Gå til innhold

Onkel Blaa


gsk
 Del

Anbefalte innlegg


Det er lov å rabattere priser på alkohol på skjenkesteder (ikke i utsalg i butikk), men det er ikke lov å reklamere for det. Det er imidlertid noe som sprer seg fort. Ta Ryes på Olaf Ryes plass som eksempel, "alle" at det er happy hour der mellom 16-20 (eller hva det er) selv om det ikke står noe sted.

Hvis tilbudet kommuniseres via en ekstern kanal - som forumet - så har ikke bevillingshaver ansvar for denne informasjonen (med mindre en av eierne/driverne/ansatte er medlemmer på forumet, da blir det vel gråsone). Og forumet er jo kanskje en av de beste markedskanalene for noe slikt.

 

Begynner å bli en stund siden jeg tok skjenkeprøvene, men jeg tror ikke det er lov til å ha egne priser på et kickoff, ref forslaget over. Unntaket må være dersom man har enkeltstående skjenkebevillinger fra event til event. Blaa har imidlertid en fast skjenkebevilling og dersom man skal kommunisere at man senker prisene så må det i så fall gjøres permanent.

 

Alt her koker vel ned til om Blaa er fornøyd med besøket sitt i dag, i så fall ser de nok ikke noe poeng i å dumpe prisene. Dersom de savner større oppslutning så har de nok allerede tenkt på dette tiltaket. Men det skader nok ikke å vise engasjement ved å sende dem en melding med forslag :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 4 uker senere...
  • 7 måneder senere...

Hæ? Vil Onkel Blaa forsvinne?

https://www.budstikka.no/nyheter/bekkestua/byggesaker/ny-storutbygging-vedtatt-pa-bekkestua/s/5-55-676223

GLVQtjl.jpg

Rett over nyttår kan byggingen av 200 nye leiligheter i Bekkestua settes i gang.

DEL

– Med de planene kommunen nå har vedtatt og delvis arbeider med er vi i ferd med å nå kapasitetsgrensen på Bekkestua, sa varaordfører og leder av planutvalget i Bærum da kommunestyret behandlet planen for Bekkestua Nord.

LES OGSÅ: Så skal det rives igjen - her skal det bygges 200 leiligheter

Få nyhetene servert i innboksen.

Området som nå skal forvandles er der hvor dagligvareforretningen Coop holder til og det gamle meglerhuset hvor det i dag er helsestasjon. Dette skal rives sammen med to boliger.

Tidligere er det vedtatt planer for Nadderudveien og Fagertunveien, det jobbes med en plan for Bekkestua Sør, Kleivveien Nord, fortetting langs Bærumsveien ned mot Gjønnes stasjon og utbyggingen av Ballerudsområdet.

– Hvis vi legger sammen alle disse planene vil et sentralt på Bekkestua og området rundt bli bygget opp mot 1.000 nye leiligheter, sa Udnes.

Det er Stor Oslo Eiendom som står bak utbyggingen på Bekkestua Nord.

Saken fortsetter under faktaboksen:

DETTE ER BEKKESTUA NORD
  • Det er Stor Oslo Eiendom AS, som på vegne av Meglergården Invest 1 AS, Gamle Ringeriksvei 47 AS og Coop Vestviken SA som står bak forslaget utbyggingen på Bekkestua Nord.
  • Meglergården og Coop Mega Bygget skal erstattes med 24.000 nye kvadratmeter i 3–6 etasjer hvor det gjøres plass til 200 leiligheter.
  • 4.000 av kvadratmeterne settes av til næring, hovedsakelig med forretninger på gateplan.
  • Det skal være en miks av store og små leiligheter, det skal også gjøres plass til såkalte «town house».
  • 15 av leilighetene skal være kommunale omsorgsboliger.
  • I løpet av noen år skal også brannstasjonen som er nærmeste nabo til det nye området rives og flyttes.

– Vi er veldig glade for at dette prosjektet nå er godkjent av politikerne i Bærum. Går alt etter planen vil de første leilighetene bli lagt ut for salg til høsten. Går salget bra kan vi starte riving av Meglergården over nyttår for så å bygge. Det eneste hinderet nå er en innsigelse fra Statens vegvesen (se egen sak). Først når den er løst vil det være mulig å begynne å bygge, men vi regner med at det skal gå bra, sier administrerende direktør i Stor Oslo Eiendom, Mathis Grimstad.

Saken fortsetter under bildet:

x5C6aTi.jpg

– Behov for yngre beboere

Da reguleringsplanen ble behandlet i kommunestyret var Arbeiderpartiets Marianne Riiber-Mohn opptatt av at det skal bygges flere mindre leiligheter.

– Jeg håper at yngre og førstegangsetablerere vil flytte inn i de nye leilighetene. Bekkestua trenger en mer variert befolkningssammensetning.

– Dette prosjektet er ikke rettet mot eldre, det skal bygges forskjellige typer leiligheter slik at vi får en miks av kjøpere, sier Mathis Grimstad.

LES OGSÅ: Godtar ikke nytt forslag til busstrasé

Fremskrittspartiet synes seks etasjer er for høyt, men fikk ikke noen med seg på å sette en begrensning på fem etasjer.

– Dette er Frps primærpolitikk og vi mener fem etasjer er mer enn høyt nok, sier gruppeleder for Frp, Ida Ohme Pedersen.

Hun er også opptatt av dem som allerede bor i sentrum av Bekkestua blant annet ikke mister utsikt.

– De var der først, derfor må de bli ivaretatt i denne reguleringsplanen, sa Ohme Pedersen.

LES OGSÅ: Flere enn 1.000 er interessert i disse nye boligene på Bekkestua

– Bærum er ikke klimakloke

SV vil sette krav om at nye boliger på Bekkestua skal varmes opp med jord- eller fjernvarme.

– Bærum var fryktelig stolte av å ha laget en klimaplan for å kalle seg klimakloke. Etter mine beregninger var vi klimakloke i 23 minutter og 25 sekunder. Vi må prøve å bli klimakloke igjen. Kommunen må stille krav til energiløsninger i store byggeområder som på Bekkestua. Derfor må vi få med i planen krav om energiløsninger som minimum inneholder fjernvarme eller jordvarme med varmeveksler, sa SVs Harald Sævareid da Bekkestua nord planen ble behandlet i kommunestyret.

Ved fjernvarme brukes energi som er til overs i samfunnet. Jordvarme blir hentet opp fra solenergien som er lagret i jorden via en slynge som er nedgravd.

– Jordvarme og fjernvarme er ny teknologi som er spennende og miljøvennlig. Men er det så mye mer miljøvennlig enn vannkraft? Her i Norge bruker vi jo vannkraft og vi har mer enn nok vann til å ivareta vårt energibehov. Å tro at du redder klimaet ved å bruke jord- og fjernvarme mener jeg ikke henger helt sammen, sa Høyres Terje Hegge.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Dette berører ikke Fastvoldgården hvor Onkel Blaa ligger. Men Coop-bygget er nabobygget, så det kan jo tenkes det blir påvirket under byggingen.

Uansett snakker de om å starte med meglergården foran Rema1000.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


"En miks av kjøpere, ikke bare rettet mot eldre". Les: Bemidlede i alderen 30-80 år.

 

Ser ut som det blir pent da. Verken Coop-bygget eller helsestasjonsbygget er noen estetiske mesterverk. De blir vel ikke savnet av så mange.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 8 måneder senere...
  • 3 uker senere...

8 timer siden skrev ingo:

Skulle gjerne ha lagd det, men dessverre. Utrolig bra. Lagd av noen som vet hva fotball er.

Med denne type kommunikasjon vekker vi følelser og da kommer engasjement og gradvis folk tilbake til Nadderud. Spent på om vi tar ballen.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


10 minutter siden skrev Nr14:

Med denne type kommunikasjon vekker vi følelser og da kommer engasjement og gradvis folk tilbake til Nadderud. Spent på om vi tar ballen.

Ååå det hadde vært vakkert! 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 1 år senere...
  • 3 måneder senere...

Det er trist at det kun er 20-25 supportere på Norges beste Stabæk-supporterpub, under en kamp som i kveld. Spesielt når vår guru mener korona er kraftig overdrevet. Hva skjer?

Lenke til innlegg
Del på andre sider


15 minutter siden skrev geirti:

Skal vi virkelig ta koronadebatten her også?

Nei. Poenget var ikke å debattere korona. Jeg lurte på hvorfor det er så få på Blaa under en av de største bortekampene. Kanskje det er for mye annet som skjer for tiden?

Lenke til innlegg
Del på andre sider


eller at Bærums folket tar koronan på alvor.  
jeg savnar Blaa. sånn skikkelig. men jeg har en jobb som har veldig lyst til at jeg holder meg korona fri, eller karantene fri, alt etter som. det er jeg sikker på at flere er. 
igjen, jeg savner blaa. men helsa, og det "profesjonelle" livet betyr mer.       
 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


18 minutter siden skrev mbh:

Nei. Poenget var ikke å debattere korona. Jeg lurte på hvorfor det er så få på Blaa under en av de største bortekampene. Kanskje det er for mye annet som skjer for tiden?

OK, men det blir på grensen til useriøst å dra inn at Ingo mener korona er overdrevet. Selv synes jeg ikke det er rart at folk er mer forsiktige med å oppsøke steder med mange mennesker. Slik er det jo over alt nå. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


OK, jeg bare mente at det kan ha noe med korona å gjøre. 

 

Når det fortsatt er mange nordmenn som ikke har vært på jobben på nærmere seks måneder - enten på grunn av permittering eller pålagt hjemmekontor - så er det kanskje ikke så rart at mange heller ser kampene i egen stue enn sammen med mange andre?

 

Jeg jobber selv i skolen, og går hver dag og frykter beskjeden om at vi må stenge ned igjen...

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Er helt rett å ikke møte opp på Pub for å se match i disse tider.
Er en grunn til at det tidligere var strenge restriksjoner, og de kommer nok tilbake om smittetallene øker grunnet at enkelte tar alt for lett på situasjonen vi står i per nå.

For meg som jobber i sykehus ett annet sted i landet, har jeg for eksempel forbud mot å dra hjem, grunnet økende smittetall på østlandet, hadde det vært ett land hadde det vært rød sone.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


14 timer siden skrev Hanse:

Det er god plass der og onkel blaa er flinke på smittevern. skjønner at folk holder seg hjemme dersom livssituasjonen tilsier det, men ingen grunn til å holde seg hjemme av prinsipp. Viktig at puben er der neste år også

 

Helt klart viktig at Onkel Blaa består. Dersom noen hadde klart å organisere det, hadde jeg gjerne betalt mitt kjære vannhull et substitutt for halvliterne jeg normalt ville drukket der. Det tipper jeg vi er flere som ville gjort. Kunne $$ tatt et initiativ her? Eller i det minst sondert mulighetene?

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Det er vel bare å ringe Blaa og be om å få kjøpe noen virtuelle halvlitere. Eventuelt overføre penger til en tørst kompis som allerede har hatt korona. Eventuelt bare overføre penger til en tørst kompis. 

Det løser seg nok.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Del

Onkel Blaa
×
×
  • Opprett ny...