Jump to content
Sign in to follow this  
gwestlund

Kamptråd: Fart - Stabæk, Fart kunstgress lørdag 03.08.19 15.00

Recommended Posts

Nå starter kampen for tilværelsen i Toppserien 2020! Chixa spiller sin kamp i morgen lørdag, etter en ekstra lang sommer pause.

Motstandere er Fart.

Kampen går på Fart Kunstgress, med avspark klokken 15:00

Skal Chixa ha noe som helst håp om spill i toppserien også neste år må de ta med seg tre poeng i denne kampen. 

Så hva tror dere at vi kan vi forvente?

Statistikk fra tidligere møter

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg merker at jeg gleder meg litt til Chixa-kamp. Det er lenge siden sist.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Klippet fra toppfotballkvinner.no

Kampen begge må vinne

Fart – Stabæk, Fart kunstgress

I en kamp som er vel som spennende som toppkampen mellom LSK Kvinner og Klepp finner vi lagene i bunnen av tabellen. Gjestende lag Stabæk ligger på jumboplass med ett poeng. Rett over med to poeng ligger de rødkledde fra Hamar. 

Nyopprykkede Fart har ikke tatt nivået så godt som man kanskje skulle håpe på etter poengdelingen mot Lyn i åpningskampen. Foruten et sterkt poeng borte mot Avaldsnes (3-3), har det skortet på oppturene for Leif Nordlis gjeng. De røk ut av cupen mot Grei i mai, og har derfor ikke spilt kamp i midtuken, som de fleste andre Toppserie-lagene.

De blåkledde fra Bærum har tatt grep grep i sommer. Hovedtrener Vanja Stefanovic fikk sparken, og Martin Lindmark og Ingvild Stensland tar over til klubben finner en permanent erstatter. Så gjenstår det å se hvilken effekt det gir. Vil vi se en ny giv etter trenerbytte?

Stabæk spilte cup-kamp i midtuken mot Arna-Bjørnar. De tapte 3-2 og fikk med det ingen revansje fra siste serierunde før sommersesongen hvor de tapte på eget gress mot bergenserne.

Tre ting å se opp for: 

  • Høy toppfart: Hjemmelagets Mina Kjørum har i flere kamper vist at hun har tempoet og teknikken til å stresse selv de hvasseste forsvarsspillere. Hun har to mål til nå, og øyner nok en mulighet mot laget som slipper inn nest flest mål i ligaen.
  • Finner nettet: I cup-kampen mot Arna-Bjørnar scoret Stabæk to ganger. Det er én scoring mer enn hva de har maktet gjennom hele Toppserie-sesongen til nå. Ser vi en trend som snur?
  • Første seier: Begge lags trenere har nok markert dette oppgjøret som en god mulighet for tre poeng. Gnistene kan fly når vi trolig får se to heltente lag kjempe om å komme seg ut av nedrykksstriden.
Stabæk mot FartTRENINGSKAMP: Lagene møttes til treningskamp før sesongstart. Da endte det med en 2-0-seier til Stabæk. Får vi en reprise på lørdag?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Å si at jeg gleder meg er kanskje å ta i, for dette er kampen hvor vi har alt å tape (med null poeng her vil jeg si at nedrykket er et faktum), men ikke all verdens å vinne. Vi berger jo ikke akkurat plassen med seier her, vi gir oss bare muligheten til å være en outsider til å komme opp på kvalikk eller trygg plass. MEN, dette er første kampen på lenge hvor jeg virkelig har tro på seier. Trener'n er bytta ut, vi har begynt å vise tenner og har i tillegg årets letteste motstander (det samme kan selvfølgelig de si om oss). Dette står om ære og ikke minst om å være eller ikke være et toppserielag. Så gleder eller gruer meg? Jeg vet da pokker. Men så var det denne nær religiøse troen da. Så da gleder jeg meg vel kanskje litt likevel.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ser du kampen? Veit du om vi slår godt fra oss eller er det fullt fortjent?

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minutt siden skrev geirti:

Ser du kampen? Veit du om vi slår godt fra oss eller er det fullt fortjent?

Fart styrer kampen

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minutt siden skrev gwestlund:

Fart styrer kampen

Faen altså. Her blir'e nedrykk...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ingenting er umulig i fotballen, men dette er pokker ikke langt unna.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Til dere som så kampen, var det noe oppløftene idet heletatt? Eller er det milevis unna mål nr 2 i år?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fikk ikke med meg alt men vi hadde noen ålreite muligheter. Fart hadde noen større og var av det jeg så det beste laget både i spillet og i sjanser.  Syns ikke vi kom grisedårlig ut av det, men mtp på motstanderen gjorde vi nok det.. Huttetu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dette var faktisk grisedårlig. Vet ikke om spillerne trodde dette skulle bli lett kamp etter det som skjedde i Bergen. Innsatsen er under enhver kritikk, står og ser på. Ingen som roper for å få litt mer guts i lage et. Unntaket var Guro ved en anledning, men var etter en egen miss, og mest i frustrasjon over seg selv. Bjånesøy burde ikke være sliten etter onsdag siden hun ikke var med. Står nærmest konstant i offside. Det har hun egentlig gjort i hele år. Høyt press som kjørte i Bergen var borte. To dødballer på slutten hvor man skulle tro at spillerne ville prøve å krige ballen i mål, men i stedet sto man dom saltstøtter. Fortsetter å trekke alle i forsvar på corner selv når vi ligger under. Unntaket var den siste. Da lå vi igjen med to, men det hadde kanskje mest med at Fart holdt igjen fire spillere.

Mulig spillerne er slitne etter onsdag, men det er s total mangel på innsats at det ikke bare har med det å gjøre. Hadde man spilt som i Bergen hadde man tatt dette greit. Vel, vi får gjennomføre sesongen, og i motsetning til mange andre tror jeg det er mulig å rykke opp igjen. Dog ikke om man kun lar det skure å gå. J15 i Norway Cup viser at det gror godt i cupen. Fighteregenskapene til et par av spillerne der skulle jeg gjerne sett. Friis-Tandberg har vel mer muskler enn halve A- laget har tilsammen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Klippet fra Kvinnefotballmagasinet.no

Svenske import reddet Fart og sendte Stabæk til 1.divisjon!

Tøff påstand, men om Stabæk Fotball Kvinners nye trener Per Inge Jacobsen greier å redde Bærumslaget nå, så vil det være årets bragd i Toppserien.

Men først til Fotballaget Fart sin nye yndling fra Sverige Åsa Emelie Helmvall, som satte kampens eneste scoring i det 15.minutt.
Hun ble dagens heltinne på Hamar og nå er det håp for laget, tross at jeg tror det skal bli vanskelig å ta igjen lagene over streken.
Det er "kun" seks poeng opp til kvalik nå og avstanden er mindre da 12 kamper gjenstår.

For Stabæk må dette være tøft, men man så det komme i vår og da Magasinet som eneste i landet tippet Stabæk helt på bunn, så reagerte mange. Med en tynn spillerstall og med lite referanser til å kunne kjempe med de fleste så måtte dette komme.

Fakta nå er at det er 10 poeng opp til kvalik, det samme til trygg plass. Legger man til målforskjellen så er det 11.poeng.

Antar man at Arna Bjørnar Toppfotball og Avaldsnes Toppfotball, Lyn Fotball Damer vinner minst tre av de siste tolv kampene, så vil de stå med 20-20 og 21 poeng.

Det betyr at Stabæk må vinne minst de syv siste kampene, aller helst med åtte matcher av de 12 gjenstående, og da vil de stå med 22 eller 25 poeng.
Greier de det, så vil det være en enorm prestasjon. For med et poeng og et mål på 10 matcher lukter det ikke Toppserie av fra det gamle storlaget.

Jeg tror klubben reagerte for sent både på trener siden og tapte flere kamper om viktige forsterkninger.

Min påstand er at Stabæk en klubb jeg kjenner og liker godt, spiller i 1.divisjon neste år- det en påstand allerede etter 10 kamper. 
Men- jeg kan ta feil noe jeg gjør hver dag.....og de blaa gir neppe opp!

I sin debut for Fart, scoret hun og gir håp om overlevelse. Hun kom fra 1.divisjon i svensk fotball før denne matchen
Svenske Åsa her i sin gamle klubb i Sverige, sendte Fart til himmels.

Share this post


Link to post
Share on other sites
29 minutter siden skrev sexxes:

Dette var faktisk grisedårlig

Ja, mye mulig jeg tidvis så det jeg prøvde å se. Er man dårligere enn det nest dårligste laget er man fort det dårligste.. Grisedårlig er nok riktig ord. Satan det her blir tungt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Siden man har vært (for) sent ute med å ta grep denne sesongen, får man heller prøve å være tidligere ute med tanke på neste sesong.

Om tre uker kan vi kanskje anta at vi ligger 12-15 poeng bak kvalikk, og da med kun 27 poeng igjen å spille om. Da er det lov til å begynne å legge ganske klare planer for neste år. I midten av neste måned spilles 16., 10. (!) og 17. serierunde. Dersom vi f.eks. er mer enn 15 poeng bak når disse kampene er over, vil nedrykket være offisielt, kanskje er det til og med over en kamp før. Om ikke før, så kan man hvertfall da snakke ganske fritt med spillerne om planene for enste år. Hvilke blir med videre - hvilke må vi erstatte - hvilke grep er vi villige til å ta for å komme oss opp igjen med en gang. Ønsker klubben å satse litt for å få damene opp igjen? Hvor mye? Fordelen med å gjøre det så innihælvete dårlig er at man får en tidlig avklaring og kan utnytte den ekstra tiden til å forberede seg godt. Ulempen med hvordan vi fremstår er alt det andre.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det som vel er det kipe er at 1.div ikke er definert som toppidrett - så da kan man glemme utenlandske spillere.

Et nedrykk er fort game over

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minutt siden skrev @ringo:

Det som vel er det kipe er at 1.div ikke er definert som toppidrett - så da kan man glemme utenlandske spillere.

Et nedrykk er fort game over

Nå er nedrykket så godt som et faktum, men vi kan da ikke bare gi opp all fremtid for det?

Hvordan fungerer dette med det idiotiske seriesystemet man skal innføre? Da får man vel en kombinert toppserie- og 1. divisjonsavdelign deler av året?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Nr14

Øhil kan rykke opp så kan de to lagene slå seg sammen og vips så er vi tilbake i Toppserien. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hehe - ja det blir nok under navnet ØHIL er jeg redd :)

Skal ikke svartmale, men det er klart det blir tøft. Man kan stryke utlendinger og man kan stryke landslagsspillere, og så må man begynne å bygge derifra. Men klart det er mulig, alt er mulig!

Vi vet jo heller ikke hvilke konsekvenser et nedrykk for jentene vil ha for utbyggingen av Nadderud, ref. uttalelsen fra ordføreren.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Nr14

Tror du ØHIL sitt kunstgress blir godkjent for toppserien ellers må de kanskje rulle ned bakken til Nadderud.

Share this post


Link to post
Share on other sites
21 minutter siden skrev Nr14:

Tror du ØHIL sitt kunstgress blir godkjent for toppserien ellers må de kanskje rulle ned bakken til Nadderud.

Banen er vel på disp i 1. divisjon, og er vel i tillegg tribuner og garderober som ikke vil bli godkjent (merk at Ørn ikke fikk spille på sitt nye anlegg før etter utbredinger). På den annen side med det nye seriesystemet bør der jo bli like krav i divisjonene. Så får vi se hvordan det slår ut. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Er ØHIL i toppserien og vi i første divisjon når nye Nadderud Stadion er på plass så gir det vel seg selv om hvem som får spille på Nadderud?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Nr14

Poenget var egentlig at vi bør heie på ØHIL opp som en backup hvis vi rykker ned. Da har ikke kommunen argumenter at det bare er et herre ES lag når beslutning skal fattes. Noe som egentlig ikke burde være en faktor da stadion skal stå der i 50 år og ingen kan garantere for ES og TS spill hvert år.

Share this post


Link to post
Share on other sites
På 4.8.2019 den 21.22 skrev Nr14:

Poenget var egentlig at vi bør heie på ØHIL opp som en backup hvis vi rykker ned. Da har ikke kommunen argumenter at det bare er et herre ES lag når beslutning skal fattes. Noe som egentlig ikke burde være en faktor da stadion skal stå der i 50 år og ingen kan garantere for ES og TS spill hvert år.

Joda, bare spør Ingo.  Ganske sikker på at han hiver på CL også.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...