Gå til innhold

Eliteserien 2019, hvordan skal det gå?


Ace
 Del

Anbefalte innlegg


15 timer siden skrev nichb:

"– Jeg tror det kommer til å gå bra for vår del. Det er masse talent i denne gruppa, og det er ikke slik at vi sier fra oss muligheten til å holde oss i Eliteserien ved å selge Ohi. Vårt mål er å holde seg, og vår modell går ut på å utvikle spillere, sier han."

IAO TIL NETTAVISEN. VÅRT MÅL ER Å HOLDE OSS. SÅ DA ER DET FLER SOM HAR NEDJUSTERT TIDLIGERE MÅL? 

https://www.eurosport.no/fotball/eliteserien/2019/spar-toff-nedrykkskamp-dette-er-helt-krise_sto7195313/story.shtml

Æsj.... Hvor ble det av de hårete målene nå da.... Vårt mål,  i tilegg til å være en god utviklingsklubb for unge spillere, må vel være å begeistre publikum og spille god og underholdende fotball?? Ikke lett å trekke publikum med mål og modell sitert over :(

Lenke til innlegg
Del på andre sider


På 20.3.2019 den 9.16 skrev odd:

Det har vi vel konkludert med for lenge siden? ? Likevel interessant å se på hvor gode spissene våre egentlig er, uavhengig av hva VG måtte mene. Jeg tror vi har Eliteseriens beste spisspar pr nå. Hvis Molde henter en superspiss (bedre enn Boli) eller Rosenborg får Bendtner opp på nivået fra siste halvdel av 2017 kan de settes foran.

Eventuelt hvis Molde henter en av våre spisser...

Lenke til innlegg
Del på andre sider


8 timer siden skrev @ringo:

Virker som om den er skrevet før Ohi ble solgt og så redigert litt etterpå også.

Hva mener du? At de ville tippet oss på nedrykk uansett, men justerte begrunnelsen? 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Så lenge serien starter før overgangsvinduet er stengt er det jo uunngåelig at det skjer. Litt kjipt hvis du må justere tabellen din mens du holder på å legge den ut.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


På 24.3.2019 den 10.09 skrev yiddo:

Gi oss litt mer rutine og forsterkninger i forsvar og på midtbanen så kan årets sesong bli bra og over forventning. Per dags dato er jeg ikke uenig med Tjærnås.

Han treffer ikke i analysen. Laget kommer ikke til å se ut slik han legger til grunn. Jeg tror gutta kommer til å overraske sterkt i år.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


1. MOLDE

Var ligaens beste lag i fjor høst og endte bare fem poeng bak seriemester Rosenborg. Men Molde rotet bort for mange poeng før sommeren og var i realiteten sjanseløs i gullkampen.

Erling Moes menn må få en bedre start enn i fjor for å nå målet om seriegull. Og det ser lovende ut. Etter en høstsesong med enorm flyt har de spisset troppen og forsterket laget med et halvt dusin gode spillere. De har beholdt alle nøkkelspillerne, bortsett fra Erling Braut Håland.

Molde har sett solide ut i vinter og har et enormt toppnivå. De har få – om noen – svake punkter, og Magnus Wolff Eikrem har virkelig blomstret etter hjemkomsten i fjor sommer.

Ole Gunnar Solskjær er i Manchester, men arvtager Erling Moe er en fagmann, han er populær i spillergruppen og han kjenner klubben gjennom mange år. Moe ledet Molde til seier i sin Europa League-gruppe sist han hadde ansvaret i 2015. Men klarer han å ta tøffe avgjørelser? Det var lettere for Solskjær med hans autoritet.

2. ROSENBORG

 
Nicklas Bendtner scoret to mål i cupfinalen, men bare fem i serien i 2018. RBK-spissen må score flere i år.
 Terje Pedersen, NTB scanpix

Det har skurret for Rosenborg i vinter, både på og utenfor banen. En skal ikke legg altfor stor vekt på resultater i treningskamper, men de har fått lite til å fungere og tapt fire av seks.

Vinteren har vært preget av negative saker. Rettssaken mot eks-trener Kåre Ingebrigtsen har tappet energi. Den nye treneren Eirik Horneland var ikke på plass før sent i januar etter en lang føljetong rundt hans kontrakt med Haugesund.

RBK kjøpte seg ut av de trøblete sakene. Det har kostet, både i tid og penger.

Først to måneder før seriestart var Horneland på plass. Han kom med nye ideer og trenger tid før alt sitter.

Men har RBK nok tid? Trolig kommer et hardtsatsende Molde til å ta mange poeng i vår. For RBK handler det om ikke å tape for mange poeng, hvis ikke risikerer de å havne der Molde var på samme tid i fjor.

Trønderne blir å regne med i gullkampen. De har et godt mannskap, de har vunnet serien de fire siste årene og vet hva dette handler om.

3. BRANN

 
Brann-spiss Daouda Bamba har slitt med ryggproblemer, men er på gang igjen. Her i seriefinalen mot Rosenborg i fjor.
 Marit Hommedal, NTB scanpix

Fant flyten fra start i fjor, toppet tabellen helt til serierunde 20, men sprakk litt mot slutten og endte med bronse.

Brann har sett sterke og solide ut i vinter. Det vil overraske om bergenserne ikke er i toppen i år også.

De spiller med kraft, de er hardtarbeidende, sterke i gjenvinningspresset og vil kapre mange poeng ved å krige seg til 1–0-seire.

Forsvaret virker solid.

På midtbanen har Brann hentet inn løpssterke Petter Strand og Kristoffer Løkberg, to indreløpere som er i stand til å løpe over enhver midtbane i Eliteserien. Tempoet i midtbaneleddet har økt, og etablerte Brann-profiler som Fredrik Haugen og Kristoffer Barmen må slite for en plass på laget.

Bekymringen er det offensive spillet og hva de presterer i etablert angrep.

Daouda Bamba har trøblet med ryggen i vinter, men fikk en omgang mot Sogndal sist helg og er på gang.

Klarer Brann å signere spissen Veton Berisha før overgangsvinduet stenger? I så fall kan det være den siste brikken som faller på plass.

4. SARPSBORG

 
Det ble mye jubel for Geir Bakke og Sarpsborg i Europa i fjor høst.
 Fredrik Hagen, NTB scanpix

I høst levde både klubb og by ut alle sine fotballdrømmer i Europa. Sarpsborg slo godt fra seg i gruppespillet i Europa League, opplevelsen var så fin at de vil tilbake dit. Da må den hardtarbeidende gjengen fra Østfold bli blant de fire beste i serien.

I fjor ble Europa prioritert. I år kan de konsentrere seg kun om den hjemlige fotballen igjen.

Sarpsborg har dybde i troppen, de har bra dekning på de fleste plasser, de har beholdt det høye presset, det skal fortsatt svi å møte Sarpsborg.

Trener Geir Bakke har gitt spillerne lov til å ta større risiko på motsatt banehalvdel, han har testet både 3–5–2 og 3–4–3 i vinter, men kommer til å lande på 4–4–2.

Har ikke erstattet nøkkelspiller Patrick Mortensen. Det er en svakhet.

Meget spennende spiss i 19-åringen Jørgen Strand Larsen, som har scoret 11 mål i vinter.

5. VÅLERENGA

 
Mohammed Abu blir en nøkkelmann for Vålerenga i år.
 Jan Kåre Ness, NTB scanpix

Trener Ronny Deila har bedt om tid og fått det. Men i år bør han og Vålerenga levere, det vil si å utfordre lagene som kjemper om medalje.

På sitt beste i fjor var Vålerenga fullt på høyde med de beste lagene, som Brann og Rosenborg, i enkeltkamper. Men bunnivået var forferdelig.

Det er der skoen trykker: Vålerenga må redusere de dårlige dagene. Gjør de det, er Vålerenga et spennende lag.

Har øvd mye i vinter, hele 12 treningskamper er spilt, halvparten vunnet – kun tre tapt.

Vålerenga har hentet inn rutine i midtstopper Johan Lædre Bjørdal, Herolind Shala har vist lovende takter, og Bård Finne har tatt steg i vinter. Dersom Matthías Vilhjálmsson (hentet fra Rosenborg) leverer et dusin mål, kan dette bli bra.

Den viktigste blir likevel midtbaneanker og rivjern Mohammed Abu fordi han er god både som ballvinner og igangsetter.

6. ODD

 
Dag-Eilev Fagermo og Odd endte på niendeplass i fjor, men har forutsetninger til å klatre noen plasser på tabellen.
 Ole Martin Wold, NTB scanpix

Fjorårets niendeplass var langt unna forventningene. Men det har sett bedre ut i vinter.

Lagets mange unge spillere har utviklet seg og tatt steg. Samtidig har de fortsatt mye erfaring i laget med kontinuitetsbærerne Sondre Rossbach, Steffen Hagen, Fredrik Berge (mye skadet i fjor), Espen Ruud, Fredrik Nordkvelle og Jone Samuelsen.

Fredrik Oldrup Jensen er tilbake og kan bli en av ligaens beste spillere. Midtbanespilleren vet hvilket system han kommer tilbake i, og Odd vet hva de får. Også solid forsterkning i Sander Svendsen rett før seriestart.

48.000-kronerspørsmålet er om Torgeir Børven klarer å score mer enn fjorårets fem mål. I fjor scoret Odd 39 mål på 30 kamper. Det er for lite.

Slik overtalte han Sander Svendsen til å bli Odd-spiller

7. HAUGESUND

 
Kaptein Christian Grindheim blir igjen en viktig brikke for Haugesund.
 Jan Kåre Ness, NTB scanpix

Mistet hovedtrener Eirik Horneland til Rosenborg i vinter, men fikk inn den beste erstatteren Haugesund kunne få: Sin egen sportssjef og gamletrener Jostein Grindhaug.

Har også hentet midtbanetalentet Martin Samuelsen (21) til hjembyen Haugesund. Han stagnerte, var innom fem klubber de tre siste årene og fant seg ikke til rette i utlandet. I hjemlige omgivelser kan spilleren som er West Hams eiendom, finne trygghet.

Haugesund har et godt og solid lag, men de er vanskelige å spå. Vanskelige er de også å møte på hjemmebane. De er ett av kun fem lag i 16-lagsserien med naturgress.

8. KRISTIANSUND

 
Spissen Flamur Kastrati kom til Kristiansund i fjor høst og blir en viktig brikke i 2019-sesongen.
 Anders Tøsse, NTB scanpix

De ble nummer 7 i debutsesongen på øverste nivå for to år siden.

Vi trodde det var et blaff og spådde nedrykksstrid i den vanskelige andresesongen. Christian Michelsens lag svarte med en råsterk femteplass.

Ingen må vurdere Kristiansund lenger. Den unge sammenslåingsklubben som ble stiftet for snart 16 år siden, har jobbet godt og sikret kontinuitet i de viktigste rollene i klubben.

At ingen undervurderer dem, er nok Kristiansunds største trussel. Nå tar alle dem på alvor, og det blir langt vanskeligere i år.

Stallen kunne vært bredere, men er god nok til å slå bra fra seg i mange kamper.

9. LILLESTRØM

 
Arnór Smárason og de andre Lillestrøm-spillerne kunne juble da de sikret plassen i Eliteserien.
 Geir Olsen, NTB scanpix

De har kjempet for sin eksistens både på banen og i administrasjonen i mange år nå, kanarifuglene fra Romerike.

Men vi tror Lillestrøm får et lite løft i år.

Signerte ny kontrakt med viktige og ettertraktede Arnór Smárason, som kom til Åråsen i august i fjor og scoret syv mål på høsten. Det var nok vinterens viktigste navnetrekk for LSK.

Har i tillegg hentet inn solide forsterkninger i flere posisjoner. Etter en trøblete fjorårssesong, som ble preget av sparkingen av Arne Erlandsen, virker det å være mer harmoni på Åråsen i år. Dessuten har dyktige Jörgen Lennartsson, som ga laget et løft i høst, fått en hel treningsvinter med laget.

2019 blir trolig en sesong uten nedrykksstrid. Smak på den, kanarifugler!

10. BODØ/GLIMT

 
Får Bodø/Glimts Patrick Berg sitt store gjennombrudd i år?
 Audun Braastad, NTB scanpix

Kun seks seire, men hele 14 uavgjort i 2018. Tallene viser at Bodø/Glimt var et vanskelig lag å slå. Men med så få seire ble det vrient å holde seg unna bunnstrid da siste serierunde nærmet seg.

Har mistet nøkkelspillerne Martin Bjørnbak og Kristian Fardal Opseth. Likevel har Glimt sett meget solide ut i hele vinter. Åtte seire på ni treningskamper er sterkt, selv om et par av dem var mot middels motstand.

Med erfarne spillere ute, er det plass til yngre krefter, og det har nordlendingene mye av. Glimt er gode på rekruttering, det er en rekke unggutter som venter på å slå til, og spesielt Patrick fra den berømte Berg-familien kan det være mye fint i vente fra.

Har en spillestil (4–3–3) som er innarbeidet gjennom flere tiår.

Må score flere enn fjorårets 32 mål. Og det kan bli et problem. Nyinnkjøpte Victor Boniface ødela korsbåndet sist helg. Endre Kupen er fortsatt ikke helt skadefri.

11. TROMSØ

 
Simo Valakaris Tromsø-lag tapte fem av de seks siste kampene i fjor.
 Rune Stoltz Bertinussen, NTB scanpix

Har mistet lagets bestemann, Gjermund Åsen, til Rosenborg. Nøkkelspiller Runar Espejord har slitt mye med skader.

Tromsø med og uten de to bærende offensive kreftene er to vidt forskjellige lag.

I vinter har Tromsø vært direkte svake, fire av de fem siste treningskampene er tapt, og verst var 1–5-ydmykelsen mot nyopprykkede Mjøndalen.

Avslutningen av fjoråret endte med fem tap på de siste seks. «Magien» rundt den finske treneren Simo Valakaris har tilsynelatende forsvunnet.

Det ser pent ut når det sitter for Tromsø, men det siste halvåret har det skjedd for sjelden. På sitt beste hjemme i 2018 kunne Tromsø være strålende, før de ble rundspilt på bortebane helgen etter.

12. STRØMSGODSET

 
Strømsgodset er avhengig av at Marcus Pedersen lager mange mål. I fjor ble det 14 i en sesong Godset slet.
 Trond Reidar Teigen, NTB scanpix

På et drøyt halvår har Godset mistet Bassel Jradi, Tokmac Nguen og Eirik Ulland Andersen, som tilsammen sto for nesten halvparten av klubbens målpoeng i fjorårets serie.

Godset kan få det tøft året etter at de var nær ved å rykke ned i siste serierunde i en sesong de underpresterte veldig.

Yacouba Sylla og Martin Spelmann er hentet inn som forsterkninger. Sylla ble ikke funnet god nok på nivå 2 i Belgia, 32 år gamle Spelmann hadde en middels sesong med AGF i Danmark i fjor.

Godset var blant medaljefavorittene i fjor. I år er det ingen – heller ikke i Drammen – som har høye forventninger.

Dersom spissene Marcus Pedersen og Mos Abdellaoue klarer å samarbeide på topp, bør Godset unngå nedrykk.

Så lenge har Molde jaktet drømmespissen

13. STABÆK

 
Stabæk-spiss Franck Boli ble eliteserietoppscorer med 17 mål i 2018.
 Ørn Borgen, NTB scanpix

Mistet viktige Ohi Omoijuanfo til Molde drøy uke før seriestart, men har klart å beholde Franck Boli, som ble toppscorer i Eliteserien i fjor.

Alt tyder på at Stabæk går en ny tøff sesong i vente, men klubben har en eventyrlig evne til å mobilisere krefter når de er på kanten av stupet.

Stabæk har en «aldri-gi-opp»-holdning, noe de viste da de berget seg gjennom kvalik både i 2017 og 2018.

Bæringene har mange talenter. Unggutter som Hugo Vetlesen, Ola Brynhildsen, Emil Bohinen og Tobias Børkeeiet – alle 20 år eller yngre – er svært spennende og kommer til å få mye spilletid.

I fjor slapp Stabæk inn for mange baklengsmål i sluttminuttene. Det kan den gamle forsvarsbautaen Henning Berg, som er blitt en rutinert trener, rette på etter en hel vinter på treningsfeltet.

14. RANHEIM

 
Øyvind Storflor, Mads Reginiussen og Ranheim var fjorårets sensasjonslag. Men trønderne får det tøffere i år.
 Ned Alley, NTB scanpix

«Dugnadsklubben» tok norsk fotball med storm sist sesong. Et lag med studenter og spillere med sivile jobber truet, med en tydelig og gjennomført spillestil (4–3–3), lagene i toppen av tabellen.

Men de tapte åtte av de siste 15 seriekampene og var det nest svakeste laget på høstsesongen.

Kan Ranheim makte å overraske nok en gang?

Vi har ofte sett nyopprykkede lag overraske og overprestere, for så å få smellen året etter.

Ranheim har ikke lenger noen overraskelsesmomenter, «alle» kjenner dem nå, de har ikke lenger fordelen av å slå nedenfra.

Trønderne har mistet Christian Eggen Rismark (i fjor sommer), Kristoffer Løkberg og Aslak Fonn Witry, og det er en svekkelse.

Vi tror «Ranheim 2019» kommer til å ligne mer på «Ranheim høsten 2018» enn «Ranheim våren 2018».

15. VIKING

 
Tommy Høiland scoret mange mål for Viking på nivå to, men kan han levere jevnt og trutt også på øverste nivå?
 Carina Johansen, NTB scanpix

Det kler ikke Viking å kjempe i bunn, men rogalendingene får en tøff sesong etter opprykket.

Viking har ikke mye penger å rutte med og har hentet få forsterkninger. Har fortatt ikke pekt ut et klart valg som førstekeeper, i vinter har de benyttet seg av tre keepere.

Forsvaret er rufsete. På 30 kamper i fjor slapp Viking inn 44 mål. Det var ingen tvil om hvor skoen trykket. Det har vært defensivt fokus hele vinteren, men på 10 treningskamper er det sluppet inn 15 mål.

Midtbanen er OK, angrepet er beste lagdel. Så spørs det om Tommy Høiland er i stand til å score mål regelmessig også på øverste nivå.

Viking har vunnet tilbake entusiasmen i lokalmiljøet. I fjor fylte de stadion to ganger på nivå 2. Men det er neppe nok til å løfte laget ut av bunnstriden.

16. MJØNDALEN

 
Vegard Hansen og spissen Olivier Occean.
 Fredrik Hagen, NTB scanpix

Sjarmerte da de var oppe sist gang i 2015. Mjøndalen deltok i reality-TV («Alle gutta») og fremsto som positive, men likevel grenseløst naive. Alle som var med på opprykket, skulle få være med videre. Nesten uten å forsterke. Mjøndalen rykket rett ned.

Karismatiske Vegard Hansen og hans lag fremsto mer kyniske da de rykket opp igjen i fjor. De begynte å bruke penger på å forsterke laget. Forsvarsspillet fremsto kompakt og solid, 16 av 30 kamper uten baklengs er sterkt.

Men det var først på høsten de begynte score målene som sikret ettmålsseirene og opprykket.

Det er mange spørsmål rundt de nyopprykkede.

Hva gjør de med keepersituasjonen og langtidsskadene på førstevalgene?

Holder forsvaret samme standard når motstanden er bedre?

Kan 37-åringen Olivier Occean score nok mål til å berge plassen?

Endret av Petter
Fjernet bilder
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Jeg har aldri hatt en dårligere følelse noen  timer før en seriestart. Til vanlig er jeg optimist og har tro på at det kan gå, men jeg synes årets stall ikke er i nærheten. Vet ikke hvorfor, men vi må bare krysse fingrene for at det kan gå.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Budstikka tipper oss på 11. plass

 

Slik tipper Budstikka Stabæk i år

Artikkeltags

ÅPNER HJEMME: Stabæk Fotball og Jeppe Moe berget plassen etter en dramatisk kamp i Alesund. I 2019 serieåpner de hjemme mot Lillestrøm, mandag 1. april.

ÅPNER HJEMME: Stabæk Fotball og Jeppe Moe berget plassen etter en dramatisk kamp i Alesund. I 2019 serieåpner de hjemme mot Lillestrøm, mandag 1. april. Foto: KNUT BJERKE

Publisert:30. mars 2019, kl. 14:24

Det er resultatet som teller. Og det har Stabæk blitt flinkere til å spille på. Derfor tror Budstikka-sporten på et blåere år.

 
DEL
  •  
  •  

Forrige senhøst og denne vinteren tyder på at Stabæk har blitt merkbart bedre på en ting – å få med seg resultat som det blir poeng av. Fire ganger denne vinteren har Stabæk møtt eliteseriemotstandere, tre av kampene er vunnet og bare en av dem tapt. Dessuten ble resultatet i kampene mot Strømsgodset, Odd og Mjøndalen bedre for Stabæk enn kampbildet skulle tilsi. Den egenskapen blir verdifull når eliteserien i fotball sparkes i gang.

Tipper 11. plass

Budstikka-sporten tipper Stabæk på 11. plass denne sesongen og vi mener det er et tips med både realisme og optimisme. For mye forhåndsoptimisme var dårlig karma både i 2016 og 2018 da vi dro til – åpenbart med overtenning – og tippet 6. plass. Begge ganger ble det 14. plass og kvalifiseringsspill.

Etter at kvalifiseringsjubelen var lagt seg i 2016, var Stabæk et av eliteseriens lyspunkt i 2017. Også høsten 2018 endte sesongen med ellevill jubel etter kvalifiseringsseier mot Aalesund. Styreleder Espen Moes lommebok (tok regningen for festen) ble litt tynnere både i 2016 og 2018, men påfyllet av entusiasme var uvurderlig for spillere, supportere og hele klubben. La det igjen skje at den positive given gir positive resultater også året etter.

Det trengs en god start. Starten i 2016 var den verste for Stabæk i eliteserien, 2017 var tidenes beste. I 2018 måtte Stabæk åpne med tre bortekamper og tok bare syv poeng frem til 17. mai. Da var en tredjedel spilt av serien og resten av sesongen ble en kamp mot nedrykksstreken.

KOMMENTERER: Budstikkas sportsleder André Strømnes

KOMMENTERER: Budstikkas sportsleder André Strømnes

Kineser med erfaring

Som vanlig de siste årene kommer Stabæk til seriestart med en del utskiftninger. Daniel Granli, Moussa Njie, Aboubakar Keita og Ohi Omoijuanfo er borte fra startoppstillingen som var med og sikret plassen i den avgjørende kvalifiseringskampen mot Aalesund. Inn har kommet Daniel Braaten, Matthew Rusike og Maddis Vihmann. I tillegg har Luc Kassi, som var borte i hele fjor, blitt skadefri. Når denne kommentaren skrives har Stabæk dessuten invitert til pressekonferanse på en kinesisk restaurant for å presentere en ny spiller. Det er Jie Sun (28) som har 149 toppseriekamper i Kina. Hvis han holder mot verdensklassespillere som Hulk og Ronaldinho bør han holde nivået i eliteserien også og blir i så fall en morsom signering.

LES OGSÅ: Bruker maling for å få Nadderud-gresset grønt

BUDSTIKKAS TABELLTIPS 2019

1) Molde

2) Rosenborg

3) Brann

4) Sarpsborg

5) Vålerenga

6) Odd

7) Kristiansund

? Haugesund

9) Lillestrøm

10) Strømsgodset

11) Stabæk

12) Bodø/Glimt

13) Tromsø

14) Viking

15) Mjøndalen

16) Ranheim

Vurdert av Budstikkas sportsredaksjon

Trenger begeistring

Så gjenstår det å se om innholdet på banen også blir morsomt. Da Henning Berg kom inn for å redde Stabæk i fjor var det underordnet, plassen skulle reddes for enhver pris.

Det har i enkelte år vært etterlyst mer profesjonell kynisme og mindre romantikk hos Stabæk for å få poengene som trengs. Nå gjelder det å finne balansen mellom kynisk fotball og champagnefotball.

For vi trenger i alle fall en liten smak av det siste også. Det er ikke bare tabellplasseringen vi må håpe blir bedre i år. I fjor var antall solgte billetter i snitt 3.655, det er det laveste siden 2000. I år trenges flere poeng og bedre tabellplassering, men også flere folk på tribunen og mer begeistring.

Sesongpremiere på «En Skaal paa Blaa»: – Han ser ut som han er 45 år 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


26 minutter siden skrev Mikkel:

Vi kommet til å eie luftrommet i år. Stor tro på forsvaret vårt når det kommer til offensive dødballer. 

Det har jeg og? Men viktigere et det at vi blir bedre på defensive dødball. Der var vi svake i fjor!

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Har brukt Petters oversikt fra tippetråden til å regne ut gjennomsnittet av alle tabelltipsene (tok med budstikka også). Dersom vi sier at "fotballekspertene" faktisk er eksperter på fotball, og det er en ganske betydelig "hvis", så kan vi konkludere med følgende:

Det handler om to lag, og kun to lag, på de øverste plassene; Molde og RBK. Av disse er Molde en knepen favoritt.

To lag; Brann og Sarp, slåss om bronsen, med Brann som en favoritt. VIF kan kanskje være en outsider her.

Odd tar sannsynligvis sjetteplassen, men bak der er det tett: midten av tabellen utgjøres av Kristiansund, Haugesund og Lillestrøm, antageligvis i den rekkefølgen.

Godset og Glimt tar de to neste plassen, og er de siste lagene som ikke er involvert i nedryksstriden.

Da har vi igjen lagene som skal havne fra 12. plass og nedover, 2 trygge plasser, en kvalikk og to direkte nedrykk. STB er knepen favoritt til å ta 12. plassen, tett fulgt av Tromsø og Ranheim. Viking får det tøft men kan fort finne på å kravle seg opp på 13. eller 14. plass. Mjøndalen derimot, de rykker ned. 14 av 18 har dem på direkte nedrykk.

 

Siden det er striden rundt nedrykket som naturligvis vil bli den mest interessante for oss i år, så kan man også se på hvor mange av disse 18 publikasjonene som har tippet de forskjellige lagene på 14., 15. eller 16:

Godset : 0 på kval + 1 på 15. + 0 på 16.

Glimt : 0 + 2 + 0

STB : 1 + 4 + 1

TIL : 6 + 1 + 1

Ran : 6 + 1 + 5

Vik : 5 + 3 + 3

Mjø : 1 + 6 + 8

Her får man mye av det samme inntrykket, med unntak av Ranheim kanskje virker som en litt større nedrykkskandidat enn Viking, og ditto med Stabæk vs Tromsø. Mjøndalen er enda mer soleklar nedrykkskandidat her enn på snittet. Det gir uansett det samme bildet som analysen over: fem lag i nedrykkskampen; oss, Tromsø, Ranheim, Viking og Mjøndalen.

 

Gjennomsnittet for hver lag (med nest høyeste og nest laveste plassering i parentes):

1,4 Molde (1 - 2)

1,7 RBK (1 - 2)

3,2 Brann (3 - 4)

3,9 Sarp (3 - 5)

4,8 VIF (4 - 5)

6,8 Odd (6 - 9)

7,9 KBK (6 - 10)

8,2 FKH (6 - 10)

8,6 LSK (6 - 11)

10,0 SIF (7 - 12)

11,1 B/G (8 - 15)

13,0 STB (11 - 15)

13,1 TIL (11 - 15)

13,4 Ran (11 - 16)

14,0 Vik (12 - 16)

14,9 Mjø (12 - 16)

 

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


På 21.3.2019 den 19.16 skrev geirti:

Dersom vi ikke forsterker oss før seriestart tar jeg gjerne det veddemålet. 500 spenn?

Da er vi der Geirti. Strengt tatt etter seriestart, men likevel. Tror du vi er gode nok til å holde plassen nå, eller skal vi la det stå?

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Ærlig talt Odd, jeg veit ikke helt hva jeg skal tro nå.

De som har kommet etter at jeg skrev dette 21. mars er vel Sun, Kirk og Mokhtar? Tror Vihmann allerede hadde kommet?

Mokhtar skal være en soleklar forsterkning og rett inn på laget, med mindre han er som Lumanza at han må "restartes" først. Litt usikker her, men det går mer på om han er god eller fantastisk, ikke på om han er god nok.

Kirk skal vel også være klar til å komme inn i førsteelleveren, men jeg er litt uklar på hvordan vi skal bruke ham, og hvor mye forsterkning han da blir, eller kanskje det første og fremst er økt bredde ved skader/suspenssjoner?

Sun er vel den jeg er aller mest usikker på. Til og med @Ringo virker ganske usikker der, så da skal definitivt ikke jeg komme med noen bastante konklusjoner her. Men jeg trodde at han ville vise seg å bli blant våre to beste.

 

Alt i alt skal man være bra pessimist for å ikke se at vi er forsterket de siste to ukene. I så måte har sannsynligheten for nedrykk falt. Skal veddemålet stå burde jeg i så fall fått bedre odds. ;)

 

Men det vesentligste her er jo ikke veddemålet, men om vi tror at dette holder til å berge oss? Jeg tror det, men føler meg på ingen måte sikker. Til det vet jeg for lite om det vi har fått inn. Vihmann synes jeg ikke var spesielt god sist,mens Rusike virket veldig positiv den halvtimen han fikk. Flere ganger den første halvtimen grep jeg meg i å tenke at han tok veldig positive beslutninger med ball (utfordre eller spille støtte eller prøve en offensiv pasning eller holde igjen osv.). Frustrasjonen har hvertfall avtatt betydelig fra debatten vi hadde for knapt to uker siden, hvor det (litt forenklet) var to leire; 1) vi har nok gode unggutter til å greit trygge plassen helt uten forsterkninger og 2) uten forsterkninger rykker vi garantert rett ned. Som sagt, nå er vi forsterket. Usikkerheten er: hvor mye?

Jeg ville kanskje økt tabelltipset mitt fra 14. plass til 12. plass basert på det vi har nå.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


36 minutter siden skrev geirti:

Som sagt, nå er vi forsterket. Usikkerheten er: hvor mye?

Jeg ville kanskje økt tabelltipset mitt fra 14. plass til 12. plass basert på det vi har nå.

Enig i mye her. Basert på det vi VET (typ objektive fakta): 12.plass, men så kan flere av disse slå ordentlig til, og da er potensialet et godt stykke oppover tabellen. Sånn som vi holder på med (bytte «halve laget hvert år», og har en stor gruppe unge talenter) er det som vanlig vanskelig å tippe hvor vi ender. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Flott, Geirti! Da stryker vi det, og er enige om at vi nå begge tror vi klarer oss ?

Noen andre som tar agnet, eller er alle nå enige i at det er mer sannsynlig at vi klarer oss enn at vi rykker ned? For når man har lest på forumet de siste månedene så er det lett å få inntrykk av at alt går til helvete..

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Del

Eliteserien 2019, hvordan skal det gå?
×
×
  • Opprett ny...