Gå til innhold

Eliteserien 2019, hvordan skal det gå?


Ace
 Del

Anbefalte innlegg


Har sett en del  kamper i det siste og synes Tromsø og Mjøndalen ser svake ut. Tror kanskje det blir de lagene som rykker rett ned. De har ikke fått vesentlige forsterkninger i overgangsvinduet. Tror dessverre Godset og Sarpsborg kan komme på offensiven.  Godset spillte bra mot Enga, men Enga ga bort veldig mye rom noe som andre lag ikke gjør. Keitas to mål var et resultat av dårlig sikring hos Enga.  Lillestrøm - Mjøndalen i kveld så en ny dommerskandale og i går blåste ikke Tommy Schjerven for et åpenbart tilbakespill til egen keeper.  Den som tror dommertabber utgjevner seg gjennom sesongen tar feil til det er kampantallet for lavt. Feil fra dommere kan godt komme til å avgjøre hvem som rykker ned i årets Eliteserie. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


4 minutter siden skrev Bolivar:

åpenbart tilbakespill

Det var ikke noe tilbakespill. For at det skal dømmes tilbakespill må det være en bevisst pasning til egen keeper. Shalas touch i går var ikke noen pasning, men et dårlig nedtak som etter hvert gikk inn til keeper.

Når det er sagt at dømmingen i år vært elendig. Selv en middels liga som Eliteserien fortjener bedre enn hva som leveres.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Takk for støtten - jeg har bare dømt på lavere nivå,  men er  likevel saklig uenig med deg om tilbakespillet i går. Dette går på hensikt og virkning i dømming. Du behøver fks.ikke  felle noen med hensikt for at det dømmes frispark.  Ser du på det i reprise framstår det som et tilbakespill. Det er vanskelig for en dommer å gå inn i hodet til en spiller på banen for å vurdere om han gjør noe bevisst eller ikke.

Gleder meg til VAR kommer til Norge !

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


26 minutter siden skrev Bolivar:

Dette går på hensikt og virkning i dømming. Du behøver fks.ikke  felle noen med hensikt for at det dømmes frispark.  Ser du på det i reprise framstår det som et tilbakespill.

Jeg synes ikke det er noen god sammenligning. Forskjellen er at det som du sier ikke er noe krav om hensikt ved taklinger. Det er det derimot i tilbakespillsregelen (regelen sier at ballen "med hensikt" skal være spilt tilbake til keeper). Virkning er altså ikke relevant. Hvis det ikke er ment som en pasning til keeper er det heller ikke tilbakespill. Ta en titt på reprisen og spør det selv om Shala prøver å spille ballen tilbake til keeper. Hvis svaret er nei skal det heller ikke dømmes tilbakespill. Jeg mener bestemt at det der ikke er en pasning.

At vi er uenige i sak er ok, men jeg synes hvertfall ikke det var noen stor dommertabbe.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Hva er det med bruken av ordet "må" hele tiden? Føler at vi hver eneste kamp nå har vært der at vi "må" vinne. Og selv uten 3-poengere ligger vi fortsatt over streken. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Skjemaet fra tidligere:

30/6 : 2 poeng => totalt 12 poeng. || Oppnådd: 1 poeng, totalt 11 - 1 poeng bak skjema
5/7 : 1 => 13 || Oppnådd: 3 => 14 - 1 poeng foran skjema !
10/7 : 0 => 13 || Oppnådd: 0 => 14 -  1 poeng foran skjema !
15/7 : 2 => 15 || Oppnådd: 1 => 15 - akkurat på skjema.
21/7 : 1 => 16 || Oppnådd: 0 => 15 - 1 poeng bak skjema.

STB-FKH : 1 => 17 || Oppnådd: 1 => 16 - 1 poeng bak skjema.
STB-VIF : 1 => 18 || Oppnådd: 1 => 17 - 1 poeng bak skjema.
STB-KBK : 2 => 20
RBK-STB : 0 => 20
STB-SIF : 2 => 22

Nå gjenstår det to relativt enkle hjemmekamper i august, samt en bortekamp mot RBK hvor det er null å forvente. Viktig at det løsner hjemme nå!

B/G-STB : 0 => 22
STB-MFK : 1 => 23
S08-STB : 1 => 24
STB-Vik : 2 => 26
VIF-STB : 0 => 26

STB-Odd : 2 => 28
RTF-STB : 2 => 30
LSK-STB : 1 => 31
STB-MIF : 2 => 33
TIL-STB : 2 => 35

Som nevnt tidligere, dette er skjemaet til trygg plass. Med noen poeng mindre kan vi kanskje klare sikker plass likevel, eller berge plassen via kvalikk, men 35 poeng er trygt.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


På 14.8.2019 den 23.32 skrev Andreas:

Det er også 59 dager siden vi sist tapte på Naddis! 

Det er et halmstråargument, alle vet - enten de vil innrømme det eller ikke,  at vi må begynne å vinne kamper skal vi spille eliteserie i 2020.

Vi har hatt et brukbart sommervindu, og fått inn riktig trener. Så jeg tror fremdeles vi kommer til å klare det. Men jeg er utålmodig i forhold til resultatene.

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Du pleier jo å trekke frem målforskjell. Her er fra lag nummer 9 og nedover:

Viking -5
Mjøndalen -5
Lillestrøm -6
Sarpsborg 08 -6
Stabæk -7
Ranheim -11
Strømsgodset -13
Tromsø -16

 

Og hele tabellen fra 1. juni, sortert på målforskjell (som da ikke favoriserer at vi har spilt mange kamper i denne perioden):

Rosenborg 11
Molde 9
Bodø/Glimt 8
Brann 5
Vålerenga 5
Mjøndalen 1
Kristiansund 0
Stabæk 0
Lillestrøm -1
Haugesund -2
Sarpsborg 08 -2
Odd -3
Viking -5
Tromsø -7
Ranheim -9
Strømsgodset -10

 

På begge disse tabellene så ser det ut som vi ligger bedre an enn det poengfangsten gir.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Jeg forstod det med halmstrå, men er mer usikker på om man skal være glad over listen med målforskjell.

Hva med at vi er det laget i ES som har scoret desidert færrest mål, og som i tillegg akkurat har solgt fjorårets toppscorer i ES, uten å ha en erstatter. Hvor glad og optimistisk burde man være da? 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Vi er også laget som lenge har manglet en god stopper, og nå plutselig har to (Vihmann og Strømnes holder ikke helt nivået, og med Yaw + Demidov tilbake i varmen føler jeg vi har fått to) nye stoppere og to bautaer på midten (Skytte har vært bra, Lumanza ser ut til å komme mer og mer tilbake, gi han en måned til og han er tilbake på maks før de viktige høstkampene). Så får tiden vise om Junker, Aga, Geelmuyden, Kassi eller noen andre klarer å fylle tomrommet på topp. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Flere som burde løpt på den?  Hadde Hancke han løpt heller enn å vinke for offside hadde han rukket den. Synes generelt at det er vanskelig å peke på at det er en enkelt spiller som koster oss to poeng. Fotball handler oftest om et kollektiv.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Dette med målforskjell er selvfølgelig en positiv indikator for oss, og det har jo på ingen måte gått til helvete for oss, men jeg blir litt svett at man ge som (mellom linjene) argumenterer med at det ikke haster så veldig med å begynne å vinne på hjemmebane (eller, for den saks skyld: på bortebane) igjen. Det gjør det selvfølgelig, 0,5 poeng per kamp (U hjemme og tap borte) bærer selvfølgelig rett ned i Obos.

Dette med målforskjell er gjerne et forsøk på å se bak resultatene, da det kan peke på hvordan det vil gå framover. Og når det gjelder laget vårt per akkurat nuh, så er jeg kun et salg av hr. Sylvestre Bi Fortune osv. unna å ha et riktig å lyst syn på tilværelsen. Jeg tror også han ville bidratt til at vi hadde fått mer enn lusne to poeng ut av de to siste hjemmekampene. MEN, han er borte, og jeg ser ikke helt hvem som skal ta ansvaret for scoringene mye av det positive i spillet vårt på motstanders banehalvdel. Han jaget jo ball som en besatt, bandt opp forsvarere og skapte rom for andre, samtidig som han kunne både gjenvinne og holde i ballen der oppe til han fikk flere med seg, og han løp flere av blant annet Demidovs pasninger gode. Alt dette er mer eller mindre borte nå, og vi skaper forferdelig lite, til tross for at midtbanen vår nå skal være flere hakk bedre enn for bare et par måneder siden. Med Kassi i storform og Lumanza på stigende form, blant annet.

I tillegg er det poeng man lever av, ikke prestasjoner, sjanser, tendenser eller endog mål (med mindre de er poenggivende). Det er poengene som gir oss selvtillit. Det er poengene som løfter oss på tabellen. Og det er det vi trenger nå.

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


36 minutter siden skrev smart:

Flere som burde løpt på den?  Hadde Hancke han løpt heller enn å vinke for offside hadde han rukket den. Synes generelt at det er vanskelig å peke på at det er en enkelt spiller som koster oss to poeng. Fotball handler oftest om et kollektiv.

Det er sant, men det var likefullt provoserende slappt av Skytte!

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Jeg prøvde å ta noen skjermbilder fra målet.

TV-bildene kommer inn der et ballen kommer mot feilvendt Enga-spiller, som slår ballen i støtte til en som kommer på løp. På dette tidspunktet er vi Hanche, Demidov og Yaw mot tre Enga-spillere. I tillegg kommer Skytte og Jeppe i returløp like bak. Enga-spilleren fører inn mot midten, og har Skytte et par meter bak seg. På bilde nummer 3 (2.png) ligger de tre bakerste på linje, og Skytte nærmer seg ballfører. Så trekker Yaw, som ligger i midten, ut for å møte. Det gjør at det blir rom bak han, og venstre angriper løper inn i det rommet uten at Hanche følger han 100%. Faktisk er det Demidov, som lå til venstre, som må inn og fange opp det løpet. 

Ballfører søker ut mot venstre etter å ha slått stikkeren inn i midten. Han er det ingen som har særlig fokus på. Kanskje kan man si at Skytte skulle fortsatt å følge han, men da løper han i så fall rett inn i Hanche som allerede er på den plassen.

På det siste bildet, når skuddet går og det blir en retur, har vi to spillere som er nærmest mål: Hanche og Yaw. Ingen av dem reagerer imidlertid like fort som spilleren i 3. posisjon: Målscorer George.

Om Skytte hadde fanget opp George, hadde det ikke blitt mål. Det hadde det heller ikke blitt om Hanche eller Yaw hadde gjort det. Selv Jeppe var nok i posisjon til å kunne forhindret det. Men å legge det målet på Skytte, det synes jeg blir for enkelt. Jeg ville startet med Yaw som åpner rommet til gjennomspillet, deretter Hanche som ikke "finner på" noe å gjøre fra sin posisjon.

 

 

0.PNG

1.PNG

2.PNG

4.PNG

5.PNG

6.PNG

Lenke til innlegg
Del på andre sider


1 minutt siden skrev Offside:

Hva skjer egentlig mellom bilde en og to? Vi går fra ingen (en med velvilje) til plutselig tre i god balanse?

 

Midtstopperne våre er utenfor høyre bildekant på det første bildet.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Vi spiller før alle andre bunnlag, så her må det litt gjetting til å forutsi hvilken plass forskjellige utfall av vår kamp vil føre til. Med utgangspunkt i slik tabellen er nå:

18 poeng (- 11 i målforskjell) - Ranheim - seriens dårligste hjemmelag får Molde på besøk. Tipper: B.

17 (-5) - Mjøndalen - får Brann på besøk - MIF spiller ofte jevne kamper på hjemmebane, og har kun tapt en av de siste 7 hjemmekampene - Brann har ikke tapt borte siden påske. Tipper: U.

17 (-7) - STB

17 (-16) - Tromsø - får LSK på besøk på Alfheim - Tromsø tok ikke poeng hjemme før 17. mai, og har nesten ikke avgitt poeng hjemme etter, LSK har blitt et ganske ekstremt vi-tar-poengene-våre-hjemme-lag, så her ligger det hjemmeseier i luften. H.

14 (-6) - Sarpsborg - østfoldingene får ligaleder Glimt på besøk. Dette er kanskje møtet mellom seriens mest og minst effektive angrepslag. Noe sier meg likevel at man i Bodø kan begynne å bli litt høye på pæra, og at klubben ikke helt tåler gullsnakket. Tipper: U.

13 (-13) - Strømsgodset - gjester Viking stadion. Godset er, blant mange elendige bortelag, det aller dårligste. Viking er et hjemmelag med varierende prestasjoner, men tar denne. H.

Uten å ta hensyn til kampen vår, vil da nederste del av tabellen se slik ut (tror jeg):

Her setter jeg alle tap/seire til ettmåls.

21 (+5) FKH

21 (-7) LSK

20 (-15) Tromsø

18 (-5) Mjøndalen

18 (-12) Ranheim

17 (-7) STB

15 (-6) Sarpsborg

13 (-14) Strømsgodset

Basert på dette, forventer jeg altså at:

Tap i dag gir oss kvalikkplass (kan i teorien både sende oss ned på direkte nedrykk og opp på 12. plass).

Uavgjort lar oss beholde 13. plassen (kan sende oss ned på kvalikk eller opp på 11. plass).

Seier bringer oss opp på 11. plass, kun poenget bak 9. og 10. plass (kan i teorien ende med at vi ikke avanserer noen plasser).

 

Vi MÅ selvfølgelig ikke vinne. Men vi BØR. Og det hadde hjulpet voldsomt. Både på tabellplassering, spillernes selvtillit og alles nerver. En ekstremt heldig uavgjort for KBK kan jeg leve ganske godt med. En ekstremt heldig uavgjort for oss vil jeg slite veldig med. Nå trenger vi begynne å vise at vi kan produserer målsjanser nok til et par-tre mål på hjemmebane.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Skjemaet fra tidligere:

30/6 : 2 poeng => totalt 12 poeng. || Oppnådd: 1 poeng, totalt 11 - 1 poeng bak skjema
5/7 : 1 => 13 || Oppnådd: 3 => 14 - 1 poeng foran skjema !
10/7 : 0 => 13 || Oppnådd: 0 => 14 -  1 poeng foran skjema !
15/7 : 2 => 15 || Oppnådd: 1 => 15 - akkurat på skjema.
21/7 : 1 => 16 || Oppnådd: 0 => 15 - 1 poeng bak skjema.

STB-FKH : 1 => 17 || Oppnådd: 1 => 16 - 1 poeng bak skjema.
STB-VIF : 1 => 18 || Oppnådd: 1 => 17 - 1 poeng bak skjema.
STB-KBK : 2 => 20 || Oppnådd: 3 => 20 - akkurat på skjema.
RBK-STB : 0 => 20
STB-SIF : 2 => 22

Da fikk vi seieren vi trengte, og toget er tilbake på skinnene igjen.

De neste fire kampene er en relativt enkel hjemmekamp, samt tre kamper mot det som fort kan ende opp som medaljelagene i årets eliteserie, RBK, Glimt og Molde. Vinner vi ikke mot Godset kan det bli lenge til neste seier. Men først skal vi opp og teste forsvaret på Lerkendal, og det uten Hanche...

B/G-STB : 0 => 22
STB-MFK : 1 => 23
S08-STB : 1 => 24
STB-Vik : 2 => 26
VIF-STB : 0 => 26

STB-Odd : 2 => 28
RTF-STB : 2 => 30
LSK-STB : 1 => 31
STB-MIF : 2 => 33
TIL-STB : 2 => 35

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Del

Eliteserien 2019, hvordan skal det gå?
×
×
  • Opprett ny...