Gå til innhold

Kvalifisering til Eliteserien onsdag 5. desember og søndag 9. desember


geirti
 Del

Anbefalte innlegg


Hvis vi forholder oss til moderne tid (fra AAFK rykket opp i eliteserien) har vi godt tak på dem hjemme, med 8-1-3, og 21-14 i målforskjell. Vi har også vunnet de tre siste relativt komfortabelt. Borte derimot har vi store vanskeligheter, med fordelingen 2-5-5 og målforskjell 13-20. Vi har ikke vunnet på Color Line siden 2008...  Så gitt at statistikker ikke skal brytes, bør vi vinne relativt komfortabelt hjemme for å sende skuldrene. Faktisk har vi skåret tre i de tre siste hjemmekampene mot dem, satser på at det gjentar seg!

Lenke til innlegg
Del på andre sider



AaFK spilte en av sine beste kamper da Sogndal ble feid av banen og slått 3-1. Nå venter to tøffe kamper mot Stabæk.

Bare se på bildet i denne saka, det viser hvor mye det betyr for denne gjengen å slå Sogndal ut av kvalifiseringen. Nå er AaFK kun ett hinder unna en rask retur til eliteserien. Og for en måte å gjøre det på, i en svært imponerende forestilling. 
- Det var en god kamp, Lars Bohinen? 
- Ja, det er artig at dere også synes det, at det ikke bare er flaks det vi driver med, sier AaFK-treneren, som mener denne kampen var en av lagets beste i høst. 
- Jeg synes laget spilte en fantastisk og kontrollert kamp. 
Etter å ha slått ut Nest-Sotra og Sogndal i de to første kvalifiseringskampene, så venter Stabæk på bortebane onsdag i neste uke. Returoppgjøret spilles søndag. 

- Veldig godt spisspar 
- Stabæk må finne seg i å være favoritter, selv om de ikke har vunnet mer enn fem-seks kamper, mens vi har vunnet 20 kamper. De har fått lite igjen i forhold til sjanser de har hatt og kamper de har ledet, sier Bohinen. 
Det er spesielt én ting AaFK-treneren frykter hos Stabæk. 
- De har et veldig godt spisspar, men så er det svake leddet den bakre fireren. Det handler om at vi må temme spissene og håndtere spillet generelt, sier han. 
Franck Boli ble toppscorer i eliteserien med 17 mål, mens spissmakker Ohi Omoijuanfo endte på åtte. Stabæk har valgt å ta oppladningen til kampen i Spania denne uka. 
- Det er vanskelig å si om det betyr noe, men vi er her og tar imot det været som kommer, så får de kose seg i sola. Det er nok en fordel for dem at de har fått hvilt og trent, mener Bohinen. 

Gueye med to mål 
I gårsdagens kamp mot Sogndal var det AaFK som hadde kommandoen stort sett fra start til slutt. Det sto 0-0 til pause etter at AaFK hadde tre store sjanser i første omgang, men etter hvilen løsnet det. 
Først fikk Pape Habib Gueye straffespark, som Holmbert Fridjonsson scoret på, men bare to minutter senere utlignet Ulrik Fredriksen til 1-1. 
Fem minutter senere saksesparket Gueye inn 2-1 på det som må sies å ha vært ei kunstscoring fra kort hold. På overtid scoret afrikaneren sitt andre mål da han lobbet ballen over Sogndals keeper. 
- Jeg synes det var to fine mål, sier Gueye og gliser. 
- Jeg synes han gjorde en bra kamp. Han responderte bra på praten vi hadde etter forrige kamp, sier Bohinen. 

"•- De har et veldig godt spisspar, men så er det svake leddet den bakre fireren 
Lars Bohinen om Stabæk"

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Husker ikke Ståle Sæthre noe særlig, de som husker kan vel gi sin dom?

 

På det verste i høst har ikke Ståle Steen Sæthre klart å gå skikkelig. Nå er drømmen å sende Stabæk ned i 1. divisjon.

 

  • 840ca0d1-5841-4714-af41-3508ce41a6a9?fit=crop&h=1152&q=80&w=2048
    FOTO: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpixStåle Steen Sæthre (i midten) har hatt en høst som har vært preget av skader, men mot Sogndal fikk han et innhopp på slutten og fikk være med på jubelen da Pape Habib Gueye scoret 3–1 sammen med Nenass  
     

Etter at Ståle Steen Sæthre fikk sjansen fra start i serien mot Sogndal for én måned siden, har ikke midtstopperen spilt et eneste minutt før kvalikkampen mot Sogndal.

Derfor betydde det ekstra mye for midtstopperen å få komme inn på overtid for å sikre seieren.

– Det er klart det har vært trasig å ikke kunne bidra på banen, men det har vært veldig kjekt å se laget vinne fire kamper på rad. Det å få komme inn på slutten mot Sogndal betydde utrolig mye. Det å kjenne på stemningen og jubelen etterpå, det var stort, sier 25-åringen.

 

Ankelskade og overbelastning

Siden overgangen fra Nest-Sotra har han slitt med en skade i ankelen, som har vært uvanlig kost for en spiller som har vært lite skadet tidligere.

– Ankelen har skapt mye trøbbel for meg. Jeg fikk i tillegg en overbelastning under foten, fordi jeg hadde belastet foten feil på grunn av ankelskaden, sier han.

Det er fortsatt uklart når Sæthre blir helt frisk igjen, men han er likevel klar for å bidra i de to kampene som venter mot Stabæk.

 

– Skaden har gjort at jeg har slitt med å løpe en dag, så kan den neste være god, mens dagen etter sliter jeg med å gå skikkelig. Den siste uka har det gått veldig bra på trening, som gjør at jeg nok kan spille 45–60 minutter. Spørsmålet er hva som skjer dagen derpå, sier han.

 

Vil senke Stabæk

Det er liten tvil om at det betyr mye for Sæthre å kunne bidra på banen mot gamleklubben Stabæk.

Han var i klubben i 2011 og 2012, og fikk med seg tre kamper i eliteserien.

– Det blir utrolig kult å møte dem, det er noe jeg gleder meg ekstremt til. Jeg har hatt både positive og negative opplevelser fra den tiden, men det var der det hele starta, sier 25-åringen.

 

– Det hadde vært en drøm å score mål og kunne avgjøre mot dem. Det å sende gamleklubben ned i 1. divisjon, det hadde vært spesielt, sier Sæthre og gliser.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


29 minutter siden, stephanois skrev:

Blir spesielt for oss også å møte en gammel kjenning som han der. Spilte seg virkelig inn i historiebøkene...

Du tenker på det gule kortet han fikk mot Aalesund?

Lenke til innlegg
Del på andre sider


40 minutter siden, arni skrev:

Stille fra klubben før ultraviktig kamp på Nadderud om kun 3 dager. De må jo mobilisere mer enn dette for å unngå halvfylling!

Tydeligvis gitt opp. Dette blir 3400 solgte og 2500 faktisk oppmøte 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Jepp, de gjorde det ikke akkurat enkelt for seg selv ved å erklære Godset-kampen som tidenes kamp eller hva det var. Så ble det et så enormt antiklimaks. Klart det blir vanskelig å trekke folk tilbake til Nadderud nå. Men de må da vitterlig prøve?!

Lenke til innlegg
Del på andre sider


1 time siden, kkh94 skrev:

Jepp, de gjorde det ikke akkurat enkelt for seg selv ved å erklære Godset-kampen som tidenes kamp eller hva det var. Så ble det et så enormt antiklimaks. Klart det blir vanskelig å trekke folk tilbake til Nadderud nå. Men de må da vitterlig prøve?!

Ja skulle bare mangle. Det de har betalt for. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


21 minutter siden, fexter skrev:

Åpnes feltet på onsdag? Stor suksess mot godset. 

Nei, medlemskap for 2018 og/eller 2019 gjelder. Er det noen som ikke er medlemmer og ønsker å stå med oss så kan de med andre ord melde seg inn for 2019, og få denne kampen som bonus på medlemskapet. Det samme gjelder for bussturen på søndag.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


er det noen nedre aldersgrense på feltet på onsdag? 
Hvis jeg skal få kommet må jeg ha med poden på 10 år. (tror nok han kan de fleste sangene, ellers lærer han raskt. Og er sikkert en racer på flagging) 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Del

Kvalifisering til Eliteserien onsdag 5. desember og søndag 9. desember
×
×
  • Opprett ny...