optimisme og være interessert i å fullføre sesongen med stil, slik sett hadde det også i TL vært gunstig m en cupfinale...

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Øvre halvdel av tabellen igjen nå - og akter ikke å besøke nedre halvdel mer denne sesongen. Hvilken revansj på alle "eksperttipsene" før sesongstart :D

Jeg må få minne om at vi fremdeles spiller jævlig rævva, og at det kun er flaks og heldige dommeravgjørelser som gjør at vi ikke ligger på 16. plass og 0 poeng.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Hepp,

 

Så lenge vi fortsetter å snitte 2 baklengs per kamp, er det mest tilfeldigheter og Magne Hoset som skiller oss og nedrykksstreken. Det kommer nok til å holde i år, men det er neppe noen grunn til overdrevet optimisme forran neste år med mindre vi får bukt med de defensive problemene.

 

@ringo

Endret av @ringo
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Ser du fortsatt nedover på tabellen? Jeg har begynt å myse mot 5.plassen vår...

Dagens kamp viser vell hvorfor jeg fortsatt skuler nedover tabellen. Klarer ikke føle meg trygg før jeg vet det er matematisk umulig å rykke ned.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Bedritent dårlig idag. Vi skal ikke kødde det for mye til for oss selv. Vi har bare vanskelige kamper igjen med unntak av Haugesund hjemme.

Hvis Haugesund hjemme ikke er en vanskelig kamp har man vel lite å bekymre seg på med tanke på nedrykk.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


 

Ser du fortsatt nedover på tabellen? Jeg har begynt å myse mot 5.plassen vår...

Dagens kamp viser vell hvorfor jeg fortsatt skuler nedover tabellen. Klarer ikke føle meg trygg før jeg vet det er matematisk umulig å rykke ned.

Jeg slenger meg på denne. Vi lekker som en sil og det virker ikke som vi har noen idé om hvordan vi skal snu trenden.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


 

 

Bedritent dårlig idag. Vi skal ikke kødde det for mye til for oss selv. Vi har bare vanskelige kamper igjen med unntak av Haugesund hjemme.

Hvis Haugesund hjemme ikke er en vanskelig kamp har man vel lite å bekymre seg på med tanke på nedrykk.

Haugesund-kampen ser vel nå snarere ut til å bli en nøkkelmatch (skrevet i pausen av FKH-RBK).

Men nedrykk blir det ikke, å være pessimistisk på eget lags vegne er greit nok men å tro på at opptil flere bak oss plutselig hever seg mange hakk er irrasjonelt. Det er pill råtten kvalitet på de fleste lagene bak oss.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Angående dette med alle våre baklengsmål:

 

Ingen i eliteserien har sluppet inn flere mål enn oss (Start har sluppet inn like mange og Glimt har kun sluppet inn to færre). Det snodige er at ingen av de tre lagene som har sluppet inn klart flest er særlig nærme nedrykk. Glimt er nærmest, men har fem poeng ned til kvalikk med 6 runder igjen.

 

Dersom man ser på antall scorede mål, er det derimot et langt tydeligere mønster: Sandnes Ulf har scoret færrest, og ligger nederst. Sogndal har nestfærrest, og ligger nestnederst. Det kan virke som at det på langt nær er like farlig å slippe inn mange som det er å score få.

 

 

Dersom det vil skje en endring til neste år i retning færre baklengs, så kan det fort bli farlig, hvis vi reduserer antall scoringer like mye. Eksempel: La oss si at vi i år slutter med 46 scoringer og 60 baklengs, altså -14 i målforskjell (antatt samme målsnitt resten av sesongen som vi har hatt hittil). Det skal holde greit til å beholde plassen - la oss si vi blir nr. 9. Dersom vi for neste år blir et litt mer forsiktig lag, klarer vi kanskje å redusere antall baklengs med 10-15 mål. Men hva hvis vi da ender opp med å score 10-15 mål færre også? Vips er vi et av lagene som scorer aller minst, og rykker ned.

 

Jeg er forøvrig rimelig sikker på at vi berger plassen:

Sandnes Ulf klarer selvfølgelig aldri å oppnå 30 poeng.

Det gjør ikke Sogndal heller.

Det er lite sannsynlig at alle de andre lagene bak oss (Brann, Haugesund, Glimt, Start, Aalesund) klarer å passere oss, og dersom de skulle gjøre det, er det veldig lite sannsynlig at vi taper kvalikken, oser overhodet ikke kvalitet av lagene som ligger bak Sandefjord og Tromsø i 1. divisjon.

 

Alt er selvfølgelig fortsatt mulig, men nedrykk er nå enda mindre sannsynlig enn at chixa skal gi fra seg en tomålsledelse til pause mot et langt dårligere Vålerenga...

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Skikkelig åpen nedrykkstrid i år. Er ganske spennende å følge med på, spesielt når eget favorittlag er involvert. Kanskje litt for spennende.

 

Som skrevet ovenfor: Sandnes Ulf og Sogndal passerer neppe 30 poeng. Bekymrer meg ikke mye over disse to lagene som ikke har vunnet på måneder..... Verre er det med Haugesund, Aalesund, Start, Bodø Glimt, Brann og Sarpsborg som alle har vunnet nylig eller vist god form i det siste. Ser nå at til og med Viking har rota seg inn i nedrykkstriden. Det er betryggende at det er litt for mange lag mellom oss og kvalikken, en kvalikk jeg tror vi har gode muligheter å vinne uansett. Samtidig er det usannsynlig at alle lagene nevnt her vil klare å gjøre en bra formkurve ut sesongen. Minst ett av de vil gå mange kamper uten seier er jeg sikker på.

 

Glem heller ikke at vi har en cupkamp om få dager, som garantert satt i bakhodet under gårsdagens kamp. Å tape 3-0 hørtes ille ut, men det stod 0-0 ganske lenge, og vi satset remmer og tøy fremover, noe som gjorde at vi til slutt fikk noen i sekken.. Hoseth og Brustad fra start i neste kamp, og vi tar tre poeng igjen hjemme mot Lillestrøm. Et Lillestrøm lag som virker å være bedre hjemme enn borte..

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Dersom det vil skje en endring til neste år i retning færre baklengs, så kan det fort bli farlig, hvis vi reduserer antall scoringer like mye.

 

Hvorfor må vi redusere antall scoringer for å slippe inn færre? Grunnen til at vi lekker som en sil er jo ikke at vi kaster alle mann i angrep og er usedvanlig offensive.

 

En stor andel av målene vi har sluppet inn har kommet fordi backene våre som oftest står på halvdistanse og midtstopperne sover i markeringsspillet og er veike i duellene. Det er potensielt mange mål som kan forhindres ved at backen går ordentlig opp i ballfører og forhindrer flere innlegg, eller i det minste presser innleggskvaliteten ned, samtidig som de resterende tre i forsvarsleddet slutter med all "ballwatchingen" og gir 100% for å ta ut sin mann i hver eneste situasjon. Å få orden på akkurat dette, vår største svakhet defensivt, vil snarere gi oss flere scoringer enn færre, fordi vi oftere vil gjennvinne ballen og få overgangsmuligheter.

 

Hvis du ser nedover på tabellen så er det gjerne sånn at lagene scorer lite og slipper inn mye. Ser du oppover i stedet, finner du en del lag som slipper inn mindre enn oss og scorer mer. Pussig, det der.

Endret av Perfect 7
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Vi MÅ holde nullen snart.. Sluppet inn i hver Tippeliga kamp utenom serieåpningen (?) vi holdt nullen også mot Bodø/Glimt i 0-2 seieren i cupen også faktisk. Satser på en rolig 3-0 seier mot Molde på onsdag da!! forza forza!

Lenke til innlegg
Del på andre sider


P7, ser at jeg har en kommafeil i sitatet, ellers står jeg ved det.

 

Jeg regner med at du er enig i at det å redusere antall baklengs ofte kan føre til at man scorer færre, så skal jeg være enig i at det ikke skje. Oppskriften din til å redusere antall baklengs er like enkel å skrive som den er vanskelig å gjennomføre - du vil at hver enkelt av spillerne i forsvar skal bli bedre i hvordan de løser sine arbeidsoppgaver defensivt. Med mindre alle forsvarsspillerne blir betydelig bedre gjennom vinteren, må vi prøve andre metoder for å redusere antall baklengs, f.eks legge oss dypere i banen. Det kan fort føre til at vi scorer færre mål, ikke sant?

 

Det våset ditt til slutt, vet jeg ikke helt hvor du vil med, så jeg prøver igjen; Ser du på lagene bak oss, så slipper de inn færre mål enn oss. Det er vel litt pussig?

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Oppskriften din til å redusere antall baklengs er like enkel å skrive som den er vanskelig å gjennomføre - du vil at hver enkelt av spillerne i forsvar skal bli bedre i hvordan de løser sine arbeidsoppgaver defensivt. Med mindre alle forsvarsspillerne blir betydelig bedre gjennom vinteren, må vi prøve andre metoder for å redusere antall baklengs, f.eks legge oss dypere i banen.

 

Jeg tenker primært at det vil være naturlig å gjøre noe på overgangsmarkedet i vinter. Store deler av denne sesongen har vi spilt med en offensiv midtbanespiller på den ene backen og en førsteårssenior av et kaliber som vi normalt ikke gir a-lagskontrakt, langt mindre spilletid, på den andre. I tillegg kom bomsigneringen Fontanello og formsvikten til Høiland.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Ingo skrev dette i bloggen sin før Åfk-kampen:

 

"Med 30 poeng og syv kamper igjen mener jeg det er lov å fastlså at Stabæk ikke kan ende i nedrykksstriden."

 

Noen nerder(som meg) som kan hjelpe med siste statistiske simulering av ståa før runde 25, har prøvd å lete på regnesentralen uten resultat :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Del

Tippeligaen 2014 - hvordan skal det gå?
×
×
  • Opprett ny...