Gå til innhold

Eliteserien 2020, hvordan skal det gå?


jensemann
 Del

Anbefalte innlegg


Skal ikke legge for mye i dette tapet. På samme måte som Glimt fikk en utladning etter Moldekampen, så gutta ut til å ha fått en reaksjon etter Glimtkampen. 

Vi hadde en dag mindre hvile (på samme måte som Glimt som hadde en dårlig dag) Det er vel sett i mesterskap tidligere at det alltid synes å være en fordel å ha en ekstra hviledag.

Heldigvis en uke til neste kamp. Foreløpigvis er Odd litt høye på seg selv etter en RBK-skalp og regner med at det ender med krasjlanding på Nadderud

Lenke til innlegg
Del på andre sider


13 timer siden skrev FranckTheBank:

Er jo ingenting motsetning i det jeg sier? De nærmer seg og vi er ikke for gode å rykke ned. 

Mjøndalen ja, de vi spilte 0-0 mot hjemme 

Misforstod nok, beklager. Start har klatret 5 plasser siste fem kamper, og Sandefjord +8.
Stabæk og Brann falt flest plasser med henholdsvis -5 og -7 på siste fem.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


12 timer siden skrev Håvard:

Skal ikke legge for mye i dette tapet. På samme måte som Glimt fikk en utladning etter Moldekampen, så gutta ut til å ha fått en reaksjon etter Glimtkampen. 

Vi hadde en dag mindre hvile (på samme måte som Glimt som hadde en dårlig dag) Det er vel sett i mesterskap tidligere at det alltid synes å være en fordel å ha en ekstra hviledag.

Heldigvis en uke til neste kamp. Foreløpigvis er Odd litt høye på seg selv etter en RBK-skalp og regner med at det ender med krasjlanding på Nadderud

 

Her er du litt for grei, det var akkurat det samme vi så mot Start og mot Sarp: null angrep. Samt starten av kampen mot Glimt, men det er en spesiell kamp, så den kan vi nok la ligge.

 

Og det er jo selvfølgelig ikke snakk om nedrykk heller, med en såpass god start på sesongen skal det utrolig mye til at vi rykker ned. Men akkurat nå er 12. plass nærmere enn 4. plass, så vi må godta at vi er et stykke unna medaljekampen også. Det handler vel først og fremst om at akkurat nå opplever vi at enkeltspillerne er bedre enn laget er. Dårlig samhandling med andre ord. Det må være løsbart med en kapasitet som Janne i sjefsstolen.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Uansett plassering i år blant topp 3-4 som gir e cup bak gullet kommer vi ikke til EL kvalikk men til kvalikk til conference league. Er det egentlig noe penger å hente der utenom til vinneren som er sikret deltagelse i ELs gruppespill?

Lenke til innlegg
Del på andre sider


2 minutter siden skrev Mikkel:

Skal vi tro spådommen til @ingo og JJ så skal vi vel nå kjempe på nederste del av tabellen, og ambisjonene om medalje er skrinlagt?

Tror Ingos analyse var korrekt. Vi er ikke spesielt gode og har fått for godt betalt tidlig i sesongen. Blir nok ikke nedrykkskamp men en nedre halvdel er nok ganske sikkert.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Fortsetter vi å spille sånn fotball så blir det ikke mange poengene denne sesongen. Gutta jobber hardt, men får jo ikke til noenting. Sjelden sett at vi har blitt rundspilt så kraftig som idag. Det var en nivåforskjell jeg knapt har sett maken til. Forøvrig så spiller Odd nydelig fotball. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Bortsett fra solheim så har de ikke truffet på noen av signeringene før sesongen. Det er terningkast 1. Botheim får masse tillit, og er vel omtrent på samme nivå som kino, dessverre. Men han har en mye større oppside selvfølgelig, men det ser han ikke ut til å få ut i dette laget. 


Og så må man begynne å stille spørsmål ved Janne Og trenerteamet. Det som blir levert på banen er hans ansvar, Og akkurat nå så er det vanskelig å se hvordan det plutselig skal se ok ut. Har ikke høyere krav denne sesongen da stallen ser ut som en komplett fiasko.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


13 minutter siden skrev Joachim88:

Bortsett fra solheim så har de ikke truffet på noen av signeringene før sesongen. Det er terningkast 1.

Kornelius Nordmann Hansen?

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Normann glemte jeg. Han har avgjort noen kamper og på den måten vært veldig god. Men han har vært tynn suppe i de fleste andre kamper. Men det er fordi vi har for mange invidualister i laget. Som lag fungerer ikke det.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


https://www.budstikka.no/fotball/bohinen-om-stabaeks-poengfangst-vi-har-hatt-flaks/595559!/

Emil Bohinen mener det ikke er noe poeng å snakke om medaljer for Stabæk i år. 

– Det har det vært hele veien. Vi har plukket ekstremt mange poeng, men det har ikke alltid vært like fortjent. Nå begynner vi å betale prisen for å ha hatt litt flaks, sier 21-åringen

Lenke til innlegg
Del på andre sider


På de siste seks kampene har vi en godkjent kamp, hvor vi først ble rundspilt og pissa på de første 20 minuttene (riktignok av seriens beste angrepslag), men deretter hevet vi oss mange hakk, og spilte jevngodt med Glimt de neste 60 minuttene eller så. De andre fem kampene har vi vært rævva. Det har gitt oss et heldig poeng mot Start, en helt grei uavgjort mot et elendig Sarpsborg, en tre-poengs-gavepakke mot AaFK (med et forsvar som er helt usannsynlig gavmilde) og to enormt pinlige kamper mot  FKH og Odd. Vi har fortjent 3 poeng på disse seks kampene, vi har tatt 6, men vi burde nok tatt 10-11 for å vært med der målet tydeligvis ligger for sesongen: slåss om plassene bak tetduoen.

Alt pratet om medalje, e-cup og topp 6 kan vi trygt drite i nå. Nå er det like langt opp til 4. plass som det er ned til kvalikk, og pila peker rett ned i dass. Vi kan fort gå de neste tre kampene uten poeng, og da vil vi gjøre oss helt avhengige av at ikke Mjøndalen eller Start begynner å ta poeng. Det er en dårlig plan.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Vi vet jo at JJ er en god trener, så det kan umulig være han som er problemet. Kan det være Gaute Larsen og Thomas Finstad? Vi husker jo hvordan det gikk sist gang de var i klubben.

 

#fleip

Lenke til innlegg
Del på andre sider


9 minutter siden skrev Henrik:

Akademisatsingen er noe av det beste som har skjedd klubben, og jeg skjønner at det er fristende å brande klubben som en spillerutviklingsklubb for å tiltrekke seg talent. Men jeg synes man bør stille spørsmålet om hva dette gjør med interessen. Jeg begynner ihvertfall å bli drit lei av å se 11 individualister, null system, null underholdning, og en ny plass midt på tabellen.

 

Det må jo ikke være slik selv med et akademi med høy turnover. Hvis 3-5 spillere i førsteelleveren er akademispillere som er måneder unna å ta steget ut, så må jo resten være mer stabilt. I en elleveren i går har vi Emil, Hugo, Hanche og Vogt som er akademispillere som alle kan være borte om ett år. Men på de øvrige 7 plassene bør vi ha litt mer stabilitet. Blant disse 7 er det 3 som er nye av året, og de fire siste har tilsammen 4 sesonger siden de kom til oss. Null kontinuitet. Slik har det mer eller mindre konstant vært siden vi ble kastet ut Dream-On-Arena. Det lider vi under nå. På sikt har jeg tro på at Janne får dette på plass, men da snakker jeg om tidligst neste år. Dersom vi slipper mange spillerbytter i vinter.

 

Hvilke av disse spillerne har vi neste år (gårsdagens førsteellever + Kassi)?

Sandberg, Hanche, Solheim, Vogt, Kornelius, Olli og Kassi vil jeg tippe. Hugo, Lumanza og Hugo går til bedre klubber, Yaw tør jeg ikke regne med videre i særlig mange kamper, spissen har vi fortsatt ikke funnet (kanskje er det Botheim, vi får se).

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Vi er nede i en bølgedal og kommer tilbake. Mot Haugesund synes jeg vi ga bort mye rom og var unøyaktig i pasningsspillet.  Haugesund er et lag som jager ball over hele banen og ikke gir noen lag ro. Den kampen var årsverste  for oss. Mot Odd var vi tross alt bedre - men for å bruke en forslitt frase, så fikk Odd spille sitt eget spill.  Det er de gode på med inntrente varianter for å komme rundt på kantene. Vi hadde stadig for stor avstand mellom forsvarsleddet og midtbanen og kunne tapt mye klarere enn 0-1. Andre omgang var bedre enn første, hvor vi ville mer.  Gjennom en sesong opplever de fleste lag dårlige perioder - Molde spilte i går en veldig dårlig kamp på Aker Stadion mot Brann. Hadde de spillt sånn mot oss hadde vi hatt sjanse til å slå dem der oppe. I de to siste kampene har vi vært overraskende temposvake og forutsigbare.  Jeg så Rosenborg - Sarpsborg (5-1) etter kampen på søndag, og det var nesten som om det var en annen idrett de holdt på med der oppe - masse fart - med og uten ball i 93 minutter.  Jeg går utfra at vi ikke er dårligere trent enn andre, så det må skyldes selvtillit og formasjoner.  Spillemessig har vi vært ufarlige framover i de to siste kampene. Vi mangler en spiss som er uforutsigbar og greier å binde opp motstanders forsvar og framfor alt mangler vi TEMPO.  Vi må nå få opp balltempo hvis vi skal true andre lag til å gjøre feil og få balltap. Kanskje er Maarten mannen når han er tilbake ? Kassi er god til å skape rom, men han er vel ikke aktuell på en god stund ennå ? Tror vi skal slite for å beholde plassen midt på tabellen, men regner med at vi slipper unna nedrykkstriden.  Vi er rundt halvveis i kampprogrammet og jeg synes fortsatt laget virker uferdig.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


16 timer siden skrev Henrik:

Det er også på tide å stille spørsmålet om hva som ble gjort av vurderinger på styrerommet og hos sportslig utvalg foran denne sesongen. 

Etter mange år med elendig økonomi begynte å vi å høste fruktene av akademisatsingen og så flere talenter forsvinne ut for gode penger. Stjerner som Ohi og Boli forsvant, sammen med bærebjelker i fjor høst i Skytte og den eneste spissen vi hadde som holdt eliteseriestandard, Junker. At Kinoshita ikke holdt nivået kunne jo alle se allerede ifjor høst. Ingo så det ihvertfall, ref poster her på forumet, og han sitter vel i sportslig utvalg. At Ola kom til å stikke skjønte ihvertfall jeg, så da antar jeg at smartere og mer velinformerte folk skjønte det samme. Og Bohinen skulle og skal selges. 

Takket være salgene satt vi igjen med et helt vanvittig økonomisk resultat ifjor, men også en svært redusert tropp. Så ble Jeppe skada, og at Kassi skulle holde en sesong er jo lite realistisk med hans skadehistorikk. 

Inn kom Isaksen, som ikke spilte fast i Kristiansund, Donkin, Mats Solheim som var en fantastisk signering, Normann Hansen og Azemi. Etterhvert et par nødløsninger på backene, som rett og slett ikke er bra nok. Jeg lurer bare på hva man tenkte her? Regnet man med at Lumanza ville dominere så totalt at han ikke trengte medspillere? Å satse på at Azemi skulle holde som eneste offensive forsterkning virker som en helt drøy gambling, og det samme dersom man stolte på at "det kommer sikkert noe nytt fra akademiet". 

Vi har sett flere år at vi har sittet på gjerdet i vintervinduet, sett det an, og måttet forsterke i sommervinduet. Hvorfor kunne vi ikke brukt noe mer penger i vinter for å bygge et slagkraftig lag fra start, når vi endelig hadde muligheter økonomisk? I stedet blir det panikkløsninger som Maatsen og Botheim. 

Akademisatsingen er noe av det beste som har skjedd klubben, og jeg skjønner at det er fristende å brande klubben som en spillerutviklingsklubb for å tiltrekke seg talent. Men jeg synes man bør stille spørsmålet om hva dette gjør med interessen. Jeg begynner ihvertfall å bli drit lei av å se 11 individualister, null system, null underholdning, og en ny plass midt på tabellen.

 

Her peker du på mye riktig og viktig. 

Varsellampene bør i hvert fall blinke rimelig greit når man ved ett par tilfeller har slitt med å bli kvitt 200 billetter. 

Hva gjør man konkret for å opprettholde interessen rundt STB gitt dagens situasjon? Når selv flere av de mest engasjerte synes at det begynner å bli utfordrende å se på fordi laget spiller sjelløs fotball og mangler profiler så peker pila i feil retning. 

Få på ett par livesendinger og en runde med Janne der han kan forklare hvorfor eplet og appelsinen ikke eksisterer i 2020 , hvorfor man ikke prøver å spille med 2 foran når alle ser at han stakkars jævelen som skal spille på topp jobber seg ihjel for ingenting og hvorfor det alltid er motstanderen som skal få lov til å diktere tempoet i kampene.  

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Jeg begynner å tenke mer og mer på om Janne er riktig trener for oss. Spillermaterialet er jo ikke så elendig som vi framstår. Synes vi er konsekvent elendige og ikke henger sammen overhodet.

Frykter ikke nedrykk enda men vi er to tap mot bunnlag ifra nedrykkstrid.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Del

Eliteserien 2020, hvordan skal det gå?
×
×
  • Opprett ny...