Gå til innhold

1. divisjon 2020 - hvordan skal det gå?


gwestlund
 Del

Anbefalte innlegg


Da har gjennomgangen av alle klubber kommet. Da kan jeg kanskje komme med noe i morgen. Så spørs det hvordan dagens situasjon innvirker. Er vel alltids de som isolerer seg på sofaen og spiser kun take away og snop. Tror våre spillere har mer disiplin enn som så.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Sånn da skal jeg prøve å komme med noe. Dagens situasjon gjør det som sagt ikke lettere. I tillegg er det ikke mye info som kommer fra en del av klubbene, og treningskampene sier nødvendigvis ikke mye spesielt når man ikke har lagoppstillinger.

Tar det fra bunn til topp (merk at tipsene mine er for grunnserien, så dømmer ingen til nedrykk):

10. ÅSANE. Berget seg i fjor med fem seire på de siste seks kampene. Imponerende. Treningskampene har gitt tap mot lag fra 2. divisjon, men igjen hva stilte de med. Keeper Villa, som betegnes som en nøkkelspiller husker jeg nest fra en kamp mot oss i Nordlandshallen hvor hun ble vraket til fordel for en som kom til kampen på krykker. Har nok fått mer rutine siden den gang.

Til tross for avslutningen sist sesong. Det var det svakeste laget av de som berget plassen, og ikke betydelig styrket slik jeg ser det.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Presentasjonen  av våre motstandere i 1. divisjon er ferdig, men som en ekstra-service til våre motstandere, velger vi å presentere oss selv også. 
Dette er historien om Stabæk fotball kvinner, fra første gang Stabæk spilte på øverste nivå på kvinnesiden tilbake i 1981 og frem til mars 2020

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


9. HØNEFOSS. Kanskje litt sjokkerende for mange, men mener Hønefoss overpresterte i fjor. Tror laget får det tøft i år. De få treningskampene laget har hatt har gi ut elendige resultater. Det beste var etmålstapet mot et reservespekket Stabæk-lag. Så selv om man har beholdt spillerne mener jeg det ikke vil holde. Igjen nestsisteplass i grunnspillet er ikke nedrykk.

Fortsetter muligens med å sjokkere igjen i morgen.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


8. FART. Rykket ned sammen med oss, men har mistet mange fra startoppstillingen. Blakstad er der fortsatt, men mest lokale spillere som skal erstatte de som forsvant. Hatt noen forferdelige resultater i vinter med unntak av en seier mot Kolbotn. Mistenker dog at det var Kolbotn 2. Ser ikke bort fra at de kan følge i Grands fotspor. At de skal være en opprykkskandidat, som flere av våre spillere ser ut til å tro, ser jeg som urealistisk. Men igjen dette er 1. divisjon.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


7. AMAZON GRIMSTAD. Inne i den delen på tabellen hvor jeg kunne kastet mynt, kron, terning el. Har en storseier mot et spansk lag, men banket av Vålerenga 2 samt tap mot Viking. Hang med i teten lenge i fjor,  men tapte seks av de siste syv kampene. Ellers lite info, men har mange utenlandske spillere til 1. divisjonsklubb å være. Med tanke på fjorårets avslutning setter jeg plass syv, men kunne like godt vært fire, fem eller seks.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


6. MEDKILA. Hadde en flott avslutning på sesongen i fjor med 13 poeng på de siste fem kampene. Lite treningskamper, og troppen ser vel noe ut som i fjor. Usikker på om laget er solid nok til å kjempe i tetkampen, men utelukker det ikke. Igjen, er vi nå i en pulje hvor jeg finner det vanskelig å skille fra fire til syv.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


5. KIL/HEMNE. Rykket overraskende opp etter kvalseier mot Bodøs stolthet. Fått inn et par spillere fra Trondheims/Ørn. Har også hatt et par bra kamper mot Ørn og Rosenborg. Således virker laget sterkere enn i fjor, og tror de overrasker positivt. Dog mulig jeg overvurderer dem, men tror de kan bli årets Hønefoss. Om man derimot ikke får en bra start kan tipset mitt bli totalbom. Den lange usikre pausen nå kan kanskje også være mer negativ for dem. 

Haster vel ikke med tipsene, men skal komme med alt før seriestart :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider


4. GREI. Hæ? Dette kan virkelig ikke stemme for egentlig så jeg dem for seg i bunnstriden. Har hatt en del greie resultater i treningskampene, men mulig motstanderen var svakere enn antatt. Så nå i ettertidtrorjeg at jeg kanskje har overvurdert dem, men igjen plassene 4-7 er egentlig ren loddtrekning.

Nå er vel folk spente på den i år forsmedelige tredjeplassen. Hold ikke pusten mens dere venter.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

I et lite håp (etter mye oppgitthet) om at man kan komme i gang fortsetter jeg med mine tips.

3. ØVREVOLL/HOSLE. Er det sjette året man skal opp i Toppserien? Vil nok som vanlig være der oppe, men når nok ikke igjen helt opp (kan dog være nærmere en annenplass enn jeg egentlig trodde). Gode resultater i vinterens treningskamper. Klubben har vel vært det motsatte av en farmerklubb for Stabæk. Spillere som ikke har kommet med i vår A-stall, eller hatt tålmodighet til å vente, har gjerne endt opp i ØHIL. Nå er det vel bare Brunstad og Haaland igjen, men begge de kunne nå vært i vår stall (skadeproblemer har vel gjort at utviklingen har stagnert noe).  Jeg utelukker ikke at det kan bli topp 2, og smaken av Toppserie med sluttspill til høsten om det blir noe av.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Ingen avklaring om kvinnene, og er jo kun Toppserien som er nevnt. Skal man gjennomføre sluttspill er er man jo nødt til at seriene starter opp tilnærmet samtidig. Uten sluttspill er det jo andre alternativer, som enkeltserie i 1. divisjon, eller skrekk og gru kun Toppserien som blir gjennomført.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Nærmer seg toppen.

2. FLØYA. Dette tipset kom før det ble klart at Celine Nergård ville forsvinne. Med mer enn 100 mål for klubben vil det ha en del å si. Ellers er det jo en klubb med tradisjoner, så bør være med i toppen uansett. I ettertid ville jeg nok byttet om på andre og tredjeplass.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Sånn. Da kan jeg gjøre meg ferdig.

1. STABÆK. Skal ha både den beste og bredeste troppen. Jevne kamper mot lag fra Toppserien, og seier mot divisjonskollegaene. Kampene mot Hønefoss har ikke vært helt overbevisende, men god trening mot et lag som ligger med ni i forsvar, og en rask spiss.

Ellers virker det som laget er fysisk sterkere enn i fjor, fått inn kvalitetskeepere, og Stine er  i landslagsdiskusjon. Merk også at Siri er flyttet frem, og kan fort bli vår assistentdronning! Tålmodighet er et nøkkelord. Har man det skal serien være grei skuring. At lagene stort sett vinner og taper om hverandre har man sannsynligvis råd til å gå på en blemme eller fem.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Hvordan løses det med tilskuere for damene egentlig? Med tanke på snittet de siste årene, og at vi nå er i 1. div bør vel kanskje 200 plasser holde til at jeg kan ta med gutta mine på en Stabæk-kamp i år? :) 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Del

1. divisjon 2020 - hvordan skal det gå?
×
×
  • Opprett ny...