Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing most liked content on 12/17/2021 in all areas

 1. Hent inn Jarl Øverby til å lede evalueringen! Han kjenner klubben og miljøet godt, men er ikke i den innerste sirkel. I tillegg er han analytisk, aksepterer ikke tåkeprat, er tydelig og har stor ledererfaring fra næringslivet.
  25 likes
 2. Helt på siden av samtalen, men jeg må benytte muligheten siden han aldri dukker opp ellers; for en fantastisk spiller Tobbe var.
  8 likes
 3. Er jeg trygg på at det er riktig å fortsette med Kjønø? Nei. Men la oss si vi skal bytte han ut nå. I "kontrollerte" former, som du skriver. Da har vi et ekstra problem som ikke er nevnt så ofte; har vi tillit til de som i så fall skal ansette en ny hovedtrener? Jeg kjenner ikke akkurat hierarkiet her, men det aner meg at såvel Moe og Tunold som Bjarmann vil ha betydelig innflytelse her. Kanskje styrelederen i AS'et også. Auda. Samtidig med at Kjønø får litt mer tid, skifter vi ut på toppen, til en gjeng som forhåpentligvis vil være mer kompetente til å skaffe Kjønøs erstatter om det utover 2022 skulle bli åpenbart (selv for folk som meg) at Kjønø må gå. Jeg kan ikke se for meg at det er lurt å skifte alle ledere (styreleder, daglig leder, sportslig leder og hovedtrener) samtidig, og jeg nekter å se for meg at det ikke blir skifte på toppen denne vinteren.
  8 likes
 4. Styreleder Birger Grevstad i Brann har nettopp gått av. Han går av etter halvannet år med kaos, og en 2021-sesong som for all del ikke har vært bra nok, men som ender med et veldig uheldig kvaliktap. I Stabæk har vi to styreledere som begge har stått for en årelating av klubben i seks år siden medaljesesongen i 2015. Talent etter talent er solgt for store summer - det er gledelig. Har de pengene kommet klubben de forlater til gode? Tja. Med unntak av kortvarige oppturer i 2017 og 2019 har klubben gradvis beveget seg mot en sportslig avgrunn gjennom seks år. Så å si hele veien med Espen Moe og Anders Bergh-Jacobsen i førersetet. Strategien har vært fraværende, tilsynelatende sentrert rundt tanken om at alt blir så meget bedre så snart vi får ny stadion. Vi har hatt fem hovedtrenere, hver med en svært ulik tilnærming enn sin forgjenger. Engasjementet for klubben har falt fra bit for bit. Det er kanskje det mest skremmende for meg. Klart korona var en ekstra stor knekk, men trenden har vært nedadgående lenge. Som jeg har nevnt i en annen tråd ser jeg for meg ganske tomme tribuner på Nadderud neste sesong. Et tilskuersnitt under 1000 er langt fra utenkelig. Stabæk snakkes knapt om i kommunen, unntatt hos oss idioter som er alt for dypt inne i det til å slippe unna. Klubben ser i stor grad innover, ledere skiftes kun når eksterne begivenheter tvinger det fram, og man bommer grovt på slike ting som signering av ny sportssjef. De to styrelederne bør vurdere å følge eksempelet til sin kollega i Brann. Så får nye kluter se hvilke andre endringer vi trenger.
  7 likes
 5. Hvorfor er kapteinen vår ute i media og slakter brann. Levert elendig og rykka ned selv. Burde brukt spalteplassen sin til å beklage til egen fans og sittet i krisemøter på Nadderud.
  7 likes
 6. Jeg uttalte vel at vi måtte gi 110% for å holde plassen, visste ikke at vi ville trenge 115%. Så jeg tar på meg skylda for nedrykket
  6 likes
 7. 89 kr/mnd for $$ er jo en del billigere enn 1500 kr!
  6 likes
 8. Tobias Linderoth? https://www.expressen.se/gt/sport/fotboll/linderoths-nya-jobb-valdigt-spannande/ Rykket opp til Superettan på første forsøk.
  6 likes
 9. Først Rosenborg, så Vålerengen... kanskje gammel, men ingen helt lenger.
  5 likes
 10. Det stemmer. Jarl har også i flere omganger over mange år bidratt i ulike prosesser rundt Stabæk Bandy elite, både med sesongevalueringer og utvikling av vinnerkultur. Ikke at det er på samme nivå hva gjelder omfang og kompleksitet som i fotballen, men min erfaring fra dette arbeidet er at Jarl er særdeles dyktig. Jeg tror han kunne vært en kjemperessurs i den fasen Stabæk Fotball er nå. Utfordringen er muligens at hans sivile jobb er tidkrevende. Men den typen profil han har må være midt i blinken. Blaa tvers gjennom, men ikke kompis med alle som skal evalueres, og defintivt ikke redd for å sette skapet på plass dersom det er nødvendig.
  4 likes
 11. 4 likes
 12. Det ble publisert et intervju med Jon Tunold på klubbens nettsider som var en heller pinlig seanse hvor han virket mest opptatt av å unnvike personlig ansvar og skyld for klubbens nedtur. Styret og ledelsen har vanskjøttet klubben over flere år. Det er ikke nytt av sesongen at Stabæk spiller dårlig fotball. Trenden har vært nedadgående i lang tid med en kortsiktighet i spillerlogistikken og totalt fravær av lagbygging og utvikling. At det kulminerte i et nedrykk først i år og ikke tidligere er ganske tilfeldig. Selv om klubbledelsen har snakket om topp seks i Eliteserien. Det i seg selv avslører alt om deres manglende kompetanse til å evaluere kvaliteten på alt som inngår i det sportslige produktet fra treningshverdagen til spillerstallens sammensetning og kvalitet. Skal den gjengen virkelig evaluere seg selv? Om Tunold er representativ blir vel det lite annet enn en øvelse i å elegant unnvike kritikk og ansvar. Disse folkene som har bygget ned det sportslige over flere år er ikke de rette til å bygge Stabæk opp igjen.
  4 likes
 13. Bestilte sesongkort til 8,9 magiske tiere i mnd. Bra deal.
  3 likes
 14. At Kjønø får fortsette virker vel ganske sansynlig akkurat nå, evaluering eller ikke. Da har man på en måte foregrepet konklujonen av evalueringen. Men det etterlater jo oss med en del ubesvarte spørsmål da. Hvorfor har ingen tatt tak i kvaliteten på treningene? Hvorfor har ingen tatt (nok) tak i den dårlige garderobekulturen? Hvem har ansvaret for lagdisponering og taktikk, og hvorfor har det sviktet?? Hvem har ansvar for hva som skjer i pausen i og med at vi gjentatte ganger har sett laget klappe sammen i 2. omgang? Hvem andre enn trenerteamet har ansvar for disse tingene? Hvorfor skal vi tro at det samme trenerteamet er i stand i å ta tak på disse tingene når vi over de siste månedene ikke har sett tegn til bedring? Det har mest vært 1 skritt frem 2 tilbake hele høsten... Så ja @geirti . du stiller et veldig godt spørsmål - hvilke alternativ har vi? Jeg har ikke noe godt svar på det akkurat nå. Men jeg leser også mellom linjene i innlegget ditt at du heller ikke er overbevist om at dagens regime er i stand til å rette på disse tingene - eller? Om Kjønø(og Wiggen????) er fredet, må man samtidig svare på hvordan kvaliteten på treningene skal bli bedre, hvordan man skal kvitte seg med useriøsiteten i spillertroppen, hva som gikk galt taktisk (hvorfor slapp vi inn så mange mål?) og hvordan disse tingene skal endres på alternativt hvorfor det som overhode ikke har fungert i høst skal være godt nok til neste år... Sorry jeg har bare ikke trua på Kjønø & Co jeg ass... Så her er det vel våre tankerekker skiller seg @geirti Der du argumenterer godt for at det er bedre å velge det kjente fremfor det ukjente, så ser jeg ingen vei ut av uføret med det som er kjent, og tror et bytte vil tvinge seg frem uansett - Dermed mener jeg det er bedre å gjøre det kontrollert nå, enn å vente frem til sommeren og måtte hastebytte da.
  3 likes
 15. Dette synes jeg lyder litt rart. Det kan jo ikke være slik at EK må fortsette som trener av økonomiske grunner ? Jeg trodde ellers at vi ikke hadde en så bunnskrapt konto nå. Man vet aldri med en ny trener om han vil være en sikker suksess - og stallen er selvsagt mye viktigere. Uten noen glede vil jeg vise til hva jeg uttrykte her på forumet da JJ fikk sparken - det kom ikke til å hjelpe oss særlig - slik det vanligvis går når trenere sparkes. Jeg har prøvd å få øye på en klar ny strategi under EK, men har ikke funnet noen slik. Jeg er imponert over dine kunnskaper og statistikker geirti - men jeg synes du kanskje strekker det litt langt når du antyder at det ikke finnes andre trenere der ute som kan gjøre en jobb med Stabæk. Leter man, så finner man - som det sies. Det trengs en kravsspesifikasjon - oppfordrer gjerne forumet til å komme med det. Jeg vil gjerne ha med EK videre som assistent - han kan bli bra med mer erfaring - men vi kan ikke bli en OBOS-klubb for lenge.
  2 likes
 16. Hjelpes så kjedelig
  2 likes
 17. Endelig en stor Blaa-seier. En tydelig og god Morten Skauge fra Høyre.
  2 likes
 18. Vedtatt at de går videre med alternativ 2c.
  2 likes
 19. Spennende vurdering. Jeg er litt uenig. 1. Ledelsen burde se ganske tidlig at den stallen de hadde ikke var bra nok, vi mistet Valsvik og Hanche og fikk kun inn Wangberg. Samt noe annet rart. så disse 30 % legger jeg på ledelsen. JJ klaget på dette når han gikk av, at det var langt fra bra nok. 2. Korona i troppen tror jeg hadde en påvirkning, samt dette mageviruset som herjet troppen en lengre periode. 3. Denne tror jeg er mye viktigere enn 10 %, De to spillerne der, de har tatt med seg en useriøsitet og uprofesjonelle holdninger til feltet, dette påvirker de andre mer enn kun 10%. Når 2 slike stjerner ikke klarer være seriøse nok til å kunne spille fotball, da sier det sitt. 4. Vi hentet 3-4 gode spillere i sommer, synd at Wernersson ble skadet tidlig, samt at alle sammen trengte tid for å komme i form. Men mye rare signeringer. 5. Usikker 6. Wiggen er en utdatert trener, som ikke akuratt har rykte for seg på å være samlende, heller splittende. Han kan ta 5 % til fra punktet over, minst. 7. Nusa er kun 16 år, der kan formen gå opp og ned. Synd han gikk men ikke årsaken til nedrykk. Jeg vurderer det til at mye av årsaken er realitetsoppfatningen til ledelsen før og under sesongen, samt at våre 2 stjerner har fått holde på alt for lenge, og en av de hadde klippekort, som det går en del rykter om hvorfor han hadde. De to tingene samlet sett, tror jeg har mer enn 40% av årsaken. Så jeg er spent på resultatet av denne evalueringen, regner med at det ryddes litt her og der.
  1 like
 20. Der ser du hva de siste 5% utgjør for å få en vinnerkultur så et vel summen av alle problemet konstant enten de er små eller store.
  1 like
 21. Jeg har tenkt og vil komme med min egen evaluering av hvorfor vi rykket ned. Jeg har prosentsatt det for å vise hva jeg mener er viktigst: 1. Feilvurdering av stallen etter sist vinter. Ledelsen trodde at omtrent samme laget med relativt få spillere ut, ville greie seg - med en sedvanlig topping rundt sesongstart - 30% 2. Koronaproblemer i vår - både i troppen med reduserte muligheter for å hente nye spillere seint - noe Stabæk stadig driver med - 25% 3. Spillersvikt i form og dårligere ferdigheter - Lumanza og Skytte. Med Lumanza virker det som koronaperioden har satt han sterkt tilbake. Med Skytte kunne vi ha kommet lenger med et mer strengt spillesystem. Han er ikke verst en til en, men er dårlig uten ball og ofte feilplassert. Han kan være bra i et gjennomført system - noe slikt har vi ikke hatt i år - 10% 4 Lav kvalitet på nye spillere vi fikk inn altfor seint - med et par unntak spesielt Haugen. 20 % 5. Uro rundt trenerbyttet og selve trenerbyttet - to trenere - en med dårlig stall og en uerfaren med mange middelmådige spillere som skulle spilles inn. Samlet 15% 6 Feilansettelse av assistenttrener 7,5 %. Det finnes trenere der ute som er mye bedre enn Wiggen på defensiv organisering. 7 Salg av Nusa med virkning fra før sesongslutt 7,5 % Det er små marginer i fotball og hadde vi gjort ett av disse punktene bedre, hadde vi sannsynligvis vært i ES i 2022.
  1 like
 22. Bare konstituert styreleder i fire måneder under Veigar-saken.
  1 like
 23. Her må det være noen feil. Det er billigere med abonnement enn å kjøpe vanlig sesongkort. Vanlig sesongkort koster kroner 1500,-.
  1 like
 24. Får håpe Yaw blir med en sesong til. Om det så bare blir som "supersub" så virker han som en veldig fin type å ha i og rundt klubben. Han og Wangberg er lederne i klubben per dags dato.
  1 like
 25. Bergh-Jacobsen sa jo i budstikka for noen dager siden Så vi kan jo håpe på at evalueringer av skuta blir tatt nogen lunde seriøst.
  1 like
 26. Yaw tror jeg er ferdigspilt...
  1 like
 27. og vi nevner i fleng
  1 like
 28. Spørs hvor «ferdig» man vil være for å likevel spille matcher. Næringsdelene osv osv kan jo i teorien bygges på ukedagene selv etter sesongstart.
  1 like
 29. Jeg er ikke uenig, men jeg tenker at to folk som har vært med på å styre hele årelatingen gjennom seks år ikke er de beste til å se hva som skal til for å snu trenden.
  1 like
 30. Ja og det er du visstnok ikke alene om å mene - og hvordan skal man ta tak i dette? Hvem korrigerer en ung trener som tror han sitter på alle svarene selv, og i den grad han hører på noen lener seg mot den mest avskiltete treneren i norsk fotball.....
  1 like
 31. Uten tvil! Men er ett par til i ledelsen som også bør se seg i speilet og vurdere sin stilling!
  1 like
 32. Ser at man kan beskylde "la oss se frem til sommeren"-argumentet for å være svada. Akkurat som det helvetes irriterende maset om at vi "må ikke tvinge folk til å ta vaksinen, det må være et fritt valg". Men i begge tilfeller ligger det et viktig prinsipp (eller to) bak. For trenervalg mener jeg prinsippene er følgende: 1. Vi ønsker ikke trenere som ofrer lagets langsiktige suksess for kortsiktig suksess. For eksempel kan dette få en trener til å basere seg på (kanskje dyre) leiesoldater som blir her kun en kort tid kontra å bygge opp en stamme som blir værende over flere år, med en spillestil tilpasset både de spillerne man har og måten akademiet utvikler kommende spillere. Vår suverent beste periode var 2005 - 2008. Stein på stein. Bedre år for år. 2. Man har sjeldent et sikkert motvalg. Gresset virker alltid grønnere på den andre siden, selv om det ofte ikke er det. La oss si Kjønø ikke får det til, selv om han skulle få to år på å bygge opp et nytt lag. Enkelte ting kan tyde på at det er slik. Han har hevet poengsnittet fra 0,60 til 0,95. Men er den forbedringen god nok? Han har benket Skytte og Lumanza, men har han vært tydelig nok mot den kulturen de står for? De spiller jo fortsatt andrelagsfotball, om jeg ikke ta feil? Anskaffelsen av nye spillere i sommer var kaotisk, og med alt for mange alt for middelmådige spillere (med Haugen som det eneste åpenbare unntaket), men han kunne kanskje fått mer ut av det likevel? Og hvorfor i svarte insisterer han på Wiggen som assistent? Hvis jeg blir tvunget til å tippe: blir Kjønø en trenersuksess for Stabæk eller blir han det ikke, så ville jeg ikke satt mye penger på at han blir en suksess. Men hvem, blant alle de som vi kan klare å få tak i til omtrent samme lønnsbetingelser som Kjønø har, vil være en sikker suksess for laget? Ikke bare få laget opp igjen, men bygge et lag som blir oppe? Jeg ser ingen slike åpenbart langt bedre kandidater til å ta over jobben som STB-trener. Derfor synes jeg det er en god leveregel: så lenge du er i tvil om det lønner seg å bytte, sats på det du allerede har.
  1 like
 33. Mulig feil tråd, men noen ord fra JT om nedrykket og veien videre
  1 like
 34. Det får så være. Men i fotball vil jeg påstå at ropene om trenerskifte (og selv trenerskiftet) stor sett alltid kommer for tidlig. Apropos dette med kontinuitet. Det er langt fra sikkert at Kjønø blir den neste Kjetil Knutsen, men jeg vil at alle som får trenerjobben skal vite at det ikke er kortsiktige resultater, men de langsiktige resultatene vi ønsker å belønne og oppfordre til. Da må vi gi folk litt spillerom når vi først har gitt dem oppdraget. La Kjønø få en sesongoppkjøring, og minimum fram til sommerferien. Hvis det fortsetter like dårlig som nå, så kan man med rimelighet begynne å si at all tvil er borte. Vi har gitt Kjønø jobben, da må vi også gi han et ærlig forsøk.
  1 like
 35. Jeg tror vi skal misunne Brann deres engasjerte supportere, og at så mange i det hele tatt bryr seg.
  1 like
 36. Sett mye Raufoss siste årene, Løken er nok dessverre et stykke unna å være god nok for oss. En som kunne vært spennende er Matias Belli Moldskred, Høvik-gutt på 24 år som storspilte for Raufoss i Obos i 2019 og 2020. Gikk til Start før denne sesongen, har av en eller annen merkelig grunn fått litt begrenset spilletid der, for de vinner nesten alltid når han starter. Ordentlig morsom spillertype også som jeg føler vi mangler på midten
  1 like
 37. Litt tidlig å matche Aleksander Andresen på A-laget kanskje? Men han er jo i stallen og fyller 17 i april. Vedr. Elias Hoff Melkersen så går kontrakten hans ut 31/12, samme dag han fyller 19. Han har 17 mål i serien og 2 i cupen i år for Ranheim. Kanskje vi skal satse på en 19 åring og en 17 åring som spisser i OBOS?
  1 like
 38. Er usikker på om du mener det er et problem at vi ligger såpass høyt i antall spilte minutter av unge spillere, men det mener jeg bestemt at det ikke er. 4730 minutter på 30 kamper betyr 158 minutter per kamp. Det vil si at man stort sett har 1 eller 2 spillere på banen (blant alle elleve) som er under 20 år. Det synes jeg ikke høres sjokkerende høyt ut. Tvert imot synes jeg denne tabellen er ganske ille for Eliteserien sett under ett, med tanke på talentutvikling. Odd, VIF og Godset kan vel få godkjent (litt under 1 av 11 spillere i snitt), mens alle videre nedenfor på lista må ta seg sammen. Må være frustrerende for en så utviklingsorientert trener som Ordinas å være i LSK for eksempel (Kom hjem Toni!). Hva de nederste fem lagene driver med av utviklingsarbeid kan man virkelig spørre seg, de fem har til sammen gitt 89 minutter spilletid til spillere under 20 år i løpet av hele sesongen. Det er helt krise, faktisk! Kan det i det hele tatt stemme? Vårt problem har vel heller vært at vi har for få rutinerte som kan dra lasset, slik som jeg mener Sandberg, Wangberg og Haugen gjør. Og da ser vi bort fra enkelte av Sandbergs involveringer tidlig i sesongen.
  1 like
 39. Hente tilbake: Toni Ordinas. No-brainer.
  1 like
 40. Skytte og Lumanza må ut og bort. Samme for meg om vi selger, gir de bort eller betaler de ut kontraktstiden for å holde seg langt unna Nadderud. Seniorspillere som lunter rundt og skaper dårlige holdninger er som gift i en spillergruppe.
  1 like
 41. Vi bør strekke oss langt for å få med Haugen i 2-4 år til. Han har de rette holdninger og er akkurat den rutine vi trenger på midten. Han er også en som har 8-10 mål i seg som vi trenger av en spiller i hans posisjon.
  1 like
 42. Etter tre år på Hovis skal jeg tilbake til SS feltet neste år. Vi sees.
  1 like
 43. Eller avvente og roe seg litt så man tar rasjonelle og gode beslutninger..?
  1 like
 44. Så du mener det ikke er respekt å møte opp på supporter puben etter kamp og stå oppreist i vinden? Ta imot og svare for seg? Du mener han burde dratt hjem, låst døra og slått av lysene? Kanskje tatt en Bjarmann å stengt Twitter for kommentarer? Nå må du skjerpe deg: Det står respekt av en fyr som står oppreist og tørr møte oss, den dagen vi er mest frustrerte og sårede! Jeg vet ikke om jeg hadde vært tøff nok til det, om jeg var i hans sko.
  1 like
 45. Det er igrunn ingen hverken i ledelsen, trenerteamet eller spillerstallen som vil bli savnet.
  1 like
 46. Fortsetter: Moe Geelmuyden Pignatel Jenssen Kassi (om han blir fit) Veum
  1 like
 47. I tillegg til at det må ryddes skikkelig i klubbledelsen, skal det selvfølgelig noen ut som er mer synlig i TV-ruta: Lumanza Skytte Wiggen Azemi ...pluss ganske mange flere... Disse er det viktig å beholde: Haugen Sandberg Edvardsen Wangberg ...det ble en kort liste gitt...
  1 like
 48. Jeg vil takke Support for en enorm innsats, de er stammen og ryggraden i klubben. Selvfølgelig skal vi alle stille opp også neste år. Nå skal vi ta oss tid så vi i det minste er oppe igjen til Nye Nadderud. Vi skal nå bygge en helt ny stall, vi får stabilisere oss i Obos med en stall som skal være med de neste 3 årene. Vi sier takk for følge til Styreleder deretter får det nye Styret (her skal ikke gammel gjeng gjenbrukes) se om de har tillit til resten av administrasjon og sportslig ledelse så tas dette strukturert og i riktig rekkefølge.
  1 like
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00
×
×
 • Create New...