Gå til innhold

Eliteserien 2018, hvordan skal det gå?


Offside
 Del

Anbefalte innlegg


I teorien? Pr nå er vi i praksis likt med Godset. Vi er foran med seier hjemme i siste serierunde. De er foran med uavgjort eller seier. Noen som så Sandefjord - Godset i går? Hvis ikke, sett den på i opptak og kom tilbake og si om du synes det Godset-laget er bedre enn det vi så mot Brann i førsteomgang

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Gjest Nr14

Vi kan faktisk redde kvalikplassen med ultralave 27 poeng. Ja vi skal ha flyt og flaks men det sier vel klart og tydelig at sesongen er langtfra over. 

Endret av Nr14
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Alle snakker om Godset-kampen, men det er jo neste kamp som i første omgang er svært avgjørende. Skulle vi klare å få vår første borteseier i år i Bodø er vi 1 poeng bak Glimt og på skuddhold vs de andre uavhengig hvordan de gjør det den runden. 

Altså vinner vi mot Glimt er alt åpent, taper vi mot Glimt er vi avhengig av at andre bunnlag ikke tar poeng fremover for å ha sjansen...

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Hvis HB ikke snart begynner å sette på friske bein tidligere,  så går dette mest sannsynlig åt skogen. Skulle vært morsomt å se en statistikk på hvor mange poeng vi har mistet i perioden mellom motstander gjør sin byttet, og vi gjør (eller kampen er slutt uten at vi har byttet). Har vi bare råd til å vaske 11 draktsett og kamp, eller hva f.. er problemet? Jeg nekter å tro at de som har startet kamper før,  plutselig ikke er gode nok nå. Skulle gjerne klart meg uten Høy også, inntil han gror hår på brystet og går inn i duellene for å vinne dem!

Lenke til innlegg
Del på andre sider


28 minutter siden, odd skrev:

Forøvrig: For en jævla sutregjeng dere* er!! Har det blitt et krav om at supportere skal skrive piss om eget lag? Folk skriver som at vi har rykket ned. Vi trenger sannsynligvis å vinne hjemme mot Godset (som tapte mot Sandefjord og ikke har vunnet en ordentlig kamp siden starten  av august) Gjør vi det, har vi kvalikk. Laget som pr nå er rangert som best av de vi kan møte har de siste to kampene tapt mot Florø og Tromsdalen... 

Så hvem tror dette er umulig? Slutt med det våset om at vi kommer til å rykke ned. Selvfølgelig kan det skje. Selvfølgelig hadde det vært bedre å ha sikret plassen (eller gullet) på denne tiden av året. Men vi har ikke rykket ned. Slutt å lat som om det har skjedd allerede!

 

* ikke alle ?

Piss er dumt, men det er jo en del berettiget også. 

Ordinas eller Berg, vi må lære oss å fortsette å utfordre etter en ledelse. Dette vil også gjelde i resterende matcher. 

Forskjellen på Brann og oss i dag er at de kollektivt presser oss når de forsvarer en ledelse, vi derimot lar Brann surre rundt på vår 16 og lete etter alternativer når vi leder. Det første leder til at de potensielt får klarert til innkast, eller vinner ballen og kan roe ned. Vår oppskrift ender med dødballer i mot gang på gang og vi klarerer kanskje halveis ut så de kan starte opp igjen. 

Med en Keita som ikke ender opp med gult i hver kamp hadde dette kanskje sett annerledes ut for dette laget skriker etter en ryddesjau foran bakre 4'r.

Vi trenger rutine, nedrykk eller ikke. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


13 minutter siden, ShermanCostello skrev:

Det eneste positive med at Brann vant var vel at RBK med stor sannsynlighet må vinne over Bodø/Glimt i siste runde. Og at Brann må slå SIF i runde 28.

Meget viktige poenger. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Godset har tøffere kampprogram enn oss, og vi har hjemmebanefordel i sekspoengskampen i siste serierunde.

Vi har igjen Glimt B (dårlig form på det laget for tiden), Kristiansund H (har ingenting å spille for), Odd B (er jo rett og slett tradisjon å vinne i Skien) og Godset H.

Ser ikke noen mulighet for å redde plassen direkte, men kvalik er mer sannsynlig enn ei.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Seier eller uavgjort mot Brann var vel uansett aldri annet en bonuspoeng i «opprykkskampen». Vi kjemper bra, men ryker på manglende rutine, når kreftene røyner på utover matchen. De gjør grep, Berg mangler alternativ.

Personlig mener jeg vi rykket ned da overgangsvinduet stengte i august (og der gikk strømmen...)

Men selv om vi ble stående på perrongen i august, så går det fremdeles et par tog til Eliten 2019.

Endret av @ringo
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Forøvrig mener jeg  Karthago bør ødelegges... Uansett spiller vi en bra omgang i går. Hadde Boli satt straffe, hadde ikke målet vært offside, så hadde vi kanskje hatt en Molde kamp.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


26 minutter siden, Mikkel skrev:

Fortsetter Sandefjord slik de fremstår nå, er ikke 16 plassen så langt unna heller. 

Lag som kommer bak Sandefjord rykker ned. Og om vi blir 15 eller 16 er egenetlig uvesentlig.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Vi er gode nok til å vinne resterende kamper, men med varierende kamp-til-kamp-form, og ikke minst omgang-til-omgang-form er vi kapable til å tape alle også...

Vi har 4 matchballer igjen, bør helst sette 3 av de...

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Jeg tror Bodø/Glimt kampen er vår siste sjanse til å styre unna kvalik. Vinner vi den kan vi legge både dem og Godset bak oss iløpet av de neste kampene. Taper vi blir resten av sesongen definitivt en kamp om å nå kvalik. Med uavgjort må vi ha en del flaks for å gå forbi Glimt ved et senere tidspunkt. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Vi har en BETYDELIG større sjanse for ES spill i 2020 ved å ta oss i nakken de 4 siste kampene i år enn å tro at vi rykker rett opp igjen neste år fra OBOS. Der er det tøffe tak og ikke minst like fysisk som i ES med knokkelkamper som vi ikke liker særlig godt.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Fra Budstikka+

Slik mener kapteinene at Stabæk kan redde plassen

SPENNENDE: Franck Boli og Stabæk her knottene godt plantet i nedrykksdramaet. BEGGE FOTO: JOAKIM S. ENGER

SPENNENDE: Franck Boli og Stabæk her knottene godt plantet i nedrykksdramaet. BEGGE FOTO: JOAKIM S. ENGER

Publisert:

Nåværende lagkaptein Andreas Hanche-Olsen spår at Stabæk må ha minst to seiere. Dette mener tre tidligere kapteiner må til for at Stabæk skal redde plassen i eliteserien.

 

LES OGSÅ: Trenger minst to seiere for ikke å rykke ned

Etter søndagens serierunde er Stabæk på direkte nedrykk med to poeng opp til Strømsgodset på kvalifiseringsplassen. Det er fire serierunder og 12 poeng igjen å spille om.

– Det er ikke noe drømmesituasjon, men jeg mener det er fullt mulig å berge plassen i eliteserien, sier fjorårets lagkaptein Morten Morisbak Skjønsberg.

Han mener Stabæk lenge var på høyde og vel så det med Brann i kampen som endte med 1-2-tap.

– Franck Boli er i kjempeslag. Det er han som er vår mann, det er ham vi må sette vår lit til.

Morisbak Skjønsberg påpeker at Stabæk ofte har ledet kamper, men sluppet inn mål rett etterpå.

– De må gjøre ett eller annet grep rett etter at de selv har scoret, sier 35-åringen, som tror tabellposisjonen preger spillerne.

– Det ligger i bakhodet hele tiden. Men de klarte å redde det i 2016 og noen har erfaringer derfra. De vet at det kan gå til sist.

Disse var Stabæks beste

STABÆK-KAPTEIN: Morten Morisbak Skjønsberg.

STABÆK-KAPTEIN: Morten Morisbak Skjønsberg.

Hvem er vi?

En annen tidligere Stabæk-kaptein, Christian Holter, mener det er avgjørende å gjøre opp status på hvem man er og hvordan man skal spille seg til de nødvendige poengene.

– Alle de periodene vi slet og gjorde det dårlig snakket vi alltid sammen og kom tilbake og dyrket det vi var i enda større grad, sier Holter og legger til at litt av utfordringen med trenerskiftet fra Toni Ordinas til Henning Berg i sommer er at måten å spille på er annerledes.

Den tidligere lagkapteinen mener helgens bortekamp mot Bodø/Glimt og siste serierunde mot Strømsgodset blir særdeles avgjørende. Hans råd er å sette opp spillerne med x-faktor.

– Boli har blomstret, Ohi er blitt borte. Kanskje kan det gjøres noen grep for å få ham også til å blomstre, under han.

Gir blaffen i at han er toppscorer

STABÆK-KAPTEIN: Christian Holter.

STABÆK-KAPTEIN: Christian Holter. Foto: 

– Bodø/Glimt er nøkkelen

Mangeårig kaptein og midtstopperkjempe André Flem sier det er enkelt for en som står på utsiden å mene noe om hva som må til.

– De må tette igjen bakover, målene scorer de jo. Jeg har sett dem mye i år. De har spilt ok, men de klarer ikke sikre seieren.

Flem tror også Stabæk trenger minst to seiere og frykter nedrykk om de ikke vinner over Bodø/Glimt til helgen.

– I mitt hode blir det en nøkkelkamp.

STABÆK-KAPTEIN: André Flem.

STABÆK-KAPTEIN: André Flem. Foto: 

 
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Sportsbibelen har satt opp hvordan de mener resten av sesongen vil gå, de setter oss på kvalik og godset direkte ned med 3-2 seier til oss i siste runde. Håper de har rett. 

Aller helst at de tar feil og vi havner over kvalik?

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Det eneste jeg synes er litt ekkelt er at det åpner for Tokmac Nguen på spissplass. Han har vært en av Godsets bedre spillere de siste to sesongene, selv om de har slitt med å innse det.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


4 minutter siden, kkh94 skrev:

Det eneste jeg synes er litt ekkelt er at det åpner for Tokmac Nguen på spissplass. Han har vært en av Godsets bedre spillere de siste to sesongene, selv om de har slitt med å innse det.

Ender garantert opp med mos på spiss, og Tokmac i vant rolle. Kanskje Sebastian ender som spiss mot å :P

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Jeg må innrømme at jeg heller skulle ønske godset hadde Pedersen på topp, så lenge han er i dårlig form. Det er noe fint når motstanderens spiss har gått mange kamper uten mål, da fortsetter det som regel slik litt til. En forandring foran mål kan fort slå positivt ut for dem.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Del

Eliteserien 2018, hvordan skal det gå?
×
×
  • Opprett ny...