Gå til innhold

Troppen 2019


odd
 Del

Anbefalte innlegg


10 timer siden skrev TheDriver:

Er det noen eldre premier league spillere eller noen andre eldre som har spilt på høyere nivå som har lagt fotballskoene på hylla, som kunne blitt lokket til å vært med ett år eller to, som kunne tilført laget rutine og erfaring inntil de yngre blir stødige nok tro? :) Burde jo selvsagt være gode nok til å løfte laget, tror 2-3 spillere hadde vært nok for å fått bredden og samtidig ha plass for de yngre for utvikling, men jeg tror det ordner seg, tror nok Stabæk henter inn 2-4 spillere før seriestart,  håper bare at det er rette spillere som vil lykkes :)

3 timer siden skrev mbh:

John Arne, er det deg?

 

Nei, det var deg, Daniel (TheDriver)!

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Bra skrevet, Ingo.

Jeg synes hele klubben virker mer offensiv og fremoverlent enn på mange år. Helt siden TA-tiden har det bare vært snakk om dårlig økonomi og hvor vanskelig alt er. En mer offensiv holdning tror jeg skaper mye mer engasjement.

Samtidig er det forståelig at mange supportere trenger mer enn bare ord for å få optimismen tilbake. En offensiv holdning fra klubben, et par nye kvalitetsspillere og en god sesongstart så tror jeg det er mulig å få engasjementet opp blant publikum også.

Jeg vil også nevne at det er bra trøkk på forumet selv om resultatene ikke har vært de beste. Det er bra at mange mener mye, selv om man ikke er enige i alt!

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Bra oppsummert Ingo! Eneste skår i gleden (og det er veldig mye positivt!);  Inge Andre og Henning deler ikke Ringo & COs vurdering av at det er defensiv midtbane vi trenger mest

???  Håper ikke det stemmer, jeg tror de fleste som var på Nadderud ifjord så at en av de viktigste grunnene tilat vi havnet i gjørma var at vi nettopp manglet en rutinert ballvinner som med ro og nettopp rutine kunne rydde i mellomromet mellom forsvar og resten av midtbanen.

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Bra, Ingo og selvfølgelig må det være substans.

Så kan du harselere med motstanderen så mye du vil, de var alle bedre enn oss i fjor og jobber alle like hardt som oss med å bli bedre.

Så får vi bare være enige om å være uenige om det der med sentral midtbane :)

 

 

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Jeg harseler ikke, for de var - som du helt riktig påpeker - bedre enn oss i fjor. Men at det skulle være overoptimistisk eller bli møtt med et vantro "hvordan i all verden skal det gå til?" er å overdrive kvalitetene til lagene jeg nevnte. De er høyst overkommelige motstandere og det trengs ikke mirakler for komme over dem på Eliteserietabellen 2019.

 

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


2 timer siden skrev ingo:

Ringo og andre etterspør substans når styret mener at vi skal ha som mål å være topp 8 i 2019. Det vil jo i så fall innebære ekstreme prestasjoner mot uvirkelig gode klubber som Bodø/Glimt, Tromsø, Kristiansund , Odd og Ranheim. Er det noen som kan være så blåøyde at de tror det er mulig?:-)

Vi skal klare dette gjennom følgende konkrete grep:

- Hente inn ny kapital til klubben i størrelsesorden 15-20 millioner kroner i en emisjon. De som skal tegne kapitalen gjør det i et selskap som har gått med 1,5- 2 mill i overskudd hvert år i de siste åtte årene, som ikke akkurat har vært enkle.

- Norges eneste klubb uten gjeld.

- Norges beste Akademi som blir stadig bedre, med store verdier i "varelageret" når vi kan selge på riktig tid og til riktig pris, ikke fordi vi mangler penger til neste lønning.

- En klubb som skal flytte inn i en ny arena med alt det kan innebære av økte inntekter - fra sponsorer, publikum og egen virksomhet.

- Kapital fra emisjon samt gode spillersalg til riktig tid og klubb, skal gjøre at vi kan tenke LANGSIKTIG der vi de siste årene har måttet finne der-og-da løsninger som har ødelagt for planmessigheten. Tenk at vi måtte selge Meling og Thorsby for henholdsvis 5 og 3 millioner kroner, når én av dem er verdt mer enn det dobbelte! Men der og da var vi presset så langt inn i et hjørne at vi måtte. Likevel er det langt større gjennomtrekk i Sarpsborg 08 enn det har vært og vil være i Stabæk. Heretter skal vi selge fordi vi VIL , ikke fordi vi MÅ. Og vi skal signere spillere utenfra når det er mulig, ikek når det er for sent. Vi gikk glipp av Rostedt og Sander Berge fordi vi manglet noen hundre tusen i lønn fr å få underskriften deres (begge trente jo med oss før de gikk til henholdsvis Sarp og Enga og så videre ut i Europa)

Vi skal forsterke troppen for i år med minst to spillere utenfra; en erfaren og etablert midtstopper (vi har to kandidater vi er i dialog med nå) og en kant. I tillegg skal vi forsterke med Kassi, Gyasi, Strømnes, Vetlesen  og Sindre Mauritz-Hansen, som alle var skadet hele eller nesten hele sesongen i fjor. Og vi skal forsterke med unge spillere som er blitt ett år eldre og dermed ett år BEDRE (husk at Børkeeiet hadde ikke et minutt på A-laget i seriespill i fjor på denne tiden).  

Vår nye stopper skal - sammen med Demidov, Hancke, Strømnes-  redusere antall innslupne mål med 10-15. Nesten nok til å gå fra 14. til 8. plass bare det.  

Inge Andre og Henning deler ikke Ringo & COs vurdering av at det er defensiv midtbane vi trenger mest; på sentral midt har vi Børkeeiet, Vetlesen, Kassi, Askildsen og flere unge... 

Vi skal drille et spillesystem gjennom hele vinteren og sesongen med samme trener, og med fokus på pasningsorientert Stabækfotball i lengderetningen og med balanse i laget. Henning ønsker verken tupp-og-mæl eller å fylle egen 16-meter med nervebunter for å holde på en ledelse - for dem som måtte ha trodd noe annet.

Med de ressursene vi har hatt, er det bortimot et mirakel at vi ligger der vi gjør og drifter så godt at vi går med overskudd. Når vi nå skal jobbe steinhardt med kapitalinnhentingen. Bli med hvis du kan, vi trenger eiere med blaatt blod i årene. Kontakt Jon Tunold så kommer du med i loopen og får tilsendt prospekt når den tid kommer. 

2019, folkens...! Det kan bli utrolig bra.

 

 

Høres spennende ut ift potensiell investering. Når styret snakker om en emisjon på 15-20 millioner kroner hvor mye priser det da klubben til?  Er denne emisjonen tenkt å være rettet mot det norske markedet eller også det asiatiske (Kina) og hvordan vil eierskapet til Akademiet håndteres? Hvordan håndteres dagens aksjonærer?Blir spennende å se svaret på dette når prospektet kommer.  

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Selvfølgelig er det mange overkommelige motstandere, selv om jeg tror Ranheim kan bli tøffe i år også. Stabæk har også ofte vært best mot de sterkeste motstanderene i 2018, så er mye potensiale i Stabæk. Det var mye stang ut i fjor dessverre og mye uflaks sånn jeg så det, men det kan skje igjen dessverre. Personlig tenker jeg at en rutinert, erfaren og solid midtstopper for Granli bør inn i første ellveren, det samme med en ving som kan erstatte Njie som har rutine, fart, erfaring og teknikk på høyde med Njie, om, ikke bedre det tenker jeg er de 2 viktigste posisjonene som bør fylles på nå..Jeg tror personlig Vetelsen på midt kan bli bra, sammen med Børkeeiet, Kassi eller Brynhildsen, tror og håper alle disse 4 vil heve seg. Samtidig med Demidov og ny midtstopper, samt Hance og Moe i forsvar.  Hernandez tror jeg kan spille kant både i forsvar og midtbane. Tror og håper at disse også vil heve seg i år, Bohinen tror jeg også kan bli en positiv overraskelse. Angrep er det mange gode spillere utenom Ohi og Boli, tror også en del av de i angrep kan bekle midtbane bra (Gyasi, Younes, Torvund, SMH, Aga, Geelmyden, jeg tror og håper disse vil ta steg og heve seg også). Keepersiden synes jeg virker meget bra. Men det er mye håp og tro her og med fjoråret og 2016 friskt i minnet så bør man stikke fingeren i bakken tenker jeg, og får inn en sterk midtstopper og en sterk ving. Så får man se hvordan sesongen går så kan man heller selge spillere igjen når man ser hvordan laget presterer på våren. Det viktigste er å holde seg i eliteserien inntil de yngre tar stegene og blir erfarne, det er ikke tvil om at Stabæk har mye godt på gang pga akademiet og mye spennende på gang med blant annet ny stadion, men det gjelder å holde seg i eliteserien og helst gjøre det bra inntil de yngre tar stegene. Ett evt nedrykk kan bli tøft pga da kan fort klubben bli lite attraktiv for mange. Derfor så bør minst 2 spillere inn, evt flere for å få mer bredde og muligheter ved skade. Hva om f.eks Demidov og Hance blir langtids skadet.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


1 time siden skrev TheDriver:

Stabæk har også ofte vært best mot de sterkeste motstanderene i 2018, så er mye potensiale i Stabæk. Det var mye stang ut i fjor dessverre og mye uflaks sånn jeg så det, men det kan skje igjen dessverre.

Jeg tror du har rett i det siste, men ikke det første. Vi hadde bokstavelig talt mye stang ut, og i tillegg dommere som ikke var spsielt glad i å gi oss straffer. I tillegg vår "egenforskyldte" skadesituasjon. Poengmessig led vi også av den relativt lave uttellingen for uavgjortkamper. Vi tapte feks tre kamper _mindre_ enn Tromsø som kom på 10. plass, og 4 kamper mindre enn Start som kom á poeng med oss.

Når det gjelder poengfangsten, tapte vi faktisk bare to av 14 kamper som ble spilte mot lagene fra 9. plass og nedover. Motsatt tok vi poeng i 5 av 16 kamper mot lagene på den øverste halvdelen. Skal vi si noe som helst om trend så var det vel at vi var solide mote de dårlige, og effektive mot Odd (over 20% av poengene våre kom mot dem..)

Lenke til innlegg
Del på andre sider


1 time siden skrev Guttarepperstb:

Vet noen om Anders Johansen (født 1999) er i a-troppen i år? Tror han fortsatt er i klubben, men han er første års senior i år. Var i a-troppen i 2017, men var ute nesten hele forrige sesong pga korsbåndsskade.

Ifølge STBguru var han i troppen i 2017, men ikke i 2018. Kan ærlig talt ikke huske å ha hørt om han. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Kan vi legge til et punkt Ingo/Inge/Jon etc. En slagplan for å beholde de spillerene som nødvendigvis ikke banker på døra til A-laget i en alder av 16-19.

Jeg skjønner som alle andre at det ikke er mulig å slippe inn alle, men jeg må si det blir vondt hvis mehnert setter 2 kasser på nadderud, eller Thorstis jr. header inn den avgjørende på overtid i en slitekamp i regntunge Stavanger.

Hvordan kan vi også ta vare på late bloomers? Utlånsreglementet er endret for året, og i tillegg trenger vi et par ringrever for å holde oss i 2div. 

I tillegg til drømmene trenger vi bærekraft og klubbspillere, ikke bare salg.. 

Et av mine bedre minner er da Morten som smått keitete høyreback dro zidanefinten, en slik spiller vil jeg se igjen. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


15 minutter siden skrev Norris:

Ble sagt på møtet at han drilles som venstrekant. Blir bra det!

Høres bra ut, det er nok rett posisjon for han som ving, får han litt mer styrke og hurtighet noe han kanskje har fått så blir han bra, han er en morsom spiller som kan lage litt show også. Har troa på Brynhildsen :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Vet ikke hvor dette passer inn. Men prøver her. 5 midtbanespillere på u20- eller u21-landslagene!

https://www.eurosport.no/fotball/eliteserien/2019/landslagsbonanza-pa-stabaek-midtbanen-holder-pa-med-noe-spesielt_sto7185750/story.shtml

(PS: Jeg tenker dette er en gla'sak, men mulig det er negativt og at vi burde få kastet ut et par av dem for å få inn Christer Kleiven eller noe)

Lenke til innlegg
Del på andre sider


11 minutter siden skrev Petter:

Mulig det bare er meg, men jeg begynner å bli ganske lei av at noen absolutt skal ha med ting som det her i hvert eneste innlegg, samme hva saken handler om.

Noen er i overkant positive, andre er i overkant negative, og resten er et eller annet sted på skalaen mellom der. Lev med det. Å konstant skulle komme med stikk til "motparten", selv der det har null relevans, blir fryktelig slitsomt, og skaper ikke akkurat noe godt diskusjonsmiljø.

Takk.

Jeg føler dette går i bølger her på forumet. Det er noen år der folk raser og kommer med stikk mot all positivitet, og andre år der de kommer med de samme stikkene mot all negativitet.

Og uten at jeg har gjort noen vitenskapelig studie på dette området føler jeg ofte det dreier seg om de samme folka.

Kontrarianisme er noe som bør legges igjen i skolegården.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Det bør være skyhøyt under taket på forumet, men vi bør alltid ha med oss at alle spillerne går på banen for å gjøre sitt beste og at alle andre som jobber med dette eller som har satt penger og innsats i dette også fortjener vår fulle støtte. Så er det også lov å bli frustrert og fortvila når taper kamper vi burde ha vunnet eller ikke får ut hva som er i laget vårt...

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Det er jo ikke så lette å vurdere, men jeg tenker at troppen vår både i fjor og i år i prinsippet er god nok til å overleve i eliteserien. Man kan jo sammenligne posisjon for posisjon med andre lag som forventes å komme på nedre halvdel. Det er ikke veldig mange spillere fra f.eks. Bodø Glimt, Viking og Ranheim som kunne forsterket 11’ern vår betydelig. Derimot tror jeg flere av våre spillere ville vært åpenbare startere hos disse klubbene.

Kan det være at problemet først og fremst er at vi ikke er gode nok kollektivt? I fjor ble det snakket veldig mye om spillerutviklingsklubben Stabæk. I Kristiansund, Haugesund og Sarpsborg snakker de om å utvikle LAGET. Er det uproblematisk å kombinere disse to aspektene, eller er det vanskeligere å skape et fungerende kollektiv med veldig mange uerfarne spillere samtidig? Jeg synes det hadde vært fantastisk gøy om vi kan lykkes med å spille med Vetlesen-Børkeeiet-Bohinen-Brynhildsen sammen på midtbanen. Hver for seg tenker jeg at de er gode nok til å kunne forsvare en plass på en midtbane i eliteserien. Men det er kanskje vel naivt å spille med alle samtidig(?). For øvrig er det jo morsomt at dette faktisk kan bli midtbanen til Norge i U20 VM!

Det finnes en merittert, erfaren sentral midtbanespiller i Strømsgodset som kanskje ikke får så mye spilletid i år. Strømsgodset har hentet to nye sentrale midtbanespillere man skulle tro er tiltenkt å starte, i tillegg har de Stengel. Kan det nå være på tide å hente Henning Hauger hjem? Det har vel vært en del misnøye med at han ikke valgte Stabæk i fjor, men om han skulle være tilgjengelig, god nok og motivert tenker jeg at det kan være en bra løsning for å komplementere det vi har.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


2 minutter siden skrev YoungFishCostaFortune:

Det er jo ikke så lette å vurdere, men jeg tenker at troppen vår både i fjor og i år i prinsippet er god nok til å overleve i eliteserien. Man kan jo sammenligne posisjon for posisjon med andre lag som forventes å komme på nedre halvdel. Det er ikke veldig mange spillere fra f.eks. Bodø Glimt, Viking og Ranheim som kunne forsterket 11’ern vår betydelig. Derimot tror jeg flere av våre spillere ville vært åpenbare startere hos disse klubbene.

Kan det være at problemet først og fremst er at vi ikke er gode nok kollektivt? I fjor ble det snakket veldig mye om spillerutviklingsklubben Stabæk. I Kristiansund, Haugesund og Sarpsborg snakker de om å utvikle LAGET. Er det uproblematisk å kombinere disse to aspektene, eller er det vanskeligere å skape et fungerende kollektiv med veldig mange uerfarne spillere samtidig? Jeg synes det hadde vært fantastisk gøy om vi kan lykkes med å spille med Vetlesen-Børkeeiet-Bohinen-Brynhildsen sammen på midtbanen. Hver for seg tenker jeg at de er gode nok til å kunne forsvare en plass på en midtbane i eliteserien. Men det er kanskje vel naivt å spille med alle samtidig(?). For øvrig er det jo morsomt at dette faktisk kan bli midtbanen til Norge i U20 VM!

Det finnes en merittert, erfaren sentral midtbanespiller i Strømsgodset som kanskje ikke får så mye spilletid i år. Strømsgodset har hentet to nye sentrale midtbanespillere man skulle tro er tiltenkt å starte, i tillegg har de Stengel. Kan det nå være på tide å hente Henning Hauger hjem? Det har vel vært en del misnøye med at han ikke valgte Stabæk i fjor, men om han skulle være tilgjengelig, god nok og motivert tenker jeg at det kan være en bra løsning for å komplementere det vi har.

Grunnen til Henning Hauger ikke kom til oss i fjor var nok mest lønn? Har vel mine tvil om at det har forandret seg...

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Midtbanen til Stabæk er helt klart noe for framtiden og holder Stabæks yngre gutter sammen og ikke forlater klubben, og klubben styres som i dag og det blir gjort riktige prioriteringer så kommer Stabæk til å bli ett topplag om 2-4 år og kommer til å etablere seg i toppen for å bli i toppen i mange år, det er jeg helt sikker på :) Spørsmålet er når det løsner for mange nok ac de yngre, men jeg ser ikke bort for at Stabæk også i år kan kan bli ett topp 5 lag med litt stang inn og mer flaks enn i fjor om det løsner skikkelig f.eks for Ola, Moe, Hanche, Hugo, Emil, Børkeidet :) Kan fort være at forsvaret finner seg og blir sterkt men en solid og trygg Sandberg i kassa og Boli og Ohi som lager ett hel.... og utrygghet for andre sine forsvar og bøtter inn mål. Hadde Njie og Granli vært i Stabæk nå så tror jeg Stabæk hadde blitt meget sterke i år :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Er vel mer sannsynlig med Obos neste år og da holder det ikke lenge med snittalder på 18 og 73 kg - vi må ha inn kraft og rutine på midten og det tror jeg alle i klubben vet og ser selv også. Når vi så vidt klarer 2-2 mot Ull-Kisa er vell topp 5 meget urealistisk

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Vi var ofte gode i kamper vi tapte i fjor, og ofte best i de som endte uavgjort. Det holdt akkurat ikke gang på gang. 2012 var greit. Da gikk man på stadion for å ha noen å være oppgitt sammen med, men i fjor var det svært få kamper vi ikke like gjerne kunne ha vunnet.

Jeg sitter nå med følelsen av at vi med én eneste riktig spiller inn kan kjempe om medalje. En som balanserer midtbanen, skaper trygghet for forsvaret og frigjør de kreative fremover. Om vi kunne alternert mellom Vetlesen og Børkeiet ved siden av en Annan-type på sentral midt tror jeg mange vi allerede har hadde tatt store steg og kunnet spilt på kvalitetene sine.

Brann ga Bjørnar Holmvik ti millioner kroner over tre år da han spilte på et lag som fungerte. Tenk hvor godt Jeppe og The Ronald kunne fungert i et lag hvor de kunne spilt mer på angrepskvalitetene sine?

Så jeg tenker at det mer enn noen gang er håpløst å si noe om hvordan sesongen blir før vinduet er stengt.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Del

Troppen 2019
×
×
  • Opprett ny...